Lazar rudic 0 Napisano April 12, 2023 U prolazu, 10 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, imam skuter koji je predjen samo jednim slojem laka, ja bi da ga poliram ali je to tanko za poliranje. Pa se pitam da li moze posle nekog vremena da se doda jos jedan-dva sloja laka. Ako moze, objasnite mi kako sta treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazar rudic 0 Napisano April 12, 2023 U prolazu, 10 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko bilo sta oko ovoga? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1906 Napisano April 12, 2023 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Lazare, opet ja. Zna mnogo njih. Problem ovde na forumu je sto nece niko da ti odgovori ako se prijavis na forum kamperski samo da dobijes odgovor na pitanje koje te trenutno zanima. Ovde je generalno red da se pre svega predstavis u sekciji predvidjenoj za to pa onda pitas sta te zanima, jer ovde ljudi pre svega vole da se druze… Ne pisem ti ovo da bih te zezao ili nesto slicno, vec je tako ovde na BjBikers forumu. Primetices da sam te i ja iskulirao juce iz istog razloga. Ipak, sto se tice tvog pitanja… nisi mi juce odgovorio ko je farbao i cija je ideja bila da se ide jednu ruku laka? Nije problem ako si ti i nemoj da te bude sramota da napises, samo me zanima da bih ti dao adekvatan odgovor ako vec imas nekog iskustva. Naravno da moze da se lakira preko postojeceg laka, ali ne samo da se preprska i to je to. Odgovori na prethodno pitanje pa cu ti reci sta dalje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazar rudic 0 Napisano April 13, 2023 (promenjeno) U prolazu, 10 postova Prijavi odgovor kao problematičan Lakirao ga prosli vlasnik, motor u top stanju i sve plastike dobre ispale, samo ova jedna ima pomorandzine kore, nisam ni znao da je predjeno jednim slojem laka dok ga nije zakacio moj brat i stiglo odmah do farbe, pa sam nazvao proslog vlasnika(prijatelja) i on mi rekao da je jedna ruka. znaci mogu da prelazim jos slojeva laka? Iskustva imam, farbao sam prosli skuter i odlicno ispao, predjen lakom 3 puta. Samo nisam znao 100% da li smije preko vec postojeceg laka, ali ti si mi odgovorio, hvala ti na odhovorima, svaki odg je dobrodosao. Promenio April 13, 2023 član Lazar rudic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1906 Napisano April 13, 2023 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Samo vodi racuna, ne moze samo da se prelakira. Mora priprema. Pritom ne znas koji je lak koristio. Da sad ne komplikujemo, najjednostavnije bi ti bilo da vodenom smirglom 600 ili 800 predjes postojeci lak, cisto da ga matiras, ne skidas ceo sloj. Onda pre prskanja novih slojeva laka odmastis antisilom, pa lakiras u tanjim slojevima sa razmacima od 30 minuta + - 10 minuta zavisno od samog laka i temperature na kojoj radis. Naravno, najbolje bi bilo da u autofarbari kupis neki krsteni automotive lak koji pre lakiranja mesas sa razredjivacem i ucvrscivacem i da ga nanosis kompresorom. Ja bih izbegao sprejeve. Nije da ne moze da se uradi sprejevima ali je ovako visestruko bolje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9994 Napisano April 13, 2023 Drug član, 1041 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Sprejem ne može nikad da se odradi kao 2k lakom. Jednostavno nisu isti materijali i sprej nikad neće imati taj sjaj i još ako ga isprskaš benzinom u najboljem slučaju će samo izgubiti sjaj.Sent from my M2006C3MII using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazar rudic 0 Napisano April 13, 2023 U prolazu, 10 postova Prijavi odgovor kao problematičan Poslao mi je on i farbu i lak koji su mu ostali, da bi znao ako nesto bude koja je farba. Sprejevima ni pod razno, samo kompresor. Imam i kompresor i pistolj koji odlicno rade posao. Ali cu ja za svaki slucaju matirat lak pa lakirat. Hvala vam na odgovorima. Ako imate jos nesto da mi kazete recite, mqda cu ja pitat radnike u radnji, oni to sve fino objasne. Mislim da je dosta 2-3 sloja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...