sergio 2328 Napisano Decembar 22, 2008 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav cenjene kolege bajkeri! Posle pada sa ybr-a mi je crkla sijalica na faru. radi se o: 12728 S2 PHILIPS DUPLO 12V 35/35w E1 2D1 <L7 (to je pun naziv) A na Harley Davidosn Sportster 883 low custom je od vibracija crkla sijalica na stop svetlu. Sijalica je standardna .. danas sam je skinuo ali nisam zapisao oznaku (standardna je). e sad .. mene interesuje GDE u Beogradu mogu da kupim ove sijalice. I da li ima neka sijalica koju bih mogao da stavim u Yamahu, da je jaca od ove fabricke, a da ne zahteva naknadno "budzenje" releja itd.? hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mojsa 226 Napisano Decembar 22, 2008 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: bgd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan jel to ovakva sijalica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2089 Napisano Decembar 23, 2008 Skuteras, 3707 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Standardnih sijalica imas po pumpamai mega marketima (osram), a za jamahu jedino mozda po njihovim servisima. Sto se tice jacih, releji pod obavezno. Em ce bolje da sijaju, em ce da ti cuavju ostatak instalacije. Meni treba da idu dve H4 od 35w i neko verovatno nije imao da zameni pa je stavio jednu od 55w. Ja video da su razlicite pa stavio i drugu i malo posle toga mi izgori prekidac za svetla. Onda sam stavio relejei resio taj problem i dobio jos vise svetla za preko 10%. Na kraju sam jos stavio osram nightbreaker sijalice i sad imam vrhunska svetla. Kad blicnem nekome ko ide u susret iscure mu oci i mnogo se bolje vidi kad vozim po mokrom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Decembar 23, 2008 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan jel to ovakva sijalica Ako ti sijalica nije drugacija od ove , mozes je naci u prodavnicam delova za traktore. Znaci 12v 35\35w ili tzv. traktorska bez sesira ...cena smesna . Za svako poboljsanje, ako se radi o faru za ovu sijalicu, neophodno je budzenje . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Decembar 23, 2008 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan jel to ovakva sijalica da, takva je sijalica ... Ne znam bas da li po beogradu ima prodavnica delova za traktore .. ali nasao sam neku firmu na Vozdovcu (hvala mojsa125) pa cu da zovem tamo da pitam... a na harley-a ide 12v/5w standardna .. ako neko ima jos neki predlog nek kaze! hvala, javljam sta sam uradEo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Decembar 23, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam video dobar izbor sijalica za kola u idei na novom beogradu blizu kineza . Relej ti je dobra stvar na instalaciji i nije budjenje jer cuva instalaciju od grejanja . Normalno moras da nadjes nekog da lepo poveze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6586 Napisano Decembar 23, 2008 Drug član, 3046 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Puna Sarajevska delova za traktore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 571 Napisano Februar 3, 2009 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan U PEVEC-u ima da se kupi traktor, veroavo ili ne .... pa mu skini far )) Ja bih da nabudzim malko sire gume a i izduv ne bi bilo lose da se iskoristi. Elem...bas u PEVEC-u sam uzeo neki prospekt sa OSRAM sijalicama BAS za motore. E samo treba otici i videti imaju li trenutno te sto ti trebaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Angell 15 Napisano Februar 4, 2009 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: BG Motocikl: GSR 600 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Jel moze neko da da neku semu ili nesto slicno kako se povezuje relej i ... Izvinjavam se za off, ali kada se vec prica o tome mislim da bi bilo korisno da sve bude na jednom mestu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driver023 57 Napisano Februar 4, 2009 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Europe Motocikl: Honda VFR800F Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam takvu (ili slicnu) sijalicu uzeo u Centru S za moj motor,BOSCH-ova sijalica je u pitanju, pre te sam imao neke valjda kineske, ja nisam verovao kolika je razlika u osvetljenju, a razmisljao sam da stavim halogene, ali samo odustao da ne bih ostetio far... A za stop svetlo sam napravio od LED dioda, videcu kako ce to raditi... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 571 Napisano Februar 4, 2009 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Stavio si neku spec. jaku Bosh-ovu ili obicnu, samo sto se i kod obicne primeti razlika? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driver023 57 Napisano Februar 4, 2009 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Europe Motocikl: Honda VFR800F Prijavi odgovor kao problematičan Pa obicnu Boshovu mada sam ja trazio halogenu ali sa takvim grlom nema,ja sam primetio razliku, bar je duplo jace... Ranije sam vozio sa dugim svetlima i niko nije ni primecivao (kao ni ja), a sad mi odmah blicaju... Mada videcu sad kad skinem far da pokusam da preradim grlo za halogenu... Kod mene je grlo sijalice po BOSH-u BA20d (trazio sam takvu halogenu posto sam video na netu da ima, ali kod nas nema da se nabavi)... Mada svetlece ti dobro bilo koja kvalitetnija sijalica, samo nemoj te kineske uzimati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dentas 55 Napisano Februar 13, 2009 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: u potrazi za motorom Prijavi odgovor kao problematičan Ja na mom TDM-u (95) imam dva fara, i prilicno lose su svetlela, izvadim sijalice i vidim da su balonke sa sesirom od 40\45w. E, sad planiram da na jedan far stavim deo xenon kompleta za auto, a na drugi far neki halogen. Inace sam kupio plasticni adapter za H4 sijalice jer idu sijalice sa obicnim ravnim sesirom.Po manualu u far idu dve sijalice 30\35w, obzirom da cu u jedan staviti xenon (oboreno obicno-dugo xenon), stavio bi u drugi far H sijalicu.... samo koju? Trebalo bi da je 35w, jer je i xenon 35w. Ima li takvih na trzistu? Ili da neko postavi semu sa relejom, pa da stavim klasiku H4 55\60w. Dajte jos neki savet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2089 Napisano Februar 13, 2009 Skuteras, 3707 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja licno mislim ako vec stavljas xenon da ti je bolja opcija da stavis to sa relejima i jacom sijalicom. Ja sam meni stavio neke releje od forda, a za semu sad ne bih nikako znao da ti nacrtam. Drugara elektricar mi pomagao, pricao, ja radio... Stavio sam osram nigtbreaker, a ni philips premium light nisu lose. Prvi razlog sto sam stavio releje i jace sijalice je taj sto je ovde kod mene nemoguce naci sijalice od 35w. Sad kad sam video rezultate koje sam dobio ugradnjom releja i jacih sijalica mogu samo da kazem da je bolje sto ih nisam nasao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...