Maki 288 Napisano Januar 14, 2009 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Novi proizvod na trzistu: Takav bi mi jedan dobro dosao. cena- prava sitnica PCIII+IM= 700$ :o E, da Gixxxer, ako bi mogao da mi razjasnis, vidim da na sajtu Power Commander pise da je mapa "taj i taj izduv, ...filter, bla bla bla, Pin 30 on BLACK ECU connector disconnected" nemam wiring diagram konektora pa me zivo interesuje od cega je? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1240 Napisano Januar 14, 2009 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Maki, Video sam ovo cudo pre dva meseca u austriji, ali je cena tamo 700eura, Drugar je razmisljao da uzme. Ali za te pare moze da kupi racing ECU.... Ono sto je mcm-racing Deni rekao da su mape pravljene za Americko trziste i da treba remapiranje zbog nasih razlika u temperaturi donekle pije vodu. Ali sta ce se desiti kada recimo oni iz mcm-racing ili bilo koji majstor prave mapu za neki motor. Leti je dnevna temperatura kod nas 35 stepeni ali uvece moze biti 20. Znaci li to da motor nece ici......Hocu reci da ni oni nemogu napraviti nista idealno. Sigurno da mapa koja je koja je ubacena kad je motor recimo tjuniran nece isto raditi na (35 i 20 stepeni). I dalje mislim da je za ulicnu varijantu mapa koju su oni dali najbolja. Kada sam bio pre 2 meseca u Becu drugar je terao motor kod lika koji se bavi ovim stvarima.Beclijama je Panonia ring na 2 sata pa se amaterski voze na stazi svakog vikenda. Motor je ukupno bio na stolu 5 sati. Ja sam brojao i izbrojao 52 probe na stolu. Ne gleda se samo kriva..... Kada ga i proba na stolu,uvek je merio u 4 brzini (neznam zasto). E sad testirao je vise slucajeva. Lagano davanje gasa... Pa gleda kako se ponasa. Onda sa nekih 6-7000 zavrne do kraja gas... pa gleda kako se ponasa...Naravno sve vreme sonda u auspuhu i jos gomila stvari koje nemam pojma za sta su. Veoma bitna stvar kada se i motor proba na stolu je i ventilator tj njegova snaga, koji duva u motor i tom slucaju ubacuje vazduh u Ram air.Nije isto kada ides 200km/h i motor dobija veliku kolicinu vazduha i kada si na stolu i radis a ventilator "pirka".. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
speedfreak 55 Napisano Januar 14, 2009 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati 1098 Prijavi odgovor kao problematičan trebao bi ecu da radi korekciju preko iat-a tako da temp vazduha ne bi trebala da pravi probleme,velike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Januar 14, 2009 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan trebao bi ecu da radi korekciju preko iat-a tako da temp vazduha ne bi trebala da pravi probleme,velike Tako je. Ono sto je mcm-racing Deni rekao da su mape pravljene za Americko trziste i da treba remapiranje zbog nasih razlika u temperaturi donekle pije vodu. Ali sta ce se desiti kada recimo oni iz mcm-racing ili bilo koji majstor prave mapu za neki motor. Leti je dnevna temperatura kod nas 35 stepeni ali uvece moze biti 20. Znaci li to da motor nece ici......Hocu reci da ni oni nemogu napraviti nista idealno. Sigurno da mapa koja je koja je ubacena kad je motor recimo tjuniran nece isto raditi na (35 i 20 stepeni). I dalje mislim da je za ulicnu varijantu mapa koju su oni dali najbolja. Nije to nabrijana cvaja pa da se buni svaki put kad zadje sunce u oblake. odstupanja u snazi pri promeni meteroloskih uslova su zanemarljiva ako vozis na istom terenu (ne putujes po svetu ko trkacki timovi), tako da to nije izgovor da se ne igras. A mcm sam naveo zato sto imaju probni sto, jer ko sto si i sam rekao, stavis- probas, pa podesavas- pa probas... Ne postoje dva ista motocikla i u tome su margine za podesavanje fabricke postavke. A i niko ne tvrdi da je ono sto je fabrika prodala najbolje za taj motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Januar 14, 2009 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Mene generalno već počinje da nervira ta priča sa PC-om. Kao da je Dynojet najbolji ili jedini na tržištu. Moram priznati da je najreklamiraniji i verovatno najdostupniji. Pre tri godine sam čačkao neki motor koji je imao ecu sa blue-tooth vezom i bio je promenljiv po svim parametrima. E to je već divota, napraviš par mapa i menjaš u zavisnosti od želja..... Inače mislim da je neka Bazzaz ili slična marka ??? ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Januar 15, 2009 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Mene generalno već počinje da nervira ta priča sa PC-om. Kao da je Dynojet najbolji ili jedini na tržištu. Moram priznati da je najreklamiraniji i verovatno najdostupniji. Pre tri godine sam čačkao neki motor koji je imao ecu sa blue-tooth vezom i bio je promenljiv po svim parametrima. E to je već divota, napraviš par mapa i menjaš u zavisnosti od želja..... Inače mislim da je neka Bazzaz ili slična marka ??? ??? ??? Vidim da je Bazzaz skuplji ali ima odličnu paletu proizvoda. Klasičan FI modul košta oko 330usd a PC3 oko 265 ali kako stvari stoje izgleda da ima više mogućnosti čak radi i sa 8 dizni koliko npr ima K6 tako da može da ima značaja. Ima i FI+TC tj traction control ali je to već 950usd. Treba videti kakav je Bazzaz sa mapama i uopšte support, aplikacija za windows itd itd. Od Pc već postoji varijanta EX koja je street legal jer npr u Kaliforniji ne sme da se koristi PC gde imaš 100% slobodu podešavanja. Kod EX su neka polja maskirana. Treba probati sve ali čini mi se da je PC3 toliko rasprostranjen jer rade veoma dugo tako da im je i podrška i baza mapa veoma jaka. Ja imam ideju da sada praktično stock motor samo sa KN filerom vazduha oteram negde na dinamometar i posle postavke Yoshimure slip on i PC3 sa mapom koju PC daje za moj setup je mapa 503 ponovo odem na isti dinamometar. Ne očekujum ništa spektakularno, za tu malu investiciju sve preko 5ks za mene je ok šta god to u praksi značilo. Da li neko zna gde to mogu najbolje da uradim u Srbiji, da dobijem krivu snage i obrtnog momenta u celom opsegu obrtaja sa kompletnom simulacijom sa i bez ram air-a? Znam da nešto ima Auto centar Boban u Bgd, moram da pričam sa MCM, da li ima još neko? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Januar 15, 2009 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Novi proizvod na trzistu: Takav bi mi jedan dobro dosao. cena- prava sitnica PCIII+IM= 700$ :o E, da Gixxxer, ako bi mogao da mi razjasnis, vidim da na sajtu Power Commander pise da je mapa "taj i taj izduv, ...filter, bla bla bla, Pin 30 on BLACK ECU connector disconnected" nemam wiring diagram konektora pa me zivo interesuje od cega je? Pogledaj sliku dijagrama za K6 1000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1240 Napisano Januar 15, 2009 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi ja sam slucajno naleteo na netu na neku spravicu (AFR Tuner) koja se kaci i na lambda sondu. Valjda radi sama mapiranje sa ocitavanja lambda sonde. Zna li neko nesto o ovome?? http://www.afrtuner.com/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Januar 15, 2009 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan Maki nehvalim ja nikoga veruj mi samo ocu da pojednostavim stvari, za z750 odes na jedno mesto i zavrsis sve,a cene su mu kao na i bay. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Januar 15, 2009 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan E, da Gixxxer, ako bi mogao da mi razjasnis, vidim da na sajtu Power Commander pise da je mapa "taj i taj izduv, ...filter, bla bla bla, Pin 30 on BLACK ECU connector disconnected" Pogledaj sliku dijagrama za K6 1000 NASAO SAM!!! Citao sam malo po baznom Gixer forumu da tu zicu seku kad izvade SET ventil (leptir na izduvu), pa im onda ECU ne prijavljuje gresku, tj. ne svetli FI. E, sad kazu za njega da je to (tako bar manual kaze) "O2 sensor control selector", sta god to znacilo. Neznam kako da dovedem jedno u dodir sa drugim, jedino mozda da O2 senzor (Lambda sonda) se zabuni kad dobije pojacani protok... ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Januar 15, 2009 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan @Maki Hm, ne znam kako je na 750 ali na 1000 treba izvaditi žicu koja je vezana na SET Actuator i to je žica black/brown na poziciji broj 8 na sivom konektoru na ECM. Ovaj podatak imaš npr ako bi potražio uputstvo za ugradnju nekog slip on auspuha Yoshimura ili slično. Skineš sajle i skineš tu žicu i to je to, actuator može da ostane na motoru. Imam detaljno oko toga u pdf u koloru ako nekome treba. To ću ja morati da uradim uskoro. K6 1000 nema oxygen sensor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Januar 15, 2009 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam jednostavno iskljucio O2 senzor,cim sam ugradio powercomannder,jednostavno sam poslusao ljude sa foruma r6,i nista mi se nije pojavilo na displeju,a motor radi (uz odgovarajucu mapu )sjajno.Opet mislim da netreba komplikovati celu stvar sve je to davno ispitano(ali treba malo caskati o tome),ovde ljudi zaista znaju o tome,samo treba sprovesti u delo.Videh cenu 700$ medjutim u evropi je ta cena ali u evrima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Januar 15, 2009 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Posle male analize između Bazzaz i PC3 odlučio sam da to bude PC3 iako je Bazzaz ZFI malo moderniji i sa više opcija ali tek uz dodatnu investiciju i kupivinu još jednog modula tako da je zbir oko 700usd. Upravo sam platio PC3 po trenutnom kursu (usd jača u odnosu na euro) 199.50 eur Delivery za 2-3 dana u Californiji a meni stiže kao ručni prtljag 15.02. Šta bi da nije prijatelja koji hoće da donesu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Januar 15, 2009 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan @ Gixxxer Ovde je u pitanju zica na poziciji 30, na crnom ECU konektoru. U svakom uputstvu za ugradnju full exhaust sistema stoji da treba za se iskopca, pa i u opisu mapa PC stoji da je iskopcana. E, sad, ja sam procitao da su neki ostavili SET Actuator ukopcanim, a samo skinuli sajlice sa drugog kraja, pa SET leptir blokiran na otvoreno, a autuator vrti sajle, MEDJUTIM, ipak im se palilo FI upozorenje dok nisu izvukli pomenutu zicu... ??? Malo mi to nije jasno, pa cu da se bas igram, samo malo da vreme dozvoli, jer mi je u garazi ko u stenari. Inace, dokazano na dyno da otvaranjem SET-a 750ka dobija 4ks u srednjim obrtajima i 2 u spicu. Tako da imam u planu ovu rabotu+ vadjenje katalizatora (koji ne znam kako da izvadim ). Nasao sam jos sto sta korisno za cackanje, malo cu pisati o tome kad uhvatim vremena... Nego, jel se samo meni cini ili se oduzila ova zima? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Januar 15, 2009 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti je komplikovano da izvadiš katalizator ni nemoj da ga vadiš, sumnjam da ćeš dobiti nešto ako ga izvadiš osim malo manjeg grejanja auspuha jer svaki katalizator navlači na sebe temp jer zapravo tako i radi kada je vruć. Ja sam na R1 2004 to lako izvadio iz Y račve nisam primetio neku razliku na motoru osim što sam malo spustio toplotno zračenje izduvne grane na predeo sedišta mada ni to nije bilo dovoljno za tople dane. Ova zima jeste hladna mada vreme ide brzo. Manje me brine što zima ide brzo nego isto je i sa letom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano Januar 15, 2009 Zainteresovan, 647 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan Sta sve dobijam sa ugradnjom Dynojet Power Commander III USB - na Kawasaki Z750, a sta gubim. Dali se ta investicija isplati. ??? Iskreneo recene mislim -iz iskustva- da se NE isplati za serijske motore...puno platis a malo dobijas ;D. Pogleda dijagram za Z750 pa ces videti. PLAVA je sa PC i K&N filter CRVENA serija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Januar 15, 2009 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Što je najstrašnije gubi se sve na 2000 rpm,odnosno pomera na 3000, pa od opuštene vožnje nema ništa. I ruka i noga da te zaboli od šaltanja ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Januar 15, 2009 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan mcm-racing jel ste imali iskustva sa k4 600 i ugradnjom K&N filtera,PC,i drugog izduva...Trenutno na motoru imam Yoshimuru,stize K&N pa me interesuje shta bih dobio josh uz PC..Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Januar 15, 2009 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Jel zna neko dal je izvodljivo PC za jedan model motocikla prebaciti na drugi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Januar 16, 2009 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je ugradnja PC3 nekako neodvojiva od ugradnje makar slip on ili bolt on auspuha a ko može i grane. Ovaj Z750 ima sigurno poprilično restriktivan auspuh tako da je po meni rezultat od 7ks samo sa PC (KN filter ne računam jer to postaje standard makar zato što se pere) više nego dobar a ima više snage i na srednjim obrtajima. Lično nikada ne bih ni očekivao više samo sa PC. Naravno uvek je šteta ako se pokvari lakoća vožnje i pokretljivost motora iz nižih obrtaja što je za ulicu mnogo važnije od 7ks više na 11 000rpm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano Januar 16, 2009 Zainteresovan, 647 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan Naravno uvek je šteta ako se pokvari lakoća vožnje i pokretljivost motora iz nižih obrtaja što je za ulicu mnogo važnije od 7ks više na 11 000rpm Tako i ja mislim ... sem toga platis oko 300 evra za PC+podesavanje a tih 7KS ce se retko "koristiti" na drumu.Bolje kupiti za te pare nesto korisno od opreme.Dyno-Jet na karburatorima ima bolji efekat (pogotovu u manjim obrtajima) nego danasnji PC sto je za moje misljenje i bitnije za ulicnu upotrebu a i upola je jevtiniji.Eeee...dobri stari karburatori ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano Januar 16, 2009 Zainteresovan, 647 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan mcm-racing jel ste imali iskustva sa k4 600 i ugradnjom K&N filtera,PC,i drugog izduva...Trenutno na motoru imam Yoshimuru,stize K&N pa me interesuje shta bih dobio josh uz PC..Pozdrav Nismo jos radili 600ccm ali PC+Yoshi+K&N mozes racunati ako se sve dobro odradi 8-12 KS vise...naravno opet daje tu KS tek od nekih 10500 rpm pa nadalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Januar 17, 2009 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan mcm-racing jel ste imali iskustva sa k4 600 i ugradnjom K&N filtera,PC,i drugog izduva...Trenutno na motoru imam Yoshimuru,stize K&N pa me interesuje shta bih dobio josh uz PC..Pozdrav Nismo jos radili 600ccm ali PC+Yoshi+K&N mozes racunati ako se sve dobro odradi 8-12 KS vise...naravno opet daje tu KS tek od nekih 10500 rpm pa nadalje. Hvala na odgovoru...E sad a jel postoji mogucnost da pomocu PC te "silne" konje spustim na malo nize obrtaje...Da imam vise snage na manjim obrtajima pa makar ih izgubio posle??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano Januar 17, 2009 Zainteresovan, 647 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan mcm-racing jel ste imali iskustva sa k4 600 i ugradnjom K&N filtera,PC,i drugog izduva...Trenutno na motoru imam Yoshimuru,stize K&N pa me interesuje shta bih dobio josh uz PC..Pozdrav Nismo jos radili 600ccm ali PC+Yoshi+K&N mozes racunati ako se sve dobro odradi 8-12 KS vise...naravno opet daje tu KS tek od nekih 10500 rpm pa nadalje. Hvala na odgovoru...E sad a jel postoji mogucnost da pomocu PC te "silne" konje spustim na malo nize obrtaje...Da imam vise snage na manjim obrtajima pa makar ih izgubio posle??? Sad polako dolazimo na ono u cemu je fazon da nije bukvalno za ulicnu upotrebu ;D Mozes ocekivati malo poboljsanje u srednjem delu obrtaja sto znaci da ce ti motor "bolje" reagovati na dodavanje gasa ali nikako mu nemozes "pomeriti" dobijenu KS na manjim obrtajima ni sa 2 PC ;D ;D ;D ... ako hoces dole vecu snagu onda jedino da menjas bregaste osovine njih mozes podesavati dali snagu vise dole ili gore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1240 Napisano Januar 17, 2009 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Mito_Maniac //Hvala na odgovoru...E sad a jel postoji mogucnost da pomocu PC te "silne" konje spustim na malo nize obrtaje...Da imam vise snage na manjim obrtajima pa makar ih izgubio posle???// @mcm je upravu, Motor ce za nijansu bolje primati gas, mozda ces ipeglati neku "knedlu" ali za ulicu nista spektakularno.. Ako ti je bitna snaga sa donjih obrtaja i neprovodis mnogo vremena na auto putu zrtvuj krajnju brzinu, stavi jedan zub manje na prednjem zupcaniku... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...