Astral 6236 Napisano Januar 24, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Dali je normalno da kada motor radi i skines mu klemu on se ugasi? Da Znaci i tvoj tako.. dobro je,iseko sam se da nije crklo nesto.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1269 Napisano Januar 24, 2015 Drug član, 834 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan Dali je normalno da kada motor radi i skines mu klemu on se ugasi? Da Znaci i tvoj tako.. dobro je,iseko sam se da nije crklo nesto.. i treba da se iseces meni odjedared umro preproslo leto na adi iz cista mira dovezo se tamo ugasio i kad sam hteo da upalim nista. upalimo na kablove on radi cim skinemo kabl on se ugasi. Guro sam ga do mosta (ja sam stara skola ne ostavljam motor nikad i nigde), a onda mi drugar doneo njegov aku da se odvezem kuci. Elem, ER5 NE MOZE DA SE UPALI NA GURKU AKO JE AKU CRKO SKROZ, tj ne drzi bar maaloo, tako da vodite racuna o stanju aku-a. Svim ovim nedacama je prethodilo trokiranje i gasenje u voznji i ispostavilo se da je spoj sa desne strane korodirao (onaj glavni gde vam je osigurac od 30A). To je ocisceno i podmazano, aku sam uzeo nov al od tad mi zimi stoji na prochardzeru. Znaci kolega astral taj aku je umreo ne drzi struju mora nov. Da bi bio sto posto siguran kad upalis na kablove ne skidaj kabl do drugog aku-a izmeri unimerom na tvojim kablovima da li puni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1269 Napisano Januar 24, 2015 Drug član, 834 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan @ stilgar Onaj fuel diablo carbon je prelep .. to bi mu leglo vrhunski,mada vidim i kostaju oni lepo.. ne ne samo oval titanijum, a najbolje bi bilo komplet grane jer na onom spoju dve cevke (tu prvo strada kod er-a tu duvkaju) sam vec radio intervenciju (krpio neke sitne rupice) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Januar 24, 2015 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Treba mu nešto da mu drži stabilnu struju, može da se upali na gurku bez akumulatora ali radi ko šlogiran, drži jedne obrtaje (oko 3500-4000k) i manje ili više odmah počinje da se guši i gasi. Jednom sam ga tako za nevolju vozio 10km, držim isti gas i samo šibam brzine, uspješno dođoh na odredište. Valjalo bi probat može li kao prva pomoć da posluži neki manji kondenzator, mogao bi možda neki manji aku s gelom, bukvalno 2ah, paljenje na gurku i onda da može da se vozi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Januar 24, 2015 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vozio jednom pola sezone sa akumuatorom 7Ah umesto 14Ah, nije bilo problema. Samo ako ne sastavi iz druge, isprazni ga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Januar 24, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Dali je normalno da kada motor radi i skines mu klemu on se ugasi? Da Znaci i tvoj tako.. dobro je,iseko sam se da nije crklo nesto.. i treba da se iseces meni odjedared umro preproslo leto na adi iz cista mira dovezo se tamo ugasio i kad sam hteo da upalim nista. upalimo na kablove on radi cim skinemo kabl on se ugasi. Guro sam ga do mosta (ja sam stara skola ne ostavljam motor nikad i nigde), a onda mi drugar doneo njegov aku da se odvezem kuci. Elem, ER5 NE MOZE DA SE UPALI NA GURKU AKO JE AKU CRKO SKROZ, tj ne drzi bar maaloo, tako da vodite racuna o stanju aku-a. Svim ovim nedacama je prethodilo trokiranje i gasenje u voznji i ispostavilo se da je spoj sa desne strane korodirao (onaj glavni gde vam je osigurac od 30A). To je ocisceno i podmazano, aku sam uzeo nov al od tad mi zimi stoji na prochardzeru. Znaci kolega astral taj aku je umreo ne drzi struju mora nov. Da bi bio sto posto siguran kad upalis na kablove ne skidaj kabl do drugog aku-a izmeri unimerom na tvojim kablovima da li puni. Zakacicu akumulator od auta preko kablova na kleme motora i tako upaliti. pa cu izmeriti napon punjenja . a stari akumulator sam bacio.. aku automobila mi je 62Ah nadam se da nece previse opteretiti alternator i instalacije i napraviti neki problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Januar 25, 2015 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Dali je normalno da kada motor radi i skines mu klemu on se ugasi? Da Znaci i tvoj tako.. dobro je,iseko sam se da nije crklo nesto.. i treba da se iseces meni odjedared umro preproslo leto na adi iz cista mira dovezo se tamo ugasio i kad sam hteo da upalim nista. upalimo na kablove on radi cim skinemo kabl on se ugasi. Guro sam ga do mosta (ja sam stara skola ne ostavljam motor nikad i nigde), a onda mi drugar doneo njegov aku da se odvezem kuci. Elem, ER5 NE MOZE DA SE UPALI NA GURKU AKO JE AKU CRKO SKROZ, tj ne drzi bar maaloo, tako da vodite racuna o stanju aku-a. Svim ovim nedacama je prethodilo trokiranje i gasenje u voznji i ispostavilo se da je spoj sa desne strane korodirao (onaj glavni gde vam je osigurac od 30A). To je ocisceno i podmazano, aku sam uzeo nov al od tad mi zimi stoji na prochardzeru. Znaci kolega astral taj aku je umreo ne drzi struju mora nov. Da bi bio sto posto siguran kad upalis na kablove ne skidaj kabl do drugog aku-a izmeri unimerom na tvojim kablovima da li puni. Zakacicu akumulator od auta preko kablova na kleme motora i tako upaliti. pa cu izmeriti napon punjenja . a stari akumulator sam bacio.. aku automobila mi je 62Ah nadam se da nece previse opteretiti alternator i instalacije i napraviti neki problem. Ja svako prolece palim preko auta- oko 50Ah. Vec 7 godina tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cika miloje 75 Napisano Januar 25, 2015 Svrati ponekad, 183 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: QJ SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan Imam dilemu vezano za mog "frankenštajna". Sjedište ne "leže" zato što je rođo stavio blatobran ( nije od er5) koji ide uz poprečne šipke ispod sjedišta i tako onemogućava srednjim "zakačkama sjedišta da se zakače za šipku. Pretpostavljam da to nije problem srediti; probušiti ga tu gdje trebaju proći "zakačke", iskriviti ga ili spustiti. Kad se to uradi opet nije sve kako treba jer je sjedište nisko, noge su skupljene, auspuh je prenizak i uopšte zadnji kraj prekriva točak, što kvari izgled. Ako bi se "koske" skratile 10,11, 12 mm zadnji kraj bi se podigao. Motor bi dobio na estetici, ali bi opet ostao problem niskog sjedišta. Sa druge strane bio bi previše nasađen napred, jer ( pored kraćih "koski") ima zadnji točak 17, prednji 16. Pitanja: 1) Za koliko skratiti "koske" ( visok sam 195, i jasno mi je da to nikako neće biti dovoljno jer je motor premal)? 2) Da li bi se "dopunjavanjem" sjedišta ono moglo "podići"? 3) Da li bi se nožna kočnica i ručica mjenjača mogle pomjeriti napred ili malo spustiti? 4) Kako razlika u colaži točkova utječe na stabilnost? 5) Da li sve ovo zaboraviti i kupiti drugi motor, npr KLE ? Malo sam se igrao sa fotkom. Rođo je nekidan kupio Suzu 1800 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Januar 25, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan @ cika miloje A zasto samo ne kupite sve polovne originalne delove koji vam smetaju i spakujete motor kako dolikuje. Bez secenja varenja busenja i sl. To nije toliko skupo,izacice vas kao to budzenje koje nameravate da uradite.. s tim sto cete motor moci da prodate kasnije,a izbusenog varenog frankenstajna niko nece hteti da kupi. I tako ste se mucili budzili i na kraju izgubili novac. A problem visine mozete resiti sedistem donekle (tapaciranjem upotrebom debljeg i tvrdjeg sundjera) ali narusavate estetiku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Januar 25, 2015 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan To. Pogledaj malo oglase bio je neki ER5 u delovima. Mani se budzevina. Ako nista, onda opcija br.5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoTs 6 Napisano Januar 25, 2015 U prolazu, 58 postova Lokacija: Trstenik Motocikl: Suzuki Bandit GSF 600N ,Sky rst50 Prijavi odgovor kao problematičan ako budem u mogucnosti dolazim 1. Alekre 2. Hard_Rock 3. Stilgar 4. zagadjenje 5. astral 6. MarkoTs 7. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10595 Napisano Januar 25, 2015 Hronični Motociklopata, 7364 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Kao bivsi GPZ-ista osecam obavezu i zelju da se pojavim 1. Alekre 2. Hard_Rock 3. Stilgar 4. zagadjenje 5. astral 6. MarkoTs 7. Biker-Boy 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cika miloje 75 Napisano Januar 25, 2015 Svrati ponekad, 183 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: QJ SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan To. Pogledaj malo oglase bio je neki ER5 u delovima. Mani se budzevina. Ako nista, onda opcija br.5 Taj ER5 je stranac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Januar 25, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan To. Pogledaj malo oglase bio je neki ER5 u delovima. Mani se budzevina. Ako nista, onda opcija br.5 Taj ER5 je stranac. U tom slucaju je burgija ok resenje.. zakaci sediste i pun gas! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cika miloje 75 Napisano Januar 26, 2015 Svrati ponekad, 183 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: QJ SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan To. Pogledaj malo oglase bio je neki ER5 u delovima. Mani se budzevina. Ako nista, onda opcija br.5 Taj ER5 je stranac. U tom slucaju je burgija ok resenje.. zakaci sediste i pun gas! Kasno paljenje. Shvatio sam da mi se sugeriše da kupim tog ER5, a ne djelove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1269 Napisano Januar 26, 2015 Drug član, 834 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan aj neko ko je kacio sajlu za gas dole na karburatorima (er5) nek napise kako treba sleva na desno ili obratno ili jos bolje slika tog dela gde se kaci sajla dva dana pokusavam bezuspesno da je zakacim :( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1269 Napisano Januar 26, 2015 Drug član, 834 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravite prethodni post, studioznom analizom i umnim zapazanjem moje supruge koja je drzala bateriju zakacih sajlu za gas a za njom i sve ostale tako da je LSL spreman za prvi suncan dan. Montiro sam i 12v uticnicu. Moram jos da izvadim one srafove za orginalne tegove koje cu prvo da peskiram i plastificiram a do tad mogu i ovi maleni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagadjenje 66 Napisano Januar 26, 2015 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Ništa bez ženskog oštrog oka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1269 Napisano Januar 26, 2015 Drug član, 834 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan Ništa bez ženskog oštrog oka vis jos jedan razlog da se ozenis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13106 Napisano Januar 26, 2015 Ne silazi, 7452 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Super izgleda upravljac. Kada sam zamenio svoj, prvo sam imao trip kao da nije moj motor Posle bude fantasticno, mnogo se lepse vozi i komfornije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1269 Napisano Januar 27, 2015 Drug član, 834 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan Super izgleda upravljac. Kada sam zamenio svoj, prvo sam imao trip kao da nije moj motor Posle bude fantasticno, mnogo se lepse vozi i komfornije. posle prve voznje javljam utiske Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Januar 27, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan da či ce ova ˝zima" ikada proci? Bar da je sneg,nego ovo kao da mi se ruga "nema snega,nema snega,al ipak ti ne dam da se igras sa kawom.." Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1269 Napisano Januar 29, 2015 Drug član, 834 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan Evo da vam prenesem utiske sa prve voznje sa novim volanom: osecaj je da je to sad drugi motor, lakse se upravlja i mlogo lepse sedim uprkos mojoj visini. Sad cekamo prolece i lep vikend pa na okupljanje kod kolege Alekre-a pa ce oni koji dodju moci da vide uzivo a moci cu da prenesem iskustvo oko montaze. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13106 Napisano Januar 29, 2015 Ne silazi, 7452 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Da bude jos bolja imacete dve Kawe sa dva razlicita aftermarket upravljaca Jedva cekam prolece, nazalost nema nas puno, ukoliko broj ostane slican, bicemo kod mene ispod tendice uz rostilj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagadjenje 66 Napisano Januar 29, 2015 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Kud ćeš bolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...