đunta 4178 Napisano Maj 23, 2011 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan @Sejn- kako ustanoviš da drugi karbon ostaje bez goriva pri većoj brzini ? Pošto ne postoji pumpa za benzin, gorivo ide dejstvom gravitacije, onda samo neka zapušenost može da uzrokuje smanjeni dotok goriva u lončetu karburatora, što se ne oseća pri manjoj brzini, logično, jer tad treba i manje goriva. @Žile- Ja nešto listo sinoć manuale i ne nađoh podatke za dizne, doduše nisam baš bio detaljan a i malo me nervira kvalitet skeniranih listova. Švajcarska je veća nadmorska visina, ređi vazduh pa zato ide manji prečnik dizne za gorivo. Majstor Bane mi je to i rekao, CO2 za brdo 0,5 a za ravnicu 1,5, Beograd 1,2 koliko je meni podešena smeša. Jel se igle razlikuju po cilindrima ili misliš od karburatora za druga podneblja? Po mom poimanju mehanike nikako ne bi rasparivao dizne u ovom slučaju radi skidanja malo temperature. Uvek je lakše povećati hlađenje vodom putem boljeg protoka nego mlatiti sa benzinom. Različite količine goiriva čine neravnomeran rad, višak benzina dodatno spira ulje sa košuljica cilindra i tako u smanjuje vek, pravi više gareži-cundera koji se taloži na klipu i kompresionom delu glave i time smanjuje kompresionu zapreminu što uzrokuje povećanu snagu tog cilindra ali i veće grejanje pa tako i potrebu za drugačijim benzinom, čađavi siceve i same ventila koji se lošije zato hlade pa nagorevaju vremenom...nisam baš mehaničarski obrazovan, al nikako mi ne ide ova postavka al ako tako fabrika uradila, tako je. Doduše, i prednja kočnica je Hondina kreacija, al ne valja, tj, slabo koči. Ne znam, voleo bi više da saznam o svemu ovom. Može temperatura da osciluje zavisno od količine goriva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Maj 24, 2011 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tiran1n 10 Napisano Maj 24, 2011 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Ruma-Graz Prijavi odgovor kao problematičan Ma samo gas, raspravljate o tom motoru kao da cete ga ostavljati praunucima, kad crkne odes i kupis ceo motor za 400€ i peglaj dalje, kako god da ga vozis prelazi 100 000, samo menjaj ulje i filter i gledaj ventile da stelujes bar na svakih 25000km i miran si. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4178 Napisano Maj 24, 2011 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ja malo da demantujem samog sebe. Naiđe majstor i ja ga priupitam jel moguće da su različiti karburatri, odnosno smeša. Kaže da, na AT prednji 0,8 a zadnji 1,6 CO2 upravo zbog hlađenja i taj motor ima mesta za kačenje sondi za merenje ugljen dioksida. Okrenem drugog majstora da pitam za TA, kaže da misli da su jednaki. Ja onda kod drugara, nekadašnjeg takmičara, šrafciger i na ćemane našteluje vazduh na oba. I odma rezultat, bolje zahvata obrtaje i iz mesta povlačenja i nema onog ponekog pucketanja na auspuhu. Sad mora detaljišem ponovo manuale. Očigledno nije sve tako jednostavno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Maj 25, 2011 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja malo da demantujem samog sebe. Naiđe majstor i ja ga priupitam jel moguće da su različiti karburatri, odnosno smeša. Kaže da, na AT prednji 0,8 a zadnji 1,6 CO2 upravo zbog hlađenja i taj motor ima mesta za kačenje sondi za merenje ugljen dioksida. Okrenem drugog majstora da pitam za TA, kaže da misli da su jednaki. Ja onda kod drugara, nekadašnjeg takmičara, šrafciger i na ćemane našteluje vazduh na oba. I odma rezultat, bolje zahvata obrtaje i iz mesta povlačenja i nema onog ponekog pucketanja na auspuhu. Sad mora detaljišem ponovo manuale. Očigledno nije sve tako jednostavno. dizne su razlicite za prednji i zadnji cilindar (bar po Haynes-ovom manualu): Godina-----PREDNJA--ZADNJA 1988-1995:---128------130 1996:----------118------120 1997-1999:---115------118 Podcjenjujete utjecaj zraka na hladnjenje motora. Zrak je puno losiji toplinski provodnik od vode, ali je kolicina zraka koja struji oko motora ogromna, a temperatura relativno niska. Nisam htio reci da se razlicito podesavaju prednji i zadnji cilindar (iako bi u odnosu na diznu izgleda trebalo) , htio sam reci da je pogresno izvoditi zakljucke iz razlicite temperature prednjeg i zadnjeg cilindra. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
atirudra 56 Napisano Maj 25, 2011 Sir, 147 postova Lokacija: Subotica Srbija Motocikl: Honda Transalp XL 600 iz 95te Prijavi odgovor kao problematičan Procitah odgovore koje se ticu stelovanja karba , smese u cilindrima razlikama itd , priznajem ja nisam nikakav strucnjak u ovim oblastima al krajnji rezultat koji je ispo posle ovog stelovanja (gledaj IZVESTAJ na 155.toj str) mi se mnogo mnogo svida. Motor je posto jaci , rad motora ujednacenije, ubrazava bolje , zvuk iznad 5000 se malko promenilo ko kod brzinaca , i jaci u 5 toj kod ubrzavanja od 120 km/h, tako da sam ja jako zadovoljan. Puno pozdrava i daljnje uzivanje u odlicnom motoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Maj 25, 2011 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Procitah odgovore koje se ticu stelovanja karba , smese u cilindrima razlikama itd , priznajem ja nisam nikakav strucnjak u ovim oblastima al krajnji rezultat koji je ispo posle ovog stelovanja (gledaj IZVESTAJ na 155.toj str) mi se mnogo mnogo svida. Motor je posto jaci , rad motora ujednacenije, ubrazava bolje , zvuk iznad 5000 se malko promenilo ko kod brzinaca , i jaci u 5 toj kod ubrzavanja od 120 km/h, tako da sam ja jako zadovoljan. Puno pozdrava i daljnje uzivanje u odlicnom motoru ...na kraju balade to je jedino bitno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemir 226 Napisano Maj 25, 2011 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan mokro mi dupe posle kise, sediste natopljeno... el moguce da je povuklo od gore ili je od dole kroz one rupice upio sundjer ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rodic 132 Napisano Maj 25, 2011 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Titel Motocikl: Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan Druze, ono nije bila kisa, ono je bilo nevreme, haos Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Maj 26, 2011 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Svako dobro ljudi, ja samo da se prijavim da sam od sada vash transalpash Uploaded with ImageShack.us 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Maj 26, 2011 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Čestitamo i dobrodošao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Maj 26, 2011 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Isti kao moj. Sve što neznaš, pitaj. Neko sigurno zna! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Maj 26, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Gox, iskrene čestitke!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brki82 210 Napisano Maj 26, 2011 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Kraljevo Prijavi odgovor kao problematičan Svako dobro ljudi, ja samo da se prijavim da sam od sada vash transalpash Uploaded with ImageShack.us E nije,nego isti kao moj.Dobro dosao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimirTA 26 Napisano Maj 27, 2011 U prolazu, 69 postova Lokacija: Kovačica Motocikl: Honda Transalp 1997 crna Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodošao. Sve nas je više:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Maj 28, 2011 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Retrovizore cu da menjam, ne idu ovi sto sijaju, pa polako dalje... Evo par TA koji su mozda zanimljivi jer su autenticni : Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 839 Napisano Maj 28, 2011 Drug član, 872 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Svako dobro ljudi, ja samo da se prijavim da sam od sada vash transalpash Uploaded with ImageShack.us Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 839 Napisano Maj 28, 2011 Drug član, 872 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Sve cestitke Gox-i, da te u dobru i sreci sluzi! Jel ovaj primerak, onaj iz Sapca?.. Ako nije tajna, koliko evropskih? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4178 Napisano Maj 28, 2011 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Dobro došao u klub . Da se lepo vozaš ko i svi mi i sve što ti treba, pitaj ovde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanns 193 Napisano Maj 28, 2011 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw gs1200lc Prijavi odgovor kao problematičan Dobro dosao u sektu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16956 Napisano Maj 28, 2011 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3636 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Bre bre! Namnožismo se. U zdravlje da se voziš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Maj 29, 2011 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam na iskrenim cestitkama. Cast mi je da se druzim sa vama. U zdravlju da se vozimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cWeLe 3 Napisano Maj 30, 2011 U prolazu, 41 postova Lokacija: - Motocikl: CBR 600 F3, MT-09 SP Prijavi odgovor kao problematičan Svako dobro ljudi, ja samo da se prijavim da sam od sada vash transalpash Uploaded with ImageShack.us prelep ti je motor.. jos kad stavis one crne retrovizore nek je sa srecom sto sam ti vec i rekao, samo ja da preselim novu lutku u NS pa da se vozikamo. Uzdravlje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Maj 31, 2011 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Prednji kočioni disk mi je 3,7 - 3,8 mm ( minimum 4,0 ). Dok sam se organizovao poskupeo u Louisu sa 90 na 120 evra. Da li ima negde u Bgd jeftinije? Jedan je u pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemir 226 Napisano Maj 31, 2011 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan meni ovo deluje kao mnogo gvozdjurije na felnama... kad idem preko 80 poskakuje... kontam da moze biti samo do toga... ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...