Jump to content

Moto Zajednica

Србија-Црна Гора-Албанија-Грчка

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 110 postova
  • Motocikl: Yamaha R1

Друштво,

Планирам да се запуцам 10.06 рано из јутра на пут из наслова.Идеја ми је да идем преко Жабљака,Дурмитора,да свратим мало до острога ,Никшић па до Тивта преко Бока Которске.Ту у Тивту да преноћим и онда у недељу после кафице јутарње да кренем преко Албаније до Грчке.У Албанији бих ишао путем СШ80 онај који иде дуж обале,који је како кажу тежи итд. Тај фан увече бих требао да стигнем до Платарија Ризорта где бих ноћио и онда сутра дан након доручка отишао пут Атине.

Прво,ако неко хоће може да крене самном,ако му се свиђа рута и ако воли много да се вози. Идем у Грчку да изненадим сина за рођендан али он живи на острву Нисирос тако да после Атине идем трајектом до Коса а после до Нисироса.Ако је неко за овакву авантуру нека ми пише 0648157513

Друго,имам питања да ли је неко већ возио сличну руту па да ми скрене пажњу на неке цаке.Знам да ми за Албанију треба само зелени картон,док за ЦГ и ГР ништа од тога.Знам да кроз њу на путу могу да налетим на домаћи животиње и да људи не возе баш најбоље.

Сваки савет је добродошао 🫣

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Sviđa mi se 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1087 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom 650 2020'

Ja nisam imao problem sa nekulturom u saobraćaju, ali bilo je životinja na putu, i neobeleženih radova u AL.

Najlepši put u AL po mom mišljenju je Vlora-Saranda.

Šteta bi bilo da ne zanoćiš u Vlori i malo istražiš.
Zapravo, šteta je da uopšte tako proletiš kroz AL, jer ima puno toga...

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 254 postova
  • Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD

Ja sam pre mesec dana izvoza slicnu turu. Samo što nisam išao do CG primorja. Išao sam do Danilovgrada pa do Valone, pa Parga, Patras i onda korintskim zalivom do Atine. Jedini problem, nazovi tako, su bile jezive gužve na deonici puta od Skadra ka Draču. Kolone znaju da budu dugačke desetine kilometara i tako je tokom cele godine, dok ne završe autoput. Ali slobodno idi izmedju vozila, albanci se sklanjaju da prodješ.
Drugih problema nigde nismo imali.
Kao što reče kolega gore, južni deo Albanije, pored mora je predivan. Ceo SH 8 je super, čak i po kiši.
Srećan put i uživaj.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

• Svrati ponekad, 110 postova
  • Motocikl: Yamaha R1

Ево пар утисака са путовања из наслова а са којег сам се пре неколико дана вратио.

Први дан је пређено 596 км а ишло се из Београда до Тивта.На почетку сваког дела пута палио сам на сату да ме прсти па и са њега извлачим ове податке.
Лепо време све до Овчар бање када креће лагана киша кроз који пролазим не толико мокар.Златибор,Златар,Кокин брод,Пријепоље свима већ познат пут

а затим одвајање десно за гранични прелаз Јабука који није обележен нигде тако да треба водити рачуна или гледати навигацију.
Пар возила испред мене,сачекао их уредно а онда један од лепших путева на целој рути. Потпуно нов асфалт неколико десетина километара преко Пљеваља даље ка Жабљаку.
Већ позната полицијска патрола која увек стоји негде око Пљеваља и која покушава да искамчи који евро од возача покушава да заустави једног бајкера који им не стаје и наставља даље.

Пут до Жабљка,Дурмитор,мост преко Таре заиста прелепо,нетакнута природа.На путу нема гужве за вожњу прави рај. Пољане,пространства,штета што нисам никакав фотограф иначе мислим да се од таквих слика може живети
Пролазим криз Никшић и идем на Острог. На путу стоје табле када треба скренути за Манастир. Такође једно лепо искуство. Узак пут,просто да не поверујем да се ту могу мимоићи 2 возила а поготово да ту пролази аутобус.Озбиљно пењање ,искључиво лакат кривине и ето ме испред самог манастира. Како сам спустио ћопаву креће провала облака и дословно смо сви тотално мокри.

(Покушавам да убацим слике али не могу јер нисам ВИП)

Настављам до Тивта преко Никшића одакле ме киша туче све до Боке.Дакле,улазим у залив који је тмуран,магловит и где нема нигде никог.Помислио сам да сам скренуо са пута

У Тивту сам ноћио….

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja