NemanjA^ 5 Napisano Januar 8, 2009 U prolazu, 32 postova Lokacija: Cuprija-BG Prijavi odgovor kao problematičan Ovako verovatno nisam jedini kome se ovo desilo, ali eto... Kupio sam nov komplet guma za motor, u pitanju je Dunlop qualifer RR... vozio sam se mozda dan dva sa novim gumama(to je bilo pocetkom novembra), parkirao jedan dan motor- i pogledam gumu, vidim u njoj ekser- e sad nove gume a u njoj ekser,pa vi vidite kako mi je bilo- sto se nije nabio u stare ... ja sta da radim, odem do obliznjeg vulkanizera,i on mi stavi cep... e sad moje pitanje je da li taj cep moze nesto da smeta gumi,i da li je on dovoljan ili? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Killer NS 0 Napisano Januar 8, 2009 U prolazu, 53 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav!Ne bi trebao da imas problema pogotovo sto je guma nova.Ja sam celu proslu sezonu vozio sa cepovanom gumom i nisam imao problema.Presao sam oko 8000km dok nisam kupio novu,menjao sam je zato sto je bila poprilicno potrosena a ne sto je krpljena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
semza 59 Napisano Januar 8, 2009 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: SOMBOR VOJVODINA Motocikl: cb600 Hornet Prijavi odgovor kao problematičan Da nisi napisao ovu temu verovatno se nebih ni setio da imam cep od pocetka proleca prosle godine,samo pici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Januar 8, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan I ja imam chep u zadnjoj gumi i nishta joj ne fali, osim shto je zrela za zamenu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Januar 8, 2009 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na GSX-Ru koji je presao 500km pokupio (s)exer i evo- izgurase gume 7k km muske voznje i sad su zamenu. Chepuj ih i ne beri brigu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Januar 8, 2009 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan mislim da je mali ćaća pisao da kod njih i kanadi niko neće da ti čepuje gumu (osim kineza ;D ), a i da malo ko hoće i da vozi... ja sam imao jednu sa čepom, stigla sa motorom, ništa mi nije bilo. ;D a novu bih čepovao ba šta nam Bog da. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cagivamito 4 Napisano Januar 8, 2009 Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: Nis 18000 Prijavi odgovor kao problematičan hehe, ja kad sam vozio Apriliu SR 50, imao sam 2 chepa u NOVOJ zadnjoj gumi, isti slucaj kao tvoj, presao sam 7-8000km, i prodao je sa sve chepovima.... u svakom slucaju ni na vecem motoru nije opasno, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NemanjA^ 5 Napisano Januar 8, 2009 U prolazu, 32 postova Lokacija: Cuprija-BG Prijavi odgovor kao problematičan ok tnx, vidim da nije to nikakav problem... Znaci,gume mogu da se prze... @cagivamito Kazi mi jel je bila bolja cena zbog tih cepova ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mata16v 15 Napisano Januar 8, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Mladenovac N44.26.967 E020.42.012 Prijavi odgovor kao problematičan nije problem cep, moze da traje, ali nisu bas preporucljivi za moto gume, posto je moto guma tanka, tako da ja bi to na flekicu iznutra, sigurnije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kengurrrr 0 Napisano Januar 10, 2009 Zainteresovan, 582 postova Lokacija: Beograd/Avala Prijavi odgovor kao problematičan Ja sa cepom od Maja kad sam i kupio motor...takodje neki exer...vozio celu sezonu skoro 6000 bez problema.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profa 9 Napisano Januar 10, 2009 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: BMW R1100RS Prijavi odgovor kao problematičan Cep je mama! Hvala,ko ga smisli. Na put uvek nosim iglu i cepove za krpljenje+bombice=trenutno popravljena guma. Spas na putu!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NemanjA^ 5 Napisano Januar 10, 2009 U prolazu, 32 postova Lokacija: Cuprija-BG Prijavi odgovor kao problematičan ok... znaci sada ostaje samo da bude malo toplije vreme,i da se vozi... Ali videcu kada odvezem motor na servis (za nekih 800km) da mi ipak oni nalepe od ispod... Ali koliko sam vas skapirao,nista lose nema ni u cepu... tako da ako ne zaboravim,sredicu... tnx svima.... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cagivamito 4 Napisano Januar 10, 2009 Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: Nis 18000 Prijavi odgovor kao problematičan @ nemanja e, cenu sam morao da podignem za 150 dinara, jer me toliko kostalo ( s oprostenjem ) guranje cepa u gumu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17694 Napisano Januar 10, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovako verovatno nisam jedini kome se ovo desilo, ali eto... Kupio sam nov komplet guma za motor, u pitanju je Dunlop qualifer RR... vozio sam se mozda dan dva sa novim gumama(to je bilo pocetkom novembra), parkirao jedan dan motor- i pogledam gumu, vidim u njoj ekser- e sad nove gume a u njoj ekser,pa vi vidite kako mi je bilo- sto se nije nabio u stare ... ja sta da radim, odem do obliznjeg vulkanizera,i on mi stavi cep... e sad moje pitanje je da li taj cep moze nesto da smeta gumi,i da li je on dovoljan ili? Ne sekiraj se i normalno vozi motor. Ako ti sta znaci ja sam pretprosle sezone "cepovao" poluistrosenu Metzelerku na Hondi CBR 1000 F uz preporuku vulkanizera (dobar mi drug) da ne vozim preko 150km/h, a vozio sam i 250km/h pez problema. Na kraju sam je takvu poderao do kraja i tek onda zamjenio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Januar 10, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan ako imas para stavi flekicu skuple je a zavisi od vulkanizera dali dobro postavi cep Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Januar 10, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa tubeles guma tako i drzi i polako pusta , mada veoma retko i utrasnja guma zna da pusta polako . mozes kako hoces moj savet flekica uvek . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skaki 5 Napisano Februar 8, 2009 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je moje misljenje a vi ocenite... problem kod busenja gume ekserom i krpljenje iste cepom ili flekom na vruce, je sto ekser pokida vlakna u gumi. cep to nemoze da popravi, lepljenje fleke na vruce nije preporucljivo zato sto toplota znatno utice na vlakna i menjaju njihove osobine... poenta price je da recimo guma sa brzinskom oznakom w (270km/h )ili y (300 km/h) probusi se ekserom, i pokidaju joj se vlakna, cepuje se i nece ona imati problema sto se tice zaptivanja, ali zveknes iz zajebancije 250-270 km/h, i tu gde fali par vlakna ona nece ispustiti, vec od prilike eksplodirati a onda bye bye hunny bunny... zato se na zapadu ne krpe gume sa pokidanim vlaknima... Mada, procitao sam negde da moze guma da se okrpi flekom na hladno, ali je proces lepljenja dugotrajan pa to niko ne radi, ali vredi se raspitati kod vulkanizera... na ovaj nacin nema stete grejanja, a fleka ce ojacati nedostatak vlakna... Srecno, samo jedna preporuka: ako ste vec okrpili gumu cepom, nemojte prebrzo voziti (zato vulkanizeri kazu nemoj preko 150), ili kad budete vozili brzo budite svesni sta vozite... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17694 Napisano Februar 8, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ova poruka vazi za one koje voze trke zar ne??? Ko ce voziti 270 km/h negde? ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skaki 5 Napisano Februar 8, 2009 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Ova poruka vazi za one koje voze trke zar ne??? Ko ce voziti 270 km/h negde? veruj mi ima ljudi kod nas (svuda ustvari) koji ce izaci na auto put odvaliti koliko moze par minuta da se napumpa adrenalinom i mir... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Angell 15 Napisano Februar 8, 2009 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: BG Motocikl: GSR 600 K8 Prijavi odgovor kao problematičan veruj mi ima ljudi kod nas (svuda ustvari) koji ce izaci na auto put odvaliti koliko moze par minuta da se napumpa adrenalinom i mir... Ma ne verujem ;D ;D ;D ;D ;D Slazem se 100% sa tobom, ako vec vozis sa gumom koja je "krpljena" sa cepom, obavezno obrati paznju na par postova unazad!! Svi mi volimo malo da odvrnemo gas i pod parolom"Ma nece bas mene!! ili Nece bas sad!!" se dogadjaju velika sranja... Znaci slobodno vozi, ali imaj na umu ..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skaki 5 Napisano Februar 9, 2009 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Pitao sam jednog prijatelja, odlican vulkanizer, kako je najbolje zakrpiti tu gumu i on mi rece, da se stavlja fleka koja u sebi ima vlakna i ide valjda neki cementni lepak i to se sve radi na hladno i apsolutno bolje od toga nema, to je to, ovako se vraca integritet gume i zaptivanje... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NemanjA^ 5 Napisano Februar 9, 2009 U prolazu, 32 postova Lokacija: Cuprija-BG Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi ova tema, ali bas ova je izasla u "2 tocka" i ljudi sigurno strucni su dali svoje objektivno misljenje... u sustini to sto su oni rekli pronacicete i u prva 5 posta... tako da sam ja razumeo sve ljude koji su izneli svoja iskustva ovde. cep moze veoma dugo da traje,i ne skodi gumi, ali je sigurnija varijanta da se stavi flekica i da se posle fleke guma ponovo izbalansira... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka 4 Napisano Februar 9, 2009 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Moje iskustvo: Cep iz zadnje gume je ispao na autoputu, jedva sam se zaustavio, prednja kocnica me je spasla, a guma je za par stotina metara zaustavljanja bila kao iz rerne da je ispala, vruca i u agregatnom stanju pudinga... Cep, ok da se prevezem dokle treba, na putu, u nedodjiji, ali kao trajno resenje, jok... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki P 48 Napisano Novembar 29, 2010 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: BG - Konjarnik Motocikl: yamaha xt125x na prodaju:) Prijavi odgovor kao problematičan Moje iskustvo sa čepom je jako loše! Skoro se zabio ekser u gumu i mogu vam reći da je bolje držao ekser, nego čep:( Jel ima neko iskustva sa sprejom za probušene gume? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...