SRBSOFER 34 Napisano Novembar 2, 2023 Svrati ponekad, 124 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: Honda NSR Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo svima, Nadam se da nisam omasio kategoriju, Zanima me da li je isplativije kupiti drugi oklop/plastike za hondu nsr 125r ili krpiti stare?, Ostecenje je nastalo tako sto je pas oborio motor sa nogare, stradao je poklopac rezervara koji je pukao skoro na pola i plastika koja se proteze od rezervora do repa motora, ona je samo pokazala jednu dobru pukotinu, takodje je popucala na mestima gde se srafi na motor. Trenutno nisam u mogucnosti ali cu ostaviti fotografije ovih dana, Trenutno me zanimaju cene kako bih znao kako cu da sredim motor za sledecu sezonu, pre nego sto obesim ovo cudo od psa ( sala naravno ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4320 Napisano Novembar 2, 2023 motoras, 2484 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Sve zavisi da li možeš da nadjes druge plastike i po kojoj ceni. Inače, kad se polomljene zavare, pregituju i ofarbaju kako treba ne vidi se gde je pucalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SRBSOFER 34 Napisano Novembar 2, 2023 Svrati ponekad, 124 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: Honda NSR Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, Moje plastike su bile u jako dobrom stanju u odnosu na godine, ne znam koliko bi mi izaslo da ih krpim?, Varenje,gitovanje,farba i ako bih to sve pokusao da uradim u kucnoj varijanti... Sa druge strane i plastike koje kupim cu svakako morati da farbam jer tesko da cu naci u potpuno beloj boji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SRBSOFER 34 Napisano Jul 20, 2024 Svrati ponekad, 124 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: Honda NSR Prijavi odgovor kao problematičan Pre dve nedelje sam napokon resio pukotine na plastikama, mnogi su mi trazili od 100e do 120e da mi to srede pa sam od toga odustao, druge u dobrom stanju nisam mogao da pronadjem a da ih opet ne krpim. Za ovu operaciju su mi bili potrebni osnovni alati iz kucne radionice a uz to sam morao da kupim: Aparat za varenje plastike - oko 2.500 dinara Git,Boja,Smrigle - oko 2.000 dinara Varenje plastike je bilo dosta jednostavno jer se spajalice jako brzo ugreju i dovoljno je da se zarone u plastiku i blago zarotiraju kako bi se postigao sto bolji spoj. Nazalost nisam slikao sam proces koji je isao sledecim redom: Skidanje plastika, Brisanje plastika, Uranjanje ili varenje plastike sa unutrasnje strane, Ciscenje viska sa spajalica, Skidanje farbe sa spoljne strane, Gitovanje ( u vise ruka ), Smirglanje grubom pa onda finom vodenom smirglom granulacije 1000 i onda je sve bilo spremno za farbanje akrilnom belom bojom Ovako su izgledale plastike pre i sada, iskreno ja sam zadovoljan kako je sve ispalo, mozda bi trebalo ispolirati sada sve plastike da bi to bilo sto bolje 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...