Darko Viric 5 Napisano Novembar 29, 2023 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Poštovani članovi, Želeo bih da kupim motor BMW R100r. Njega sam pronašao na oglasu u nemačkoj, pa me zanima da li mi možete reći nešto više o njemu? Prešao je 80.000kom i star je 30 godina. Očuvan je i u dobrom stanju. Ja sam tek položio i ima 28 godina. Zanima me koliko vredi, koliko je za njega uvoz, registracija, održavanje, delovi, servis, kakav je kvalitet, kakva je procedura oko uvoza takog starog motora i homologacije, pa ako ga neko ima i sve ostalo što bih trebao da znam kao početnik. Gde preporučujete da ga održavam (iz Užica sam)? Znači mi svaki savet. Unapred zahvalan 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRCHA 79 Napisano Novembar 30, 2023 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan Превоз рачунај од 200€-400€.Трошкове царињена можеш да сазнаш код шпедитера који ће ти радити увоз. Постоје људи који дотерују возила из европе и све ти завршавају од папирологије. Сликаш му саобраћајну и он ти каже колико ће те све коштати са превозом. Цена превоза варира и од тога у ком се делу земље налази мотор. Нажалост то је све од информација што ја знам.Срећно мајсторе!Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 664 Napisano Novembar 30, 2023 Zainteresovan, 449 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Prevoz moze da ide i do 700 eur u zavisnosti od dela Nemacke u kom se nalazi,AMSS je skocio na mislim 18-19000 dinara,prevoznik ti zavrsava papire sa carinom i tu cifru neces znati dok spediter ne vidi saobracajnu pa ti obracuna,ostalo nemas nista vise. Sto se tice delova ne znam kakvo je stanje za dostupnost istih,ako ih BMW i dalje ima u ponudi sve mozes naruciti preko ovascenih zastupnika u Srb (Radulovic,Delta) Ovo ti je link za BMW oem delove,po ovim kataloskim brojevima porucujes od zastupnika,pogledaj malo cene https://shop.maxbmw.com/fiche/DiagramsMain.aspx?vid=51635&rnd=09082020 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3085 Napisano Novembar 30, 2023 Drug član, 1175 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Evo koliko se traži za besprekorno restauriran primerak (nije fix cena), da uporediš "koliko vredi"...: BMW R80 R WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM BMW R80 R, 1993. godište, Oldtimer, vozilo prešlo 59350 km, Deggendorf. Cena 7.000 € - Motori - Polovni Automobili Za ovaj pouzdano i provereno znam da je vrhunsko stanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4274 Napisano Novembar 30, 2023 (promenjeno) motoras, 2469 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Poslednji vazdušno hladjeni bmw boxer. Nenadjebiv agregat. Jedan od najpouzdanijih. Vanvremenski motor.Lepo se vozi. Tom agregatu ne fali snage i obrtnog momenta. Dosta oštriji i zivahniji od mladjeg brata. Nema mnogo konja, ali poteze skoro 180 km/h što je za njega i više nego dovoljno. Brembo. Ne troši mnogo. Jednostavan za održavanje. Jeftin filter ulja, oko 3l staje u karter, malo nesretne dimenzije guma. Ja imam prvi vazdusar u takvom ramu. Vozio sam ga godinama i nauživao sam se. Jedina mana mog 50/5 su manjak snage kad treba krenuti u preticanje velikih vozila i neupotrebljivost doboš kočnica po kiši. Promenio Novembar 30, 2023 član stari roker 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2437 Napisano Novembar 30, 2023 Andragog, 5006 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj nikada nece dobiti vise od 3500e. Mozda mu treba toliko 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Novembar 30, 2023 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ces jeftinije proci sa R1100R, mozda uz neku doplatu R1150R. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivandeka 194 Napisano Decembar 6, 2023 Svrati ponekad, 153 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ces jeftinije proci sa R1100R, mozda uz neku doplatu R1150R. Ako nekog zanima....ja sam vozio dugo R1100R, kupio ga od pok. Džerija u GM...čovek koji ga je kupio od mene bi ga prodao, treba mu lova a nije prešao bi 500 km, nove Metzeler Z8, urađen servis i neka kozmetika....ako nekog zanima neka piše u PPnda mu prosledim kontaktПослато са M2003J15SC помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2682 Napisano Decembar 7, 2023 Drug član, 1225 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Pre 30g sam imao R100 mislim da je bio 1984g sa 69 konja , pre mene i dok je bio kod mene (tri godine) na satu je pisalo oko 200000km kad je otisao za Titograd (sadasnju Podgoricu) . Imam za taj motor samo reci hvale, cak ga se sa setom prisecam. Ako nadjes da kupis odrzavan primerak sluzice te do kraja zivota.Najblizi ti je majstor u Kraljevu, koji ovaj model ima u malom prstu, a ako bar malo poznajes radnje oko osnovnog servisa, nece ti ni trebati. Meni je najveci kvar bio: jedna membrana na karburatoru i pukla sajla od gasa. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3801 Napisano Decembar 8, 2023 Astro Puki krsi sva pravila!, 933 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan R1200R je po meni poslednji BMW koji ima u dizajnu bmw R nasledje na sebi. Sto ne kupis R1150 ili R1200R i vozis pouzdan motor sa svim neophodnim modernim dodatcima kao sto su ABS ,ubrizgavanje itd... ovo ces vise ti da sluzis ,nego on tebe ,obzirom da si pocetnik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5635 Napisano Decembar 8, 2023 Drug član, 1403 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan Ја тек сад ово видим. Јеси ли се снашао за превоз? Ако ниси, наш колега моториста из Севојна, често је по Немачкој и скоро увек потера неки мотор. Могу ти дати број ако хоћеш па се распитај око трошкова. Што се тиче одржавања, мислим да у Уе нећеш наћи никог. Знам да ће да ме пљуљу, али једноставно је тако. Не кажем да не знају, али процес да ти неко овде је сервисира мотор је квантна физика. Или су презаузети, или неће на то да губе време, или клепмају и за проверу притиска у гумама... Тако да јури негде са стране. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Viric 5 Napisano Decembar 8, 2023 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Može, broj. I ja sam iz Užica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5635 Napisano Decembar 8, 2023 Drug član, 1403 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan pre 30 minuta, Darko Viric je napisao: Može, broj. I ja sam iz Užica. Послао сам ти број у ПП. Окрени га па се договарајте. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...