Jump to content

Moto Zajednica

BJB enduro fanovi

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 377 postova
  • Motocikl: BMW gs1150 ADV

hahah.. popenji se na krticnjak i slikaj i posalji mi .. stani nemam ih u komp. mora brat da mi posalje , jer sam tim putem isao prije 4 god . dok je bilo makadama ,ali sa kolima , tada jos nisam imao motor >:(

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

evo nekih slika , ovo sam skinuo sa neta da vidis samo kako je to , tu se vidi i taj put samo sto je sad asfaltiran :bljak:

post-15938-0-32353000-1301771944_thumb.jpg

post-15938-0-24426200-1301771956_thumb.jpg

post-15938-0-01088300-1301771979_thumb.jpg

post-15938-0-78806400-1301772036_thumb.jpg

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

gostrider,

ono je neviđena šteta što su asfaltirali. Dođavola sa napretkom :D A za pejzaž, nemam reči. PRELEPO!

dr_kolew,

opasan ti je junior :)

a ovo je samo uvod u pricu , ovo je nista kakvi su predjeli kad se spustas ka niksicu , ides preko pivskog jezera tu je brana napravljena , odusevices se kad vidis , evo nekih slika

post-15938-0-77174000-1301780754_thumb.jpg

post-15938-0-70364200-1301780770_thumb.jpg

post-15938-0-00729200-1301780804_thumb.jpg

post-15938-0-40420000-1301780855_thumb.jpg

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Ја сам искористио викенд да истрасирам пут од моје викендице у селу Кадина Лука код Љига до Маљена и да пробам моторче које сам узео још у јануару. Од Маљена па до Косјерића - море путева. Нигде да се не окрзне асфалт! :D

dbplk3.jpg

w8nko1.jpg

dfhevc.jpg

2zxm6vn.jpg

1zclqqe.jpg

15nlk6e.jpg

20jmx3m.jpg

• Podržavam 4

• Svrati ponekad, 256 postova
  • Motocikl: Gas Gas Ec 300

Ovaj moj kilavi grad uglavnom ima ove sto voze "zujke", ja patim da negde uletim u neke vukojebine... :( Lep motor!

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

Ја сам искористио викенд да истрасирам пут од моје викендице у селу Кадина Лука код Љига до Маљена и да пробам моторче које сам узео још у јануару. Од Маљена па до Косјерића - море путева. Нигде да се не окрзне асфалт! :D

Jel si isao preko Ravne Gore i koliko si KM-ova napravio do Kosjere?

Нисам. Ово је други пут преко брда Вис, поред неког мајдана, па у село Козомор и онда уз неку реку... Ихххааааааааааааааа! Добар је јер има много пречица баш кроз шуму, захтевних успона... :zvizduk:

• Drug član, 1423 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Нисам. Ово је други пут преко брда Вис, поред неког мајдана, па у село Козомор и онда уз неку реку... Ихххааааааааааааааа! Добар је јер има много пречица баш кроз шуму, захтевних успона... :zvizduk:

Poznat mi taj Kozomor to pripada Kepojebini?

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/45399-at-vs-st-kotlina-2010/page__view__findpost__p__807180

• Detoksifikovan, 214 postova
  • Motocikl: TDM 900 - 2002.

Jel ovo mesto za pitanje o tehnikama voznjue van asfalta? ako nije prebacite tamo gde jeste:

Dakle, govorim o malim brzinama. Ako brzinu kontrolisem vise kvacilom nego gasom (jer je gasom prakticno nemoguce na ovoj skalameriji, mnogo je besna) kako da u isto vreme relativno lagano drzim korman i upravljam telom. Upravljanje telom ok, ali ja ako treba kvacilom da kontrolisem brzinu, ja moram to kvacilo da stisnem, cim ja stisnem kvacilo ja sam levu stranu kormana "zgrabio" i onda moram i desnu, kako onda da ga pustim da "radi" ispred mene...

Fala vi

Не разумем како то квачилом контролишеш брзину? :zbunjen:

Мени се откачила сајла на петом километру вожње сад за викенд и није ми ни затребало наредних 30 километара...

По мени је јако опасно то што радиш, јер кретање са притиснутим квачилом те оставља без могућности да мотор контролишеш његовом снагом, било да је у питању додавање или смањивање гаса. То што је твој мотор тако снажан је само предност, никако отежавајућа околност и треба да се трудиш да научиш то да користиш, а не да бежиш от тога притискањем квачила.

Ваљда ћемо се возити негде заједно, па ћемо то да применимо у пракси! ;)

• Drug član, 1413 postova
  • Motocikl: Husaberg FX 550, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L

I jedan i drugi tvok motor su za mene nepoznanica (ariku sam probao samo po putu). Ali voznja sa kvacilom uopste nije neobicna. Neki motori bez kvacila ne bi mogli ni da se voze, na nekim terenima. Ja sam stalno na bar malo stisnutom kvacilu, dok brzine retko menjam, ako je teren iole zahtevniji. Na makadamu je druga prica to je isto ko asfalt pa jos lakse ;). To je po meni da kazem sto se tice koriscenja kvacila.

E sad ovo za upravljanje telom nisam te bas razumeo , a i da jesam ne znam kako to izgleda na necemu sto ima vise od 150 kila.

Evo bas sad pokusavam da zamislim kako rukama obaras tvoj motor i ne ide mi. U principu na laksim motorima , kada skreces sto dupetom sto rukama naginjes motor i tu stisnuto kvacilo uopste ne smeta. Ako ne skreces tu ti kvacilo i ne treba kao sto rece SpaVe

• Podržavam 1

• Detoksifikovan, 214 postova
  • Motocikl: TDM 900 - 2002.

...Mislim, lako je na makadamu, ustanem na fuzastere, dam gas i teram, olabavim ruke da me ne ponese tamo gde prednji tocak oce i samo napred. Problem su male brzine, lakat krivine, lagani usponi pod malo vecim uglom itd. Motor jako brzo reaguje na gas, "bezobrazan" je i svaka dzomba na putu ce da mi tresne korman, pa moje ruke i time meni poremeti brzinu (nekad uspori nekad ubrza) ako je kontrolisem gasom. Mozda samo nisam navikao, ali pomeranje i mm dodaje ogroman gas u prvoj i drugoj brzini. Ja sam savetovan da brzinu na takvim delovima kontrolisem "vagom" na kvacilu i da cu se time resiti "trzanja" jer nije bitno koliki je gas ako je kvacilo "stisnuto". Da se razumemo, legao sam 4 puta sa motorom i sva 4 puta zbog ili prenaglog usporavanja ili prenaglog ubrzavanja motora na malim brzinama...

Mada vidim da je ovo bolje da pitam u sumi..ne ide ovako preko tastature...

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Kvacilo stiskas kad vec nema druge.. gasi ti se motor ili stajes..

Za tvoju tarabu ne znam.. al ST ide i prvom i petom ispod hiljadu obrtaja i ne stuca..

to TA i AT jok :P

izabrao si veliki i jak motor za van puta.. sad moras da se hrves sa njim..

i da doruckujes svako jutro.. mogu i zgibovi-sklekovi :jee:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja