Charuga 769 Napisano Januar 24, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Otvorio sam ovu temu posto predpostavljam da mnoge interesuje trenutna situacija na trzistu polovnih motora kod nas..... Predpostavljam da neki znaju da prodajem Suzuki GSXR-600 K-7 sa malo vise od 3.000 km.....na kraju sezone platio sam ga 7.300 eura.....motor je o.k. ali sam ja nekako navikao na vecu kubikazu te sam resio da ga prodam.....i evo do sada niko se nije javio ozbiljno za kupovinu....iako sam cenu spustio na 6.800 e....javljalo se dosta ljudi sa ponudama za kompenzacije za automobile i motore sto mene nije interesovalo (jedino da je Garabin pri lovi pa da pravimo kombinaciju....).... Normalno redovno pratim oglase za motore i nailazim na strasne razlike u cenama....red velicina...motori 2003/04 godiste (ostajem na 600ccm3) drze cenu po 4.5-6000 e. dok se mladji motori mogu kupiti za iste ili cak manje para.... Jasno mi je da se para nema, predpostavljam da ce svetska kriza i nas da "dodirne" mada ne kao razmazeni zapad.....zato se pitam sta je danas realno kod nas na trzistu... Izmedju ostalog moram da pomenem da sam isto krajem sezone prodao GSXR-1100 za koji sam tri puta davao oglas i dva puta sam odustajao od prodaje....uvek je onaj koji je dosao prvi hteo da ga kupi....tako da sam ga iz treceg prodao i jako se kajem....hteo sam noviji i moderniji motor, koji me je izasao vise nego 3x vise....dobio sam ga ali mi je srce ostalo na starom gixxeru.... Dakle bezveze sam zarobio pare u motor koji ocigledno nemoze da se proda.....pitam se koliko bih jos trebao da spustim cenu tj. izgubim na njemu da bi neko izvadio pare..... Upravo zbog toga sam i zapoceo temu...ispadne da se kod nas neisplati kupiti nov motor jer se strasno gubi na njemu vec se treba drzati starijih pouzdanih modela dok se konkretno ne promeni nesto na trzistu..... Nisam neki retoricar ali bi mi bilo drago da procitam i vasa iskustva i razmisljanja vezana za ovu temu...... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Januar 24, 2009 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan Sve sto si rekao, dobro si rekao. Licno sam prodao 2 motora ali na novom sam izgubio najvise. Skoro duplo. Nov motor se isplati kupiti ako zelis da ga vozis narednih 7-8 godina. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatni_papagaj 13 Napisano Januar 24, 2009 U prolazu, 90 postova Lokacija: Valjevo-Beograd Motocikl: Suzuki dr 600 Djebel Prijavi odgovor kao problematičan Moje iskustvo sa prodajom govori da je mnogo tesko uopste prodati motor za kes.. Obicno se sve vrti oko zamene, doplate itd itd.. I obicno je sve presipanje iz supljeg u prazno.. Po meni Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatni_papagaj 13 Napisano Januar 24, 2009 U prolazu, 90 postova Lokacija: Valjevo-Beograd Motocikl: Suzuki dr 600 Djebel Prijavi odgovor kao problematičan Govorim o starijim polovnim motorima.. Nov nikad nisam imao Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14267 Napisano Januar 24, 2009 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 955 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan para nema pa nema, ja sam oglasio kawu i niko ni ne pita, ne cimam se mnogo jer mi motor odgovara i nije mi ni bilo bitno da ga prodam. cene u oglasima jesu sarene i uglavnom kompenzacione, sa tim da su ipak to trazene cene a koje su postignute, e o tome se mahom ne prica. cesto se desi da nove motore ljudi koji imaju para kupuju kao modni detalj pa kad se zadovolje gurnu ga u "kombinaciju" a taj sto ga uzme obicno nema afiniteta ka tome pa tako dospeju u oglas na neku smesnu cenu. ima tu i uticaja motora sa osiguranja i ostale male privrede. inace prvi vlasnik novog motora obicno najvise gubi prodajom. