Jump to content

Moto Zajednica

Honda XL600 V -Transalp

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 142 postova
  • Motocikl: Africa Twin 1000

covek je pitao gde mu je nestalo vise od 2,3 litre antifriza.0stabre.gif

tako je

danas prvo sto sam uradio je provera nivoa ulja i sve je u redu0takoje.gif, zatim sam dolio nekih 2dl antifriza u posudu za tecnost ,upalio motor malo da radi i to je to, ali sada znam da kada se isprazni ceo sistem za hladjenje ne ide 2l antifriza nego vise oko 2,3l , mozda 2l staje samo u hladnjak0stabre.gif 0zbunjen.gif u svakom slucaju hvala vam ljudi

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 323 postova
  • Motocikl: Honda Transalp xl650v

Evo fotke sjedoguza :takoje: danas bilo 4 god doba :nanana: od snega, kise, do sunca i oblaka :moto3: vetar da i ne spominjem :P niz vetar ide ko lud otima se ;) al zato uz vetar :lud: mada sam konstatovao da je najgori bocni vetar :jee:e da i pitanje, koliko ce se spustiti motor ako bi stavio nogare, moze jedna slika odole da vidim ako nije problem :Mina: ja i danas najasio al srecom na blato nije bilo tvrdo :lol:

post-26761-0-91435100-1363983552_thumb.jpg

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 164 postova
  • Motocikl: Burgman 400

jedva cekam da sednem na motor, sad imam Burgmana... al kad vidim fotke mog prethodnog, Transalpa, nije mi dobro, ceznja, drugaciji je trip...

26873143504932466481452.jpg

24214720750800827414247.jpg

• Svakom po zasluzi, 12405 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Baš tako, na skuteru si metrosexualac :D, enduro je za prave momke :moto3:

• Svrati ponekad, 405 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd04

Jeste, sve je ok sto ste rekli i slazem se sa tim, mozda sam i malo preterao za vodu. I ja koristim 1:1 antifriz i destilovanu vodu, ali sustina je da veca kolicina antifriza nece uticati na obaranje kazaljke temperature na instrument tabli, pre svega sam to hteo da istaknem kada sam mislio o upotrebi vode ili destilovane vode u sistemu.

Naveo sam da antifriz sprecava koroziju u sistemu jos u prvom pitanju. Kao sto kolega Aleksandar kaze, danasnji noviji hladnjaci se prave od aluminijuma upravo zbog korozije koje se javljaju zbog visokih temperatura kljucanja u sistemu.

Znam i to da antifriz moze da se kupi za 400 din kao sto ste i naveli, ali je u kvalitetu hemije i podmazivanja sistema mnogo losiji u odnosu na one od po 1000 i + dinara. Takvi antifrizovi traju krace i treba ih cesce menjati (period od 1-2 god). To je slicno kao i ulje koje koristimo u agregatima (koliko para, toliko muzike), ali da ne razduzujemo, samo sam hteo istaci sustinu.

Moram da te ispravim za par stvari sto si naveo za antifriz. Kolege su vec napisale neke stvari, ali antifriz utice i na smanjenje temperature. Ne drasticno ali utice. Antifriz ima visu tacku kljucanja!

Pravljen je tako da lakse prima toplotu i lakse je otpusta.

Sam antifriz je malo agresivan i hoce da nagriza delove sistema, tako da nema potrebe ici ispod -25 kod nas. Ako idete u Sibir, trebace vam cist antifriz ;)

Sluzi i za podmazivanje sistema!

Drugo, ako ostavite motor preko zime sa vodom u sistemu necete se provesti veselo ako zaledi. Ako vec vozite sa vodom (sto je :lud: ), onda cim zahladni ispustite vodu iz sistema = muke sa ovakvim promenom vremena. :)

Takodje ako voda nije destilovana ima kamenca.. Tako da moze da se nakupi i zapusi sistem.

Ja sam uzeo marly antifriz g12. 1000 din litar. Propisan je da se menja na 10 god.. ;) Racunica je jasna..

