Jump to content

Moto Zajednica

Nova peda 300cc- piaggio motor

Recommended Posts

• Drug član, 1577 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Pa koliko vidim u yt komentarima kod Jovana to je  pravila neka fabrika  Zonšen koji je veci od zontesa brend ,valjda je 25 % vlasnistva pijađa u njihovom vlasnistvu ..Tipa, u vrhu su top 3 po velicini .. Nisam istrazivao dublje ali cujem da ta peda ima ista sa lcd ekranom zove se nekako drugacije i proizvodi se valjda dugo taj agregat...da li je pijadjov ne znam.

Eto kolege imaju finu priliku da istraze pre kupovine izgleda da tu ima nečega osim realne cene.A svakako estetski je jako lepo sve to sklopljeno.

Promenio član Džim Džarmuš

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Ima za bmw za 3 do 7 dana sve .10 godina minumum drze sve delove u ponudi nakon prestanka produkcije i prodaje modela,to im je politika.

• Ne silazi, 4299 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Svaki pravi brend ima dugoročnu podršku. Ako kod nas ne funkcioniše najbolje, zbog lokalnih dilera, ima alternative - komšiluk, inostranstvo, web sajtovi...

Kod noname kineskih brendova to nije tako. Jeste to neki Zonshen RT3s, prodaje se po celom svetu pod raznim imenima i različitim nivoima kvaliteta, u zavisnosti od tržišta, ali nema podršku uglavnom. Sutra će kinezi da naprave neki RTS4x model, ovaj da ugase i ćao zdravo.

Da ne brkamo babe i žabe. I na već pomenutom Zontesu je garancija 4 godine, ali nemaju blatobran na stanju, niti mogu da ga naruče, a kad će ne znamo. A to i nije pod garancijom. Garancija ti daje spokoj za neke stvari, ali ne znači da je podrška dobra, a još manje da je servis valjan. I Qooder recimo je imao garanciju, na papiru, al moš se slikati sa njom.

Pišem ovo ponovo zbog novih korisnika. Moje iskustvo sa ostvarivanjem garancije za kvar na skuteru je takvo da fabrika mora da verifikuje i prizna kvar, i ona onda šalje deo, ako je za zamenu, plaća transportne troškove, carinu, pa čak i rad servisera. A preduslov je da je sve legalno i zvanično, i servis i prodavac, tj. sve u nizu. Kolega BaneNS mi je pričao recimo da mu je lokalni servis u Novom Sadu za Kymca platio presvlačenje sedišta koje se poderalo, iako fabrika nije prihvatila grešku, zarad sopstvene reputacije.

Dakle, ima i takvih pozitivnih primera, ali ima onih loših, pogotovo kada je prodavac neka šesta ruka, nema plaćenu podršku od fabrike itd. 

Dakle, nije svejedno i nisu svi isti :) 

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2653 postova
  • Motocikl: Benelli,gy6 125

Imao si srece u nesreci da resis problem.

Na proslom Benelliju BN125 koji je trosio ulje i kapao iz kutije filtera,mene su zavlacili da tako treba.

Kazali su da zapecate motor ,vozim 1000km i onda majstori/njihovi/ da presude.

Digao sam ruke od natezanja sa njima.Dao sam motor i doplatu za nov vodeno hladjenje.Taj se dobro pokazao.I tog cu da prodam ,ili sam da menjam ulje do isteka garancije.Da vise sa njima nemam posla.

Pre 5 sati, boza_kg je napisao:

Da ne brkamo babe i žabe. I na već pomenutom Zontesu je garancija 4 godine, ali nemaju blatobran na stanju, niti mogu da ga naruče, a kad će ne znamo.

Izvini zašto misliš da sam pitanje garancije spomenuo zbog blatobrana?🙂

Garancija,je posebna tema .Kud i pomenuh  SYM.🙂

Sve ok ali samo mi nije jasno kakve veze ima garancija od 4 godine za pedu sa branikom Zontesovim?Ja pitah za pedu i garanciju zbog celokupne slike jer mi je jako interesanta  ponuda a razmatram kupovinu vespe zeni pa je smaram da ne uzme taj skup aksesoar...

