FFBikerSar 811 Napisano Septembar 18, 2022 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam napravio vožnjicu do izletišta Zeleni vir kod Olova, 60ak km od Sarajeva, otprilike na pola puta prema Tuzli preko prijevoja Karaula. Na tom sam izletištu bio zadnji put prije 20ak godina, prije nego je komercijalizirano. U ljeto tamo bude gužva, sve zadimljeno od roštilja, najviše janjaca koji se okreću, trešti turbo-folk, haos na bazenima. Danas sam imao sreću da sam ga imao malne samo za sebe, sem mene svega još par ljudi. Dionica od Sarajeva do Olova je u relativno dobrom stanju, premda su na nekim dijelovima, od Srednjeg ka Olovu, "grebali" asfalt pa nosa motor. Prilaz Zelenom viru se odvaja kod INA pumpe, asfalt je ali uzak, dosta oštećen i ima pijeska i šljunka po kolovozu. Između Nišićke visoravni i Olova se skreće za Park prirode - pećine Bijambare, a sa samih Nišića se može i do Etno sela Begovo selo. Pećine sam već prije posjetio, za prilaz Begovu selu nisam bio siguran u kakvom je stanju (gdje ima i 10 m makadama, radije ne idem motorom) pa sam to ostavio za neki drugi put, kada budem sa autom... 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobbra 1431 Napisano Septembar 19, 2022 Svrati ponekad, 437 postova Lokacija: beograd Motocikl: Royal Enfild meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Septembar 20, 2022 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Lepe slike lepa priroda a ima i viseći most. Dovoljno da te pitam za savet i krenem tvojim putem ... Uskoro idem za vareš, kladanj olovo pa skrećem desno za oćevija i dalje ka tunelu. Ono što me zanima je jel ovo skretanje za zeleni vir pre mog odvajanja za oćeviju ili posle. Gledam na karti al sve je tu, na gomili. Pretpostavljam da ima putokaz al da pitam ... Hvala ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleTs 183 Napisano Septembar 20, 2022 Svrati ponekad, 172 postova Motocikl: Dl 650/22 Prijavi odgovor kao problematičan Kako je Lepa priroda,bravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...