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Januar 24, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan ja sam takodje, jos jesenas oglasio prodaju YAMAHA YBR125 07.god. i niko se nije javio. doduse moze biti da je cena jaca (?) - 2200 sa dodatnom opremom - crash, kofer, vizir itd) ali opet je to sve celih 600 i vise eur usteda u odnosu na novog. oglas sam stavio samo ovde kod nas i na jos jednom moto sajtu. racuno sam puno je pocetnika, sve vise devojaka hoce da vozi, treba ljudima manji motoric za po gradu a YBR je za to idealan, ali...za sada tajac :-\ videcemo, kad smaknemo februar pa grane malo sunca Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 543 Napisano Januar 24, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Istina je uvek da kad uzmes noviji i gubis vise mada i kad uzmes jeftini doplatis u delovima do novog . Drzao sam celo leto oglas u halo oglasima i osim zamena za kojekakve skutere i automobile stare preko20 godina nije ni bilo ozbiljnih ljudi za kupovinu . Na zalost ali nemastina tera ljude da rade koje kakve zamene po sistemu ko koga zezne . Usput motori sa velikim cenama preko nekih 6.000 eura tesko nadju put do kupca sa kesom obicno su zamene. Sto je najgore nadamo se da u ovoj nemastini cemo jeftinije proci ako uvezemo nesto sa zapada mada znam ljude koji su i u toj kombinaciji zajebali jer nisu mogli prepostaviti sve troskove i ono sto nevidi sta kupuje dok nestigne. Moj savet da ti to ostavis sebi da vozis a oglas drzis radi reda bez nadanja da ces prodati i onda uvek se proda. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dager 5 Napisano Januar 24, 2009 Svrati ponekad, 206 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ista je situacija svuda a ne samo kod nas najvise se gubi na novom motoru,kolima ako tako gledas a druga strana je da treba da ga vozis makar 3-4 godine pa da razmisljas o prodaji onda stvari dodju vise na mesto. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6390 Napisano Januar 24, 2009 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da se najvise gubi pri prodaji novog motora. Iskren da budem, kad bih trebao da dam 6800e za polovan motor, skrpio bih se i tih 600e, pa bi bar kupio novog koji jos mirise na fabriku. I ja prvi sednem na njega, ja ga razradim kako valja, nema sta da razmisljam. 8-9% razlike u ceni nije vredno ne kupovanja novog motora sto se mene tice. Mozda jos dosta ljudi razmislja kao ja, pa ti zato ide slabo prodaja. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Januar 24, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da se najvise gubi pri prodaji novog motora. Iskren da budem, kad bih trebao da dam 6800e za polovan motor, skrpio bih se i tih 600e, pa bi bar kupio novog koji jos mirise na fabriku. I ja prvi sednem na njega, ja ga razradim kako valja, nema sta da razmisljam. 8-9% razlike u ceni nije vredno ne kupovanja novog motora sto se mene tice. Mozda jos dosta ljudi razmislja kao ja, pa ti zato ide slabo prodaja. Koliko znam nov GSXR-600 nije 600 e. skuplji od 6.800 ili ti 8-9%.....nego je dosta skuplji ........ TEHNIČKE KARAKTERISTIKE Model GSX-R600 Zapremina (ccm) 599 Snaga (KS/kW pri o/min) 125/92 pri 13.500 Najveći obrtni moment (Nm pri o/min) 68.6, pri 11.500 Broj i polożaj cilindara 4, REDNI 2T/4T 4T Hlađenje motora TEČNOŠĆU Prečnik/hod cilindra (mm) 67.0 X 42.5 Broj ventila po cilindru 4, DOHC Broj brzina 6 Prenos snage LANAC Međuosovinsko rastojanje (mm) 1400 Kočnice napred DISK (DUPLI) Kočnice pozadi DISK Pneumatici napred 120/70 ZR17 Pneumatici pozadi 180/55 ZR17 Visina sedišta (mm) 810 Zapremnina rezervoara (L) 17 Masa (kg) 163 Cena (sa 18% PDV) 9.790 Evra Tako da onih 6.800 je 30% ispod cene ili ti oko 3.000e) ...i jos kad ima 3100 km....trebalo bi da bude zanimljivo..... