Ninja66 2810 Napisano Decembar 21, 2008 Drug član, 2749 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Kuratistina tema "Slike u blato zaglavljenih i za put natovarenih enduro motora" me prisetila jednog putovanja koje je preraslo u avanturu. Subota popodne, vreme solidno a dosadno. Krenem sa par ortaka u vozikanje i završimo u selu pored Mitrovice, na prvenstvu Srema u kuvanju kotlića. U Grgurevce stižemo na vreme, kotlići skuvani ,pod šatorom trese muzika i svi vidno alkoholisani. Kao trezne nas ubace u žiri i počne degustacija. Kotlići sve lepši od lepšeg,naravno i ljuti - pa se gasimo špricerima. Dok smo sve isprobali i zalivali šprikijem , uspeli smo da stignemo meštane po alkoholisanosti. Negde izmedju četvrtog i petog špricera, setim se da sam nekada planirao da od tog sela presečem kroz šumu do Titove, tj.Lekine vile . Kroz šumu naravno. Ideja se brzo razvijala. Pored mene kolega motorista koji je nekada bio izvidjač i tvrdi da zna Frušku goru napamet. Popio i on, a dok mi objašnjava kuda da idem konobar mu saspe pun tanjir kotlića u krilo. Srećom pantalone Hein-Gericke nepropusne. Ali ga još i to malo dekocentriše. Sve vreme dok mi objašnjava u razgovor nam se ubauje tip koji jedva sedi prekoputa nas,pijan kao Rus. Tu ga mi na finjaka odhebavamo a on samo vrti glavom i ponavlja :"ti ako budeš tuda išao - nahebao si". Prijatelju ti si pijan,pusti nas. Posle se ispostavilo da je on šumar ,baš u toj šumi... I tako ja krenem da za vida to odradim. Presečem Devojačkim putem (lepa makadamska deonica) ,izbijem na Partizanski put i po direktivi skrenem pored prve rampe u šumu. Pogled na Srem. Skretanje u šumu baš kako je izvidjač opisao. Po izlasku na Partizanski put - levo, posle 300-400 metara na jednoj krivini se vidi rampa i crveni makadam. E ,tu obidješ rampu i gas. I tu se posle pokazalo da postoji isto takvo skretanje,ali par kilometara dalje. E,tamo obidješ rampu i gas. Put malo vlažan ali makadam. Lepo se voza. Stajem , uživam, slikam cveće. Ferdinand. Alkohol još deluje. Nešto kasnije situacija se postepeno komplikuje. Makadam prestaje i počinje dobro natopljen šumski put. Još bolje. malo adrenalina neće da škodi. Uživam. Sve dok ilovača nije blokirala prednji točak. Ali, malo na kvačilo, malo na snagu guram dalje. Sve sporije ali guram. Kad odjednom - kamenolom. Odakle sad kamenolom, niko ga nije pominjao !? I još se put račva. Setim se farbačevog saveta - uvek ugaženijom stazom. Znači levo, ima logike, Titova vila i treba da bude tamo negde. Levo. Tu sam već bio skroz mokar od napora. Alkohol izvetrio. Ali nisam pomišljao da sam omašio put. Odatle nailazim na raskvašene šumske puteve , koji se koriste za izvlačenje drva iz šume. Kad je suvo. Motor se sve teže probija ,tempo spada na 500 metara za pola sata . Ne mogu da dišem od napora ,ventilator se ne gasi ali probijamo se. Put se sve češće račva (ni to niko nije pominjao) i ja pratim Farbačev glas "utabanijom,utabanijom...". Počinjem na svakom račvanju da idem peške (brže je)i levo i desno , ali nema traga od civilizacije. Uporan sam ja . Još dugo sam gurao. Blokirao je i zadnji točak,ilovača se spekla od vrele gume. Posle x skretanja primetim da pada veče, uzmem mobilni ali dometa naravno nema.Odlučim da okrenem motor i krenem nekako nazad.U tom blatu sam ga okretao 15 minuta. I kad sam ga napokon okrenuo konstatujem da sam išao niz brdo i patio se. A sad treba uz brdo !? Popnem se na drvo ,nadjem domet i nazovem Izvidjača i Farbača. Konstatujemo jednoglasno da nemamo pojma gde sam. Ostavljam motor u šumi a oni me čekaju kod asfalta. Onako nadrdan uzmem samo ključeve iz brave i forsiranim maršem krenem nazad. Motor ako neko ukrade - svaka mu čast. Daću mu i ključeve i saobraćajnu. Šipčio sam sat vremena i stigao do civilizacije pre spasilaca. Farbač je došao u borbenom kompletiću a Izvidjač je poneo Rambo nož, sve sa iglom za samozašivanje, kompasom itd. Sve što ima Rambo imamo i mi. U povratku nas sašije pljusak čisto da zaokruži priču. Zezanje drugara, ženino zvocanje (drži se ti Kawe i Mišeluka), da ne pominjem. Sutradan smo sa dva auta otišli u selo, iznajmili traktor i nazad u šumu. I vožnja traktorom je priča za sebe. Kad smo našli Transa skinuli smo prednji blatobran i pajserom oslobodili zadnji točak. Sajlom za traktor i piči. Kad smo se dohvatili tvrdjeg puta Majstor Kvariša (Bože kakva ekipa :shock: ) je izrazio zelju da dalje vozi Hondušinu. Kući sam pjaserom skinuo tri kofe ilovače sa motora i oterao ga kod druga u praonicu. Nije mi se obradovao. Transalp se od tada zove Transfruškogorac. I šta je poenta ? Nemam pojma. :) :lol: :lol: :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuratista 4 Napisano Decembar 21, 2008 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Naravoucenije slusaj sumara i kad je pijan pa i kad ne znas da je to sumar, he, he, he!!! Sad imas iskustvo u off road-u a i dobre fotke!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4756 Napisano Decembar 21, 2008 Ne silazi, 5552 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Jos je i dobro ispalo!!! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 578 Napisano Decembar 21, 2008 Drug član, 1710 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Cudna suma je to Super te vas medjedi nisu izjeli, a i to sto na Hondi nema puno plastike, pa nije bila primamljiva divljim svinjama za zderanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Madhead 14 Napisano Decembar 21, 2008 Svrati ponekad, 210 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast! Fotke su stvarno dobre a AVANTURA, mislim sta reci? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlajabgd 9 Napisano Decembar 22, 2008 Drug član, 1193 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan sad se sa osmehom secas te avanture, ali mogu misliti kako si poludeo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Obelix 140 Napisano Decembar 22, 2008 Zainteresovan, 584 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: ZX 12 R Prijavi odgovor kao problematičan Ma daj... ;D pa čemu služi taj, toliko hvaljen motor, kada se zaglavio u malo blata ? ;D ;D ;D Drž' se ti Kawe... što bi rekli - SLUŠAJ ŽENU Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Decembar 22, 2008 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan zanimljiva avantura po fruskoj gori Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2810 Napisano Decembar 23, 2008 Drug član, 2749 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Transfruškogorac je tada i na susretu u Brčkom dokazao da je nepohebiv. Jeste honda (malim slovima ;D ) ali mu skidam kapu. A ja sam sve vreme znao da će mi to jednog dana biti smešno, ali je onaj dan predugo trajao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Decembar 24, 2008 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan pih, vazno da si sliku u kojoj ulazim u dzbun stavio!!! Cisto da se zna, Kvarisa je prosao kroz isti i izvezao motor na put, bez dalje asistencije traktora!!! P.S.>a ko je realizovao sistem za slepanje?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banbus 6 Napisano Januar 14, 2009 U prolazu, 96 postova Lokacija: Umka Motocikl: Yamaha R1 - 2005 Prijavi odgovor kao problematičan KRALJU svaka cast, ja bi toliko popizdeo da bi moj tamo rasklopio i pobacao delove u sumu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mio 57 Napisano Januar 14, 2009 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: ČaČaK Motocikl: zgodni BMW K100 Prijavi odgovor kao problematičan Čime pereš mašinu posle ovako dobre i lude avanture. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Januar 15, 2009 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Umro sam od smjeha čitajuću ovo. Svaka čsat Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profa 9 Napisano Januar 17, 2009 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: BMW R1100RS Prijavi odgovor kao problematičan Ha , :D Pa,zaboravio si onu narodnu: "Kartu citaj ali seljaka pitaj!" ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Januar 18, 2009 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D Fantastično,no coment. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Januar 18, 2009 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Priznaj Bobane da te je redov Rajan spasavao u raznim situacijama ;D Mogao si ga unaprediti u kapetana...bar... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2810 Napisano Januar 19, 2009 Drug član, 2749 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan KRALJU svaka cast, ja bi toliko popizdeo da bi moj tamo rasklopio i pobacao delove u sumu Veruj mi da sam pomislio i ključeve da ostavim u motoru. Ko ga istera zaslužio je kompletan motor. :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2810 Napisano Januar 19, 2009 Drug član, 2749 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Priznaj Bobane da te je redov Rajan spasavao u raznim situacijama ;D Mogao si ga unaprediti u kapetana...bar... ;D Prvom sledećom prilikom sledi unapredjenje. A prilika će biti, vidovit sam. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale_XT 988 Napisano Januar 31, 2009 Zainteresovan, 442 postova Lokacija: SIRMIVM Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X Prijavi odgovor kao problematičan Ja kad idem na Frusku Goru ponesem u rancu mali vojni asov...zlu ne trebalo,posto je tamo vlazno i leti i to kad nema kise mesecima,a ilovaca je gora od super lepka... Slicno mi se desilo dok sam imao Hondu Dominator,usla ilovaca izmedju tocka i blatobrana i do qrca.Tad sam rekao,nikad vise motor sa blatobranom do tocka. Sve u svemu super si prosao... vidim ja da ces i ti preci u endurase,kao i farbach.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...