Jump to content

Moto Zajednica

Elektricni unicycle

Recommended Posts

• Zainteresovan, 394 postova
  • Motocikl: KTM 890 Duke R
@VladoGrcic Jedini histeričan komentar u celoj temi je upravo tvoj.

Malo se igras psihologa
Nebitno, u nameri da dokazem da je ok imati ovakvu temu, postao sam i ja trol.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 2225 postova
  • Motocikl: Benelli

Cemu strah od novih vozila?Osim mozda ako se u zutoj stampi uskoro pojavi vest:

Drzava ima tajni plan ,da se motocikli kao nesigurno vozilo izbace iz saobracaja.Sledi uvodjenje sporijih ekoloskih vozila.:)

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 24 postova
  • Motocikl: Elektricni monocikl - V13 i Master Pro
9 hours ago, Blaza said:

Ima li model sa sedištem ? Mislim, za dalji put...

Ako si primetio na slikama, ovaj ima sediste. Ima ljudi koji vole da voze sedeci skoro ekskluzivno, ali vecina stoji i neki koriste sediste da malo odmore noge. Ipak je ovo sport koji iziskuje i malo snage u nogama, posto je dovoljno da stojis samo 3h npr a ne jos da se naginjes i upravljas. Znam da neki ljudi ne bi da stoje nikad i da bi uvek da sednu, pa i za to ima opcija sa sedistem, ali ovo je i dobro jer je kao vezba, celo telo radi, pogotovo noge. Meni su znacajno ojacali listovi koji su mi bili slaba tacka uvek i sto je jos zanimljivo manje imam problema sa kicmom jer rade svi stabilizatori i ojaca se i deo koji drugacije ne bi. Vezba, rekreacija, na otvorenom, jos idem na posao a ne sedim stalno kao dok sam na poslu i u kolima lli na motoru.

Koci se naginjanjem unazad i kocnice su u vecini slucajeva dobre, posto koliko ima snage da ubrza, isto toliko i da zakoci i nema proklizavanja. Naravno i naglo kocenje je skil loji se uci. Velika razlika u odnosu na bilo sta je sto ovo ne mozes da stanes i vozis odmah. Treba provesti vreme da naucis da se kreces, pa onda osnove pa dalje napredujes. Nije kao na trotinetu, das nekom prvi put, on stisne dugme i ide max brzinu. Ovde i kad naucis, ides sporo dok noge ne ojacaju i ti ne naucis bolje. Brzina se polako pojacava i vecina ljudi nikad ni ne predje na neke velike brzine, tipa brdo njih nije presla 60km/h nikad, iako tocak moze vise. Koriste ovo za lagani kruz od 30-40 gde se stvarno uzivanje i kao da si na cilimu letecem. Ide uz velike uspone, preko trave, zemlje, a opet moze i 2 na sat iza nrkog pesaka bez problema. Kako napredujes, tako se unapredjuju i vestine i medju nama vlada prica da se nosi sto vise opreme. Ja sam vecinu vremena, pa i na onom snimku sro je ode pre neki dan, sa ff kacigom, jaknom koja ima postavu od kevlara i lvl 2 protektore svuda, plus je cela gornja polovina reflektujuce. Pantalone sa protektorima u kuku, leatt dual axis za kolena i potkolenice, kao i moto patike neke u glavnom. Stitnici za dlanove, kao i za zglobove obavezno iako su padovi retki.

Raspisah se ja u sred noci dok nosim bebicu ( jedanm drugar i rece, presao sam na ovo sa motora jer imam decu), ali mi je drago da ima ovolikog interesovanja kod vas, pa makar i hejterskog. Pitajte sta god.

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 3

• Drug član, 322 postova

Čudi me da su ljudi ovako netolerantni prema novitetima koji ionako neće biti masovna pojava jer je potrebno više vježbe i vještina i to u doba kad sjedaju na što više kotača i sve veća i gabaritnija vozila a ovo je upravo suprotno i dobrodošlo u vrijeme kad su gužve sve veće a mjesta sve manje.
Mogu samo zamisliti komentare kočijaša na pojavu bučnih,smrdljivih i u oblaku dima prvih automobila i motocikala

• Sviđa mi se 6
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 394 postova
  • Motocikl: KTM 890 Duke R

Pa to. Ja znam da necu stati na to, nemam vremena prosto, ali me bas interesuju iskustva i kako radi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 1335 postova
  • Motocikl: Y

Ovima sa 2 tocka spala kruna sa glave cim je neko poceo da vozi 1 tocak :moto3: ....

