Purec92 19 Napisano Januar 26, 2009 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Suzuki GSX-R 750 1995, Cagiva Mito 125 1992-na prodaju Prijavi odgovor kao problematičan Da li ste pre culi za Denso svecice ??? Danas sam isao u servis da uzmem nove svecice za motor i ove dve Denso svecice izasle su me 950 dinara... Motor mi malo bolje vuce, lepse zvuci i vise ne stuca i pali kao mina, normalno da su nove svecice dosta bolje od starih ali da li su dobre kao NGK?? Danas mi je u servisu Bogicevic u Cacku covek rekao da je Denso pored NGK najbolja svecica e sad da li je to istina ?? Ima li ko iskustva sa ovim svecicama ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MARKOtls 19 Napisano Januar 26, 2009 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 2020 GSXS 1000F . 99 TL1000R Prijavi odgovor kao problematičan Majstor te nije slagao,Denso su vrhunske Japanske svecice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Januar 26, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan NGK ima falsa kolko hoces a za Denzo nisam cuo da ima plagijata. Odlicna je svecica! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Purec92 19 Napisano Januar 26, 2009 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Suzuki GSX-R 750 1995, Cagiva Mito 125 1992-na prodaju Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam, nisam cuo za njih pre ali sad znam da su dobre.. Jos jednom hvala puno.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Januar 26, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan NGK ima falsa kolko hoces a za Denzo nisam cuo da ima plagijata. Odlicna je svecica! U vecini servisnih knjizica japanskih motocikala ces naci podatak da predmetni motcikl pored NGK koristi i Denso svjecice.Prema tome kada fabrika preporucuje te svjecice onda je sve jasno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Januar 27, 2009 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan A na koji si motor stavio? Meni su rekli za 125 dvotaktni neke devetke, koje si ti uzeo? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Januar 27, 2009 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan Meni u user manualu za transalp preporuka ngk ili denso. Ako Honda kaze, nema mesta razmisljanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Purec92 19 Napisano Januar 27, 2009 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Suzuki GSX-R 750 1995, Cagiva Mito 125 1992-na prodaju Prijavi odgovor kao problematičan A na koji si motor stavio? Meni su rekli za 125 dvotaktni neke devetke, koje si ti uzeo? ??? Za Hondu CM125C, 4-taktni motor, uzak navoj svecice, malo siri od filtera cigare... Hvala svima na pomoci, sad znam da NGK nije jedina dobra svecica... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Januar 27, 2009 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Denso svećice malo manje koštaju, malo duže traju i nisu toliko ''nežne'' ko NGK. Znači, malo više muzike za malo manje para Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Januar 27, 2009 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Denso svećice malo manje koštaju, malo duže traju i nisu toliko ''nežne'' ko NGK. Znači, malo više muzike za malo manje para Što samo znači da dobijamo NGK svećice II i III klase. Inače u svetu postoji bar još pet ili šest prozvodjača vrhuskih svećica za motorcikle, ali nema uvoznika pa smo uskraćeni za zdravu konkurenciju. BTW i Champion pravi jako kvalitetne svećice za motorcikle. ??? ??? ??? http://www.gadgetjq.com/spark_plug_cross_reference_motorcycle.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pero rep 127 Napisano Januar 28, 2009 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: cacak Prijavi odgovor kao problematičan Da li ste pre culi za Denso svecice ??? Danas sam isao u servis da uzmem nove svecice za motor i ove dve Denso svecice izasle su me 950 dinara... Motor mi malo bolje vuce, lepse zvuci i vise ne stuca i pali kao mina, normalno da su nove svecice dosta bolje od starih ali da li su dobre kao NGK?? Danas mi je u servisu Bogicevic u Cacku covek rekao da je Denso pored NGK najbolja svecica e sad da li je to istina ?? Ima li ko iskustva sa ovim svecicama ?? Treba da znas da postoje majstori koji i nelazu.Pozdrav za zemljaka! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAVEN 26 Napisano Januar 28, 2009 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Aprilia SL1000 Falco & APN 6 Prijavi odgovor kao problematičan Za Hondu CBF 500 NGK nema u ponudi iridijum svećice. Nabavio sam Denso pa kad ih promenim javljam utiske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAVEN 26 Napisano Januar 28, 2009 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Aprilia SL1000 Falco & APN 6 Prijavi odgovor kao problematičan Jača varnica - bolje sagorevanje, veća snaga, manja potrošnja, jesu skupe al' vrede. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Purec92 19 Napisano Januar 28, 2009 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Suzuki GSX-R 750 1995, Cagiva Mito 125 1992-na prodaju Prijavi odgovor kao problematičan Treba da znas da postoje majstori koji i nelazu.Pozdrav za zemljaka! Ma svaka cast majstoru, kome da verujem ako necu njemu, jbg on je medju najboljima ako ne i najbolji u Cacku... Pozdrav i tebi zemljace Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pero rep 127 Napisano Januar 28, 2009 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: cacak Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za lepe reci!Vidimo se ja castim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pero rep 127 Napisano Januar 28, 2009 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: cacak Prijavi odgovor kao problematičan Meni treba za GPZ-a negde u Ns-u gde ima ali provereno da valjaju Ako si u problemu poslacu ti ih! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2444 Napisano Januar 28, 2009 Andragog, 5010 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Nipondenso=mrak NGK=sumrak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pero rep 127 Napisano Januar 28, 2009 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: cacak Prijavi odgovor kao problematičan Ajd javi i moze li neko precizirati razliku izmedju iridijumskih i obicnih? osim cene ;D Sam naziv iridijum govori dosta. Centralna elektroda je dosta tanja i iridijumska je,sto dosta manju temperaturu salje u glavu motora, sto u prevodu znaci manje grejanje agregata! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Januar 28, 2009 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Sam naziv iridijum govori dosta. Centralna elektroda je dosta tanja i iridijumska je,sto dosta manju temperaturu salje u glavu motora, sto u prevodu znaci manje grejanje agregata! Nema to nikakve veze s grijanjem agregata. Iridium je materijal koji ima jako visoku točku tališta i pri ekstremno visokim temperaturama (~2000°C) zadržava svoja odlična mehanička svojstva. Upravo zbog toga svjećice napravljene od Iridiuma mogu tako dugo trajati. Dalje, zbog tako dobrih svojstava Iridiuma centralna elektroda može biti iznimno tanka (0.4mm, dok obična elektroda ima oko 2mm). Tanja centralna elektroda znači manji potreban napon za skakanje iskre, tanja iskra znači veću temperaturu iskre i bolje zapaljenje smjese. Zbog toga iridiumska svjećica baca iskru u situacijama kad bi obična svjećica zatrokirala (prebogata, presiromašna smjesa, niski okretaji, paljenje sa slabim akumulatorom,....). To bi, onako laički, bilo to. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lazarbgd 12 Napisano Januar 28, 2009 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ER5, Lyberty125, Typhoon 50... Prijavi odgovor kao problematičan Denso i ngk su podjednako dobre ali se razlikuju u nacinu koriscenja mani su ngk savrsene ali ja sam strpljiv za one koji nisu preporuka denzo ja na kineskom sprintu 250 imam ngk ali zahtevalu rad 1 minuta ravnomernog obrtaja tj da kad ga upalish drzis ga na sauhu oko minut i vozish perfektno ja nisam verovao u to i kad god bi pokushao da krenem odmah nakon paljenja motor bi mi trokirao gusio itd to od jednog minuta a i manje vazi ako je motor stajao ugasen vise od 20 sati. Al kad se zagreje nema teoretske a kamoli u praksi da ne opali i evo nakon pola godine reko aj da ocistim svecice eto onako kad sam skinu a svecica malo tamnija od one kakvu sam je kupio znaci samo sam je vratio. nakon dva dana sam kupio 4 svecice za jugica isto ngk. A sto se denza tice imao sam na drugom jugicu denso iridjum ma zahteva velike obrtaje pa onda stalno da budu zagrejane... sve zavisi sta i kako vozite 2t=denzo iridiju 4t i turiranje=denzo iridiju ili ngk iridijum a sto se tice nas dugi putevi i easy ryder ngk ili denzo standard. NEMOJTE KUPOVATI NGK NA BUBANJ POTOKU ILI NA BUVLJAKU NITI KINEZA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Januar 28, 2009 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan A sto se denza tice imao sam na drugom jugicu denso iridjum ma zahteva velike obrtaje pa onda stalno da budu zagrejane... Možda si kupio svjećice krive toplinske vrijednosti? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Januar 28, 2009 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan A neka preporuka za svećice za jednocilindrične vazdušare. Konkretno za Yamahu XT600E. Čuo sam priče kao iridijumske svećice nisu baš za ovakve mašine, mada nešto sumnjam u njih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lazarbgd 12 Napisano Januar 28, 2009 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ER5, Lyberty125, Typhoon 50... Prijavi odgovor kao problematičan A sto se denza tice imao sam na drugom jugicu denso iridjum ma zahteva velike obrtaje pa onda stalno da budu zagrejane... Možda si kupio svjećice krive toplinske vrijednosti? E to je vrlo moguce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lazarbgd 12 Napisano Januar 28, 2009 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ER5, Lyberty125, Typhoon 50... Prijavi odgovor kao problematičan A neka preporuka za svećice za jednocilindrične vazdušare. Konkretno za Yamahu XT600E. Čuo sam priče kao iridijumske svećice nisu baš za ovakve mašine, mada nešto sumnjam u njih. Gledaj odesh u neku malo bolje opremljenu prodavnicu auto oprme i delova i trazish svecicu za tvoj motor on otvori katalog debo po metra i nakon 15 minuta nadje odgovarajucu svecicu i kaze ti za taj motor ima veshe vrsta svecica i da ti preporuku 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Januar 28, 2009 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan A neka preporuka za svećice za jednocilindrične vazdušare. Konkretno za Yamahu XT600E. Čuo sam priče kao iridijumske svećice nisu baš za ovakve mašine, mada nešto sumnjam u njih. Baš sam danas naručio Denso Iridium IX24B, nije baš jeftina, ali riskirao sam. Javit ću impresije u XT temu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...