Lomnica_city 12 Napisano Septembar 17, 2009 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan znam da je za PD06, a moze i za PD10 posto su isti osim onih prvih PD06 modela sa kockastim farom javljam cim vidim E pa moj bas u tu grupu"osim..."i spada jer je kockasti far duuuugo bio Hondina ideja lepote iako je moda po izlasku motora vec bila drugacija, tako da... javicu ti se na mobilni ali da znas ako procitas ovo pre mog SMS-a! Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzimika 0 Napisano Septembar 17, 2009 U prolazu, 73 postova Prijavi odgovor kao problematičan znam da je za PD06, a moze i za PD10 posto su isti osim onih prvih PD06 modela sa kockastim farom javljam cim vidim E pa moj bas u tu grupu"osim..."i spada jer je kockasti far duuuugo bio Hondina ideja lepote iako je moda po izlasku motora vec bila drugacija, tako da... javicu ti se na mobilni ali da znas ako procitas ovo pre mog SMS-a! Pozdrav nemam kredita pa cu ti ovde odgovoriti TA96 je uzeo jednu gumicu sto znaci da je ostala jos jedna, sto se tice safova kad budem ponovo isao tamo pitacu pa ti javljam ali te molim samo da mi preciziras o kojim safovima se radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano Septembar 18, 2009 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Nisam bas nezno skidao blatobran pa sam zardjale srafove polomio, da ne bih muckao stosta jer imaju nedan dodatak koji ulazi u blatobran (razmisljao sam da nasrafin maticu ali bih onda morao malo da seckam blatobran da moze da udje) pa ako ima tih srafova... pitaj sta uopste ima pa ako ti kazu nista onda OK, ako kazu sve onda javi jer razmisljam o kompletnoj restauraciji zimus.. Daj tu gumicu ako je za moj model, poslacu ti podatke u PP! Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Septembar 23, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Svojevremeno sam cistio i stelovao karburator ubedjen da mi motor mnogo trosi. Naime, drzao sam se slepo podatka iz specifikacije o radnoj zapremini rezervoara 18l i na osnovu predjenog puta do rezerve sam racunao potrosnju. Savetovan sam da ipak napunim pun rezervoar, predjem 100km i dopunim kako bi ustanovio tacniju potrosnju. Ocekivao sam neku razliku ali ne znatnu. Ovom metodom sam ustanovio da mi je potrosnja svega 4.8l. OK, majstor mi je ipak malo zavrnuo dotok goriva jer je bio bogatije nastelovan ali svejedno, ni ranije nije mogla da bude 6.8l. Znaci, rezerva se ne pali na 18l. Eto, moze biti od koristi nekome. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Septembar 23, 2009 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan ^ ??? zar nije 12l + 4l rezerve? makar kod mene ;D... predjem oko 200-220 sa tih 12l pa polako pochinjem da gledam gde je pumpa... i tako vec godinu dana... TA 92'.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Septembar 23, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Honda Transalp XL600V Engine Specs and Features (87 - 99) Fuel tank capacity 18 liters Fuel reserve capacity 2.9 liters Nisam pametan. Benjaminu se navodno rezerva pali na 16l, tebi na 12l... ocito da je to sareno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5966 Napisano Septembar 23, 2009 Svakom po zasluzi, 12424 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Sad baš pročitah u emanuelu, zapremina rezervoara je 18 litara, rezerva 2.8 litara. I ja pređem sa baš punim rezervoarom po kreni-stani Beogradu oko 240 km i onda prebacim na rezervu, što iznosi oko 6.3 litra/100 km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Septembar 23, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan Pre nkog vremena sam diskutovao o ovome sa Rusicem na sta je on rekao to za 12+ 4 a ja sam skoro ubedjen da je 14 + 4 (eventualno +3). NIsam nikada uzeo i sipao pun pa vozio dok se ne ugasi i sama rezerva. Jednom prilikom kada nisam ni znao da mi je da vozim na rezervi, sipao sam na pumpi 17 i po litara. Ako laze onaj merac(a imaju obicaj to da rade) lazem i ja. Meni sa tih 14 litara predje preko 250 km sto je potrosnja od ooko 5.5 u gradu a ako je 12 litara onda je to oko 5 litara cak i malo ispod. Jednom prilikom sa vozio auto put 200 km sa 110kmh (pri cemu je najmanja potrosnja na 80,90) i onda jos u gradu oko 85 km stani kreni rezim i posle toga se javila rezerva. Ne znam sta da kazem..... aj svi da ispisemo pa napravimo prosek haha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Septembar 23, 2009 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sad baš pročitah u emanuelu, zapremina rezervoara je 18 litara, rezerva 2.8 litara. I ja pređem sa baš punim rezervoarom po kreni-stani Beogradu oko 240 km i onda prebacim na rezervu, što iznosi oko 6.3 litra/100 km. tačno to i kod mene ... mada malo manje od 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5966 Napisano Septembar 23, 2009 Svakom po zasluzi, 12424 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda nemere po Beogradu ispod 6 l A na našem Reliju prešao oko 1200 km i potrošnja nije prešla 5 litara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Septembar 23, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan ^ ??? zar nije 12l + 4l rezerve? makar kod mene ;D... predjem oko 200-220 sa tih 12l pa polako pochinjem da gledam gde je pumpa... i tako vec godinu dana... TA 92'.... Nego, reci mi... jel` toliko predjes sa ili bez ulja u motoru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzimika 0 Napisano Septembar 23, 2009 U prolazu, 73 postova Prijavi odgovor kao problematičan fibra je pogresno mislio i rezervoar kod transalpa je 18litara a potrosnju treba meriti od cepa do cepa, nista odokativno ja ne znam koliko mi trosi, nit imam km sat niti brzinomer ali kad pocne da stuca predjem na rezervu i trazim pumpu nego da li neko zna promer creva za prednju kocnicu? i kako se gleda? unutrasnji promer ili spoljasnji? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Septembar 23, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan U fabrickom uputstvu koje sam dobio uz motor koliko se secam pise da je rezervoar 18l a da je rezerva 3,5l. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Septembar 23, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan fibra je pogresno mislio i rezervoar kod transalpa je 18litara a potrosnju treba meriti od cepa do cepa, nista odokativno ja ne znam koliko mi trosi, nit imam km sat niti brzinomer ali kad pocne da stuca predjem na rezervu i trazim pumpu nego da li neko zna promer creva za prednju kocnicu? i kako se gleda? unutrasnji promer ili spoljasnji? Nije valjda da nemas ni prednju kocnicu Imao sam negde original crevo za prednju kocnicu jer je kod mene montirano pancir. Morao bih da ga potrazim po nekim supama ako cale vec to nije prepravio za nege druge svrhe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzimika 0 Napisano Septembar 23, 2009 U prolazu, 73 postova Prijavi odgovor kao problematičan ma imam prednju kocnicu nego reko ajde malo nesto da radim, posto mi je dosadno malo nema sada benjamina, on je menjao ja mislim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Septembar 23, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan ma imam prednju kocnicu nego reko ajde malo nesto da radim, posto mi je dosadno malo nema sada benjamina, on je menjao ja mislim Ako hoces da pravis pancir mogu da ti se raspitam drugar je radio za Yamahu, odneo je creva i oni mu napravili nova po njegovim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Septembar 23, 2009 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan ma imam prednju kocnicu nego reko ajde malo nesto da radim, posto mi je dosadno malo nema sada benjamina, on je menjao ja mislim ma meni napravili na licu mesta, videli stara , napravili nova ... i kooooočiiii Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Septembar 23, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Da li je uopste vazno da promer creva bude isti? Video sam pancirna creva koja su tanja od originalnih. E sad, da li je unutarnji precnik isti ne znam. Brzi je protok tecnosti u tanjem crevu, ali se sila manje-vise jednako prenosi. Zar ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzimika 0 Napisano Septembar 23, 2009 U prolazu, 73 postova Prijavi odgovor kao problematičan pa mislim da je bitno da promer bude bar slican ali nisam siguran, mada to je manje vise univerzalno, samo krivine na crevu nisu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Septembar 23, 2009 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan Nego, reci mi... jel` toliko predjes sa ili bez ulja u motoru? ko josh brine o tome, sa ili bez.. nije ni bitno nego ozbiljno, ja u moj ta nisam sipao nikada preko 14 litara.. a to je nakon shto mi pochne shtucati sprava pa prebacim na rezervu... potroshnja oko 5 litara... 220km sa 11 litara to je bilo juche uveche... sada kad je tank skinut sa motora mogao bih da sipam par flasha koka kole i da vidim koliko staje ;D ali prilichno sam siguran da je meni 12l + 4l.. punim samo na OMV i uvek je cifra ista.. upalim rezervu, dodjem do pumpe.. oko 12 litara napunim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Septembar 23, 2009 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Pa ako se dobro secam hidraulike, promer creva nije bitan, bitna je povrsina klipa kojim stiskas i klipa na celjusti. Ovo izmedju sumnjam da pravi veliku razliku u otporu strujanju. VElicina rezerve varira i vrlo cesto rezervuar ne moze da se isprazni do kraja zato sto crevo do karburatora ima krivinu koja je niza od nivoa karburatora, pa tu opet dolazi fizika osnovne skole... Sve u svemu, sipas do cepa, restartujes counter, pa do sledeceg punjenja. To sto pise u emanuelu... znate onu i na tarabi pise... dainese ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzimika 0 Napisano Septembar 23, 2009 U prolazu, 73 postova Prijavi odgovor kao problematičan stvarno ljudi, paljenje rezerve nema pravila, meni se jednom upali na 5l a nekad na 3l a to sve zavisi od vrste voznje, u CG po krivinama mi se rezerva palila na 3l jer je motor veci deo vremena oboren a posto su promene cesto sisica je uvek pod gorivom sve u svemu potrosnja na TA do 6l je sasvim normalna i ako pogledate ima tema gde je bilo kolko koji motor trosi i TA je sa tom potrosnjom u granicama, a ako bas hocete da smanjite potrosnju onda vozite do 3000obrtaja i trosice 4 sigurno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Septembar 23, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Sad baš pročitah u emanuelu, zapremina rezervoara je 18 litara, rezerva 2.8 litara. I ja pređem sa baš punim rezervoarom po kreni-stani Beogradu oko 240 km i onda prebacim na rezervu, što iznosi oko 6.3 litra/100 km. tačno to i kod mene ... mada malo manje od 6 + jos jedan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Septembar 23, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Pre neki dan mi je zastucao na 5km od pumpe,do cepa je stalo 14.19 litara.Od cepa do rezerve prelazi od 290 do 310 km,kako kad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PedjaR 70 Napisano Septembar 23, 2009 Mangulica, 627 postova Lokacija: Temerin Prijavi odgovor kao problematičan 18km - 1l http://www.motorcyclespecs.co.za/model/Honda/honda_xl600v_95.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...