.milke. 424 Napisano Mart 18 Svrati ponekad, 422 postova Lokacija: Beograd / Kraljevo Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Desetogodišnja ćerkica koleginice sa posla ima zdravstveni problem sa koštanom srži i potrebni su joj trombociti, 0 krvna grupa (oba Rh faktora). Postupak izdvajanja trombocita iz krvi je sličan transfuziji, s tim što se može vršiti na 15 dana, a donirani trombociti se u telu davaoca regenerišu za 48h. Prenosim poruku koleginice: " Tražimo dobrovoljne davaoce trombocita za devojčicu Vilu staru 10 godina. Davalac mora biti nulte krvne grupe, oba Rh faktora, starosti 18 do 65 godina, težine preko 60kg. Trombociti se daju u Institutu za transfuziju krvi, Ul. Svetog Save 39. Prethodno davalac mora doći na zakazan pregled, a davanje trombocita se najavljuje dan ranije. Samo davanje trombocita traje oko jedan i po' sat. Kontakt osoba - Amelija 0640056818 i Sandra 0656689149. " https://itks.rs/davanje-trombocita-trombocitafereza.html Pozdrav i hvala, Nikola 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2632 Napisano Mart 18 Drug član, 1292 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje verovatno nije za tebe, ali ako možda znaš da li je moguće dati trombocite u Nišu i zatim transferovati to gde treba, i ako jeste, rado ću to uraditi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanja2468 146 Napisano Mart 18 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CN250 Helix, Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko znam ne moze jer sam u vise navrata hteo da dam krv namenski za nekog i uvek kazu da to nije moguce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4719 Napisano Mart 18 Drug član, 1480 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Stav VMA je da ne uzima krv i produkte od krvi iz drugih ustanova, a zbog markera na viruse ( hiv , hepatit b i c , sifilis ) , dakle , mi odgovaramo samo za ono sto mi obradimo... Vrv je tako i i drugim ustanovama 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2632 Napisano Mart 18 Drug član, 1292 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Jasno, hvala na pojašnjenju. Davao sam i trombocite više puta, namenski ili nenamenski. Znam da je nekada na forumu bilo priče o transferu, pa eto hteo sam da pomenem za slučaj da možda ima neke promene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1195 Napisano Mart 19 Drug član, 394 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nmax 155 Prijavi odgovor kao problematičan On 18. 3. 2024. at 11:27, .milke. je napisao: 0 krvna grupa (oba Rh faktora) Kolege mali update, u obzir dolazi samo 0 negativna grupa. Pozvao sam gospođu Sandru u nadi da ću pomoći, ali nažalost lekari su u međuvremenu rekli da 0+ nije odgovarajuća. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
.milke. 424 Napisano Mart 19 (promenjeno) Svrati ponekad, 422 postova Lokacija: Beograd / Kraljevo Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Hvala kolega, danas sam i ja dobio info da ipak u obzir dolazi samo Rh-. Što se tiče davanja u drugim mestima, mislim da to nije moguće, probao sam i ja ranije, ali svakako sam zatražio info. Još jednom, veliko hvala za humanost. Promenio Mart 19 član .milke. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...