DAR'C NS 70 Napisano Mart 11, 2023 U prolazu, 80 postova Lokacija: Južno-bački okrug Motocikl: Yamaha xmax 300 (2025) Prijavi odgovor kao problematičan Da li ste ikada pomislili zašto palite svetla usred sunčanog dana. Ko je to tako odlučio i kako je moguće da zdrav razum prihvati takav zakon. Po meni to je bio početak jednog lepog eksperimenta nad svima nama. Videti dokle mogu da idu, koliko daleko smo spremni i da li smo spremni za tako nešto. PRIMILI SMO I PRIHVATILI...Spremni smo....mogu sa nama šta god im padne. Postali smo masa kojom se manipuliše. Oni koji kroje našu saobraćajnu kulturu, sa istom nemaju ni dodirnih tačaka. Direktive stižu sa vrha a ne iz potreba samih učesnika u istom. Žao mi je što smo tu gde jesmo. Ipak, ne treba izgubiti zdrav razum i znati da nije normalno voziti po sunčanom danu sa upaljenim svetlima. ŠTA VI MISLITE? 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8728 Napisano Mart 11, 2023 Solo Rider, 3274 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Sa upaljenim svetlima konkretno kad je motor u pitanju sam vozio još od 1979- te, a posedujem motore koji i nemaju prekidač za svetla...eto 2003 model. Ti ljudi sa zapada su izgleda bili poodavno ludaci....srećom mi smo od skora . 5 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 14437 Napisano Mart 11, 2023 (promenjeno) Cool tip, 3085 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Xjr 1300 black lady Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, DAR'C NS je napisao: Da li ste ikada pomislili zašto palite svetla usred sunčanog dana. Ko je to tako odlučio i kako je moguće da zdrav razum prihvati takav zakon. Po meni to je bio početak jednog lepog eksperimenta nad svima nama. Videti dokle mogu da idu, koliko daleko smo spremni i da li smo spremni za tako nešto. PRIMILI SMO I PRIHVATILI...Spremni smo....mogu sa nama šta god im padne. Postali smo masa kojom se manipuliše. Oni koji kroje našu saobraćajnu kulturu, sa istom nemaju ni dodirnih tačaka. Direktive stižu sa vrha a ne iz potreba samih učesnika u istom. Žao mi je što smo tu gde jesmo. Ipak, ne treba izgubiti zdrav razum i znati da nije normalno voziti po sunčanom danu sa upaljenim svetlima. ŠTA VI MISLITE? Pa nije svaki dan suncan dan. A i kad jeste mnogo smo uocljiviji sa svetlima. Mozda zato... Kupis kola sa dnevnim svetlima i ne palis nista. Promenio Mart 11, 2023 član sashac 4 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8847 Napisano Mart 11, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 2275 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljivo,ali ne vidim o čemu ima da se raspravlja.Ne zameri,pokrenuo si temu,smatraš lično,ne odgovarati.Poštujem.Međutim,ima poprilčno stvari koje mene lično bune.A to je,pokrene se ovakva ili slična tema vezana za dirigovano ponašanje(namera da se neko kontroliše)a u stvarnosti,samoinicijativno se pristaje na neki vid kontrole,pritom se takva stvar hvali.i kako je to perfektno.Šta sam hteo reći,prost primer,E-banking,smatram da je izmišljena stvar za kontrolu pojedinaca,uvid u finansije,način kako se i na šta se troše,mogućnost mnogih stvari za manipulaciju,e to se veliča jer navodno je brže i ne gubi se vreme.Trt,malo morgen,a ovamo,smeta nam upaljena svetla,ograničenje brzine i još gomila stvari a ovako nešto ne smeta.Ovo nije upućeno nikom,samo moje viđenje stvari o kojima se ovde raspravlja a navodno smetaju. Promenio Mart 11, 2023 član gebee&co 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 8973 Napisano Mart 11, 2023 Drug član, 914 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Ruku na srce, ja smatram korisnim. Vozilo, bilo koje, pogotovo motor, se pre uoči u daljini kada je far upaljen. Pogotovo ako se na neki način bojom stapa sa bojom puta, sivo ili crno. Često, preko dana na motoru upalim i dugo da budem uočljiviji. Znam da tad ne smeta nikom. 12 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8728 Napisano Mart 11, 2023 Solo Rider, 3274 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Sa e-bankingom nek' me kontrolišu koliko 'oče samo da ne moram da penzosima da se drkam po šalterima 2 2 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 860 Napisano Mart 11, 2023 Zainteresovan, 390 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Ne samo da vozim sa upaljenim svetlima nego motor vozim sa upaljenim dugim svetlima. Čak i kad je sunčan dan uočljiviji si kad su ti upaljena svetla tako da stvarno ne vidim šta sa tim zakonom nije u redu. O teorijama zavere nemam nameru da raspravljem. 6 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8847 Napisano Mart 11, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 2275 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan pre 43 minuta, BaneVuk58 je napisao: Sa e-bankingom nek' me kontrolišu koliko 'oče samo da ne moram da penzosima da se drkam po šalterima Kad pre pročita,greškom poslao,nije tekst bio gotov.E-banking je dat kao primer,na šta mnogi pristaju sa osmehom,a ovamo kritika na po meni sasvim normalne stvari.Motore vozim mnogo odavno,i za motore je uvek bila obaveza za upaljena svetla.Za po gradu ne,ali na otvorenom putu je bila obaveza. Promenio Mart 11, 2023 član gebee&co 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 14437 Napisano Mart 11, 2023 Cool tip, 3085 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Xjr 1300 black lady Prijavi odgovor kao problematičan Mi GS ovci obavezno palimo i dodatna touratech led svetla... 8 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8728 Napisano Mart 11, 2023 Solo Rider, 3274 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Bole37 je napisao: Mi GS ovci obavezno palimo i dodatna touratech led svetla... Vi ste posebna fela...krimi đimi ekipa 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Mart 11, 2023 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan 6 minutes ago, ekozelj said: Ne samo da vozim sa upaljenim svetlima nego motor vozim sa upaljenim dugim svetlima. Čak i kad je sunčan dan uočljiviji si kad su ti upaljena svetla tako da stvarno ne vidim šta sa tim zakonom nije u redu. O teorijama zavere nemam nameru da raspravljem. Dnevna svetla su ok jer su slabijeg intenziteta i ne ometaju. Obaveza kratikih svetala je izbacena u vecini evropskih zemalja jer ometaju procenu daljine sto je pogotovu vazno pri preticanju. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8728 Napisano Mart 11, 2023 Solo Rider, 3274 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Dnevna svetla su ok jer su slabijeg intenziteta i ne ometaju. Obaveza kratikih svetala je izbacena u vecini evropskih zemalja jer ometaju procenu daljine sto je pogotovu vazno pri preticanju. Pa ukinuli su jer voze novija vozila sa fabričkim dnevnim svetlima....njihovi dreševi su kod nas 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 14437 Napisano Mart 11, 2023 Cool tip, 3085 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Xjr 1300 black lady Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, BaneVuk58 je napisao: Pa ukinuli su jer voze novija vozila sa fabričkim dnevnim svetlima....njihovi dreševi su kod nas Moja sva 3 auta i GS imaju dnevna svetla...molicu lepo..U korak s evropu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Mart 11, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Sva nova vozila imaju danas imaju dnevna svetla, ali je zanimljivo da motociki ne podlezu toj obavezi u EU. Promenio Mart 11, 2023 član dfast Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8728 Napisano Mart 11, 2023 Solo Rider, 3274 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Moja sva 3 auta i GS imaju dnevna svetla...molicu lepo..U korak s evropu.Ima se .. može se 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 14437 Napisano Mart 11, 2023 Cool tip, 3085 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Xjr 1300 black lady Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, BaneVuk58 je napisao: Ima se .. može se Rece Bane tajkun... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8728 Napisano Mart 11, 2023 Solo Rider, 3274 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Bole37 je napisao: Rece Bane tajkun... Moram izgleda da predjem na da ne bodem oči sa banditom 1 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1727 Napisano Mart 11, 2023 Drug član, 1069 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Ne smetaju mi svetla u toku dana i ranije sam ih palio i kad nije bio donesen zakon. Razlog, prosto se automobil a narocito motor bolje uoci na otvorenom. Za grad je besmisleno, ali na otvorenom izuzetno korisno. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivandeka 209 Napisano Mart 11, 2023 Svrati ponekad, 155 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pokretač teme se ne oglasi više......Послато са M2003J15SC помоћу Тапатока Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 70 Napisano Mart 11, 2023 U prolazu, 80 postova Lokacija: Južno-bački okrug Motocikl: Yamaha xmax 300 (2025) Prijavi odgovor kao problematičan Pa eto u gradu nemaju smisla.....ili skoro nemaju. Ispadne da je ustvari to dobro..... . Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 70 Napisano Mart 11, 2023 U prolazu, 80 postova Lokacija: Južno-bački okrug Motocikl: Yamaha xmax 300 (2025) Prijavi odgovor kao problematičan Sedim u urgentnom nekih 15min, ćerku seče stomak.....nisam tako dugo odsutan...izvinjavam se... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 70 Napisano Mart 11, 2023 U prolazu, 80 postova Lokacija: Južno-bački okrug Motocikl: Yamaha xmax 300 (2025) Prijavi odgovor kao problematičan Ne zamerite, odjavljujem se do sutra..... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3092 Napisano Mart 11, 2023 (promenjeno) Drug član, 1401 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan 1.Dnevna svetla su neophodna ,umerena su i daju na uočljivosti čak i estetici skutera. 2.Far - primetio sam recimo da na novom beverliju kratako svetlo maltretira vozače iza kojih stojim.I stvarno toliko je visoko i jako da se ljudi okreću misleći da su duga.Za ove koji mi dolaze u susret ne znam ,niko se ne buni za sad. Inače sam za što više svetla zbog bolje uočljivosti motorista=sigurnost,sve dok to ne ugrožava ostale učesnike u saobraćaju. Promenio Mart 11, 2023 član Džim Džarmuš Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 8973 Napisano Mart 11, 2023 Drug član, 914 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, DAR'C NS je napisao: Ne zamerite, odjavljujem se do sutra..... Prijatelju, namera ti sigurno nije bila loša. Promašaje raznorazne smo svi imali. To nije razlog za povlačenje. Ovde ima još što šta zanimljivog za diskusiju i čitanje. Živeo! 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7871 Napisano Mart 11, 2023 Drug član, 3006 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kada je donesena odluka o svjetlima i ja sam se pitao dal je moguce da neko ne vidi auto po danu ali sada kada mi naidje auto bez upaljenih svjetala vidim koliko je manje upadljiv od onih sa svjetlima. Mozda sam se i navikao na upaljena svjetla u saobracaju, nebitno. Bolje s njima nego bez njih jer opreznosti nikada dovoljno. Skoro se pojavio snimak kako na pregledan pruzni prelaz nailazi sleper i voz ga udara, apsolutno mi je nejasno kako nije vidjeo voz ali da je bila rampa sigurno bi vise obratio paznju, pa tako i sa svjetlima 4 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...