lalajko 2024 Napisano Mart 27, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Malo vise teksta i malo vise slika za u buduce ne bi skodilo. Ovakve teme su medju najinteresantnijim i materijala nikada nema dovoljno. Srecno sa radovima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KNELE 14 Napisano Mart 27, 2009 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Kula Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Bravo majstore,obozavam da gledam i citam ovakve stvari.Obavezno postavi jos slika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phobos 36 Napisano Mart 28, 2009 U prolazu, 79 postova Lokacija: Nish Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario 154 Napisano Mart 28, 2009 Iceman, 176 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Bice i vise slika i komentara. Pre neko vece kad sam postavio poslednji post bio sam mrtav umoran pa sam malo skratio.Inace pripremam potpuni pregled ovog mog poduhvata sa sve cenama delova i kako sam i gde narucivao delove. Nazalost sad sam na poslu pa neradim na motoru ali imam celo popodne i sutrasnji dan. Za sad jedino sto nisam sam radio je obrada glave i peskiranje i plastifikacija felni. Moram da priznam da sam malo umoran odnosno nestrpljiv ii da jedva cekam da zavrsim i isprobam masinu. Jedini potencijalni problem moze da bude stelovanje karburatora jer sam ih rastavljao i prao, ali o tome cu da brinem kad do toga dodje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario 154 Napisano Mart 29, 2009 Iceman, 176 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Evo danas sam uspeo ceo dan da radim na motoru. Pregledao sam el. instalacije i ocistio sve kontakte. Evo kako je sve izgledalo jutros a evo kako to izgleda sad Rezervoar sa samo postavio radi slikanja Do kraja sledece nedelje cu zavrsiti sastavljanje rama, gume i naravno da sastavim agregat barem do pola. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mx_rider1990 12 Napisano Mart 29, 2009 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: ZR Motocikl: Kawasaki ZX10R Prijavi odgovor kao problematičan Ovo vec izgleda odlicno! Jedva cekam zavrsne slicice Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 2, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Nastavi sa ovim. Cekamo nove slike i iyvestaje . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario 154 Napisano April 6, 2009 Iceman, 176 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Evo napokon sam poceo da sklapam agregat. Svi delovi su na broju. Sve pregledano i ocisceno. Nabavio sam kilo kljuc i poceo... Agregat se sklapa naopacke, tj. gornja polovina bloka se okrene naopacke i ubacuju se delovi menjaca, radilica, balansirajuca osovina... Na prvoj slici su ubaceni birac brzina i viljuske. Usput se sve to lepo podmaze cistim uljem... Sledece na redu je prva osovina menjaca koja je ujedno i pogonska tj. na nju se srafi prednji lancanik. Svi semerinzi su novi. Inace to je i mesto na kojem mi je najvise i curelo ulje prosle sezone. Neko je pre mene pokusao da to zaustavi nekim silikonom ali mu nije bas uspelo... pa onda na mesto ide i druga osovina menjaca koja je suplja u sredini jer kroz nju ide poluga kvacila, jer se na tu osovinu montira kvacilo. A evo i mene, mada sam uspeo da sebi odsecem glavu ;D Dosli su na red i novi lezajevi radilica, postavljeni i nauljeni. Sledeci korak je montiranje novih lezajeva na kljipnjace... ... i montiranje klipnjaca na radilicu. Naravno tu na scenu stupa kilo kljuc i provera tabele sa silama zatezanja srafova Onda postavljanje radilice na svoje mesto, i tu je ubacen i lanac za bregaste. U sledecem koraku sam morao da pazim da pogodim oznake na radilici i balansirajucoj osovini. Postoje dve tacke koje moraju da se poklope. Dosla je na red i donja polovina bloka. Proverio sam i dotegao ventil za pritisak ulja. Novi lezajevi i namazana pasta koja sluzi da spoji blok. Posle desetak min. sastavljanje moze da pocne. Svi srafovi zategnuti po tabeli i montiran karter. E sad moze sve da se okrene na pravu stranu... Za sad sam se tu zaustavio. Sledece na redu je montiranje karika i klipova na klipnjace, pa cilindri i na kraju glava sa bregastim osovinama. A sad malo komentara... Sve delove sam nabavljao u inostranstu, tj. narucivao sam preo interneta. Neke delove sam pokusao da nadjem ovde u Bg-u, lanac i lancanike, neke lezajeve, plocice, far. Manje vise nista specijalno, ali se ispostavilo da je to bilo nazalost nemoguce. Sto se tice lanca i lancanika jedino sto sam uspeo da kupim je lanac bregaste, tuzno je sto se svi reklamiraju da prodaju delove a kad odes oni prvo tvrde da za moj motor ne ide bas to sto ja trazim iako sam ja to sve proverio na DID sajtu, a onda u jednoj prodavnici kazu da imaju lanac ali nema lancanika koje ni nenameravaju da nabavljaju, na drugom mestu ipak moze da se naruci ali stize za jedno dve nedelje. O lezajevima necu ni da pricam. Za far je bilo otprilike isto, pogledam katalog i od 5 farova koje sam nasao da bi mogli da se iskoriste naravno nemaju nijedan ??? Jasno je meni da je moj motor malo stariji ali malo je idijotski da mogu da nabavim delove preko neta i da mi stignu na kucnu adresu za 10-tak dana a u svom gradu nema sanse da nadjem bilo sta od delova. Cak i ako narucim treba vise vremena nego da narucujem preko interneta, i sto je najgore od svega kosta me isto iako moram da platin i transport i naravno carinu i pdv ??? Pretpostavljam da nije mnogo bolji slucaj ni sa novijim motorima. I eto tako ja i dok spavam u snu sklapam motor, jedva cekam da se vratim sa posla da bih mogao bar malo nesto da uradim i priblizim se kraju. A naravno posto nemam puno posla oko sklapanja uzeo sam i da prepravim instrumente za motor.. bice slika cim zavrsim. P.S. Ako imate neku preporuku gde da kupim gume odnosno gde da ih namontiram na felne i izbalansiram.. Odoh da spavam, sutra je novi dan za sklapanje.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano April 6, 2009 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan I dokle stigosmo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario 154 Napisano April 10, 2009 Iceman, 176 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Dokle sam stigao? Sto se tice agregata jos da ga uzupcim i namontiram neke sitnice, pa sve to lepo u ram Moram da narucim lezajeve za zadnju viljusku i kupim gume. Sve u svemu nadam se da cu zavrsiti do kraja sledece nedelje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano April 21, 2009 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan Hej ... jesi sklopio masinu? Mora da jesi, cim te nema da kacis slike .. koristis lepo vreme za voznju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario 154 Napisano April 22, 2009 Iceman, 176 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Napokon danas stigli lezajevi zadnje viljuske, pa mogu da nastavim sa sklapanjem. Evo kako su ispali instrumenti.. Promenio sam skazaljke, ubacio LED osvetljenje i celu pozadinu sa brojevima i ubacio znak suzukija A evo i mene Agregat je sklopljen i uzupcen i jos samo cekam plocice za stelovanje ventila. Nadam se da ce taj paket stici do petka...a onda da ubacim sve to u ram povezem, sipam ulje i benzin i onda uzivancija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mx_rider1990 12 Napisano April 22, 2009 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: ZR Motocikl: Kawasaki ZX10R Prijavi odgovor kao problematičan He,he kad zavrsis,cajger na NULU da okrenes Covece kakavo motorce ima da imas...Zavidim ti Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 22, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan ah, budi uspomene....isti blok, samo razbusen na 500 ccm. Ala si ga opravio, svaka ti cast ;D evo moje spavace sobe nekada (krevet sam naravno izbacio) ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 23, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Koliko zubaca imaju tvoji prednji i zadnji lancanik ? Interesuje me jer ja imam Suzukija GS 400 . Dosta su slicne masine . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario 154 Napisano April 23, 2009 Iceman, 176 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj ovu tabelu za lanac i lancanike http://www.didchain.com/suzuki.htm pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 24, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ! :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario 154 Napisano April 26, 2009 Iceman, 176 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ziv je!!!! Danas sam zavrsio sklapanje i upalio masinu . Evo malo slika Sve sam zavrsio sem prednjeg branika koji jos uvek nisam ofarbao u belo, i fara koji je naprsao pa ga nisam jos stavio. A evo kako je izgledao pre rasturanja Upalio je posle malo vise verglanja, dok je povukao benzin, sve je ok sem sto imam neki problem najverovatnije sa karburatorima. Desava se da jednostavno drzi obrtaje na 4500 i nece da spusti na 1500. Onda spusti na 1500 i tako radi minut i onda opet na 4500 obrtaja. Ja mislim da je to neka zajebavancija sa karburatorima jer sam ih rastavljao i prao, pa sad bi ih trebalo fino nastelovati. Ako neko ima ideju sta moze da bude uzrok ovakvog ponasanja motora i ako neko moze da mi preporuci gde da odem da mi nasteluju karburatore? Inace morao sam da ga palim na kablove jer i akumulator nevalja. Imao sam veliku zelju da ga bar malo provozam, barem 100m ali nisam uspeo jer na kraju nije hteo da upali. Upomoc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano April 26, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Lepo uradjeno,svaka cast A za karburator,verovatno ne dobija dovoljno goriva ili vuce negde fas vazduh pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zmiya 3 Napisano April 26, 2009 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Lazarevac/Beograd Prijavi odgovor kao problematičan jesi ove filtere za vazduh imao i ranije ili si ih sad stavio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan82 1 Napisano April 26, 2009 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan prvo sinhronizuj karburatore pa dalje mozgaj ako bude potrebe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
InkaBar 8 Napisano April 26, 2009 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Zem00n Prijavi odgovor kao problematičan Oce to ako je falsh vazduh! Kod drugara se po paljenju popne na 3000, pa chekash jedno 10sekundi da padne do 1200 i onda chim pipnesh gas odma ide opet na 3000 i tamo bleji jedno 20sekundi i tako u krug... Reshenje: Sredio gume izmedju karbova i filtera da ne pushtaju falsh i sada radi ko sat! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano April 27, 2009 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, cekamo da vidimo i finansijsku stranu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 27, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ce ti trebai veca dizna ako prije nije imao gljive. U svakom slucaju to su sad finese oko stelanja karba, nije nista strasno. Meni je kod prvog paljenja prijatelj stajao iza ledja sa 2 veelika kljucha u rukama i kad sam ga kresno poceo je da udara sa tim kljuchevima jedan o drugi....kad me kap nije strefila tad nece nikad ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario 154 Napisano April 27, 2009 Iceman, 176 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ove filtere sam sad stavio, ranije je bio fabricki filter. Juce nisam imao vise snage i vremena da proverim sve. Crko mi je i akumulator pa moram i to da resim. A finansijski izvestaj cu postaviti cim ga napravim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...