Peda xdv 300 nema na saitu Peda.rs tj TJ company.

Na oglasu Skuteri Beograd pise 4 god garancija.A recimo za Connect 2 god garancija.

Ja gledam nesto tako od skutera da mogu i ja da vozim a i supruga koja je početnica.Ona hoće naravno vespu a meni se to ne uklapa ni finansiski a ni vizuelno, nas dvoje ili ja sam izgledam kao neki gorštak na vespi...🙂

Ova peda bi mi bila bingo ako ona pristane ,trebali bi da odemo da je pogledamo i da joj se svidi a kad joj kazem da ima i 4 god garancije...🙂3 više nego epilator 😀Negde sam čitao sinoć kasno(jutros rano)da je 4 god mislim na P.A.recimo x adv joj je taman❤️

20250501_161140.thumb.jpg.a12b5e4c20d827e98e282412e27a4f0f.jpg

• Sviđa mi se 1

pre 26 minuta, Džim Džarmuš je napisao:

kakve veze ima garancija od 4 godine za pedu sa branikom Zontesovim

Ima veze utoliko što (možda) skrećemo pažnju početnicima da duga garancija na papiru ne mora da znači da si spokojan i da te boli uvce. Mnogo puta sam čuo to - imam garanciju, šta me briga. Al u praksi i nije baš tako. Garancija je jedna priča, realna podrška je druga, korektan servis treća stvar, poprilično je komplikovano sve to. Pa eto, pričamo malo, razmenjujemo misli i stanovišta...

• Podržavam 1

Dzime Dzarmuse mogao bi da kupis tu pedu xdv 300.Pa da nam das utiske iz prve ruke.

Ako je Piaggio masina ,mozda pasu delovi od Beverly 300.To je sustina.

Promenio član cezarpa

@Džim Džarmuš ako je početnica, a sviđa joj se Vespa, onda SYM Fiddle ;) 

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Sym FIDDLE 125 TOP CASE, 2024. godište, Scooter, Beograd. Cena 2.499 € - Motori - Polovni Automobili
Promenio član boza_kg
  • Hvala 1

@cezarpaPa ne znam brate sad ovo sa garancijom me pokolebalo..🤣Jer  ipak smo navikli na Švajcarske norme i izvesnost 101%u svakoj sferi života,ne znam samo kako vozimo motore koji su rizik sami po sebi svaki izlaskom na ulicu.

Aj da ne mračimo ,meni snalaženje oko delova za kineze  nije ni bila tema ,(uvučen sam u temu jer sam dirnuo u sym)jer se uvek snađem za delove.

Javljam ako snajka kaže da 😀

Ja ne racunam mnogo na garanciju.To je vise kao moralna podrska.

Ako crkne akumulator ,ne podleze garanciji.

Ako crkne guma ,isto.

Ako rikne masina,trosi ulje i sl.,Vozio si ovako lili onako.

Novom motoru ,ako nisi baksuz,je potrebna redovna zamena ulja,i umerena voznja.

Kad sam kupio Connect majstor mi je rekao :Kako ga vozis ,tako ce trajati.

Šta znam, ja računam na garanciju ,nekako sam uvek isterao svoje na kraju.Pitanje je i sta očekuješ i koliko brzo misliš da to treba da se desi, nije savršeno, ali ipak ima dosta efekta.

• Zainteresovan, 565 postova
  • Motocikl: Sym Jet X 125

Mislim da garancija kod nas ne znaci mnogo. Poslednji Sym koji sam vozio, oterao sam u servis na reklamaciju jer nije radio prekidac za stop svetlo na desnom rukohvatu. Oterao, pogledali, utvrdili kvar i rekli da idem kuci, da ce poruciti deo i da ce me zvati kad da dodjem na zamenu. Motor je bio u garanciji. A na deo koji kosta 500 dinara sam cekao vise od mesec i po dana da dodjem da ga zamene. Jedan obican prekidac koji se skida za sekundu nisu imali na stanju....

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja