Jump to content

Moto Zajednica

Honda NSR 125 99' godiste. problemi

Recommended Posts

• U prolazu, 2 postova

Pozdrav, posedujem Hondu NSR 125 99' godina, pre dva meseca sam se vozio i u povratku mi je prolupala masina. NA nekih 8 hiljada obrtaja je motor poceo da usporava i samo se ugasio. izasao je oblak dima iz auspuha. stao sam sa strane i probao da ga upalim medjutim bezuspesno ocekivano. ubacio sam ga u kombi i dosao kuci. nekoliko dana kasnije sam ga rastavio, poskidao sve plastike i skinuo masinu sa ciljem da je odnesem kod majstora. masina je jos u garazi zbog toga sto jos nisam odlucio kod kojeg cu majstora da je odnesem. zelim da se to napravi dobro bez bojaznosti da ce se u skoroj buducnosti desiti. svakako napravicu je negde, medjutim dolazi do drugog problema. na karburatoru postoje neka dva konektora za crevca, rekao bih da su za neki preliv ili neka pomocna crevca, medjutim ta crevca uopste nisu povezana niti postoje na motoru. da li neko zna o cemu se radi. drugi problem je sto kvacilo odvaja posle sredine poluge iako sam zategao sajlu, moze neko da mi kaze sta to moze da bude. i treci problem je sto je nabavka delova za Hondu bas teska pa ako neko zna gde mogu nabaviti delove. inace proverio sam sta je sa masinom posto masina ima kompresiju. klipnjaca je dobila lufta. hvala svima koji odgovore na ovu temu jer ce puno da mi znaci. svaki savet mi pomaze.

IMG_20221018_181016.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 495 postova

Ta NSR-ka koliko se secam ima grejanje karburatora. Neko je verovatno otkacio i odradio bajpas. Najbolje slikaj.

Sto se tice kvacila da bi ti hvatalo nize treba da ga otpustis, a ne dotezes.

A nabavka delova nije teska, imas stranih sajtova sa kojih porucis i stize ti na kucnu adresu za 7-10 dana. A dosta toga imas i kod nas.

Sto se radilice tice uzimas samo set za reparaciju, tj. klipnjacu sa iglicastim lezajevima, zatim nosis na masinsku obradu na upresavanje i centriranje. Obavezno zameniti i lezajeve radilice i semeringe.

WWW.WEMOTO.COM

Online shop for Honda NSR125 RX 99 Motorcycle parts and accessories

WWW.WEMOTO.COM

Online shop for Honda NSR125 RX 99 Picture of Honda NSR 125 RX 99 Con Rod Kit Motorcycle parts and accessories

WWW.CMSNL.COM

✓access the CRANKSHAFT/PISTON schematic✓find Honda CRANKSHAFT/PISTON spares easily✓CRANKSHAFT/PISTON parts quickly delivered

MOTOBIKESHOP.RS

Kod nas pak npr. imas lezajeve sa semerinzima i Meteor klipove(koji su po ok cenama i pokazali se dobro). Tako da eto, svega ima samo sto kosta. Naravno, uvek je opcija i ovlasceni servis, samo uglavnom nesto skuplja.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja