Jump to content

Moto Zajednica

Krpljenje gume bez skidanja tocka...

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 357 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000

Pokupio sam jos jesens ekser u zadnju gumu...

Posto je tubles guma ispusti tek za dva dana...

Kolega motoras mi preporucuje da ne skidam tocak vec tako da oteram kod vulkabizera i samo mi cepju gumu na sve motoru??

Da li ste probali i dali je izvodljivo teorijski tako nesto?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

Sasvim izvodljivo, samo nemoj da čačkaš taj ekser i oteraj motor kod vulkanizera i sve je gotovo za par minuta i 200-300 dinara

• Svakom po zasluzi, 12466 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Čep, čep u slavinu, nož, nož u slaninu ;D

Imaš temu baš o tome, uglavnom staviće ti čep i vozi...pre ćeš da pocepaš gumu nego čepić.

• Svrati ponekad, 393 postova
  • Motocikl: BMW F650 ST

Meni na kolima su krpili vec nekoliko puta. Nikad nisu skidali tocak. Izvadi ekser, nabije neku traku, otsece krajeve, dopumpa i to je to.

• Zainteresovan, 445 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x

Drug mi motorista a vulkanizer, pa kaze: Gume od motora se po pravilu ne krpe kao na kolima! One koje su tubeles, suvise su tanke i nije predvidjeno stavljanje cepica u njih kao sto se radi kod kola. Ne lepe se sa flekom zagrevanjem, jer su vlakna u gumama dosta slabija i tanja nego na kolskim gumama. Po pravilu se lepe flekicom ali na hladno, pri cemu je potrebno par sati da se sve to lepo osusi. To propisuju proizvodjaci guma za motore. U praksi je svako krpljenje opisano u predhodnim odgovorima ok ako ne popusti!

• Svrati ponekad, 299 postova

tri puta sam krpio gumu cepom ali....nijednom nije bilo uspesno dok nisam skinuo gumu i okrpio.a zasto?cep koji se stavlja u gumu (onaj kao smola,tj od voska pa se ubode u rupu) susi se vosak u njemu posto je guma za motor dosta tanja od auto gume i pored tog cepa pocne da pusta.ima i drugih vrsta cepova ali se stavljaju tek kada se skine guma...tri puta sam probao tak oda okrpim i...vise nikada necu,sem ne daj boze samo da se dovucem do vulkanizera i to je sve

• Drug član, 1359 postova

tri puta sam krpio gumu cepom ali....nijednom nije bilo uspesno dok nisam skinuo gumu i okrpio.a zasto?cep koji se stavlja u gumu (onaj kao smola,tj od voska pa se ubode u rupu) susi se vosak u njemu posto je guma za motor dosta tanja od auto gume i pored tog cepa pocne da pusta.ima i drugih vrsta cepova ali se stavljaju tek kada se skine guma...tri puta sam probao tak oda okrpim i...vise nikada necu,sem ne daj boze samo da se dovucem do vulkanizera i to je sve

Ti si i dobro prosao meni pri brzimi od 120km/h posle udara na rupu uleteo u gumu . jedva sam zadrzao auto na putu necu da mislim sta bi bilo da sam bio na motoru

• Svrati ponekad, 357 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000

Ti si i dobro prosao meni pri brzimi od 120km/h posle udara na rupu uleteo u gumu . jedva sam zadrzao auto na putu necu da mislim sta bi bilo da sam bio na motoru

Nije meni jasno sta si ti hteo da kazes, a jes imam i nekog bosanca na porodicnom deblu...  ;D ;D ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja