Jump to content

Moto Zajednica

Trokiranje u visokim obrtajima Aprilia Tuareg 125 (rotax)

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 311 postova
  • Motocikl: Bandit 400, Transalp 600

U pitanju je Aprilia Tuareg 125 (rotax 127) 1987god.
Prije par mjeseci kupljen kao projekat, ali ce ipak morati na prodaju.
Kad je kupljen isao je sasvim korektno(ispunjavao obrtaje do kraja bez trokiranja), ali nije imao snage preko 7-8k obrtaja. Usao u garazu i od taj je: ociscen auspuh, zamijenjen regler(stari probio), na ventilu na izduvu je pocijepana membrana(zato je i bio slab u vecim obrtajima), zamijenjena svjecica, nov filter vazduha... i jos dosta sitnih stvari.
Kad je sve to sklopljeno posle mjesec-dva je ugrijalo i krenuo u probnu voznju medjutim od tad motor nece u vece obrtaje. 
Od 7000 obrtaja taman krene da vuce medjutim vec na 8000 krece da trokira i gubi snagu. Ventil na izduvu sam ostavio komplento otvoren, pomijerao iglicu na karburatoru, sve dizne ciste, vratio staru svjecicu, probao sa ponovnim pomijeranjem ventila od skroz zatvorenog do skroz otvorenog u nekoliko pozicija... i dalje se isto ponasa. Kabal svjecice skratio po par mm sa obje strane, kontakti su ok. Ubijedjen sam da je problem do struje ali ne znam odakle poceti. 
Na snimku se dokle otprilike pusta u obrtaje ali je zvuk malo cudan zbog montaze same kamere(to sam tek kasnije primjetio).
Ako neko ima ideju odakle poceti cackati bio bih veoma zahvalan.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja