<Vuk> 751 Napisano Maj 5, 2015 ★★★★★, 654 postova Lokacija: Ruma Prijavi odgovor kao problematičan 41x54x11mm To su dimenzije semeringa za tvoj motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada 2d 37 Napisano Maj 5, 2015 Svrati ponekad, 187 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Qingqi 2D Prijavi odgovor kao problematičan Ooo pa hvala.. Jesi li ti menjao. ili si pitao gospodina googla? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<Vuk> 751 Napisano Maj 5, 2015 ★★★★★, 654 postova Lokacija: Ruma Prijavi odgovor kao problematičan Ne vozim 2d, ukucas na google Sinnis Stealth 125 fork seals i dobices linkove iz engleskih prodavnica i ebay, pisu dimenzije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada 2d 37 Napisano Maj 5, 2015 Svrati ponekad, 187 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Qingqi 2D Prijavi odgovor kao problematičan Ako se ne gresim po dimenzijama semeringa, precnik stapa, bi trebalo da je 41mm?Moj je 37mm.. Tako da po tome ove dimenzije ne piju vodu... Znam da ne vozis 2D, ali ne bih me cudilo da su iste dimenzije kao na tvom motoru, a skoro sigurno isti kao na pulseru 125, ako i ima razlike u vilama izmedju 125 i 200... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<Vuk> 751 Napisano Maj 5, 2015 ★★★★★, 654 postova Lokacija: Ruma Prijavi odgovor kao problematičan Unutrasnji precnik semeringa je 41mm, isti je i na pulser 125 pa mozes uzeti u sprintu, verovatno je isto i na pulseru 200. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko-2D 6 Napisano Maj 5, 2015 U prolazu, 64 postova Motocikl: Qingqi 125 2D Prijavi odgovor kao problematičan U vezi SAI ventila.Prvo sam samo za probu stavio izmedju cilindra i cevi mesingani lim.Kad sam video da motor lepse i bolje radi resio sam se za skidanje ventila i creva.Podlosku za cilindar sam napravio od aluminijuma debljine 2-3 mm (posto je mesingani lim bio tanak) po uzorku od dihtunga a moze i od cevi.Cevcicu kod usisa sam zatvorio sa kratkim crevom koje je zacepljeno sa jedne strane i stavio.U otvor na kucistu filtera za vazduh sam stavio malo sundjera i oko njega stiso selnom i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7428 Napisano Maj 8, 2015 Drug član, 3085 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Rasklopis motor, tj prednji kraj, skines felnu, odvrnes na trouglovima i skines vile. Ispraznis staro ulje, istu kolicinu koju si ispraznio sipas nazad. I ponovo sklopis motor. NIje nikakava nauka, ali je veci problem rasklopiti. Čekaj malo Juniore... odakle ti ova ideja? Prvo, ovo levo je staro ulje, voženo godinu dana, desno je novo ulje Toliko o tome koliko često treba menjati ulje u vilama. Novo ulje je retko i providno ko belo vino, a staro crno i gusto ko soc od kafe. Drugo. Ulje u vilama se "troši". Tačnije, smanjuje mu se količina. Zato što teleskop uroni u ulje prilikom sabijanja, pa se vila izvuče, ali na njoj uvek ostaje tanak film ulja. Semering ga "obriše" ali uvek ostaje nešto na teleskopu. Posle par hiljada obrisa - neminovno da će se ulje smanjiti. Ja sam to primetio svaki put kad sam menjao ulje u vilama. Nađi negde TAČNU količinu ulja koja ide u svaku vilu pa sipaj. I koristite fork oil, kakve gluposti motorno ulje Fork oil je 1000din litar, imaš sigurno dovoljno za zamenu. Pitajte Zorge-a, on možda zna, vidim na drugim forumima da je imao istu temu. Dimenzije semeringa 41x54x11mm http://www.ebay.co.uk/itm/Lextek-Motorcycle-Fork-Oil-Seals-41x54x11mm-for-Qingqi-Sport-QM125-2D-/380952434327 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada 2d 37 Napisano Maj 8, 2015 Svrati ponekad, 187 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Qingqi 2D Prijavi odgovor kao problematičan Videh te dimenzije semeringa, i na ebay-u i na jos nekom stranim sajtovima, ali kao sto napisah precnik stapa je 37mm, tako da po mom zakljucku ovaj semering ne odgovara na moj motor. Gresim li??? Evo da okacim ponovo sliku: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Maj 8, 2015 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan И ја сам имао став "колико си источио - толико и наспи", али доврага, то код обичних Кинеза (да немају неке брендиране виљушке, па макар и њихове типа "Фаст Ејс") баш и не мора да је тачно јер се и троши и нешто нису педантни да сипају потребну количину одговарајућег уља. Кад кажем одговарајућег уља, не мислим да све мора да је уље за виљушке вискозитета 5, 10 или 15, већ и на обично моторно типа САЕ 30 у неким штаповима једноставне конструкције, на некаквим мопедима, па и једноставним "комјутер" бајковима. Ја и даље покушавам да нађем која је то тачна количина уља за штапове мог моторчета, али не успевам да видим неку цифру, а један Бугарин, коме је неки тамошњи лик који се тиме бави, заменио уље у штаповима његовог Кинеза, каже да је права количина, ако сам га добро разумео, она која може да стане у штап када га потпуно сабијеш. Да ли је то употребљив савет - не знам, јер се сам нисам дохватио тог посла. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7428 Napisano Maj 9, 2015 Drug član, 3085 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan vlada2d, onda lepo rasklopiš vile, skineš semering i odeš u radnju sa njim, nema greške. Ako ne možeš da nađeš u BG, a sumnjam da neće biti problem, zovni firmu OPTIMA u NSu, vidi dal oni imaju. Uvoznici su KOYO programa. Ako treba, pošalji mi PP, na 100m od mene su, mogu otići da ti ih kupim pa pošaljem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko-2D 6 Napisano Maj 11, 2015 U prolazu, 64 postova Motocikl: Qingqi 125 2D Prijavi odgovor kao problematičan Ugradio sam na svoj motor led lcd voltmetar i termometar, a evo i slikeLevo je voltmetar, desno termometar.U pitanju su ugradni led lcd displeji koje sam samo stavio ispod table, mesto je bas kao za njih. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Maj 11, 2015 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan dobra stvar, gde si ih prikacio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Živković 47 Napisano Maj 11, 2015 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Šabac / Novi Sad Motocikl: Sprint Challenger JL250V, Qingqi QM125-2D Prijavi odgovor kao problematičan Aj objasni malo detaljnije. Gde si ih uzeo. Kolika je cena. Nacin kacenja. Svidja mi se ta zamisao. Pogotovo voltmetar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko-2D 6 Napisano Maj 11, 2015 U prolazu, 64 postova Motocikl: Qingqi 125 2D Prijavi odgovor kao problematičan Prvo sam uzeo samo voltmetar za probu, da vidim kako ce da se uklopi.Cena voltmetra je 350-400 din kupio sam ga na netu.Lepo je stao ispod table, i malo sam ga prilepio silikonom da ne mrda i to je to.Radni napon mu je od 3 do 30 V, i zakacen je na kontakt.Sto se tice termometra, identicnog je izgleda, velicine i radnog napona kao i voltmetar.Cena je oko 1000 din meri do 150 , ima i jeftinijih koji mere do 100 stepeni.Sonda je malo prepravljena ali se sve dobro uklopilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fzmirko 6 Napisano Maj 21, 2015 U prolazu, 21 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Xj 600 Prijavi odgovor kao problematičan Meni u 2 dana resila da crkne instrument tabla ... prvo mi umro ortometar, a 2 dana kasnije i brzinometar... aj brzinometar, pukla sajla, skinuo sam je, nacicu drugu ili cu napraviti po uzorku, ali za obrtomer ne znam sta da radim... ako sam dobro istrazivao, zakacen je negde u motoru, koliko mi se cini dole pored prednjeg zupcanika taj senzor ili sta vec... ima li neko ko se iole malo bolje razume u to? pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada 2d 37 Napisano Jun 4, 2015 Svrati ponekad, 187 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Qingqi 2D Prijavi odgovor kao problematičan Nisam siguran da li ima senzor za obrtomer, znam da je kod nekih auta reseno samo pomocu struje, tj veze se na altenator i to je to.Ne znam dal je to moguce i na motoru, posto nemamo klasican altenator, na nasem motorcetu je mozda drugacije reseno.. A pored prednjeg "zupcanika" znam da stoji senzor za stepen prenosa, pa mozda tu stoji za za obrtomer.Inace ,obrtaljka na mom, od kada sam ga kupio nije radila bas kako treba, ponekad kazaljka krene da ide gore dole neartikulisano, vecinom pri visim obrtajima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada 2d 37 Napisano Jun 4, 2015 Svrati ponekad, 187 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Qingqi 2D Prijavi odgovor kao problematičan Inace nije me bilo neko vreme...Zeznuo sam dva prsta, isekao tetive, bio u bolnici, i vec dve nedelje sam u gipsu...i treba jos dve...pa onda fizikalna terapija...i tako dalje... Nisam seo na motor vise od mesec dana... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Jun 4, 2015 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Понекад обртомер везују за високонапонски кабл, па такав обртомер множи "окидања" са два и на цајгеру показује броз обртаја радилице. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Živković 47 Napisano Jun 6, 2015 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Šabac / Novi Sad Motocikl: Sprint Challenger JL250V, Qingqi QM125-2D Prijavi odgovor kao problematičan Vlado brz oporavak zelim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada 2d 37 Napisano Jun 6, 2015 Svrati ponekad, 187 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Qingqi 2D Prijavi odgovor kao problematičan Hvalaa... Gledao sam sta sve pises u temi za Chalengera, super ti je motor...Kad budes resio da ga prodajes, prvo se meni obrati...pa tek onda sirim narodnim masama... Ako budem tad u prilici radu cu penzionisati mog Qingqi-ja.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Živković 47 Napisano Jun 7, 2015 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Šabac / Novi Sad Motocikl: Sprint Challenger JL250V, Qingqi QM125-2D Prijavi odgovor kao problematičan Necu jos ni ja da ga menjam, ali ako budem, javicu se. Hvala na pohvalama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada 2d 37 Napisano Jun 7, 2015 Svrati ponekad, 187 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Qingqi 2D Prijavi odgovor kao problematičan Ne planiram ni ja još da menjam.. Bar još ovu sezonu... Al imaj me u vidu... ;-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Strale qingqi 0 Napisano Jun 8, 2015 U prolazu, 1 post Lokacija: Novi sad Motocikl: Quingqi 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrsv ljudi, trebs mi pomoc oko amortizera, trebao bih ga popraviti ili kupiti drugi ali nznm gde bih nabavio, ima li neko neku informaciju omo toga? :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada 2d 37 Napisano Jun 15, 2015 Svrati ponekad, 187 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Qingqi 2D Prijavi odgovor kao problematičan Kolko sam ja upucen jos niko sa foruma nije imao problema sa zadnjim amortizerom. Mislim da u temi za pulser ima da su menjali, i stavljali od nekog drugog motora, prelistaj kad budes imao vremena... ;-) Mozda i odg. sa pulsera, pa mozes da uzmes u NS. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesha1986 2 Napisano Avgust 7, 2015 U prolazu, 44 postova Lokacija: Nis Motocikl: Kreidler Street 125dd Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, na oglasima sam nasao ovaj motor koji je uvezen iz Nemacke, naravno kao kreidler, hocu da odem da ga uzmem, ali nema sediste, u Novom sadu ima novo i kosta 70 eura, stim sto nakon kupovine meni nece ostati mnogo para, pa me interesuje da li neko ima neko polovno sediste i da li se mozda uklapa od nekog drugog motora, cisto da bih prosao malo jeftinije. Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...