Jump to content

Moto Zajednica

KAWASAKI ER-5 i GPZ 500

Recommended Posts

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin
Kljesta nabavi bilo koja cetvoroklipna, Adapter i rokaj.

Neće moći, teško da će i jedna četvoroklipna da stanu u felnu GPZa, premalo mjesta između krakova felne i diska, a da se podbacuje nešto pod disk da se on odbije od felne to je već malo rizik, nepotreban rizik. Neka malo mlađa od 20 godina dvoklipna klješta će biti više nego dobra, to je lagan motor, samo uzeti pancirna creva, dobre pločice i da je sistem sam po sebi ok, da niđe ne puštaju gumice i to je to

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

e sad reci mi samo da li ta creva za gorivo i vakum treba da budu armirana tj sa mrezicom u sredini ?

Hvala na savetima :D

Nije neohodno, ne znam ni oćeš li uspjeti naći takva, samo da su nova, sjebe ih gorivo kroz 5-6 godina, postanu porozna, pa ih svejedno moraš mjenjat, a ne trpe neki pritisak da bi trebala biti armirana

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Kljesta nabavi bilo koja cetvoroklipna, Adapter i rokaj.

Neće moći, teško da će i jedna četvoroklipna da stanu u felnu GPZa, premalo mjesta između krakova felne i diska, a da se podbacuje nešto pod disk da se on odbije od felne to je već malo rizik, nepotreban rizik. Neka malo mlađa od 20 godina dvoklipna klješta će biti više nego dobra, to je lagan motor, samo uzeti pancirna creva, dobre pločice i da je sistem sam po sebi ok, da niđe ne puštaju gumice i to je to

Pre svega neka uzme novi disk. A ne kupiti sve to pa namontrati na izakani disk

• Svrati ponekad, 159 postova
  • Motocikl: ...

Bolje armirana creva. Meni se obično crevo posle 3 meseca od toplote toliko deformisalo da benzin nije mogao da prolazi. Mada je u pitanju sport motor.

Armirana creva u lav autu u žarkovu. Mislim da je 600din metar. Ako nisi iz bg a, pitaj, mozda salju poštom.

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: kawasaki gpz 500 s

aha pa kupicu ta armirana creva imaju da se kupe ovde u zrenjaninu oko 300 dinara je metar koliko su mi ljudi rekli :D a jel pasu diskovi sa ovog najnovijeg modela na ovaj moj mada kontam da pasu samo jedan model je iz tog ?

aha pa kupicu ta armirana creva imaju da se kupe ovde u zrenjaninu oko 300 dinara je metar koliko su mi ljudi rekli :D a jel pasu diskovi sa ovog najnovijeg modela na ovaj moj mada kontam da pasu samo jedan model je iz tog ?

Ovako imas model sa jednim diskom napred i sa dva diska.

Ako imas model sa dva diska dimenzije su:

271mm - minimalna debljina diska 4mm (mislim) nov je 4,5mm

Ako je sa jednim diskom

280mm , debljina 5mm nov, minamalna 4,5mm

Tako da na to moras pripaziti. Imas na ebay ebc diskove koji deru- oko 100 evra. Imas i one iz Hong Konga koje planiram da narucim sledece godine, oko 40 dolara. Cuo sam ok misljenja o tom proizvodjacu.

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: kawasaki gpz 500 s

e hvala ti za ovo napred imam dva diska a nazad imam dobos tako da cu to da zamenim a kandzu sam gledao da uzmem to je baba rekla da ona finansira :D :D :D pa sam razmisljao brembo svi kazu da su dobre samo me zanima da li moze da se montira na moje vile ? danas sam kupio DOT 4 ulje za kocnice Yamalube DOT 4 bile su te i Ipone dot 4 ali rekli su mi da je ovaj prvi kvalitetniji a i skuplji je bogami : D

• U prolazu, 1 post
  • Motocikl: Kawasaki GPZ 500S 1996g.

Pozdrav svim clanovima foruma .  :cirka1: 

Naime kupio sam Kawasaki GPZ 500 S iz 1992 godine, nije los motor samo sto ga predhodni vlasnik nije uopste odrzavao.Od kada sam ga kupio zamenio sam magnet (stavio neki novi tip magneta kazu da ne moze da se razleti) ,reparirao karburatore (stavio sve novo), uradio mali servis ,zamenio plocice na oba prednja diska, ali sad je stigla na red slavina goriva ali sam naisao na problem.Naime ova slavina sto je sada na motoru je prepravljana ,nacisto unakazena ima svega 40% original delova .Vakum creva koja idu od slavine do karburatora ne postoje nego je covek stavio samo neke kapice i zasilikonisao da ne vuce falc vazduh, i dok vozim motor cim predjem 5000 obrataja krene da trokira samo se dernjai povecava obrtaje a ne ubrazava i tako sve do 6000 obrataja gde nastavlja da vuce i tako do 8000 obrataja gde vise nema snage i pocinje da cima .E sad nasao sam set za reparaciju slavine ali se bojim da ga kupim posto je slavina prepravljana i bojim se da nemam sve delove, a probao sam i da nadjem polovnu pa da nju repariram ali jednostavno ne mogu da ih nadjem .Gledao sam po internetu postoje neke druge slavine ali ne znam koja bi mi odgovarala pa bih vas zamolio ako neko zna da mi kaze sta mi je ciniti  :care: .

