Jump to content

Moto Zajednica

Dokoni zimski dani...i malo elektronike

Recommended Posts

• Svakom po zasluzi, 12429 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Sledeća akcija: rele za dve dodatne sirene, nameštanje sirena, relei za kratko i dugo svetlo, zamena halogenke u faru...nastaviće se ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 271 postova

Taj nosac i mene interesuje. Ajde docrtaj u paintu na slici motora kako si to zamislio. Ja sam vec nabavio onakvu torbicu kao sa Pablovog nosaca. Doduse nemam GPS ali bice i to valjda uskoro.

Ne mogu sada da pronadjem Youtube film o pravljenju nosaca za GPS. Ukratko, koristi se T racva od pasticnih cevi za parno grejanje. Racva se uzduz rasece i selnama pricvrscuje za sipku kormana. Lepo izgleda.

Ako se neko seca gde se ovaj film nalazi neka da link!

Ako nekoga josh uwek interesuje....

http://www.metacafe.com/watch/961122/diy_motorcycle_camera_mount/

;)

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

..ali kez niko ne može da mi skine :D

Nije to kez Rale!  To ti je grch burazeru...Onaj, znash  hehehehe

A drugo, od tebe kao inzenjera (u slovenackoj firmi  hehe)  ne priznajem te detinjarije tipa kupio sam diode pa sam sproveo kabal pa zalepio pistoljem itd  To umem cak i ja ! To batali  ! Za mene si kao inzenjer uradio nesto kad budes ugradio displej sa parametrima motora, spoljnom temperaturom, GPSom, DVDplayerom i zvucnicima  itd u - vizir kacige !!!!!!!!!!    HEHEHEHE  Da vidimo zasto si inzenjer  !!!  HOHOHO

Ajd sada da te vidim cika Rajko  :)

Khm...da ne zaboravimo i nišansku spravu za bacač granata iznad prednjeg točka, sa laserskim očitavanjem udaljenosti od mete ;D

Bež' bre čika Nešo, pun mi je kufer elektronike u životu, ja bih sad malo da vozim motor :D

(a da znaš, zaintrigirao si me malo... ;D)

Ma vidim da ti je pun kufer chim si se ushino u garazi  rasklopivshi ceo motor i ugradjivajuci kojekakve igrackice  :)  A ja bas pre jedno 2 nedelje na jednoj  zurci rekoh kolegama da mi je sledece da ugradim kvalitetne zvucnike u kacigu,da se javlajm na tel i da slusam brate mjuzu  :)  :) :)

PS  granate na bokovima zadnjeg tocka i nadam se da ce navodjenje biti satelitsko , a ne seoski napred sa onim krugovima. Joj bre Rajko , daj se malo prilagodi trendovima  :) :)

Pozdrav druze :)

Ma vidim da ti je pun kufer chim si se ushino u garazi  rasklopivshi ceo motor i ugradjivajuci kojekakve igrackice  :)   A ja bas pre jedno 2 nedelje na jednoj  zurci rekoh kolegama da mi je sledece da ugradim kvalitetne zvucnike u kacigu,da se javlajm na tel i da slusam brate mjuzu  :)  :) :)

PS  granate na bokovima zadnjeg tocka i nadam se da ce navodjenje biti satelitsko , a ne seoski napred sa onim krugovima. Joj bre Rajko , daj se malo prilagodi trendovima  :) :)

Pozdrav druze :)

To sam već uradio ;D ;D

UH kad bi znao koliko mi je krivo sto si to uradio pre mene  GRRRRR  :)    Joj nego , Rale, imam problem sto sam postovalac  i konzument iskljucivo  dobrog zvuka. Ono drugo ne podnosim. Kuci su mi zvucnici KEF, a sluske studijske KOSS. MOram naci bas dobre zvucnike za kacigu. Gde si ti te tvoje kupio i da li si zadovoljan efikasnoscu, tj jacinom na maloj snazi? I kakav je koloritet?  :) 

Što se tiče koloriteta, crvene su boje ;D a mogu ti reći da imaju dobru iskirostivost, sigurno jedno 98 dB/1W, nisu kao KOSS, ali zadovoljavaju. Veliki je problem šuštanje vetra, za šta ti treba bar 1W RMS da bi ga nadjačao, ali za neku "leđere! vožnu zadovoljavaju, lepo pričam mobilnim, sad pravim kablove za radio stanicu za komunikaciju sa savozačem i šire...u stvari mrzi me više da budžim bilo šta, rekoh ti da mi je pun kufer elektronike i radio talasa u životu.

Hoću bre lepe dane!

Ne smem da ti kažem, raspričaćeš ;D...sve je na dugme, dobro sakriveno ;)

Lep dan danas...a ja (posle obilaska groblja, pijace i Maxija...) dokon.

I naravno, napadnem kuma Radeta da zbudžimo na mog TA mali digitalni brzinomer za bicikle, koji mi se motao po radnoj sobi ;D

Mali okrugli magnetić smo pričvrstili šrafićem M4 na okrugloj plastici koja pokriva centralni deo prednjeg točka, rid rele jednom plastičnom vezicom oko levog štapa, a postolje merača na sred upravljača.

Težina magnetića je celih 6 grama, a pošto je vrlo blizu osi okretanja točka, neki uticaj na balans točka je potpuno zanemarljiv.

Uglavnom, dok se akcija oko pravljenja ili kupovine originalnog plastičnog pinjona tahometra još uvek odvija, sad ću bar da vidim kolko brzo jurim ;D a ne da me Neškebg stalno mahanjem ruke prikočuje... :(

Rid rele.jpg

Ovo smo na brzinu namestili, moraću rid rele da skinem i da navučem bužir na kablić koji ide do instrumenta da bar pokušam da ga zaštitim od blata i kamenčića...pa ako preživi.

Instrument meri brzinu do 100 km/h a preko toga počinje od nule, tako da sam probao na autoputu i pokazuje mi 44.5 km/h + 100...i nije odleteo, pobrljavio, raspao se...bar za sad ;)

Pored brzine, pokazuje i max dostignutu brzinu na određenom putu i prosečnu brzinu, pređeni put..i koštao me nekad oko 40 evrića...duplo više nego novi pinjon ;D

• Drug član, 1898 postova
  • Motocikl: BMW F650

Svašta meni padne na pamet ;D

Nego jedno pitanje, koliko laze taj digitalac obzirom da nisu isti promeri tockova na bajsu i motoru?

Ništa ne laže ;D (bolji je od gazde :D :D)...uglavnom, premerio sam obim prednjeg točka, ispalo tačno 2180 mm, to upisao u instrument i gotovo.

Merio posle sa kumašinom na putu, do 90 km/h pokazuje tačno, razlika 2-3 km...prihvatljivo.

Napajanje je sas litijumsku bakteriju, pošto nema osvetljenje traje bar 3 godine ;D

A ću mu nabudžim i jednu LEDaljku da osvetljava noćom, ništa se ne brigaj ;)

• Drug član, 1898 postova
  • Motocikl: BMW F650

Napajanje je sas litijumsku bakteriju, pošto nema osvetljenje traje bar 3 godine ;D

A ću mu nabudžim i jednu LEDaljku da osvetljava noćom, ništa se ne brigaj ;)

Sada ce se brze trositi, cesto ce se vrteti na + 100  ;D

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

Instrument meri brzinu do 100 km/h a preko toga počinje od nule, tako da sam probao na autoputu i pokazuje mi 44.5 km/h + 100...

ma preko 100 mi ni ne treba merenje.. ispod toga mi treba da bih znao po gradu koliko sam prekorachio :)

U subotu smo bili onako ekipno do Mladenovca i restorana Vajat, stvarno bez tahometra ne mogu da ocenim kojom brzinom vozim, ali uvek gledam da to bude sigurno i u skladu sa kvalitetom puta i vremenskim uslovima...Dok sam bio na čelu svi mi mašu da prikočim, ja pretpostavio da vozim oko 70-80, a posle mi rekoše 100-110 km/h...jbga :D

• Drug član, 1423 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

U subotu smo bili onako ekipno do Mladenovca i restorana Vajat, stvarno bez tahometra ne mogu da ocenim kojom brzinom vozim, ali uvek gledam da to bude sigurno i u skladu sa kvalitetom puta i vremenskim uslovima...Dok sam bio na čelu svi mi mašu da prikočim, ja pretpostavio da vozim oko 70-80, a posle mi rekoše 100-110 km/h...jbga :D

Arakise iseci onu tabela sto sam okacio i zalepi je umesto cajgera, pise tacno za svaki stepen prenosa  od 1000 do 8000 obrtaja kojom se brzinom kreces.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja