Jump to content

Moto Zajednica

Kvalitet ha,ha,ha....

Recommended Posts

• U prolazu, 64 postova

ljudi nemogu da verujem.Motor mi je star 9 meseci i danas mu je "crko"akumulator.Mnogi ce odmah reci pa zima je,ali motor je u garazi i palim ga svaki treci dan.Sramota.Kazu da su delovi za prvu ugradnju najkvalitetniji,kakvi li su oni ostali.Izgleda da od kvaliteta polako ali sigurno ostaje samo ime!!!!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Zato ti je i crkao. Ostavi motor na miru do proleca, ako nemas nameru da ga vozis, a akumulator u sobu :)  Tema vise puta obradjivana na forumu.

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Pa kad ga palis svaki treci dan. Jel znas koliko treba motor da radi pa da nadoknadis ono sto akumulator izgubi prilikom ukljucivanja alnasera?

Lepo kupis neki jeftiniji punjac, pa 2h punjenja, pa trosi (nakaci mu neku sijalicu), pa opet punjenje... tako 2-3 puta i da vidis kako ce da zivne akumulator!  ;)

Edit: pretece me majstor-Lalajko u odgovoru!  :D

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Kako su mi stari majstori govorili ( za automobil ) za jedno paljenje kola - treba voziti oko 20 kilometara da bi se u akumulator vratila struja potrosena za anlasovanje. Pretpostavljam da je i za motorcikl slicno .

• nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova
  • Motocikl: 4x4

Kako su mi stari majstori govorili ( za automobil ) za jedno paljenje kola - treba voziti oko 20 kilometara da bi se u akumulator vratila struja potrosena za anlasovanje. Pretpostavljam da je i za motorcikl slicno .

ja u 90% slucajeva vozim do 10km, to znaci da mi je akumulator uvek prazan, a nije.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

ljudi nemogu da verujem.Motor mi je star 9 meseci i danas mu je "crko"akumulator.Mnogi ce odmah reci pa zima je,ali motor je u garazi i palim ga svaki treci dan.Sramota.Kazu da su delovi za prvu ugradnju najkvalitetniji,kakvi li su oni ostali.Izgleda da od kvaliteta polako ali sigurno ostaje samo ime!!!!!!

On ga ne vozi , samo upali, verovatno radi malo na leru .

• Zainteresovan, 537 postova
  • Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing

ja  ću te samo djelomično citirati : "ljudi nemogu da verujem"  :-\

• Drug član, 1440 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

U principu ako je baterija ispravna i sve na motoru ispravno najbolje je da nisi palio motor a baterija bi morala da ostane čitava pa i na ovoj temperaturi od -5.

Ovako si napravio kondenz u motoru a malo ispraznio bateriju.

Verujem da možeš da je povratiš, obrati pažnju koji punjač koristiš.

Ja sam sa KLE500 skinuo pre neki dan bateriju Yuasa iako znam da je Yuasa sam vrh iznenadio sam se da je napon bio čak 12.75 a sa k6 sa skinuo pre više od mesec dana Furukawa a tada je napon bio malo ispod 12.60 što je donja granica da se baterija malo osveži.

Pad napona usled samopražnjenja je normalna pojava samo zavisi koliko se povećao unutrašnji otpor.

Ne paliti motor zimi ako već ne ideš da voziš a bateriju na mesec dana malo dopuniti, moj savet...

• Drug član, 4533 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

nije problem u akumulatoru nego u radionici koja ga je formirala.Postoji tacna procedura kako se formira akumulator i koliko treba da odsedi pre prvog punjenja i koliko vremenski treba da se puni.ZATO VECINA FABRIKA IMA GARANCIJU NA AKUMULATORE SAMO 6 MESECI iz ovakvih razloga jer serviseri kad prodaju motori samo im je vazno da ga izbace na ulicu.To se desava i ovde cesto tako da najbolji Yuasin akumulator moze da rikne i za manje od 6 meseci.

• U prolazu, 64 postova

Drugari hvala na savetima,ali ja sam motor do pre desetak dana vozio jer je to vreme dozvoljavalo.Motor je svega  tri puta radio u leru i to sigurno po 20- tak minuta uz sve to u mojoj garazi nije minus.Moguce da je i moja greska,ali mi se to ranije nije desavalo ni sa starijim motorima.Pozdrav bajkeri.

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: XT660R

Drugari hvala na savetima,ali ja sam motor do pre desetak dana vozio jer je to vreme dozvoljavalo.Motor je svega  tri puta radio u leru i to sigurno po 20- tak minuta uz sve to u mojoj garazi nije minus.Moguce da je i moja greska,ali mi se to ranije nije desavalo ni sa starijim motorima.Pozdrav bajkeri.

Nemoj da palis motor uopste ako ga ne vozis,samo ces mu napraviti stetu,procitaj malo o hladnom startu i radu u mestu.Ja imam 2 yamahe,jedna ima skoro 4 a druga skoro 3 godine,obe imaju fabricke akumulatore

• Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

g-tec zasto bi mu napravio steu ako je motor ladan i kao radi u mestu?Po tvojim recima motor moras da zagrejes grejalicom pa da ga upalis???!!!

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Evo ga, sad ce se poklat oko hladnog starta.  :D

10 dana je dovoljno i bez minusa da se izprazni. Moj je u ladici u dnevnoj sobi, i svakih 10-15 dana ga prikacim na punjac / odrzavac i svaki put ga mora malo pripuniti.

Ako imas alarm ili neki drugi konstantni potrosac, onda cudjenju pogotovo nema mjesta.

(i ne pali ga hladnog... ;) )

• U prolazu, 64 postova

Momci pa od cega su ova silna kola koja se bez problema voze i na - 20.PO nekim komentarima izgleda da su nase makine od svile pravljene samo za idealne uslove.Ali nema veze sve se to posle prvog kruga zaboravi.

Od svile nisu, ali cinjenica je da se hladan pohaba extremno vise nego zagrijan, pa samim tim ne treba vuci djavola za rogove, ako nije neophodno.

Ikad cuo za termin "radna temperatura"? Tad je podmazivanje optimalno, a do tad nije, pa mora laganica.

poz

• U prolazu, 64 postova

Verovatno cemo se negde sresti i upoznati dragi GHOST. Videces motor i bice ti jasno koliko vodim racuna o njemu.Leti ga grejem do radne temperature,zbog svega toga me je ovo iznenadilo i iznerviralo.Sada je sve OK pa moraju i prodavci akumulatora od neceg ziveti.POZDRAV.

Ja mislim da je svakom motoristi, pored kacige, ulja, okaste 10-ke ...itd, neophodan i punjac / odrzavac akumulatora.

Npr.ovako nesto: http://www.optimate-sp.com/

Nadje se za 50-ak eura, a jedan accu je vec iznad 100, pa je racunica prosta.

Caka je u tome sto ga ova spravica puni (lagano) i pomalo cima (trosi), pa opet puni.....kao da ga ostavis u teretani...

Na proljece puca od snage...  8)

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: XT660R

g-tec zasto bi mu napravio steu ako je motor ladan i kao radi u mestu?Po tvojim recima motor moras da zagrejes grejalicom pa da ga upalis???!!!

Nema potrebe da palis motor ako ga neces voziti,vidi sta je GHOST napisao

• Skuteras, 3716 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Meni i T-MAX i Leonardo stoje u otvorenoj garazi, a kod nas je tempertatura nocu i do -15, pa i  manje tj. vise. Ja sam pre neki dan palio oba. T-MAX upali kako ga pipnem do startera, a leonardo malo vergla dok navuce gorivo posto je on karburator. Mislim da nisam zajebao ni motor ni akumulator posto sam cekao da se malo zagreje pa onda odvrnuo gas do kraja i neko vreme ga drzao u blokadi dok se ne dopuni. Taman tako nije izgledalo kao da nije vozen

• Advanced Member, 791 postova
  • Motocikl: Sv650n

ja sam mog upalio 1.1. i ostavio ga jedno 20 min da radi, malo ga turirao, i onda obrnuo koji krug oko kraja. i izvadio ga, posto ga necu voziti sigurno jos nekih mesec dana :(...

• Svrati ponekad, 479 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600E

Jedno pitanje da ne otvaram novu temu. Pokušao sam da punim akumulator punjačem za akumulatore motocikala koji radi na 600mAh i automatski je, medjutim punjač mi se kroz pola sata baš dosta zagreje da ne kažem pregreje i počne malo da miriše pa ga isključujem. Ovo sa predhodnim akumulatorom nije bio slučaj. Jel zna neko u čemu može da bude problem? Uzgred, na akumulatoru piše tamo gde su ćelije "DO NOT OPEN" pa ih nisam otvarao, valjda je akumulator suvi, ili sam možda trebao da otvorim kapice na ćelijama?

• Skuteras, 3716 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Jedno pitanje da ne otvaram novu temu. Pokušao sam da punim akumulator punjačem za akumulatore motocikala koji radi na 600mAh i automatski je, medjutim punjač mi se kroz pola sata baš dosta zagreje da ne kažem pregreje i počne malo da miriše pa ga isključujem. Ovo sa predhodnim akumulatorom nije bio slučaj. Jel zna neko u čemu može da bude problem? Uzgred, na akumulatoru piše tamo gde su ćelije "DO NOT OPEN" pa ih nisam otvarao, valjda je akumulator suvi, ili sam možda trebao da otvorim kapice na ćelijama?

Suvi, zelatinasti. Uostalom ako si ga otvorio mozes da vidis da li je suvi ili sa kiselinom

ja moj motor pokrijem vojnickim cebetom(nabavio preko veze od kanadske armije)i nalozim smederavec.Bilo to leto ili zima i kad mi se ulje zagreje ja ga upalim tako da nemo moram da brinema od hladnom startu i habanju.Onaj ko kupi motor od mene kao da je kupio nov iz fabrike

ja moj motor pokrijem vojnickim cebetom(nabavio preko veze od kanadske armije)i nalozim smederavec.Bilo to leto ili zima i kad mi se ulje zagreje ja ga upalim tako da nemo moram da brinema od hladnom startu i habanju.Onaj ko kupi motor od mene kao da je kupio nov iz fabrike

au al ste vi tamo u Kanadi primitivni....Ja sam cuo da imate uticnice po parkinima za tu svrhu, kad ono smederevac... ;D

Javi kad budes prodavao. ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja