Stefan 3fke 1 Napisano Februar 10, 2021 (promenjeno) U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima nov sam na sajtu, već duže vreme imam problem sa skuter piaggio x9. Motor sam normalno vozio ugasio ga kad sam ga ponovo upalio radi u leru lepo ali neće da primi gas uopšte. Promenio sam filter goriva, čistio karburator i dalje ista priča.. Pregledao kaiševe sve je to na svom mestu ali gas uopšte ne prima. Jedan majstor sumnja na CDI JA nisam u mogućnosti da probam drugi cdi jer je on na kod ključ kod mene, a i motor je u jednom trenutku proradio kad smo ga penjali i skidali sa prikolice radio je minut i opet ista priča. Pa neko ko se više razume da li je moguće da CDI pravi problem? Hvala unapred Promenio Februar 10, 2021 član Stefan 3fke Dodao slike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2825 Napisano Februar 10, 2021 Ne silazi, 4912 postova Prijavi odgovor kao problematičan Мембрана на главни шибер, вакум црево, цепнута гумена спојка.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan 3fke 1 Napisano Februar 10, 2021 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sve sam do detalja proverio od filtera za vazduh ceo karburator, dovod goriva bukvalno sve. Motor u leru radi odlično i pali bez problema.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10294 Napisano Februar 11, 2021 Ne silazi, 2354 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Ne smem da tvrdim, nisam majstor, ali na prethodnom skuteru identican kvar. Mikro rupica na membrani karburatora ! Stavio drugu, sve normalno. Da je CDI, mislim da ne bi ni upalio. Opet kazem, nisam majstor... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan 3fke 1 Napisano Februar 11, 2021 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moram da probam da promenim membranu, i ja isto sumnjam da je uopšte CDI nebi ni upalio motor. A motor pali na prvu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11319 Napisano Februar 12, 2021 Ne silazi, 2295 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan CDI ili radi ili neradi.Nesto drugo je. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan 3fke 1 Napisano Februar 12, 2021 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ti mi je trebalo da znam, znači motor čim pali i radi u leru bez problema CDI je dobar? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10294 Napisano Februar 12, 2021 Ne silazi, 2354 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Da. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2825 Napisano Februar 12, 2021 Ne silazi, 4912 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moram da probam da promenim membranu, i ja isto sumnjam da je uopšte CDI nebi ni upalio motor. A motor pali na prvu.Узмеш мембрану у мало је развучеш у руке, ако постоји рупица постане видљива. (значи развлачиш мало). Ја и њих санирам али само ако нема могучност за нову.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan 3fke 1 Napisano Februar 12, 2021 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako kojim slučajem ja ne mogu da nadjem novu da li možete da mi objasnite postupak saniranja membrane? Naravno ako postoji neko oštećenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2825 Napisano Februar 12, 2021 Ne silazi, 4912 postova Prijavi odgovor kao problematičan Поступак је ист како лепљење рупе на унутрашњу гуму тркачког бицикла. Њихове лепенке су танке и савитљиве, а лепило савршено. Искројиш мало парче, обрусиш мало мембрану на месту где треба да се лепи, искројиш парче од лепенке и залепиш лепком који је у сету. Кад се осуши остругаш допунски лепљени део да би био тањи и савитљив. Ја стругам дремелом ПАЖЉИВО, поступак је пипав али учинковит.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan 3fke 1 Napisano Februar 12, 2021 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na objašnjenju i vremenu. Proveriću danas kakva je membrana u ovakvoj situaciji nadam se da je ona jer više ne znam šta da gledam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2825 Napisano Februar 12, 2021 Ne silazi, 4912 postova Prijavi odgovor kao problematičan И мени "један према око" личи на то, провери сису за вакум на гумену спојку, и она је лепљена, не сме да се окрече, да излази руком. Провери дали главни шибер вуче иглицу према горе, можда је пао осигурач па шибер иде а иглица стоји а при том не отвара главну дизну. Не знам шта још да те саветујем. На карбу у пределу мембране има један пластични "чеп" а у њему парче сунџера као да филтрира ваздух који улази и излази, провери да није пун прашине па нема проточности. И кад провераваш мембрану провери поклопац на јако светло, зна да буде пробушен у средини где натеже пружина.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11319 Napisano Februar 12, 2021 Ne silazi, 2295 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Ima li uticaja na rad motora i snagu kad se krpi membrana?Tehnicki gledano ona postaje malo teza i kruca? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2825 Napisano Februar 12, 2021 Ne silazi, 4912 postova Prijavi odgovor kao problematičan Неприметно ако уради добро.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan 3fke 1 Napisano Februar 12, 2021 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na svim savetima isproveravaću to sve danas pa javljam da li sam uspeo nešto... Nadam se da hoću :-) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan 3fke 1 Napisano Mart 4, 2021 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo društvo ponovo ja, i dalje nisam uspeo da rešim problem skidao sam malo pre sve plastike da dodjem do svih kablova na ćopavoj su presečene žice tako da nije ni do nje.. Karburator proveren očišćen membrana dobra ništa mi više ne pada na pamet šta da pogledam, u leru radi odlično ali nikako da primi gas. Ako može pomoć bilo kakva šta još da pogledam.. Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2825 Napisano Mart 4, 2021 Ne silazi, 4912 postova Prijavi odgovor kao problematičan Провери да није пукла кајла па се магнет померио на касније, тако може да даје ове симптоме.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan 3fke 1 Napisano Mart 5, 2021 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jedino ne znam kako da dodjem do magneta... Šta trebam da rasturam i ostalo...da li trebam da raskačim creva za rashladni sistem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2825 Napisano Mart 5, 2021 Ne silazi, 4912 postova Prijavi odgovor kao problematičan Не, само декло пажљиво доле или на страну.Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan 3fke 1 Napisano Mart 5, 2021 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan Probam danas da pa javljam šta sam uradio. Samo mi nije najjasnije koja je ta kajla ali naćiću valjda. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2825 Napisano Mart 5, 2021 Ne silazi, 4912 postova Prijavi odgovor kao problematičan На радиилици има кајлу а на магнет засек у ком кајла улази. Дешава се да кајла пукне по дужини и да се магнет измести МАДА, конус би требао да држи тај спој а кајла је за "сваки случај". Ја кад буџам вадим кајлу и померам цео магнет у раније али на површини конуса ставим Локтајт па стегнем и то тера без кајле и никакав проблем. Ово што те саветујем је све "шта би било кад би било", друга је прича у живо и на лицу места али ајд да се проба.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan 3fke 1 Napisano Mart 5, 2021 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan Razumeo sam sad jer sam već skidao magnetne na neke kineske skutete ali to je isto znam koja je kajla u pitanju. Meni je prošle godine majstor menjao namotaje jedino ako nije dobro sklopio nešto pa da se kajla otkinula. Proveriću i to danas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peko1 0 Napisano Novembar 26, 2022 U prolazu, 12 postova Lokacija: Bar Motocikl: Pyaggo x9 200 evolution Prijavi odgovor kao problematičan Poštovani, Imam pyaggo x9 200,ako ga ne upalim 2 3 dana onda moram verglati po pola sata i to iz nekoliko puta da bi upalio. Inače kad ga upalim pa ugasim onda pali iz cuga. Da li neko zna o čemu se radi? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8352 Napisano Novembar 26, 2022 Solo Rider, 3198 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Sauh možda??Poslato sa Huawei P30pro pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...