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1621 Napisano Januar 24, 2009 Drug član, 980 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Da, ali zar taj nije 2009, a ovaj 2007? (mada video sam tvoj oglas i misilm da ti je odlicna cena) Zatim sigurno bi mnogi mozda pre uzeli npr. Kawu koja je ispod 8000k nova Mislim da se najlakse prodaju (i za kes) oni od 2000-3000k eura, 600-1100ccm. A sve preko 4500k cini mi se da reeeetko kada ode za kes i na to se dugo ceka. Pratim oglase redovno i iz iskustva drugih, imam takav utisak. Pre ce neko prodati motor '91-'93 600cm za tipa 2000-2500e, nego neko motor '00-'02 za npr 4500e. Uglavnom se krpi nesto i presipa Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djole grunf 100 Napisano Januar 24, 2009 http://www.odvozsuta-otpada.rs/, 298 postova Lokacija: beograd Motocikl: Honda Shadow 600cd vlx 2004 nekad bila pa daytona 350 i sad nista ...jbg Prijavi odgovor kao problematičan Do sada je bilo jednostavno , ko nema gotovine odluci se za nov motor na neki od kredita i cena nije bitna on samo vidi ratu i to je to .Par godina star motor ispada skupllji od novog jer se mora iskesirati i tesko se prodaju i na kraju tu su desetak godina stari motocikli koji imaju cenu koja je psiholoski prihvatljiva jer nekako covek se odvoji za dve do cetri hiljadarke ... bar je to nekako moja logika Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6390 Napisano Januar 24, 2009 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da se najvise gubi pri prodaji novog motora. Iskren da budem, kad bih trebao da dam 6800e za polovan motor, skrpio bih se i tih 600e, pa bi bar kupio novog koji jos mirise na fabriku. I ja prvi sednem na njega, ja ga razradim kako valja, nema sta da razmisljam. 8-9% razlike u ceni nije vredno ne kupovanja novog motora sto se mene tice. Mozda jos dosta ljudi razmislja kao ja, pa ti zato ide slabo prodaja. Koliko znam nov GSXR-600 nije 600 e. skuplji od 6.800 ili ti 8-9%.....nego je dosta skuplji ........ TEHNIČKE KARAKTERISTIKE Model GSX-R600 Zapremina (ccm) 599 Snaga (KS/kW pri o/min) 125/92 pri 13.500 Najveći obrtni moment (Nm pri o/min) 68.6, pri 11.500 Broj i polożaj cilindara 4, REDNI 2T/4T 4T Hlađenje motora TEČNOŠĆU Prečnik/hod cilindra (mm) 67.0 X 42.5 Broj ventila po cilindru 4, DOHC Broj brzina 6 Prenos snage LANAC Međuosovinsko rastojanje (mm) 1400 Kočnice napred DISK (DUPLI) Kočnice pozadi DISK Pneumatici napred 120/70 ZR17 Pneumatici pozadi 180/55 ZR17 Visina sedišta (mm) 810 Zapremnina rezervoara (L) 17 Masa (kg) 163 Cena (sa 18% PDV) 9.790 Evra Tako da onih 6.800 je 30% ispod cene ili ti oko 3.000e) ...i jos kad ima 3100 km....trebalo bi da bude zanimljivo..... Pa sam si napisao da si ga platio 7200e novog, znaci razlika je jos manja, 500e, a ne pratim cene novih motora, nedostizni su mi za sada, pa me i ne zanima. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Januar 24, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Do sada je bilo jednostavno , ko nema gotovine odluci se za nov motor na neki od kredita i cena nije bitna on samo vidi ratu i to je to .Par godina star motor ispada skupllji od novog jer se mora iskesirati i tesko se prodaju i na kraju tu su desetak godina stari motocikli koji imaju cenu koja je psiholoski prihvatljiva jer nekako covek se odvoji za dve do cetri hiljadarke ... bar je to nekako moja logika Slazem se sa komentarom Djoleta i ja sam isao istom logikom. Stari motor Hondu CBR 1000 F sam prodao za 2500E sto je za stanje u kojem je bila ispod cijene na zapadu bar prema ponudama na Njemackim i Svajcarskim sajtovima, ali da se proda i kupi drugi motor. Kada sam poceo traziti drugi motor isto "napolju" shvatio sam da mi treba bar 4 - 5000E da bih kupio opet polovan motor. I onda ona presudna stvar Kredit sa ratom od 60E i kupovina novog Kawasakija Z 750 za 6700E na cesti registrovan.Znam da sam izgubio na njemu 500E cim sam ga istjerao iz prodavnice, ali ne mislim ga prodavati, pogotovo sto ga namjeravam po isteku garancije ( 2 godine ) dati sinu, a ja cu do tada vjerovatno sebi naci neki krs do 2-3000E pa polako. I jos nesto da dodam, dok bude situacija na trzistu da ima more "divljaka" i "napakovanih" motocikala za smjesno male pare, motocikli stari 1-2 pa i tri godine bice na trzistu ispod realne cijene. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Januar 25, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Nisam napisao da sam kupio nov "nego na kraju sezone".....normalno je da nije 2009-to ali nije ni 9700 eura.....neznam bas za neke drasticne razlike izmedju ta dva motora..... 3.000 eura nije mala razlika za 3000 predjenih kilometara....... Mislim da je stvarno realno kupiti model 2004 za 5.500 eura (znam ko trazi i 6.500) sa 11.000 km. na cajgeru a stvarnih ko zna koliko.....e pa ja bih uvek pre doplatio jos 1300 eura makar i na guzove za 2007 i 3.000 kilometara predjenih..... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1621 Napisano Januar 25, 2009 Drug član, 980 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Pa verovatno i nema drasticnih razlika, ali objasni ti to kupcu... Mislim da mnogi kupci i nisu bas neki experti za motore, mnogi uzimaju cisto fore radi i posle ih prodaju, jedan moj drugar je tako dao tipa 5000-5500e za motor (jos pre 6-7 godina), a bio mu je bukvalno prvi, vozikao se kroz grad 30khm tog leta, spakovao ga u dvoriste i posle ga je dao za neke smesne pare (eh... da sma tada kupovao ). Ja sam u tom kontekstu pisao (iz te perspektive), ne kao neki stari "bajker" ili majstori nego onako kako mislim da mnogi gledaju koji se bas i ne razumeju, a mislim da mnogo vise ima takvih. Ja sam video taj tvoj oglas i gledajuci ostale oglase mislim da je ti skroz ok cena, ali vidis da ga jos uvek nisi prodao, nadam se da nisam u pravu . Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Januar 25, 2009 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan To kod kupovine i prodaje ama nema bash nikakvih pravila. NPR moj stari Kawasaki eliminator sam prodao za 1500E 90` a kupio EN 500 za 2450E 97` Ti si se sjebo shto si sa veceg seo na manji motor i naravno dati ne odgovara... mora da ti ide kao freza u odnosu na 1100... pa shta da ti kazem nego sht si ocekivao?? Shta ima veze shto je onaj bio stariji kad je ishao ka munja... zar ne? NOV motor se uzima kad ZNASH da ga sigurno necesh prodavati bar 5-6 godina. Ja ovog mog cu za 5 godina prodati za 2000E a mozda i vishe jer modeli 90-96 drze cenu od 1900(krsh) pa do 2500E.... Nemoj zuriti i smanjivati cenu svake nedelje za 100e ko shto neki rade jer ti je motor NOV i vredi koliko si stavio. Znachi drzi tu cenu pa ako se javi neko javi se, i trpi kad nisi razmishljao o tome ranije. PS: lepshi mi je 1100 onaj na slici... ovi stariji motori tipa 89`-95` mi nekako najvishe imaju muda Ovi novi mi sve nekako svileni i spicasti i coskasti... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1621 Napisano Januar 25, 2009 Drug član, 980 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Ovi novi mi sve nekako svileni i spicasti i coskasti... Hoces reci "gay" ;D, mali, nakurceni (bez uvrede svim vlasnicima, ne bih imao nista protiv novog motora u garazi ) Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Januar 25, 2009 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj Charugin avatar... ubedljivo su najlepshi 4,5 i 6-i motor pocevshi od najstarijeg:) IMAJU MUDA 8) 8) Novi jesu bolji to je nesumnjivo...ali nemaju ovo gore shto napisah...... i ja kad bih vozio R-a vozio bih 6 po redu. Al necu Ja najvishe volim CCC Custom,Chopper,Classic Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Januar 25, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se ja sa Vama...moja je greska jel sam mislio "bolje nov 600 nego stari 1100"....medjutim ko napisa gore..."bas je svilen"...drugo nedostaje mi onaj obrti momenat sto ima 1100....no to su sve moje greske....normalno necu davati ovaj budzasto....ali cu najverovatnije da ciljam da opet uzmem nekog 1100 starijeg pa da kombinujem.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzz 189 Napisano Januar 25, 2009 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: bgd Motocikl: SKUTERAŠ :) Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako se krecu cene kod R-ova, ali moj primer je potpuno suprotan... prosle godine sam jos pocetkom sezone poceo da jurim malog stroma, i nisam uspeo da nadjem ispod 5.000e 2 godine star, a nasao sam na kraju nov (sa 2 godine garancije) za 5.900 na primer... pa naravno da cu dodati jos 900e za 0km na satu i 2 godine garancije... Razumem prodavce, mozda bih i ja cenio tako mog za 2 godine, ali, sa druge strane, kad sam kupovao bio sam svestan da mi se ne isplati prodavati posle 2, 3 godine, vec voziti bar 4, 5 godina... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Januar 25, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se ja sa Vama...moja je greska jel sam mislio "bolje nov 600 nego stari 1100"....medjutim ko napisa gore..."bas je svilen"...drugo nedostaje mi onaj obrti momenat sto ima 1100....no to su sve moje greske....normalno necu davati ovaj budzasto....ali cu najverovatnije da ciljam da opet uzmem nekog 1100 starijeg pa da kombinujem.... Ja jos ne mogu da poverujem da si prodao ONAKAV motor! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8564 Napisano Januar 25, 2009 nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da se najvise gubi pri prodaji novog motora. Iskren da budem, kad bih trebao da dam 6800e za polovan motor, skrpio bih se i tih 600e, pa bi bar kupio novog koji jos mirise na fabriku. I ja prvi sednem na njega, ja ga razradim kako valja, nema sta da razmisljam. 8-9% razlike u ceni nije vredno ne kupovanja novog motora sto se mene tice. Mozda jos dosta ljudi razmislja kao ja, pa ti zato ide slabo prodaja. U pravu si skroz Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Januar 25, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da se najvise gubi pri prodaji novog motora. Iskren da budem, kad bih trebao da dam 6800e za polovan motor, skrpio bih se i tih 600e, pa bi bar kupio novog koji jos mirise na fabriku. I ja prvi sednem na njega, ja ga razradim kako valja, nema sta da razmisljam. 8-9% razlike u ceni nije vredno ne kupovanja novog motora sto se mene tice. Mozda jos dosta ljudi razmislja kao ja, pa ti zato ide slabo prodaja. U pravu si skroz Ti si bas pazljivo procitao sve.....u cemu je u pravu kad nov kosta 9700 a ne 7200....?????? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8564 Napisano Januar 25, 2009 nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Pa priblizavamo se nekim zapadnim standardima. Sve sto kupis novo, odmah sutradan je jeftinije 20%, tako da je to to. Procitao sam sve, ne pisem napamet. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...