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 242 postova
  • Motocikl: Opet Africa Twin

Ponovih se ja centralnim stenderom i kolicima za garazu

post-7600-0-34141400-1363726960_thumb.jpg

post-7600-0-80628300-1363726999_thumb.jpg

post-7600-0-46981900-1363727031_thumb.jpg

A evo i komplet

post-7600-0-41550600-1363727124_thumb.jpg

post-7600-0-67467100-1363727191_thumb.jpg

Ne pitajte sta kosta!

imam i ja na Trandzi centralni al ne umem da je podignem,,,,,,,

• Svrati ponekad, 383 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT

Ponovih se ja centralnim stenderom i kolicima za garazu

post-7600-0-34141400-1363726960_thumb.jpg

post-7600-0-80628300-1363726999_thumb.jpg

post-7600-0-46981900-1363727031_thumb.jpg

A evo i komplet

post-7600-0-41550600-1363727124_thumb.jpg

post-7600-0-67467100-1363727191_thumb.jpg

Ne pitajte sta kosta!

imam i ja na Trandzi centralni al ne umem da je podignem,,,,,,,

Imas kratak kurs iz dizanja TA na stender, najkasnije 27. Aptila na Jugovu. Na kraju zalicemo sve pivom..... Guta casti....

• chef, 1843 postova

kod zamene ulja, ima li neki skriveni trik koji mora zna.... neki zavrtanj na koji mora da se obrati pažnja...? il kako kaže manuEl?

• Svrati ponekad, 383 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT

kod zamene ulja, ima li neki skriveni trik koji mora zna.... neki zavrtanj na koji mora da se obrati pažnja...? il kako kaže manuEl?

Nema trikova.

Skines zastitu motora, odvijes sraf za ispustanje ulja i to je to.

• Podržavam 1

• čeka dobru titulu, 1375 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE

Jos uvek sam u potrazi za mrezicom na bocnoj plastici, ima li neko nesto da ponudi, ili neki savet gde da nadjem... :zbunjen:

Šta bi sa mrežicom, nadje li nešto da paše? Da li bi ti odgovarale od korpi za kišobrane ili onih za papir, postoje i neki stalci za novine, sve radjeno od mrežice sitnih polja i plastificirano u crno ili sivo? Vidjao sam to svojevremeno čak i po velikim marketima i nije nešto velika cifra. Razmisli i o toj varijanti jer se lako seče i relativno lako savija, provereno.

• Svrati ponekad, 358 postova

Jos uvek sam u potrazi za mrezicom na bocnoj plastici, ima li neko nesto da ponudi, ili neki savet gde da nadjem... :zbunjen:

Šta bi sa mrežicom, nadje li nešto da paše? Da li bi ti odgovarale od korpi za kišobrane ili onih za papir, postoje i neki stalci za novine, sve radjeno od mrežice sitnih polja i plastificirano u crno ili sivo? Vidjao sam to svojevremeno čak i po velikim marketima i nije nešto velika cifra. Razmisli i o toj varijanti jer se lako seče i relativno lako savija, provereno.

Haha, takodje sam razmisljao o tome. Videcu po gradu jos sta ima i sta se nudi, jos uvek smo da kazem u potrazi, ali ima vremena za to i nije mi hitno :).

Inace sto se tice sredjivanja TA, nisam nista radio poslednje 2 nedelje, vreme je bilo katastrofa, a i narednih dana ce isto biti. Za sada su mi stigle nalepnice, ali slike posle kada ih budem nalepio na plastike! :zdravo:

• Svrati ponekad, 323 postova
  • Motocikl: Honda Transalp xl650v

E kupio unibantov akumulator i trajo taman 6 meseci i gecrk :zbunjen: odno ga na reklamaciju kazu javice mi za par dana dal dobijam novi ;) a ja sezonu otvorio :jee:

post-26761-0-63341500-1364666959_thumb.jpg

• Very Funny Rider, 1125 postova
  • Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07

Drugari, hoce jos neko da radi dog bones za svoj TA? Bilo da spusti/digne zadnji kraj...? Jeftinije je ako nas je vise...

• Svrati ponekad, 442 postova
  • Motocikl: Aprilia Scarabeo

Pa vako, naj povoljniji aku. za nase mezimce sam nasao na sajtu link doduse bez kiseline i formiranja mdjtim kilo kiseline kosta oko 80 dindži pa formiranje mozes uraditi sam, a mozes ga odneti u neki servis(250-300d). U Batery centru trnutno nemaju adekvatnu bateriju a kad ce da dobiju NEZNAMO. Vartine batreije imas na Vilinim vodama u firmi Torex kiselinski je 3820 a agm 5390 kinata oni su valjda uvoznici i distributeri istih al najbolje da ih nazoves pa da proveris sta imaju link Trece ubodi malko po GOOGLE-u razne interesantne zverke vrebaju tamo pa i akumulatori. Pozzz :zdravo:

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja