Jump to content

Moto Zajednica

Hi Bird Sport Cruiser - krađa intelektualne svojine

Recommended Posts

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

hbmoto.jpg

Ako vam ovo liči na Storz XR1200, potpuno ste u pravu, Kinezi su prekopirali gotovo sve, pa nije ni čudno što Honda kreće sa ozbiljnim patentiranjem svojih novih motora.

storzxr1200.jpg

Izvor

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7298 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder

Ah ti Kinezi...nemozes s'njima a ni nemozes bez njih.... :D

Oni su, kako da kazem, nuzno zlo, sve dok nam se jednog dana podigne standard pa cemo moci da kupujemo iskljucivo Japanske, Evropske ili USA motore....

• Drug član, 2470 postova
  • Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06

Al uopste mi nije jasno kako dobijaju ta prava da kopiraju originalno? I zasto ti proizvodjaci sebi to dozvoljavaju? Mnogo preterali ovi Chinezi  >:(

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Lancanik sa desne/lanchanik sa leve,sedishta malo drugachija, far i to je to... Nije kopija.

E sad da sam gledao jednu i drugu sliku po 2 sekunde rekao bih da je to isti motor..jbg

• Svrati ponekad, 306 postova

Pa ako malo razmislis, po cemu bi ova kreacija Stiva Storza bila original a HiBird kopija?

Ovo je Harley Davidson XR-750 dirt bike iz 1972 koji je posluzio kao inspiracija kako jednima, tako i drugima.

post-2990-12879017165514_thumb.jpg

• Podržavam 1

Al uopste mi nije jasno kako dobijaju ta prava da kopiraju originalno? I zasto ti proizvodjaci sebi to dozvoljavaju? Mnogo preterali ovi Chinezi  >:(

Pa i ne dobiju pravo, kopiraju sve što nije patentirano, zato sada Honda i patentira sve nove modele. Japanci se međusobno nisu puno kopirali zbog morala, ali kod Kineza toga nema, kod njih je samo lova bitna, ne i ponos izrade sopstvenog ;D

• Ne silazi, 5544 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Ali ruku na srce morate priznati da su sve bolji u kopiranju... :D ;D

Samo jos da se poprave u izmisljanu-smisljanju... ;D

• Zainteresovan, 699 postova
  • Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94

Neka o tome razmislja onaj kome je ukradena "intelektualna svojina" ako mu je uopste ukradena.

Maheri su kinezi.

Nema ovde identicnosti ;)

• Drug član, 1359 postova

bas me zanima ko ce da im zabrani da kopiraju kad se ionako malo razlikuju i ostali modeli sem toga ova dva motora imaju toga razlicitog dosta a u sustini skoro svi lice jedan na drugi . jedino ako im masine su iste sto cito sumljam .

• Zainteresovan, 730 postova

To je njima u krvi...Ja ne znam kako se radjaju kinezi, al oni meni svi isti ko da ih jedna majka radja il ih prave preko zutog indiga. Znaci kopiranje im u krvi, tako i motori...

• Drug član, 3087 postova

Није њима копирање и плагирање у крви. Колико је код нас нормално да наше мајке или супруге узму од комшинице рецепт за неку лепу торту коју су пробале код ње, да би је направиле (копирале) и у својој кући, тако је и Кинезима сасвим нормално да копирају и плагирају све што могу да произведу.

И није то само ових година - ако се неко интересује за оружје, вероватно зна да су још крајем 19. века Кинези штанцовали тада мега популарни пиштољ "Маузер" Ц-96 у небројано много радионица, а квалитет је био од ужасног до веома доброг. Буквално, случај је исти као и данас са мотоциклима и било којом другом робом.

И да ли сам ја једини коме се сличка овог "нанџарастог" моторића (декларисали 17 коња из 250 кубова) чини као играње у "Фотошопу"?

bas me zanima ko ce da im zabrani da kopiraju

Ako budu kopirali motor čiji je izgled patentiran, kao što je to, recimo, nova Honda Fury, Honda jednostavno može da tuži proizvođača i ako ništa drugo, bar se takav motor neće moći prodavati u normalnim zemljama. Neće se sigurno povesti nuklearni rat sa Kinom, ali će u svakom slučaju biti problema. Opet kažem, da nije tako, ne bi Honda krenula sa patentiranjem svih novih modela koje naprave.

sem toga ova dva motora imaju toga razlicitog dosta

To što je na jednom prenos sa desne, a na drugom sa leve strane i ostale sitne razlike ne potiču od toga što su Kinezi hteli da sakriju plagijat, već zato što su jednostavno imali takav agregat i druge komponente. Nemojte pogrešno da me shvatite, nemam ništa ni protiv Kineza kao ljudi, ni protiv kineskih motora, ali imam protiv krađe intelektualne svojine.

a u sustini skoro svi lice jedan na drugi

E ova ti je dobra, da, svi liče jedan na drugi jer imaju po dva točka ;D

jedino ako im masine su iste sto cito sumljam

Teško, jedna ima 1200, a druga 250 kubika ;D

Pa da, sve su bolji u kopiranju, ALI imena koja daju svojim motorima su blago receno SMESNA :D :D :D

Da, još nisu ukapirali da mi volimo da znamo da izgovorimo ime svog motora ;D

Da proizvodimo motore i da koristimo takvu logiku, mi bi davali imena poput DŽIBRA, ZVRK, RIBA RIBI GRIZE REP, STRNĐE (Vlaški) i tako to, pa čik neka to izgovori neki Kinez ;D ;D ;D

• U prolazu, 90 postova
  • Motocikl: Suzuki dr 600 Djebel

Da proizvodimo motore i da koristimo takvu logiku, mi bi davali imena poput DŽIBRA, ZVRK, RIBA RIBI GRIZE REP, STRNĐE (Vlaški) i tako to, pa čik neka to izgovori neki Kinez ;D ;D ;D

:D :D :D :D :D :D

Ovo je Harley Davidson XR-750 dirt bike iz 1972 koji je posluzio kao inspiracija kako jednima, tako i drugima.

Sada je HD i vlasnik prava na XR 1200, tako da su Kinezi u stvari dizajn ukrali od Harley Davidsona.

Storz Performance Sells XR 1200 Trademark Rights To Harley-Davidson

• Svrati ponekad, 197 postova
  • Motocikl: ...

E,sto se tice izgleda izuzetno lice jedan na drugi.Sto se tice kopija i kopiranja ce uvek biti ali samo je jedan orginal.Svojevremeno je i Zastava iskopirala pistolj Sig Sauer P226,nas cuveni CZ 99 i bili tuzeni zbog toga.Razlika od orginala je sto je ovaj nas imao prilagodeno dugme za vadenje okvira za levoruke i desnjake,kao i dekoker isto tako prilagoden sto je uradeno sa namerom da se ne odgovara za plagijat i uspeli su-nije plagijat.Sto je najbolje pistolj je napravio bum na svetskom trzistu.

• Svrati ponekad, 306 postova

Sada je HD i vlasnik prava na XR 1200, tako da su Kinezi u stvari dizajn ukrali od Harley Davidsona.

Storz Performance Sells XR 1200 Trademark Rights To Harley-Davidson

Patentna prava se odnose na zastitni znak  u ovom slucaju a to je XR-1200 a ne na OBLIK motocikla.Naime vlasnik imena/oznake je Storz na amerskom trzistu. XR 1200 Harley davidson se prodavao SAMO  u Evropi  i kupovina zastitnog znaka XR 1200 je najava prodaje u USA.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja