Darkman 65 Napisano Januar 12, 2009 Svrati ponekad, 357 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Stavi dinamu na tocak od ponike... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
desetar 0 Napisano Januar 12, 2009 U prolazu, 44 postova Prijavi odgovor kao problematičan Lako za dinamu, al gde da stavi tocak od ponike? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6200 Napisano Januar 12, 2009 Svakom po zasluzi, 12452 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pa vučem ga pozadi i ujedno merim pređeni put i trenutnu brzinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darkman 65 Napisano Januar 12, 2009 Svrati ponekad, 357 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Prijavi odgovor kao problematičan pa stavi kao pomocne tockove i DVE diname i da vidis onda ... :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
desetar 0 Napisano Januar 12, 2009 U prolazu, 44 postova Prijavi odgovor kao problematičan Salu nastranu, ups na stranu... Ja sam razmisljao o toj varijanti sa LED u koferu, ali poznajuci sebe... brzo bih pokidao taj kabl. Smisljao sam neku varijantu kontakta koji bi nalegali i zatvarali kolo cim se kofer namesti u leziste... E sad, ne znam da li takvi postoje gotovi, ili bi moralo da se grunfuje? Tu je i problem tolerancije posto kofer obicno ne naleze bas previse cvrsto, pa bi ti kontakti morali da budu nekako, da se tako izrazim federirani Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6200 Napisano Januar 12, 2009 Svakom po zasluzi, 12452 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan U kofer sa donje strane hoću da ugradim činč konektor, koji će kratkim komadom kabla sa činč muškim konektorom biti vezan za instalaciju stop-svetla, tako da podizanjem kofera činč se automatski vadi napolje. Jedino kabl treba biti malčice jači, da izdrži to maltretiranje kod zaboravnih U koferu, naravno treba biti i mali plastični "čep" za muški konektor koji ide u instalaciju, zbog zaštite od prašine i ev. kratkog spoja ako dohvati neki metal. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darkman 65 Napisano Januar 12, 2009 Svrati ponekad, 357 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Cinc je najbolje resenje, pokazao se jako dobar kod taksista koji i po vise puta na dan stavljaju i skidaju "tablu"... Mislim da je pravo resenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobang 23 Napisano Januar 12, 2009 Svrati ponekad, 235 postova Lokacija: Kula Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan Moze li neko da objasni kako je izvodljivo ubaciti dodatne farove ili lampe ili sta vec (to Arakis sto spominjes) ? Ja razmisljam da ih nabacim na crash barove ali to oko struje .... kako sta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6200 Napisano Januar 12, 2009 Svakom po zasluzi, 12452 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pomenuo sam, ali kako naći neke manje farove sa dobrom svetlosnom jačinom, a da ne troše previše struje? Dodatni farovi na AT što ima Veve ima ugrađene baš na kreš-barovima jedne takve, ali njihova potrošnja je negde reda 10 A struje, što je malo previše za alternator na Africi. Što se tiče povezivanja, nije veliki problem, u principu moraš da ugradiš onaj mali automobilski rele od 30 A/12 V, koji ćeš povezati na + akumulatora preko dodatnog osigurača od 15 A. Ako hoćeš da ti dodatni farovi rade automatski čim upališ normalne farove, onad izvedeš + od prekidača za svetla i tim + 12 V uključuješ rele. Izlaz relea ide na + dodatnih farova, minus na ram. Slično je ako ugradiš poseban prekidač za te farove, dovedeš + na njega, a sa izlaza na rele. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobang 23 Napisano Januar 12, 2009 Svrati ponekad, 235 postova Lokacija: Kula Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan Da, bas sam i video sliku njegove afrike nocu i bas mocno izgleda a i koristi mnogo! Znas li mozda da li bi bmw to podneo, nisam bas nesto strucan sa strujom (mada sam isao za banderasa ;D), Generator 12 V / 280 W Starter 0.9 Kw ovo sam nasao za njega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6200 Napisano Januar 12, 2009 Svakom po zasluzi, 12452 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan 12 V / 280 W - ali to je maksimalna snaga - struja koju alternator može da isporuči i tu se već i on i regler dobrano greju. Ajde da saberemo, okvirno: - dugo svetlo - 65W (kratko 55 W) - CDI + ostala elektronika i elektrika potrebna za rad motora - cca. 100W (možda i više, nisam baš merio...) - razna poziciona svetla (instrumenti, lampice, zadnja pozicija...) - cca 10W ______________________________________________________________ Suma sumarum sve ovo - 175 W! Tako da sa dodatnim farovima od 100 W došao bi tačno na max - na granicu izdržljivosti alternatora, a pretpostavljaš koliko bi to bilo dobro za njega pri malo dužim vožnjama Btw, da li je neko merio koliko snage tačno treba za "CDI + ostala elektronika i elektrika potrebna za rad motora"? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Januar 12, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Cdi od TA i AT trosi ispod 1A.Isprobavam ih sa ispravljaca koji moze max 1A do izgura(lm 317),i testiram sa 50 varnica u sekundi.Ali jos nikad nisam spojio ampermetar da vidim koliko tacno vuce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 98 Napisano Januar 12, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Joska, koliko nas TA trosi snage u fabrickom izdanju bez dodatnih potrosaca? Koliki je max stvorene energije? Koliki je optimum potrosnje a da ne dodje do pregrevanja i crkavanja proizvodjaca(regler, alternator)? Na koji nacin si ti kod tebe zastitio regler od pregrevanja, sto mu je cesta boljka? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6200 Napisano Januar 12, 2009 Svakom po zasluzi, 12452 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Probaću jednom prilikom da nekako izmerim kolika je potrošnja sve elektronike i elektrike na TA dok motor radi, koliko alternator šalje struje u normalnom radu, bez svetala, samo mašina i to oko nje. Baš me interesuje ...kad to budem znao, onda ću videti koliko još imam "prostora" za potrošače. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6450 Napisano Januar 12, 2009 Enduraš, 6403 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Kako si krenuo ni alternator od kilovata ti nece biti dovoljan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6200 Napisano Januar 12, 2009 Svakom po zasluzi, 12452 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Da ne zaboravim...danas sam našao novi Bosch rele od 30A ( u nekoj kutiji u podrumu) koji će biti dobar za dvoglasnu sirenu što sam nedavno kupio (ono desno je biper za žmigavce) Treba još da nađem lep a jak prekidač za sva 4 žmigavca.... ;D (dva komada, mene i thelorda)..ima kod mene ovde u Blokovima, u Kanibalu, ali rade do 16h pa ne stižem od posla... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Januar 12, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan VRATI MI BIPER Dok sam bio na odmoru, nestade mi biper! ;D ;D ;D ;D Salu na stranu. Rale jako mi se svidja kako si ugradio STOP svetlo na kofer, ali ako budes nesto dodatno tovario na njega da ne dodje do nekog loma? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 98 Napisano Januar 12, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Kad dodje prolece prvo idemo da se navozamo da zagrejemo motore i kupimo ulje i filtere, pa onda dodjemo ispred zgrade kod mene da nam ja zamenim dok se ti igras sa elektronikom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6200 Napisano Januar 12, 2009 Svakom po zasluzi, 12452 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan VRATI MI BIPER Dok sam bio na odmoru, nestade mi biper! ;D ;D ;D ;D Salu na stranu. Rale jako mi se svidja kako si ugradio STOP svetlo na kofer, ali ako budes nesto dodatno tovario na njega da ne dodje do nekog loma? Neško iznenadio bi se kako je čvrsto, baš sam probao da ga jače cimnem i nije ni mrdnulo. Naravno nije za žestoku kilažu...uostalom, videćemo, nije od zlata pa da žalim za njim Thelorde, khm, da ne zaboravimo i spray pre vožnje ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6200 Napisano Januar 19, 2009 Svakom po zasluzi, 12452 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...u stvari, ne treba spray ;D...biće automatika, samo da me popusti ova moja kičma da mogu da hodam k'o čovek ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Januar 23, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Rale, el moze na to stop svetlo da se nabudzi, da kad stisnes kocnicu zasija jace? Koliko kosta takva elektronika? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6200 Napisano Januar 24, 2009 Svakom po zasluzi, 12452 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Može, , za tebe drugarska cena od 100 E ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Januar 24, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Može, , za tebe drugarska cena od 100 E ;D Prava sica ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6200 Napisano Januar 24, 2009 Svakom po zasluzi, 12452 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Bolje da ležim u krevetu...ali đavo ne da mira...odem do garaže i krenem u dovršavanje započetih poslića. Prvo sam odredio mesto gde ću da zabušim kofer odozdo, da ugradim činč konektor. Zatim iznutra u koferu sve lepo zalemim i zalepim kabliće uz ivicu kofera, da ne smetaju. Skinem sedište - to je bilo najkomplikovanije, pošto su šrafovi (1 kom) koji drže bočne plastke toliko konjski stegnuti da nisam imao šanse da ih odvrnem, pa sam polako krivio bočne plastike dok ih nisam izvukao ispod sedišta...posle je bilo lakše. Povezao kabl na instalaciju stop svetla i ujedno povezao biper za žmigavce na instalaciju i zalepio ga na plastično kućište filtera za vazduh. Evo malo slika: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6200 Napisano Januar 24, 2009 Svakom po zasluzi, 12452 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, nisam mogao da odolim pa sam obišao jedan krug, čisto da vidim da li sve to radi....i evo, opet ležim u krevetu, odvali me kičma od višesatnog smrzavanja u garaži...ali kez niko ne može da mi skine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...