Moje sledece pitanje glasi koji antifriz da sipam i da li bih ja to sam smeo da se usudim posto znam neke osnovne stvari da uradim oko motora ili ako neko ima neki link da mi da da pogledam ili slicno  :)  :) .

I gume su vec dotrajale pa ce mi devojkin cale doneti gume iz Nemacke ali nisam siguran koje dimenzije da mu trazim . Posto se blizi kraj sezone hocu da farbam motor :Bandolero:  i sve da odradim kako treba da bude full spreman za sledecu sezonu ,hteo bih da stavim i neke druge diskove posto ovi imaju risove i vece kandze a posto pozadi imam dobos moram ostaviti tako samo zameni pakne naravno  :jee1: .

I da ne duzim vise hteo bih da podignem zadnji deo motora pa me zanima sa kojeg motora mi pase amortizer .

Hvala unapred svima 

WOJISLAWE, imao sam sličan problem kao ti sa slavinom goriva 2013.god. i tad sam nabavio preko interneta polovnu koja mi je vršila posao par meseci ali je ona kod prethodnog vlasnika dugo stajala i procurela mi je. Onda sam uvideo da se ne isplati kupovina ponovo polovne nego reparacija moje. Pošto nisam baš neki stručnjak za motore nisam išao na varijantu da poručim set za reparaciju slavina koji košta 15 eura + provizija dobavljača...i to iznese ko zna koliko, već sam se malo raspitao na googlu i našao firmu koja mi je to odradila tako što sam im brzom poštom poslao moju slavinu, i za dva dana su mi je vratili ponovo brzom poštom i problem sam rešio. Naravno poštarinu u oba smera sam ja platio a reparacija sa njihovim setom  je bila 20 evra. Radi se o firmi iz Čačka koja je diler za Kawasakije i ima svoj servis. Zove se "MOTO MARINKOVIĆ"  i zaista su poslovni evo javne pohvale za njih, jer već dve godine slavina radi kao sat na moje zadovoljstvo. Samo kucaj u googlu Moto Marinković i u kontaktu ćeš naći brojeve telefona na koje možeš da ih kontaktiraš i dogovoriš se za reparaciju. Moj Kawasaki GPZ 500s je 1996.godište i neznam da li paše kod tebe ista slavina pošto je tvoj malo stariji i već si sigurno upoznat da je od 1994. izbačena novija serija GPZ-a. Raspitaj se i ako paše ja hoću da ti je prodam za 15 eura koliko sam je i ja platio, ali bi trebao da znaš da je ova slavina verovatno od KLE-a ili jnekog drugog modela, jer ima malo dužu cevčicu za rezervu i uvek sam morao da imam više goriva u rezervoaru, ali na rezervoar se notira bez problema, isti je prihvat i razmak rupa za šrafove. Ta cevčica može i da se skrati, ali ja to ništa nisam dirao jer mi je procurela ubrzo nakon montiranja i skinuo sam je. Postaviću ti par slika pa ti vidi konsultuj se sa iskusnijim članovima da li ti ta slavina odgovara (ja garantujem da je na mom GPZ-u pasovala). Eto toliko od mene, ako se ne sandješ na drugi način ti mi se javi da se dogovorimo. Pozdrav.....Evo slika ove slavine koju prodajem:

post-22286-0-96226700-1445110764.jpgpost-22286-0-97753600-1445110777.jpgpost-22286-0-01811000-1445110791.jpg

• U prolazu, 86 postova
  • Motocikl: Yamaha Beluga 125

Gledam neki zzr 250, vlasnik mi kaže da mu ne radi vakum pumpa, cijena motora je stvarno povoljna ali me zanima šta vi mislite, Da li se to može lako srediti ubacit neka druga ili da se izbaci vakum samo direktan pad.

• Hronični Motociklopata, 7315 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder

nije to nikakva vakum pumpa, nego obicna slavina koja radi na principu vakuma, zameni se ta vakum membrana i gotova stvar :D

prosto je, ja menjao na CB 500

Slavina koju vakum iz motora otvara, znači dok radi motor teče gorivo, kad ga ugasiš, nema vakuma, gorivo ne teče.

Setovi za reparaciju su smeće, ja sam moju prepravio na ručno otvaranje i samo stavio kapice na one sisice gore na karburatorima

To sto je najjeftiniji znaci samo da je ostatak dosta nerealan sa cenama, i pokusavaju da dobiju vise, a to da cena nije fiksna znamo svi jer retko ko stavi realnu cenu pa napise da je fiksna. (Ima neki lik na oglasima već godinama drži nekog gpz-a za 2000 evra). Neće ga prodati nikada za te pare

Ne sumnjam da je motor dobar ali mislim da je 1000 evra maksimala cena danas za ove motore u ovakvom stanju. Verujem da  će prodavac da spusti na tu cenu zato što mu više ne treba.

Može li mi neko slikat mehanizam bravljenja sjedišta na GPZu, ja sam moj u preradi skinuo, sad ne znam da ga sklopim natrag.

Osim brave i poluge koja hvata kvake na sjedištu, postoje još ona dva nekakva klinca i opruge, pa ne znam kako šta preko čega ide, ono kako mi je bilo logično ne funkioniše baš najbolje

• U prolazu, 65 postova
  • Motocikl: Gpz 500s-Cbr 600f

Poštovanje.Ja sam takođe razmišljao da stavim druge retrovizore(na korman).

Ako neko ima sliku,kako bi to izgledalo,i vaše mišljenje o takvoj vrsti zamene.

Kawasaki Gpz 500s 90'.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja