Protaa 46 Napisano Jul 28, 2022 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Mokrin Motocikl: Honda NSR 125 Prijavi odgovor kao problematičan pozz drugari imam pitanje imam tomos apn 4 i imam problem hoce stalno da preliva karburator i tesko pali zato sto presisa i onda moram da zatvroim gorivo da bi upalio i nema ler gas u toku voznje kako bih to sredio? i jako sporo ubrzava kao da dobija previse goriva i tekk posle dize obrtaje osecam se kao da vozim hondu v tec pa tek u vece obrtaje pocne da vuce ludo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Jul 30, 2022 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja neki apn 6 kupio u kutijama treba nekada da se sklapa i sve sto ne valja da se menja. Drugar koji treba da sklapa kaze "posle kupis ______ karburator" oko 30 evra i vozis se kako on kaze sa 100 grama 100 kilometara i plus ekstra radi. E sad neko treba da nam kaze koji je to karburator za tomos ili kada ja vidim ovog da napisem ovde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3053 Napisano Jul 30, 2022 8-bit, 1880 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Biker Q je napisao: Ja neki apn 6 kupio u kutijama treba nekada da se sklapa i sve sto ne valja da se menja. Drugar koji treba da sklapa kaze "posle kupis ______ karburator" oko 30 evra i vozis se kako on kaze sa 100 grama 100 kilometara i plus ekstra radi. E sad neko treba da nam kaze koji je to karburator za tomos ili kada ja vidim ovog da napisem ovde. Ja sam probao od kosilice za travu... i mogu da kažem da to nije taj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11134 Napisano Jul 30, 2022 Ne silazi, 2230 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Gde ce da nadje karburatot za APN?Proizvodnja prestala pre 20 godina. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKI 255 Napisano Jul 30, 2022 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: pored ZR Motocikl: cbr 500 f Prijavi odgovor kao problematičan Probaj u Motobike Kać Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6725 Napisano Jul 30, 2022 Ne silazi, 6570 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Apsolutno nije bitno kako se karburator zove...već jel' ispravan ili nije. BING radi savršeno, ali treba znati malo koju diznu staviti (ima sad i ona koja može da se šteluje), naštelovati plovak, iglu u šiberu..itd. Čak i nov kada se uzme, postoji verovatnoća da mora dodatno da se čačne...jer to što je za APN, ne znači automatski da će iz kutije raditi na svakom. Novi karburatori su uglavnom podešeni na standardna podešavanja, koja podrazumevaju određeno stanje cilindra (promer klipa, visine i širine otvora po unutrašnjosti), auspuh, filter vazduha, ugao predpaljenja...i još koješta. Sreća, a i muka, u posedovanju Tomosa je što on trpi razna sranja, ozbiljne promašaje u štelovanju, montaži delova i sl.....i radi....i onda su svi majstori. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Protaa 46 Napisano Jul 31, 2022 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Mokrin Motocikl: Honda NSR 125 Prijavi odgovor kao problematičan moze li meni neko pomoci neka procita gore hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11134 Napisano Jul 31, 2022 Ne silazi, 2230 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Ako preliva karburator onda glavi plovak i ne zatvara dovod goriva.Ako samo ima bogatu smesu onda dizna nije dobra.Koliko se secam APN 4 imao je diznu 64.Od dizne 58-64 jeradio,sa 70 se gusio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Protaa 46 Napisano Avgust 1, 2022 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Mokrin Motocikl: Honda NSR 125 Prijavi odgovor kao problematičan imam oba problema hahaha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6004 Napisano Avgust 1, 2022 Drug član, 2777 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Dellorto karburator je bolji, ali i komplikovaniji. Na Bing karburatoru, standardnom uradis sledece: Kupis nov siber i iglivu Kupis nov plovak Kupis nove dizne u 2-3 velicine. To je sve sto na tom karbu postoji i kad je sve novo, samo se poigras sa podesavanjima. Visina igle sibera i velicina dizne, dok ne dobijes sta treba. Plovak stelujes tako sto se igla plovka pomera kroz njega. Klizi u njemu, da tako kazem. To ustelujes prosto. Stavis plovak i poklopac, pustis gorivo. Kad prestane da curi zatvoris gorivo, podignes poklopac , izvadis plovak i pogledas koliko goriva ima u loncentu. To slikas, postavis ovde i mi ti kazemo da li je nivo OK ili treba podesiti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Protaa 46 Napisano Avgust 1, 2022 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Mokrin Motocikl: Honda NSR 125 Prijavi odgovor kao problematičan okej a sta sa onom diznom sto je dole tj ona ispod Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Protaa 46 Napisano Avgust 1, 2022 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Mokrin Motocikl: Honda NSR 125 Prijavi odgovor kao problematičan ima jedan set da se kupi za 900 din dobijem (bocnu diznu,centralnu,siber,iglicu,osigurac iglice,plovak i dihtung poklopca plovka) kaze bocna dizna je 60 a centralna 2,17 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11134 Napisano Avgust 2, 2022 Ne silazi, 2230 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Ta bocna 60 je glavna za gorivo.A ona 2.17 bi trebalo da je vazduh ako se secam.Mada nesto kroz maglu bi rekao da je bila 1.90. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žarko Goča 0 Napisano Septembar 11, 2022 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 30.7.2022. at 8:38, cezarpa je napisao: Gde ce da nadje karburatot za APN?Proizvodnja prestala pre 20 godina. Moze se naci po Facebook grupama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav i 888 0 Napisano Maj 3, 2023 U prolazu, 1 post Lokacija: Novi Sad ; SRBIJA Prijavi odgovor kao problematičan Kod koga u Novom Sadu da oteram APN 4 da mi sredi karburator, da čovek stvarno zna svoj posao? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...