DRCvetko 74 Napisano Avgust 27, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Cao kolege, naiso sam na jedan problem..... Naime kada sam uzeo motor (Honda CM 125) od bivseg vlasnika on je kupio i stavio druge cajgere (km sat i obrtomer) e sad, km sat nije radio te sam ga ja odmah popravio (kupio sajlu ) ali obrtomer nije radio.... Moja Honda fabricki se nije proizvodila sa obrtomerom i jednostavno nemam gde da povezem postojeci. Na poledjini istog se nalazi mesto gde bi trebalo da se zasrafi neka sajla kao kod km sata ali ja i da imam sajlu nemam gde da je ubodem u samu masinu da vrti i pokazuje obrtaje. Trazim pomoc od vas, da li postoji neko resenje neka stvarcica koju mogu da kupim/napravim da bih mogao da povezem tu sajlu da bi citala obrate..... Da bi ste lakse razumeli evo i slika.... Promenio Avgust 27, 2022 član DRCvetko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5936 Napisano Avgust 27, 2022 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Obrtomer na sajlu se vezuje obicno negde na menjacu gde je predvidjen neki mehanicki prikljucak. Mislim da ukoliko nemas prikljucak na menjacu neces uspeti da pokrenes obrtomer. Moze i to da se sredi ali treba ti pretvarac impulsa sa bobine na neki procesor koji bi upravljao drajverima za step motor koji bi vrteo neku sajlu ubodenu u obrtomer 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 801 Napisano Avgust 27, 2022 Zainteresovan, 493 postova Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se, nema sanse, najbolje je ugraditi elektronski, ili ukoliko hoces da zadrzis isto kuciste mozda samo elektronski mehanizam slicnih dimenzija da se ubudzi. Povezivanje ti je prosto, dovedes plus negde sa kontakta, masu i trecu zicu vezes na ulaz bobine. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DRCvetko 74 Napisano Avgust 27, 2022 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan @Arakisto nije loša ideja ali mi deluje kao skupo rešenje, motor je star 40 godina tako da mislim da ni ne vredi da u to i ulažem, uskoro planiram da ga menjam, pa onda neću ni da se cimam mnogo.... Nego znate li gde se nalazi taj priključak od prilike, mozda postoji ali je negde sakriven? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DRCvetko 74 Napisano Avgust 27, 2022 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan @MarkoMotoslažem se sa tvojom idejom, ali opet je nekakvo brčkanje po struji (što ja ne znam) Ako ima neka alternativa, voleo bih da je iskoristim a ako ne onda nista, vozim se godinu dana bez njega, mogu još jednu dok ga ne prodam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
opsidiannight 177 Napisano Avgust 28, 2022 Svrati ponekad, 169 postova Motocikl: Himalajac Prijavi odgovor kao problematičan Kupi na Aliju cajger za 30-40 jura dolazi sa magneticem kojeg lepis na disk i ima senzor koji zicom salje podathe obrtometru. Nesto ovome slicno https://www.aliexpress.com/item/1005001882729503.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.6b8960cdxLMUYK&algo_pvid=81e7bd8f-9ad8-4d89-83e1-cf2e8fd8aaac&algo_exp_id=81e7bd8f-9ad8-4d89-83e1-cf2e8fd8aaac-2&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000024853337791"}&pdp_npi=2%40dis!RSD!3409.89!2591.85!!!1016.96!!%402101d8f416617129231338901ed6cc!12000024853337791!sea&curPageLogUid=8GXFld7weQF3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DRCvetko 74 Napisano Avgust 28, 2022 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan @opsidiannightNije losa ideja, hvala ti, pogledacu nesto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 349 Napisano Septembar 1, 2022 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan "Dobra ideja", ali to su brzinomeri a ne obrtomeri. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
opsidiannight 177 Napisano Septembar 2, 2022 Svrati ponekad, 169 postova Motocikl: Himalajac Prijavi odgovor kao problematičan Da, pogresio sam. Mozda bi mogao da iskoristi signal koji se salje u svecicu da broji obrtaje, jedan cilindar - jedno paljenje - jedan obrtaj. U struju se vise ne razumem tako da nemam pojma kako bi to skarabudzio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 801 Napisano Septembar 2, 2022 Zainteresovan, 493 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa moze, tako je i zamisljeno da se spaja. Ovo je neki univerzalni, ima i obrtaljku, km sat, pokazivac stepena prenosa(ukoliko na davacu postoje kontakti)... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...