Jump to content

Moto Zajednica

Denso svecice

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 242 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 750 1995, Cagiva Mito 125 1992-na prodaju

Da li ste pre culi za Denso svecice ??? Danas sam isao u servis da uzmem nove svecice za motor i ove dve Denso svecice izasle su me 950 dinara... Motor mi malo bolje vuce, lepse zvuci i vise ne stuca i pali kao mina, normalno da su nove svecice dosta bolje od starih ali da li su dobre kao NGK??

Danas mi je u servisu Bogicevic u Cacku covek rekao da je Denso pored NGK najbolja svecica e sad da li je to istina ?? Ima li ko iskustva sa ovim svecicama ??

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

NGK ima falsa kolko hoces a za Denzo nisam cuo da ima plagijata. Odlicna je svecica!

U vecini servisnih knjizica japanskih motocikala ces naci podatak da predmetni motcikl pored NGK koristi i Denso svjecice.Prema tome kada fabrika preporucuje te svjecice onda je sve jasno. ;)

A na koji si motor stavio? Meni su rekli za 125 dvotaktni neke devetke, koje si ti uzeo? ???

Za Hondu CM125C, 4-taktni motor, uzak navoj svecice, malo siri od filtera cigare... Hvala svima na pomoci, sad znam da NGK nije jedina dobra svecica... :D

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Denso svećice malo manje koštaju, malo duže traju i nisu toliko ''nežne'' ko NGK. Znači, malo više muzike za malo manje para ;)

• Drug član, 1261 postova

Denso svećice malo manje koštaju, malo duže traju i nisu toliko ''nežne'' ko NGK. Znači, malo više muzike za malo manje para ;)

Što samo znači da dobijamo NGK svećice II i III klase. Inače u svetu postoji bar još pet ili šest prozvodjača vrhuskih svećica za motorcikle, ali nema uvoznika pa smo uskraćeni za zdravu konkurenciju. BTW i Champion pravi jako kvalitetne svećice za motorcikle. ??? ??? ???

http://www.gadgetjq.com/spark_plug_cross_reference_motorcycle.htm

• Svrati ponekad, 249 postova

Da li ste pre culi za Denso svecice ??? Danas sam isao u servis da uzmem nove svecice za motor i ove dve Denso svecice izasle su me 950 dinara... Motor mi malo bolje vuce, lepse zvuci i vise ne stuca i pali kao mina, normalno da su nove svecice dosta bolje od starih ali da li su dobre kao NGK??

Danas mi je u servisu Bogicevic u Cacku covek rekao da je Denso pored NGK najbolja svecica e sad da li je to istina ?? Ima li ko iskustva sa ovim svecicama ??

Treba da znas da postoje majstori koji i nelazu.Pozdrav za zemljaka!

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Aprilia SL1000 Falco & APN 6

Za Hondu CBF 500 NGK nema u ponudi iridijum svećice. Nabavio sam Denso pa kad ih promenim javljam utiske.

Treba da znas da postoje majstori koji i nelazu.Pozdrav za zemljaka!

Ma svaka cast majstoru, kome da verujem ako necu njemu, jbg on je medju najboljima ako ne i najbolji u Cacku...

Pozdrav i tebi zemljace :D

• Svrati ponekad, 249 postova

Ajd javi i moze li neko precizirati razliku izmedju iridijumskih i obicnih?  osim cene ;D

Sam naziv iridijum govori dosta. Centralna elektroda je dosta tanja i iridijumska je,sto dosta manju temperaturu salje u glavu motora, sto u prevodu znaci manje grejanje agregata!

• Zainteresovan, 503 postova

Sam naziv iridijum govori dosta. Centralna elektroda je dosta tanja i iridijumska je,sto dosta manju temperaturu salje u glavu motora, sto u prevodu znaci manje grejanje agregata!

Nema to nikakve veze s grijanjem agregata.

Iridium je materijal koji ima jako visoku točku tališta i pri ekstremno visokim temperaturama (~2000°C) zadržava svoja odlična mehanička svojstva. Upravo zbog toga svjećice napravljene od Iridiuma mogu tako dugo trajati. Dalje, zbog tako dobrih svojstava Iridiuma centralna elektroda može biti iznimno tanka (0.4mm, dok obična elektroda ima oko 2mm). Tanja centralna elektroda znači manji potreban napon za skakanje iskre, tanja iskra znači veću temperaturu iskre i bolje zapaljenje smjese. Zbog toga iridiumska svjećica baca iskru u situacijama kad bi obična svjećica zatrokirala (prebogata, presiromašna smjesa, niski okretaji, paljenje sa slabim akumulatorom,....).

To bi, onako laički, bilo to.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 224 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER5, Lyberty125, Typhoon 50...

Denso i ngk su podjednako dobre ali se razlikuju u nacinu koriscenja mani su ngk savrsene ali ja sam strpljiv za one koji nisu preporuka denzo ja na kineskom sprintu 250 imam ngk ali zahtevalu rad 1 minuta ravnomernog obrtaja tj da kad ga upalish drzis ga na sauhu oko minut i vozish perfektno ja nisam verovao u to i kad god bi pokushao da krenem odmah nakon paljenja motor bi mi trokirao gusio itd to od jednog minuta a i manje vazi ako je motor stajao ugasen vise od 20 sati.

Al kad se zagreje nema teoretske a kamoli u praksi da ne opali i evo nakon pola godine reko aj da ocistim svecice eto onako kad sam skinu a svecica malo tamnija od one kakvu sam je kupio znaci samo sam je vratio. nakon dva dana sam kupio 4 svecice za jugica isto ngk.

A sto se denza tice imao sam na drugom jugicu denso iridjum ma zahteva velike obrtaje pa onda stalno da budu zagrejane... sve zavisi sta i kako vozite 2t=denzo iridiju 4t i turiranje=denzo iridiju ili ngk iridijum a sto se tice nas dugi putevi i easy ryder ngk ili denzo standard.

NEMOJTE KUPOVATI NGK NA BUBANJ POTOKU ILI NA BUVLJAKU NITI KINEZA

A sto se denza tice imao sam na drugom jugicu denso iridjum ma zahteva velike obrtaje pa onda stalno da budu zagrejane...

Možda si kupio svjećice krive toplinske vrijednosti?

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 479 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600E

A neka preporuka za svećice za jednocilindrične vazdušare. Konkretno za Yamahu XT600E. Čuo sam priče kao iridijumske svećice nisu baš za ovakve mašine, mada nešto sumnjam u njih.

A sto se denza tice imao sam na drugom jugicu denso iridjum ma zahteva velike obrtaje pa onda stalno da budu zagrejane...

Možda si kupio svjećice krive toplinske vrijednosti?

E to je vrlo moguce

A neka preporuka za svećice za jednocilindrične vazdušare. Konkretno za Yamahu XT600E. Čuo sam priče kao iridijumske svećice nisu baš za ovakve mašine, mada nešto sumnjam u njih.

Gledaj odesh u neku malo bolje opremljenu prodavnicu auto oprme i delova i trazish svecicu za tvoj motor on otvori katalog debo po metra i nakon 15 minuta nadje odgovarajucu svecicu i kaze ti za taj motor ima veshe vrsta svecica i da ti preporuku

• Podržavam 1

Baš sam danas naručio Denso Iridium IX24B, nije baš jeftina, ali riskirao sam. Javit ću impresije u XT temu.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja