saxi 742 Napisano Januar 2, 2009 Drug član, 1738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Pokusavam da uklopim stop svetla al mi ne ide, pa mi treba savet jer od originalnog uputstva i losih i nejasnih slika me zabole glava ??? Skinuo sam plastike sa strane, skalpelom skinuo belu traku i sad mi nije jasno sta dalje U pomoc sam prizivao Google i Youtube ali dzaba, pa molim iskusnije za savet Evo linka za uputstvo za montazu www.itlcanada.com/internal2/instructions/fiches/076e97.pdf Zapelo je kod slike C i D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6518 Napisano Januar 2, 2009 Svakom po zasluzi, 12485 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ja razumem, treba ovako: 1. Skinuti dve reflektorske pločice odvijajući zavrtnje sa unutrašnje strane (slika A)...to je jasno i jednostavno 2. Koristeći skalpel, iseći rupu pravougaonog oblika u beloj plastici koja prekriva pravougaoni otvor (slika B)...i to je jasno 3. Zalepiti (čini mi se) metaliziranu nalepnicu na dno tako otvorene kutije (slika C)...da sijalice ne bi grejale unutrašnjost kutijetine i da bi ta nalepnica-folija služila i kao reflektor 4. Koristeći čekić i španer (ma nije bitno šta, samo da pasuje) otvoriti obeleženu rupu u plastici gde treba da se postave kontakti (slika D) 5. Stavite konektor, priključite žice i pravilno ih namestite da legnu prema desnom reflektoru. Zatim priključite kablove na jedan od dva konektora koji se nalaze između svetala. (slika E) 6. Priključite na drugi konektor druge kablove koji idu na levi reflektor. 7. Kablove stavite (spakujte) uz zadnji deo kutijetine i stavite zaštitni profil (slika F) 8. Vratite oba reflektora nazad Na kraju zamenite delove na postolju (ovo mi malo nije jasno??) pločom sa konektorima. Namontirajte držač konektora na svoje mesto Povežite slobodne krajeve kablova na kablove od stop-svetla, eventualno zaštitite te spojeve silikonom. To bi bilo to...prosto i jednostavno, dve žice u tri reda, što bi se reklo ;D E sad, ako i dalje nije jasno, sutra ujutro idem na Bubanj potok, pa bih mogao u povratku da svratim da ti to na brzaka ispovežem? Javni se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 742 Napisano Januar 2, 2009 Drug član, 1738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Neplanirano se Daki i ja sretosmo i raskupusasmo Maxiu, operacija ugradnje STOP svetla i uputstvo nemaju vezu sa zivotom, tako da smo sve lepo islikali kako bi narastajima omogucili lagano i bezbedno uzivanje i manje od 2 sata montiranja istog Arakise, hvala na trudu i pomoci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 742 Napisano Januar 3, 2009 Drug član, 1738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Stvari kupljene u Italiji u www.motomix.com bez mogucnosti povracaja poreza. Maxia E52 je placena 160 evra, a kit stop svetla 30 evra i nosac sa adapterima za Stroma 32 evra, i naravno ugradnja od srca za Dz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 3, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ono " zameniti delove na postolju " - Pretpostavljam da se radi o delovima koji treba da ostvare kontakt izmedju kofera i nosaca kofera . Nesto kao oni kontakti na vratima gepeka kod kola ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 742 Napisano Januar 3, 2009 Drug član, 1738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Posto nisam ovladao tehnikom ubacivanja texta izmedju slika bice nabacano na gomilu. Ovaj deo se ne razlikuje od originalnog uputstva i sve je prilicno jednostavno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 3, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Uslikaj i kofer sa donje strane, a i taj deo sto treba na nosac da se stavi ( i sam nosac kofera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 742 Napisano Januar 3, 2009 Drug član, 1738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Za dalje je potreban ostar skalpel i malo dara za klanje-mirna i precizna ruka za secenje, jer ocas posla skalpel moze da pobegne i osteti kofer gde ne treba, jer treba osim bele lepljive folije skinuti i crne paslticne delove u koje posle idu svetla sa kablovima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 742 Napisano Januar 3, 2009 Drug član, 1738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Dalje je prica ista kao i sa uputstva, u okvire iznad rupa se ubacuje tanga gumirana trakica zahvaljujuci kojoj crveni poklopci na lampama lepo pasuju, ostaju da se ispune kanalici tj. kablici stave na svoje mesto i tu se mora strogo voditi racuna da svaki deo fino legne ko guza na nosu, kako kasnije tokom eksploatacije kofera ne bi doslo usred vibracija do pucanja kablova i prestanka rada stop svetla. Za izbijanje poklopca u koji je isao konektor nije bilo dovoljan samo cekic i gedora jer bi se od siline koja je potrebna za izbijanje cepa pre raspao kofer, nego smo isti uz pomoc Dakijeve cvrtse ruke i dleta polako izbijali iz lezista i to iz spoljne strane prema unutrasnjoj. Kad stigne motor upotpunicu pricu sa jos prakticnih saveta i fotografija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6687 Napisano Januar 3, 2009 Enduraš, 6517 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno te jeftino izasao kofer. Imas li neku varijantu da jos nekom (meni) narucis taj kofer po toj ceni ? Naravno, placam unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 742 Napisano Januar 3, 2009 Drug član, 1738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno te jeftino izasao kofer. Imas li neku varijantu da jos nekom (meni) narucis taj kofer po toj ceni ? Naravno, placam unapred. Volju imam uvek da izadjem u susret ali ovaj put nisam u mogucnosti. Kofer sa svetlima mi je stigao pre mesec dana FUDEX-ovim busom iz Italije ( i tom prilikom je doslo do problema na nasoj granici jer su hteli da carine Maxiu, al sam imao srece jer niko nije znao koliko kofer kosta, nitij e uz njega isao racun, lik koji ga je slao je to malo traljavo odradio), a za postolje sam cekao do pre neki dan, a za GIVI crash bar-ove sam izduvao ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 768 Napisano April 27, 2009 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno te jeftino izasao kofer. Imas li neku varijantu da jos nekom (meni) narucis taj kofer po toj ceni ? Naravno, placam unapred. Evo ti iste cene: http://www.motomail.it/acc/catalog/product_info.php?products_id=10706 Samo nađi nekoga da ti to donese iz Italije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano April 28, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Da dodam ja i par slika oko konekcije na lezecu plocu kofera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano April 28, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan http://www.admorelighting.com/index.php?page=order/index.php&message=success&destination=&year=2008&make=Suzuki&model=dl%20650 Korisni dodatci led opcije//... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...