Jovan Ristic 5348 Napisano Januar 30, 2023 Ne silazi, 4792 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Ne postoji bolja zaštita pri padu i klizanju od kožnih kombinezona, bilo da su jednodelni ili dvodelni. Imao sam prilike da nosim oba tipa i da padnem noseći oba tipa, što baš nije pohvalno, ali je poslužilo iskustvu. Osim po pitanju bezbednosti, jednodelni i dvodelni imaju svoje različite namene i zato im se i praktična strana razlikuje. Da ne dužim, prenosim sve što znam o kombinezonima u tekstu. Kožni kombinezoni - Jednodelni ili dvodelni, koji su bolji? BJBIKERS.COM Kožni kombinezoni ne samo što su lepi i što se moćno osećamo u njima, već zato što spadaju u najbezbedniji komad moto opreme. Interesuju me i vaša iskustva i kao i do sad, ako mislite da nešto treba dodati u tekstu samo pucajte 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10079 Napisano Januar 31, 2023 Drug član, 3361 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Nema dileme oko bezbednosti,koža je najsigurnija ali...kupovao par puta,prodavao brzo... Najbitnije je uskladiti opremu sa vrstom,tipom motocikla,duvanjem.Odem sa TDMom do S.Mitrovice da kupim dvodelno odelo Hein Gericke,super mi stoji,kvalitet,pantalone stavim u koferče,samo u jakni se vratim...Joj muke,sav mokar ispod,naime Ivanov povišeni vizir,znači duvanje 2%,kao u sobi...U 80% vožnje sam ustajao na svakih par km. da se hladim.Nedugo posle prodam ga kolegi,ne vredi...E sad na Banditu ne skidam kožnu jaknu,pantalone prodadoh,ne nosim ih,isključivo tekstilne dole. Obožavam ove Storm maskirne. Napomena:stav bez rukavica je samo za foto show,bez njih ne znam da vozim!I bez kacige! Naravno,vožnja na stazi po difoltu iziskuje kožnu zaštitu,nema dileme!I to jednodelni...u saobraćaju po želji! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 7739 Napisano Januar 31, 2023 Drug član, 805 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan pre 57 minuta, shoyyka je napisao: Napomena:stav bez rukavica je samo za foto show,bez njih ne znam da vozim!I bez kacige! Isto. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4571 Napisano Januar 31, 2023 Drug član, 1172 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja ću za koji mesec da prenesem utiske kad obučem konačno dvodelno odelo! Zanimljiv podatak za aktivni veš, mislila sam da je duplo skuplji samo zbog "moto" u naslovu artikla. Hvala na informaciji! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5348 Napisano Januar 31, 2023 Ne silazi, 4792 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan @shoyykazavisi dosta kakvih su kvaliteta kombinezoni i kako su odrađeni lufteri za vazduh. Ne mora svako odelo biti perforirano da bi odvodilo vazduh, ima dobro odrađenih dvodelnih odela koja dobro "dišu". 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vanja_022 32 Napisano Februar 8, 2023 U prolazu, 48 postova Lokacija: Irig Motocikl: R1200RS Prijavi odgovor kao problematičan Opremu treba prilagoditi vremenu, tipu motora i nacinu voznje. Bez obzira na sve to, treba je nositi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...