Jump to content

Moto Zajednica

BJB enduro fanovi

Recommended Posts

• Drug član, 1030 postova
  • Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999

Branko druze .

Nece druze kros gume tamo gde se mi vozimo . Imam gume ali ih cuvam za prolece za blato,travu i ostalo . Sada pomazu samo lanci i nista drugo .

Foyd .

Sto se tice radionice sad znate , da ne mislite da su duhovi to se ja igram u vasoj garazi .

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BIG ENDURO FREAK, 645 postova
  • Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987

Branko druze .

Nece druze kros gume tamo gde se mi vozimo . Imam gume ali ih cuvam za prolece za blato,travu i ostalo . Sada pomazu samo lanci i nista drugo .

Foyd .

Sto se tice radionice sad znate , da ne mislite da su duhovi to se ja igram u vasoj garazi .

1lol.gif paralelni svetovi 1lol.gif1lol.gif1lol.gif0takoje.gif1zdravo.gif

• U prolazu, 99 postova

Branko druze .

Foyd .

nebi se slozija sa tobom,nemoj da te Dalmatinac mora ucit :P

to sa lancem je ludost :lud:

Sto se tice ucenja voleo bi da mi pokazes ili da mi bilo ko pokaze kako se vozi po snegu . Stavite bar slike da vidim kako se vozite . Ja sam od onih koji se uce ceo zivot i ako je iza mene ok 25 godina vozikanja po sumi .

Kros guma ne prolazi tamo gde se mi vozimo . To nisu utabani putevi stazice i slicno . Sto se tice lanca zasto mislis da je ludost . Pa imas takve lance bas za motore samo sto su 10 puta skuplji a ne vidim da ce bolje da rade poso .

Za neki snimak moras da pricekas malo da nadjemo vremena . Imam jedan snimak od prosle godine . U pitanju su lanci koji su vezani na 5 mesta onako poprecno . Samo sam ih uhvatio srafovima . Islo je kao ludo ali je klizalo u stranu . Zato sam i stavio ove da probam . Ako nadjem stari snimak postavicu a nov cim nadjemo malo vremena . Mnogo brzo pada mrak a svi radimo bar do 3 .

Ja sam takve pravio prijatelju . Zato sam malopre i napisao gore da su mi klizali u stranu . Naravno nisu bile ovakve alke sa ovim klinovima . Bile su obicne . U stvari vrsile su poso ekstra ali za nesto bas ekstremno i nisu . Evo kako sam ih napravio . Kupili smo kod kineza one trake sto sluze za zatezanja tereta . Imaju isti takav mehanizam . Onda smo bacili ono njihovo platno jer i nije bas neko ali je moglo i da posluzi . Bacili smo jer je on ima neko jako vojnicko . One okrugle alke smo napravili o gvozdja lepo savili i zavarili . I da ti kazem rade savrseno . Uz to i minimalno muke da ih namontiras . Ja bi za moj ktm da ga vozim zimi tako nesto napravio .

Pokusaj nece mnogo da te kosta a lepo ce da ide . Jedino sto ce malo da te drmusa tj. trucka . Ali bolje da trucka nego da padas po snegu i ledu .

Zaboravio sam da dodam jednu manu ovih lanca . Desi se da prilikom kocenja tocak stane bas na mestu gde nema ni jednog lanca pa kliza kao i da nisu tu . Ali sto se tice vuce tu su ekstra . Zato sam ja i stavio one moje sto su trenutno na motoru .

Opet , oprez prilikom kocenja i sve radi savrseno .

• Podržavam 1

Ne fali nista . To je najbolje ali kada svuda ima snega . Sada ima samo na planinama tako da bi se pojeli brzo inace su ekstra .

• U prolazu, 99 postova

Sto se tice ucenja voleo bi da mi pokazes ili da mi bilo ko pokaze kako se vozi po snegu . Stavite bar slike da vidim kako se vozite . Ja sam od onih koji se uce ceo zivot i ako je iza mene ok 25 godina vozikanja po sumi .

Kros guma ne prolazi tamo gde se mi vozimo . To nisu utabani putevi stazice i slicno . Sto se tice lanca zasto mislis da je ludost . Pa imas takve lance bas za motore samo sto su 10 puta skuplji a ne vidim da ce bolje da rade poso .

Za neki snimak moras da pricekas malo da nadjemo vremena . Imam jedan snimak od prosle godine . U pitanju su lanci koji su vezani na 5 mesta onako poprecno . Samo sam ih uhvatio srafovima . Islo je kao ludo ali je klizalo u stranu . Zato sam i stavio ove da probam . Ako nadjem stari snimak postavicu a nov cim nadjemo malo vremena . Mnogo brzo pada mrak a svi radimo bar do 3 .

:lol:

daj molim te stavi slike,video da vidim di se ti to vozis di nemoze cross guma i sa kojim se to motorom vozis?

Druze vidim sa kim imam posla tako da u pravu si . Vozite se vi de mislite i sto se tice komentara vise vezanih za mene zamolicu te da ih zaobidjes . Tu de se mi vozimo ti ne mozes druze ni da sanjas . Kada nekad dodjes u Sokobanju javi se pa da te provedemo da vidis sta je offroad . A ne voznjice po blatnjavim putevima , stazama , trkackim stazama i koje kakvo skakanje i ostalo . Javi se pa da ti pokazem i odrzim zivotnu lekciju kako se vozi offroad . Pantices do kraj zivota veruj mi .

I da voleo bi da znam i sta ti vozis .

• Enduraš, 6402 postova
  • Motocikl: CRF300L

Gde se on vozi, sigurno ne moze da izadje sa kros gumom po snegu, jer su usponi veliki isto kao i sneg. Kada ovde napada sneg, to je malo drugacije nego kada padne kod vas u primorju ;)

• U prolazu, 99 postova

Gde se on vozi, sigurno ne moze da izadje sa kros gumom po snegu, jer su usponi veliki isto kao i sneg. Kada ovde napada sneg, to je malo drugacije nego kada padne kod vas u primorju ;)

samo stavi pravu gumu i neboj se :takoje:

to sa lancima na cros motoru je glupost

samo stavi pravu gumu i neboj se :takoje:

to sa lancima na cros motoru je glupost

E druze moj . Da se mi vozimo po ravnom kao ova dva klipa sto si mi pokazao ne bi mi trebale ni kros gume .

Uzivaj i vozi se nemoj da se prepucavamo badava . Dugo godina vozim tako da znam sta moze a sta ne moze .

Inace na offroad idem ktm-om a za ovaj ekstremni sto padamo bacamo i gulimo motore na sve strane onda hondicom xl 125 . Prenos uzasno spor da moze da izadje gde zamislim i po kakvim stenama hocu . Izuzetno lagan tako da mogu da ga zadrzim u svakoj situaciji .

Slike imas na predhodnoj strani . Sneg je bio oko 30 cm a sada je napadao preko 50 cm . Ceo dan smo pregazili oko 45 km i gurali ko blesavi na uzbrdicama . Zato sam stavio lance jer su ispod stene koje kada tocak jedan ut okrene i utaba sneg preko njih ne pomaze ni kros ni traktorska guma . Pitanje je i lanci da li ce da pomognu . Ali provericemo i stavljam slike .

• Drug član, 2768 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

Ovo je muski sneg,

I moj sin vozi po snegu, ali ga kod nas nema puno. Ove zime jos nije pao. Na snimku je ucio da vozi, sada je puuuno bolji.

• Podržavam 2

Jeste druze muski sneg . Ali video bi da li bi po takvom izaso uz brdo od 45 stepeni a pri tome da ispod ima stene kamenice i ostalo . Aca moze da potvrdi gde smo isli zajedno da se vozimo samo sto sada ima oko 50 do 60 cm snega .

Sto se tice klinca svaka cast :takoje: . Jedva cekam da moj dodje u te godine pa da mozemo zajedno da off-ujemo .

• Svrati ponekad, 318 postova

Druze vidim sa kim imam posla tako da u pravu si . Vozite se vi de mislite i sto se tice komentara vise vezanih za mene zamolicu te da ih zaobidjes . Tu de se mi vozimo ti ne mozes druze ni da sanjas . Kada nekad dodjes u Sokobanju javi se pa da te provedemo da vidis sta je offroad . A ne voznjice po blatnjavim putevima , stazama , trkackim stazama i koje kakvo skakanje i ostalo . Javi se pa da ti pokazem i odrzim zivotnu lekciju kako se vozi offroad . Pantices do kraj zivota veruj mi .

I da voleo bi da znam i sta ti vozis .

Da li važi poziv i za mene? Došao bi sa moja 3 druga, mi volimo ozbiljan offroad. A kako non stop učimo nešto novo oko vožnje, ne bi nam bila na odmet i neka lekcija.

• Podržavam 2

Lekcija nije obavezna :zvizduk: . Nekada i gosti dodju pa odrze lekciju domacinima :neznam: . Tu smo da se ucimo . Tj.uci se kroz ceo zivot kako kazu .

Poziv obavezno vazi za svakog ko hoce da se druzimo .

A ko hoce na prolece da dodje , organizovacemo jednu offroad turu za sve . Tako da ce da ima i ekstremnih i laksih deonica . Samo bi voleo da znam gde da otvorim takvu temu pa da na vreme pocnemo sa organizacijom i prijavljivanjem ko hoce da dodje .

Bice izlaska na Rtanj za ove sa laksim i full crosevima a i obilazak svih nasih prelepih mesta za voznju ko vozi npr. africu , teneru , stroma i ostalo .

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Samo bi voleo da znam gde da otvorim takvu temu pa da na vreme pocnemo sa organizacijom i prijavljivanjem ko hoce da dodje .

Otvoris posebnu temu u http://forum.bjbikers.com/index.php?/forum/11-predlozi-za-izlete-i-putovanja/

pa staviš link ovde za ove ekstremne..

a u ST vs AT za ostale penzionere.. :bicikl:

Neki još uvek misle da mogu na vr piramide.. :goodluck:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja