igor-ns 96 Napisano Januar 5, 2009 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: NOVI SAD Motocikl: trenutno bez Prijavi odgovor kao problematičan Nesto mi se ne uklapa: ja sam krajem maja, sa tablicom, tehnickim, saobracajnom i zelenim kartonom platio 17.000,00 ?!? A razlika samo 100 ccm? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Januar 5, 2009 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Drugi poreski razred Igore. Isto je 501 i 749ccm. Nazalost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Januar 5, 2009 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Drugi poreski razred Igore. Isto je 501 i 749ccm. Nazalost. Tako je. Onaj ko ima 1099 placa nekih 20-ak hiljada a onaj ko ima 1101 bolje da se obesi 30000 pa navishe:) :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Januar 5, 2009 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ovako ide 0-49ccm (skuteri itd itd) 50-124ccm 125-249ccm 250-499ccm 500-749ccm 750-1099ccm 1100+ccm bolje idi obesi se ili opljachakaj banku(ko da vozish spejs shatl) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-ns 96 Napisano Januar 5, 2009 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: NOVI SAD Motocikl: trenutno bez Prijavi odgovor kao problematičan Drugi poreski razred Igore. Isto je 501 i 749ccm. Nazalost. Strasno je sto smo sa cenama registracije "prestigli" komsije hrvate, a to je i "logicno" kad vec placamo skuplje gorivo nego oni! Uzas! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bikus 17 Napisano Januar 5, 2009 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: BGD Motocikl: MTS 1200s DVT Prijavi odgovor kao problematičan Nesto mi se ne uklapa: ja sam krajem maja, sa tablicom, tehnickim, saobracajnom i zelenim kartonom platio 17.000,00 ?!? A razlika samo 100 ccm? Ovo je krajem Maja kostalo oko 14000din. U svakom slucaju si "oladjen", ali manje nego sto si mislio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6216 Napisano Januar 5, 2009 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Znači, uskoro smo na svim raskrsnicama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Januar 5, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Znači, uskoro smo na svim raskrsnicama. :D ...dobar ti je taj vic...ovaj narod se ne bi pobunio ni da mu jednu nogu seku, na drugu bi sepao kao da se nista ne dogadja...nece to ovde da bude...glup narod... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2807 Napisano Januar 5, 2009 Braveheart, 707 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan Dokle vise ova poskupljenja........................................................ > > > Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 208 Napisano Januar 5, 2009 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedna lepa vest , čisto da ne bude sve crno: devojka mi je rekla da je videla na TV-u da će gorivo da pojeftini za 5 dinara po litru. A i kad će već jednom to globalno otopljavanje da dodje i do nas ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driver023 57 Napisano Januar 5, 2009 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Europe Motocikl: Honda VFR800F Prijavi odgovor kao problematičan Pa gorivo ce pojeftiniti, ali zato su se nasi dosetili da povecaju cenu registracije... Ovo je vec strasno, samo povecavaju dazbine... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki59 141 Napisano Januar 5, 2009 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan A idu i vece akcize na gorivo-vrlo brzo Jedan od razloga za kupovinu EN-a je upravo to da drzavi dam sto manje kod registracije. Mnogo su mi se svidjali VN 750-900 i Intruderi, ali zelim da placam sto manje u budzet za plate demagoga ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
soony 217 Napisano Januar 5, 2009 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan ..... ma daj više je*ote, pa sve preko ledja gradjana ... kritična masa postoji , samo još vodju da nadjemo i sa taksistima u bunu na dahije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grdoje 3 Napisano Januar 5, 2009 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan O Boze, pa dokle vise, ja sam uvek za revoluciju, samo da kupim motor, a nadam se da cu vrlo brzo, jer sam prethodni prodao, pa da delamo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Januar 5, 2009 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Ne dizite paniku , jeste poskupelo , ali nije mnogo ... Od nove godine je uvecan "porez na upotrebu vozila" (poznatiji kao "seseljeva taksa" ) za 10-ak procenata . Za moj motor je bio 3620 din. a sada je 3960 din . ... a osiguranje je poskupelo jos u novembru ... Evo linkova : http://www.takidoo.co.rs/str/motocikli_registracija.htm + http://www.takidoo.co.rs/str/motorcikli_osiguranje.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Januar 5, 2009 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Narode,poskupela je ona cuvena "Seseljeva' taksa,bio sam danas u osiguranju da uplatim ratu za kasko i video papir sa novim cenama i razredima. Ja sam ostao na istom zato sto mi je motor 2003, te ulazim ove godine u nizi razred (preko 5 god). Ko je ostao u istom razredu dobija povisicu !! Stani bre ta taksa uvedena za vreme bombardovanja i sankcija, pa je možda to tada i bio luksuz. Nego ovima se osladilo da otimaju narodu pare pa to ti je. Nego da se pomolimo da druga "ŠEKIJA" vrate iz Haga, valjda će on i da ukine taksu ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki59 141 Napisano Januar 6, 2009 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan Prema ovim cenama nista se znacajno nije dogodilo. Opet za Kawasakija ce da mi treba 100 € i nesto dinara, za Chitumu 60-65 €, a za Isuzi troopera 2.8 ali teretnog samo 230 € (umesto 550 €). U pitanju su "nijanse" u odnosu na proslu godinu. Ovome treba dodati i cenu tehnickog pregleda i postarinu za uplatu para na ziro racune. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6216 Napisano Januar 6, 2009 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Deki, kako se to džip registruje kao teretno vozilo, kakvi su uslovi i ev. posledice? Ajd' malo objasni za nas neupućene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Januar 6, 2009 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Deki, kako se to džip registruje kao teretno vozilo, kakvi su uslovi i ev. posledice? Ajd' malo objasni za nas neupućene I mene to interesuje. Mozda to moze da se muti dole jbm li ga? Mada znam pouzdano da je chovek ovde u Kragujevcu onaj mali zastavin kamionchic(neznam tachnu oznaku) registrovao na B iako se sa 2km vidi da ide C kategorija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Januar 6, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Mada znam pouzdano da je chovek ovde u Kragujevcu onaj mali zastavin kamionchic(neznam tachnu oznaku) registrovao na B iako se sa 2km vidi da ide C kategorija. To je popularni "Tamic", i vozi se sa B kategorijom (vozila nosivosti do 3.5t se voze sa "B" kategorijom). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Januar 6, 2009 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Mada znam pouzdano da je chovek ovde u Kragujevcu onaj mali zastavin kamionchic(neznam tachnu oznaku) registrovao na B iako se sa 2km vidi da ide C kategorija. To je popularni "Tamic", i vozi se sa B kategorijom (vozila nosivosti do 3.5t se voze sa "B" kategorijom). Ne ne ne znam ja shta je Tamic ovo je ZASTAVA i to povelika. Ova moze da tera i do 5-8 tona(valjda) al poshto je on koristio za teranje nekih lakih stvari stalno( tipa stiropor ili mineralna vuna il tako neshto) on ga je registrovao do 3.5T i vozi ga na B. Al sigurno je farichki C nisam tolki papan:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Januar 6, 2009 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Mada znam pouzdano da je chovek ovde u Kragujevcu onaj mali zastavin kamionchic(neznam tachnu oznaku) registrovao na B iako se sa 2km vidi da ide C kategorija. To je popularni "Tamic", i vozi se sa B kategorijom (vozila nosivosti do 3.5t se voze sa "B" kategorijom). Ne ne ne znam ja shta je Tamic ovo je ZASTAVA i to povelika. Ova moze da tera i do 5-8 tona(valjda) al poshto je on koristio za teranje nekih lakih stvari stalno( tipa stiropor ili mineralna vuna il tako neshto) on ga je registrovao do 3.5T i vozi ga na B. Al sigurno je farichki C nisam tolki papan:) Upravo tako, nesme da pretera sa tovarenjem, pošto prvi saobraćajac koji posumnja ima da ga otra na vagu i prsao je. To ti je svično kao kamioni sa crvenim tablicama, koji mogu dda se pretovaraju preko dozvoljene granice po osovini ali imaju niže ograničenje maksimalne brzine. Zamislite kada bi nama spustili na pola registraciju za sve motorcikle koji nalepe ograničenje do 80 ili 100 km/h, uopše se ne bih bunio, a i bezbednost u saobraćaju bi drastično skočila ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Januar 6, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan to sa kamionima se radi preko atestiranja podizanje i smanjivanje nosivosti zavisi sta ti treba . mislim da i terenskim vozilima moze da se radi isto. ali zato ako te uhvati policija kazna se podize po kili pretovara . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Januar 6, 2009 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, dzip se uredno registruje kao terensko vozilo, ali danas vise nema mogucnosti da se registruje na vise od 3 sedeca mesta, zatim da se ostane bez nalepnice sa ogranicenjem od 80 km/h, kao i da se prodje bez kazni za takva prekoracenja. Razni "snalazljivci" se nasukase pre par godina kada se izdiferenciralo ovo ogranicenje sa brojem sedista, a kazne prste za bilo koji od tih prekrsaja (vozis vise od troje ako se uopste moze registrovati za troje, nemas nalepnicu, i vozis brze od 80km/h na autoputu jer za vecinu ostalih puteva sledi svakako kazna za prekoracenje 80km/h). Nosivost se takodje slicnim postupkom, a u istim institucijama, regulise atestiranjem ali i to je uglavnom pilo vodu dok nisu montirali vise funkcionalnih vaga na kojima se meri nosivost. Prvo su "popadale" cisterne jer je kod Panceva montirana vaga pre par godina, te se onda kontra-atestiralo, na vecu nosivost, pa se onda menjao i tip vozila, pa cuda raznorazna.....a onda i ostali teretnjaci lagano. Ono sto je sigurno to je da teretno vozilo je luksuz registrovati ako za njega nema posla. Slicno je i sa registracijom terenca sa velikim zapreminama, nikako da se otresemo navika iz devedesetih kad smo i Jaguare matore uvozili a nalivali ih iz flasa i kanistera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki59 141 Napisano Januar 9, 2009 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan Deki, kako se to džip registruje kao teretno vozilo, kakvi su uslovi i ev. posledice? Ajd' malo objasni za nas neupućene Uradio sam "montaznu" prepravku kabine, izbacivsi zadnje sediste i "odvojivsi" prednja sedista od zadnjeg dela resetkom. Takodje u tom "tovarnom delu" sam uradio zastitu prozora resetkama. Atestirao sam ga na Masinskom fakultetu u Kragujevcu i sada u saobracajnoj pise da je za 2 osobe i da je nosivosti 530 kg. Cim sam ga registrovao kao teretno, poskidao sam resetke i vratio sediste. Doduse retko vozim ljude na zadnjem sedistu, ali nikada mi niko nije postavio pitanje zasto imam zadnje sediste (imam spremljen odgovor da smem da vozim sedista kao teret). Prilikom svakog "izlaska" u Srbiju prelazim dva punkta i dve policijske kontrole i nikada nisam imao problema, cak i kada je dzip bio pun ljudi. Pred tehnicki pregled demontiracu zadnje sediste i montirati resetke-opet (posao od oko 30 minuta). I cim produzim registraciju Jovo nanovo. Za razliku u ceni registracije imam "fore" da platim dosta kazni (za ovih 31 godinu vozackog staza platio sam samo jednu kaznu) Samo kod prve registracije bio sam "dobar" 40€, a ulozio sam u materijal, platio majtora da precizno odradi resetke, platio atest i put za Kragujevac, isao za Kraljevo (gde je auto registrovan) dva puta... Godisnje prelazim dzipom, otprilike oko 15.000 km. Nalepnicu sam izgubio iz vida, pa cu mozda da kupim jednu, a mozda i necu, jer za to kazna nije velika (gde li je nestala-neki dan sam je imao). Otprilike to bi bilo to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...