Jump to content

Moto Zajednica

KAWASAKI ER-5 i GPZ 500

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 287 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER-5

Pozdrav svima1zdravo.gif, da li neko zna gde bi mogao da se kupi centralni stender i nosac repnog kofera za ER 5?

Nosac kofera pravi Seba, ima tema , mislim da je oko 60e. Mozes da ga kontaktiras ako hoces, a sam kvalitet izrade mozes da pogledas vec na slikama u temi.

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/75499-crash-bars-servis-seba/page__p__1207762__fromsearch__1#entry1207762

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 836 postova
  • Motocikl: motora bez trenutno

imas u motolandu kapin nosac oko 8200 din. i nosac ploce i ploca oko 3700 ako se dobro secam. seba ne radi nosac za er da se kaci na predvidjena mesta, pito sam pa sam uzeo kappin komplet. centralni stender neznam dal ima negde u bg al pojuri polovan ili trazi u luisu.

• Svrati ponekad, 169 postova
  • Motocikl: current: CFMoto 450MT; ex: BMW G650GS, Suzuki SV650

Imas polovne delove po oglasima, mada moji ti je savet da ako kupujes nesto za motor, gledaj da to bude novo 0takoje.gif

• U prolazu, 56 postova

Imas polovne delove po oglasima, mada moji ti je savet da ako kupujes nesto za motor, gledaj da to bude novo 0takoje.gif

Naravno,ali neke delove je ne moguce kupiti nove (far ,plastike i slicno), a ako i ima tih delova cene su verovatno visoke.

• U prolazu, 58 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit GSF 600N ,Sky rst50

moj kawa je na prodaju :) ako neko ima neko pitanje nek pise na pvt :) poslednja cena 1300 .... kupio sam vizir i sajla za obrtomer je zamenjena ... ulje tek za 2500km ... gume su dobre, lanac ok moze jos da se spanuje tek je na pola.. inace motor ima 35ks tj ima blokadu 52500 presao....

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Jesam ja posto je moj 25 godina star i malo je omlitavio. Mislim, spaner :D ne nateze koliko bi bilo pozeljno, pa sam ga jednom malo cackao da bi nategao lanac jer se culo neko sitno zveckanje. Sto, sta te muci?

Ne znam kakav spaner ti imas na svom motoru, mislim da je onaj novi tip, trebao bih malo proucit kako da njega nategnes, mada ..... nije iskljuceno da je stigao do kraja hoda i da se zato lanac malo cuje. Mozda mu je vrjeme za zamjenu, kad ti po rasporedu dolazi sledece stelovanje ventila?

• Ne silazi, 7504 postova
  • Motocikl: TDM 900

Nema sta da se steluje jer imamo novi automatski spaner (koji treba ugraditi i na starije Kawe) i normalno je da se lanac malo cuje, ne sme da bude napet niti je konstruisan tako. Nikakve fore i fazone za drugacije natezanje ne preporucujem, a pogotovo ne manuelne spanere.

Ono sto mozes da uradis je sledece:

Odvijes spaner i vidis sta se desava, ako je izasao do kraja onda je potreban remont.

Jako je bitno:

Kada odvijas srafove spanera, odvi ih do kraja, nikako na pola i kada montiras nazad, moras da ga resetujes, tj. vratis u pocetni polozaj. Podrazumeva se da bez spanera ne pomeras radilicu

Inace, nasi agregati su ''prirodno'' malo bucniji od ostalih i ponekada mogu da zabrinu. Ponajvise zato sto koriste klackalice. Eto, pomalo arhaicno ali sve je to super ;)

I na starim modelima je spaner automatski, ali je tako konstruisan da cim opruga malo popusti onaj klin zapne i ne nateze lanac koliko treba. Zato ga je potrebno malo procackat kad pocne da se cuje lanac, da se odglavi i dodje na mjesto. Naravno dok je masina ugasena

I na starim modelima je spaner automatski, ali je tako konstruisan da cim opruga malo popusti onaj klin zapne i ne nateze lanac koliko treba. Zato ga je potrebno malo procackat kad pocne da se cuje lanac, da se odglavi i dodje na mjesto. Naravno dok je masina ugasena

Pa onda nije automatski cim mora da se cacka :)))) Salim se naravno, stoji to sto kazes, sama konstrukcija spanera je losa.

CCT_001.JPG

Pa onda nije automatski cim mora da se cacka :)))) Salim se naravno, stoji to sto kazes, sama konstrukcija spanera je losa.

CCT_001.JPG

Nije automatski nego polu-automatski :D

Ja preporucujem da se kolega strpi do sledeceg stelovanja ventila (svako 10.000km), ako ce to bit u sledecih par hiljada km, i ako zveckanje nije izrazeno. I da tada provjeri koliko je lanac istegnut, tako sto ce da izmjeri duzinu 20clanaka, na nekoliko mjesta na lancu, bez skidanja spanera. Duzina od prvog do dvadesetprvog (1-21) pina novog lanca je 155.5mm a istrosenog 159mm

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja