jasminko VIR 1662 Napisano Avgust 8, 2024 I N S T R U K T O R, 1236 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Kako NX500 liči na Yamahu XTZ 660 iz 1991, mora da im je ona bila inspiracija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gavrilo87 36 Napisano Jul 9 U prolazu, 62 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 1. 2. 2024. at 1:40, Mr.Black je napisao: Ok, ukusi su razliciti! Ali iz profila NX prejakoooo izgleda!!! Clean, Fresh novi izgled... tačno baby TransAlp... Od napred jos uvek malo čudan, kockast ali to je stil ravnih linija koji uveliko forsira i auto industrija. Glava od vrapca sa sve kljunom i ove zakrivljene linije na CB-u su bile "in" pre 10-tak godina kada je model izašao. A trenutno mi pored NX-a izgleda kao kakva seoska mlada iz Bangladeša, koja se uparadila za seosku slavu u kineskoj prodavnici. Da ne spominjemo novi 5-inch full color TFT, poveziv sa smart telefonom preko Honda Roadsync aplikacije, Traction Control po potrebi. Honda Roadsync aplikacija nije dostupna za nasu zemlju, tako da im dzaba to, bar za nas. Ja sam uzeo crnu Nx500 pre neki dan. Super motorce, dosta udobniji od nc750x koji sam imao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20024 Napisano Jul 9 Integrisan, 6245 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da je na akciji. Bez akcije bas jaka cena u rangu stroma 650... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1018 Napisano Jul 9 (promenjeno) Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih pre uzeo NX/CB500X nego Stroma, ali zavisi ko sta voli i kako vozi. Imaju svojih prednosti oba motora. Promenio Jul 9 član Blackened 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 1906 Napisano Jul 9 BJB Maxi Scooter Club, 757 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Isto, preteruje se malo sa Stromom. Kome treba čist turing motor naravno da je sjajan, ali sad ispadne da si budala ako kupiš nešto drugo za 8k 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
House 862 Napisano Jul 9 Zainteresovan, 304 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Gas Gas ES 700 Prijavi odgovor kao problematičan Stroma ne bih uzeo da mi poklone. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20024 Napisano Jul 9 Integrisan, 6245 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 25 minutes ago, House said: Stroma ne bih uzeo da mi poklone. Ne bih ni ja posle probanja 890 adv xD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20024 Napisano Jul 9 Integrisan, 6245 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 54 minutes ago, Blackened said: Ja bih pre uzeo NX/CB500X nego Stroma, ali zavisi ko sta voli i kako vozi. Imaju svojih prednosti oba motora. Koje su tacno razlike izmedju nx i cb> Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1890 Napisano Jul 9 (promenjeno) Drug član, 1274 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Imao novog CB500X 2023. Strom je sto se tice touring-a , barem 2 klase iznad CB500X. Zvuk, komfor, stabilnost, u svakom aspektu cestovne voznje je bolji, mnogo. Mislio sam da cu se navicu na vibracije na CB500X, posle 104km/h pocne da vibrira svuda. Na Stromu do 140km/h ne postoje vibracije cak i posle te brzine su mnogo manje nego na cb500x. CB500X je iz mog aspekta i moje upotrebe bolji jedino sto se tice estetike. Offroad ne vozim pa ne znam ali ni jedan ni drugi nisu offroad motori. Ne favorizujem stroma, ako favorizujem ijedan motor onda je to Africa Twin. Strom>>>CB500X, samo moja 2 centa sto kazu englezi... U sustini u toj nekoj cenovnoj klasi su NX500, NC750, Strom 650, Tracer 7, Versys 650. Sve zavisi kome sta treba... @MotorcyclistNX ima tft ekran i traction control, lakse felne i to je to u sustini. CB500X je lepse motorce, ne znam sto su ga naruzili. Promenio Jul 9 član Rider000 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20024 Napisano Jul 9 Integrisan, 6245 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Nikada nisam vozio Stroma, video uzivo dosta puta. Deluje mi da bi mi legao jedino ne znam za fun factor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1890 Napisano Jul 9 Drug član, 1274 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Pa nema fun factor kao KTM, nije on za to, idalje je zabavan po krivinama obara se do fuzastera ali nema taj thrill dizanja na tocak i zavrtanja gasa i dizanja adrenalina, sto meni licno ni ne treba. Stroma kupis da se vozis, ubijes kilometre i ne razmisljas, samo servis i gume... Nekim ljudima je i 120ks malo... A koliko je losa situacija u saobracaju jos malo pa ce nam i 400cc biti puno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gavrilo87 36 Napisano Jul 9 U prolazu, 62 postova Prijavi odgovor kao problematičan Strom je dosta veci, tj duzi od Nx-a, ima losije vesanje, trosi vise i 100e mu je skuplja registracija. Bolji je za vece putne brzine, losiji za offroad. Na stromu je sire sediste i fuzasteri su pomereni malo unapred, a volan je malo dalji tako da ste blago nagnuti ka napred slicno kao na Nc750x. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gavrilo87 36 Napisano Jul 9 U prolazu, 62 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 40 minuta, Rider000 je napisao: Imao novog CB500X 2023. Strom je sto se tice touring-a , barem 2 klase iznad CB500X. Zvuk, komfor, stabilnost, u svakom aspektu cestovne voznje je bolji, mnogo. Mislio sam da cu se navicu na vibracije na CB500X, posle 104km/h pocne da vibrira svuda. Na Stromu do 140km/h ne postoje vibracije cak i posle te brzine su mnogo manje nego na cb500x. CB500X je iz mog aspekta i moje upotrebe bolji jedino sto se tice estetike. Offroad ne vozim pa ne znam ali ni jedan ni drugi nisu offroad motori. Ne favorizujem stroma, ako favorizujem ijedan motor onda je to Africa Twin. Strom>>>CB500X, samo moja 2 centa sto kazu englezi... U sustini u toj nekoj cenovnoj klasi su NX500, NC750, Strom 650, Tracer 7, Versys 650. Sve zavisi kome sta treba... @MotorcyclistNX ima tft ekran i traction control, lakse felne i to je to u sustini. CB500X je lepse motorce, ne znam sto su ga naruzili. Meni motor jos uvek nije razradjen, vozio sam ga do 5.500 obrtaja sto je nekih 120km/h i nisam primetio vibracije. Tako da ce posle razrade biti jos bolje sto se toga tice. Promenjena i postavka vesanja i sistem ubrizgavanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1890 Napisano Jul 9 (promenjeno) Drug član, 1274 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, Gavrilo87 je napisao: Strom je dosta veci, tj duzi od Nx-a, ima losije vesanje, trosi vise i 100e mu je skuplja registracija. Bolji je za vece putne brzine, losiji za offroad. Na stromu je sire sediste i fuzasteri su pomereni malo unapred, a volan je malo dalji tako da ste blago nagnuti ka napred slicno kao na Nc750x. Vesanje je djene-djene sto bi rekli. Nista te showa USD vilice nisu puno bolje nego teleskopske na stromu, jedino sto lepse izgleda motor sa njima. Nijansu bolje upija neravan asfalt i to je to nista dramaticno bolje... NC750X je maltene manji i od CB500X. Kod mene na CB500X se vibracije nisu umanjile posle prvog servisa, tacno kad predje 104km/h krecu. Cak ni skuter koji sam vozio pre toga, 1 cilindar nije vibrirao ni priblizno toliko i to mi je islo na zivce. Promenio Jul 9 član Rider000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gavrilo87 36 Napisano Jul 9 U prolazu, 62 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, ja kad sam presao sa skutera na motor uzmem nc750x xD 2021. Neverovatno mali motor i tvrd. Drugar ima cb500x 2022. I on mi kaze da vibrira na nekih 120. Ja iskreno na ovom nisam primetio, a vozio sam ga autoputem Bg-Kg. Ali opet nekom putnom brzinom 100-110, par puta mozda do 120. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1018 Napisano Jul 9 (promenjeno) Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Nisu vibracije neki problem, ima ih tu oko 5500rpm najvise, iznad su sitnije,, veoma je ugladjen motor i linearan. Komfor/stabilnost nije problem ni na 140-160kmh autoputem sa vetrom. Retko moram da spustim na 120kmh-130kmh zbog stabilnosti, mada ne vozim cesto autoput. Glavna prednost CB/NX naspram drugih motora, ne samo Stroma je okretnost i ta univerzalnost - kako je balansiran za put i van puta. Bez obzira na 35KW dosta je brzi i zabavniji po asfaltu gde su krivinama, planine, a i van asfalta je bas lak za kontrolisanje. Ima dobru osnovu, tezinu. A ovo i najvise vozim motorom. iz mog ugla jedina prednost Stroma je cist turing/autoput (i voznja sa dvoje recimo, tu cb/nx gubi dosta kada ima na njemu 130kg+). Dodsue nisam vozio ovog novog, da bas imam skroz osecaj kako se ponasa, ali probao stariji malo. Posebno bih izdvojio slipper/assisted clutch na CB/NX-u koji je skoro pa savrsen, lakoca saltanja kod dinamicne voznje, stabilnost za krivine pri spustanju iz 5, u 2. brzinu recimo i slicno, uzivanje kako radi... Vozio sam sa mnogim kolegama i probao neke od ovih motora, od 850GS-a, T7, Varadero 1000ccm, Strom 650 i jos nekih drugih jacih motora - ne znam koliko je do vozaca ali drasticno su sporiji po krivinama, na kocenju, promeni pravca, planiniskim putevima itd... A za diretkno poredjenje sam vozio i Transalp XL750 (mislio da promenim, prva ljubav XL600V) po identicnim putevima, i pored duplo vece snage i neverovatnog ubrzanja, ne moze da prati dinamicnost/kontrolu CB/NX-a. Promenio Jul 9 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1890 Napisano Jul 9 Drug član, 1274 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Nesto je do motora ali najvise definitivno do vozaca Ja se nisam usudio tebe da pratim po krivinama. xD Elem svako bira prema potrebi, ja sam dosta laganiji vozac, vise uzivam u takvoj voznji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1018 Napisano Jul 9 (promenjeno) Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Haha to je bila lagana voznja ima raznih faktora - i do navike je, da bi se potpuno osetilo sta vise odgovara treba i menjati i probati paralelno dva motora. Dok sam vozio Transalpa XL750, navikenm se i mislim, to je to, posle opet se vratim na CB500X, i onda vidim prednosti ovog. Zavoli se svaki motor i prilagodi manama/prednostima. Ali zabavno je porediti i prenositi iskustva/afinitete. Promenio Jul 9 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejanac 17 Napisano Jul 9 U prolazu, 5 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: Honda NX500 Prijavi odgovor kao problematičan Da, nije dostupna na Google play-u za nas region, ali svejedno je mozes skinuti kao APK file i instalirati na telefon i normalno koristiti. Super je aplikacija i odlicna je i uz telefon, ali i za kombinaciju sa komunikatorom i telefonom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 517 Napisano Jul 9 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Gavrilo87 je napisao: Honda Roadsync aplikacija nije dostupna za nasu zemlju, tako da im dzaba to, bar za nas. Skini aplikaciju sa neta, nađi apk, i instaliraj na mob. Moći ćeš da pratiš koliko si prešao, da se javljaš na telefon, da slušaš poruke i šalješ unapred definisane odgovore, da slušaš muziku, navigaciju... Prilično je korisna. Nije najbolja aplikacija na svetu, ali za ono za šta je namenjena je sasvim ok 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gavrilo87 36 Napisano Jul 9 U prolazu, 62 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Dejanac je napisao: Da, nije dostupna na Google play-u za nas region, ali svejedno je mozes skinuti kao APK file i instalirati na telefon i normalno koristiti. Super je aplikacija i odlicna je i uz telefon, ali i za kombinaciju sa komunikatorom i telefonom. Hvala. Jel mozes da mi kazes gde si nabavio dodatnu opremu za motor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejanac 17 Napisano Jul 10 U prolazu, 5 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: Honda NX500 Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno najveci problem je bio crash bar, jer sam uzeo jedan od prvih primeraka koji su stigli kod nas, Motoland me vortao jedno 15 dana kako ce da naruce, ali su ispali skroz neprofesionalni, i na kraju sam crash bar narucio na e-bay isporucen kod drugara u Austriju i on mi doneo, svakako imate i opciju DE prevoz, da narucite na njih i oni Vam donesu za nekih 20-30 eur do BG-a (a izbegnete carinu, pdv i trosak spedicije koji bi ste imali da je isporuka sa E-bay u Srbiju). Maglenke su neke sa Alija za 40 eur, skid plate takodje sa Alija 50tak eur, u medjuvremu isto sa Alija nabavio nosac navigacije za 30 eur (vrlo kvalitetan za divno cudo). Zadnji nosac i kofer sam kupio u Srbiji jer zadnji nosac je isti kao za stariji CB500X jer zadnji kraj motora nije menjan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 517 Napisano Jul 10 (promenjeno) Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan A što ti je bio problem sa crash barom? Nisi hteo Hondin originalni? Meni odmah ugradili u Delti Promenio Jul 10 član markommarko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejanac 17 Napisano Jul 10 U prolazu, 5 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: Honda NX500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, markommarko je napisao: A što ti je bio problem sa crash barom? Nisi hteo Hondin originalni? Meni odmah ugradili u Delti Taj originalni koji moze da se dobije uz motor je zaista odličan, ja ga nisam naručio uz motor i onda je trebalo nešto da se čeka 2-3 meseca uz neku sledeću isporuku delova...Na kraju i ovaj aftermarket je odličan, a otprilike su manje više duplo jeftiniji nego orginalni Hondin. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1018 Napisano Jul 10 (promenjeno) Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, Rider000 said: Vesanje je djene-djene sto bi rekli. Nista te showa USD vilice nisu puno bolje nego teleskopske na stromu, jedino sto lepse izgleda motor sa njima. Nijansu bolje upija neravan asfalt i to je to nista dramaticno bolje... Ova promena uz 19" prednji tocak su bile veoma veliko unapredjenje i glavni razlog sto sam uzeo '23 CB500X, stariji mi nisu odgovarali iako sam razmisljao o kupovini. Vozio sam 6+ CB500X motora od 2014, 2019, 2023. Sve verzije i po raznim putevima. Ne znam direktno naspram Stroma, ali moras voziti offroad da bi to uporedio. I agresivnije po losem putu i krivinama je mnogo stabilniji nego stariji modeli sa starim vilama. Tek je 2023. model je postao kako treba i dobar van puta. Itekako je sposoban za mnoge offroad puteve u fabrickoj izvedbi (TET tipa itd...). Samo ok gume i to je to - meni su idealne gume tipa TKC70/rocks, Pirelli Scorpion Rally STR, Anakee Adventure. Sportske po putu i krivinama, a mozes uvek dosta offroad-a gde god da si. Promenio Jul 10 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...