Jeli ima neki putopis, dokle moze da dobaci npr ....

Do avale, kosmaja, ralje ..... Mozda rudnik :kafa:

• Haha 2

• U prolazu, 24 postova
13 minutes ago, travelman said:

Ovima sa 2 tocka spala kruna sa glave cim je neko poceo da vozi 1 tocak :moto3: ....

Jeli ima neki putopis, dokle moze da dobaci npr ....

Do avale, kosmaja, ralje ..... Mozda rudnik :kafa:

Kako rekoh u nekom od prethodnih postova, jedan od točkova koji vozim ima 4800wh bateriju i prelazi 200km sa jednim punjenjem, realne upotrebe sa vozačem od 100kg, pa ti kalkuliši gde bi stigao.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

Sad bez zajebancije ....

Ok 200 po ravnom al kako bi savladao npr uspon uz avalu. Imali snage ili se muci.

200 km je NS tamo vamo, ako je to radijus onda super.

Mene konkretno zanima kao rezervno pomagalo u gepeku kad sa 4 tocka krenem na put a onda ostanem u kvaru. Bas cesto ostajem i to bi bilo od neke vajde kad bi imao za prvu pomoc.

• U prolazu, 24 postova
20 minutes ago, travelman said:

Sad bez zajebancije ....

Ok 200 po ravnom al kako bi savladao npr uspon uz avalu. Imali snage ili se muci.

200 km je NS tamo vamo, ako je to radijus onda super.

Mene konkretno zanima kao rezervno pomagalo u gepeku kad sa 4 tocka krenem na put a onda ostanem u kvaru. Bas cesto ostajem i to bi bilo od neke vajde kad bi imao za prvu pomoc.

Zavisno od modela, savladavaju prepreke do 45 stepeni nagiba. Točak nema problem sa usponom.

• Hvala 1

• -, 1750 postova
  • Motocikl: /
pre 40 minuta, Nenad8300 je napisao:

Kako rekoh u nekom od prethodnih postova, jedan od točkova koji vozim ima 4800wh bateriju i prelazi 200km sa jednim punjenjem, realne upotrebe sa vozačem od 100kg, pa ti kalkuliši gde bi stigao.

Jel si ti siguran u tu karakteristiku?

• U prolazu, 24 postova
41 minutes ago, ser said:

Jel si ti siguran u tu karakteristiku?

Tockovi sa 3600wh prelaze od 130-150km, lagane vožnje i više. Ovaj sa 4800wh je oko 200km sigurno. Drugi moj tocak je V13 i on je 3000wh, on prelazi 100km redovno, skoro pa kave god vožnje. Ovo nisu podaci proizvođača jer oni lažu, za V13 kažu da predje 200km, a moje realno je nešto preko 100km. Ali uvek zavisi od stila vožnje, brzine i težine vozača.

npr Inmotion V10F sa vozačem od 100kg predje 30-40km, dok sa ženskim upola laksim vozačem predje 70km, a njemu je baterija samo 1000wh. Autonomija je mnogo bolja na EUC, ne može da se poredi sa trotinetima...

Uzbrdo idu kao ludi, kao i nizbrdo. Ono što neko od kolega reče da je na Goču neko išao sporo i pravio kolnu, ne verujem, teška priča, imam drugara koji je tamo i tamo redovno vozi, ima tocak od 24 inča, vozi ga onim krivinama redovno 60-70, negde i više...

Promenio član Nenad8300

• Zainteresovan, 751 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom DL650

Vrlo interesantna sprava. Da li samo staneš na nogostupe ili se noga pričvrsti za njega nekim vezovima, kao snowboard ili slično?

Ovo bi voleo da probam, nisam ih viđao kod mene u Leskovcu.

pre 42 minuta, Nenad8300 je napisao:

vozi ga onim krivinama redovno 60-70, negde i više...

Pa kolika mu je max brzina na pravcu.

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda VT750 ACE

Meni baš interesantno kako se neki žestoko protive ovoj spravici. Ili je možda kaošto čini mi se Rambo rekao " ne plašim se da probam već se plašim da će da mi se dopadne...".
Iskreno voleo bi da probam,kad je ćerka uspela da me nagovori da probam onaj skejtbord sa samo dva točka što ne bi otišo i dalje...

Sent from my M2006C3MII using Tapatalk

• Podržavam 1

• U prolazu, 24 postova

Ljudi, ovo kad uhvati covek balans i krenes da vozis je bas stabilno, kao bajs i motor.

Ja sam klinca od 9 godina naucio, ume da vozi, samo ga to ne radi trenutno.

Ne vezujes se nigde, samo stanes. Imaju neki 3d stampaki dodaci koje mozes da dodas da npr bolje ubrzavas ili kocis, da mozes da poskocis sa njim i ostalo.

Kolega je pitao za brzinu, kažem ti, kako koji model, par njih ide preko 90km/h, ako neko ima onu stvar da se nagne toliko...

Promenio član Nenad8300

• Ne silazi, 2223 postova
  • Motocikl: Honda NC700D Integra
Dobro da smo obavili uobičajeni hate i da se malo osvrnemo na tehničke detalje.

Kako je moguće da toliko može da pređe sa malom baterijom, ako trotinet sa višestruko većom baterijom prelazi do 40km? Gde leži toliko veća efikasnost?

b749f22d991778d2949cab3659c4f679.jpg

• -, 1750 postova
  • Motocikl: /
Pre 2 sati, Interceptor BP je napisao:

Meni baš interesantno kako se neki žestoko protive ovoj spravici. Ili je možda kaošto čini mi se Rambo rekao " ne plašim se da probam već se plašim da će da mi se dopadne...".

Ma niko se ne protivi, nego razum i logika.

Ovo ce biti zabranjeno za javni saobracaj cim se pojavi neki njihov znacajniji broj na ulicama. Sad moze da sluzi kao zamena za trotinete posto verovatno nisu ubaceni u pravilnik...

Pa zamisli tamo po Aziji da se vozi ovo umesto motora i skutera... Ko rolo droidi :D

• U prolazu, 24 postova
51 minutes ago, ser said:

Jel ta baterija 48V?

I kolko bi kostao taj sa tom baterijom i da moze preko 70 na sat?

Master Pro je npr 4800wh i radi na 134V. Drugacije je to do trotineta. njega su vozili i 100km/h, ali to je bas sam limit. On košta nov oko 4500e. Ima brdo manjih i jeftinijih koji mogu 70, ali samo on je sa tom baterijom.

• Drug član, 1800 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Motoristi nikako da se presaltaju, daleko je ovo od zamene motora, nije ovo stvar da se ti natovaris i krenes na obilazak jadranke.

Ovo je super kad zivis u gradu gde ima bici staza, sa 20-30km/h zavrsis sve po gradu, em ekoloski em nema troskova goriva i parkinga.

Dobro je i kad si van grada, spakujes ga u gepek, parkiras auto i picis na “tocku”, bar sam ja tako shvatio ovaj vid prevoza.

Sve mi se vise svidja, samo treba skupiti 00 i stati na ovo cudo :)

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3638 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
Pre 10 sati, aca-pn je napisao:

Kako se sa ovime koči ? Pretpostavljam da se nagnes nazad i tako koči, ali šta ako neko izleti, kako sa ovim da naglo zakocis ? Deluje zanimljivo, video sam u Kanadi da rade dostavu sa tim, ali mi deluje jako nebezbedna sprava.

Montiraju se abrazivne pločice na dupetu (a može i na celim leđima) i u slučaju potrebe samo zalegneš unazad.:)

• Haha 3

• U prolazu, 60 postova
  • Motocikl: Z800 ; ZXR750H1

@X8 Vračar da moguce je…. I ti poredis teslu od 54kWh i ovu spracicu od ~4kWh….

mala je razlika

a eto ti neke od specifikacija takvo jednog prevoznog sredstva, a i cena je prava sitnica (oko4900€)

865710D8-6521-4218-A18F-08EBF1FAC450.jpeg

Promenio član The-Dog

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja