Jump to content

Moto Zajednica

Potroshnja MZ-a i josh po neshto...

Recommended Posts

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Orion craus 49

Zna li neko koliko troshi Mz etz 250? Imam takav osecaj da se navuko na benzinjaru i da bash loche.

Ima li neke veze shto mu je zadnji zupchanik menjan za veci? Sad ima 50 zupchanika. Pretpostavljam da broj zupchanika ima veze sa ubrzanjem.

I molim vas iznesite sve ostale pojedinosti koje mislite da mi mogu pomoci. Valjda ima vas shto ste vozili to magare. :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 31 postova

ne znam za potroshnju, ali verovatno troshi vishe nego kad je bio nov,..

a oko zupchanika: ako prednji stavish manji dobicesh na snazi, ako prednji stavish veci dobicesh na brzini,a izgubiti na snazi, ako zadnji stavish veci dobicesh na snazi, a ako zadnji stavish manji dobicesh na brzini.

a ako si stavljao zadnji veci dobio si na snazi,..stime brze navlachish u obrtaje,...tako vishe troshish goriva(ne mnogo vishe al opet),..logichno.

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde
Duži prenos èuva motor :!:
JAKO! To strogo zavisi od namene i upotrebe. Ako se skakuce po sumama i gorama, nista mu ne pomoze dug prenos, samo ga ubije...

• Zainteresovan, 585 postova

Pa mogao bi da znas da zupchanik ima odredjeni broj zuba a ne da zupchanik ima zupchanike ili sta vec...i Vladko bi mogao da zna da se promenom zupchanika ne menja snaga nego ubrzanje i maksimalna brzina. Sto se potrosnje tice lancia je lepo rekao mada drug sto vozi MZ251 kaze da mu nekad trosi i manje od 5

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Orion craus 49

^

Pozdrav' date='

i koliko se secam svi su mi trosili od 5-6 [b']pa navise[/b].

:wink:

EDIT: da, da. greshka za zubce.

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

verovatno je u nekakvoj normalnijoj voznji 251 kudikamo majni potrosac ali u doba kada se pojavio, ja sam taman presao sa jedne Jote (laverda) na njega i ne secam se vise ni kako sam ga razradjivao, secam se samo da sam od 251 zahtevao da bude isto sto i Jota i Miraz pre nje...u to doba tako je zvucao izazov za brzinom. Danas je MZ definitivno inferioran motor po pitanjima brzina, cena i drugih parametara pa se mozda i vozi normalnije jer ako zelis brzinu, kupis "japanca" za neke male novce pa juris, ranije je "japanac" bio san za nas uglavnom i to po vise pitanja, "nemca" da i ne pominjem, to gledamo kada dodju turisti na more :)

Stoga prihvatam definitivno da je moguce da 251 manje trosi ali ako i trosi manje, i to je prevelika potroznja za svoje performanse u danasnje vreme, moj subjektivni stav.

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

prospekt 1: MZ ETZ 250 u proseku troši 4 l/100km

prospekt 2: MZ ETZ 250, od 3,9-5,5 l/100km

prospekt3: MZ ETZ 251, od 3,9 do 5,5

Moj troši 4l, uštinut je koliko god može podesivom iglom na karburatoru a ceo motor je potpuno uštelovan i nov. Inače, potrošnja od 5-6 uopšte nije retkost, čak šta više, češće se sreće. Od mojih 4l mislim da je teško postići manje, svaka čast onome ko uspe!

Na cenu benzina treba dodati  cenu ulja koje se, za razliku od drugih mašina, ne menja već troši, troši, troši...

Imaš i temu o 2T uljima na kome razmenjujemo iskustva.

a oko zupchanika: ako prednji stavish manji dobicesh na snazi, ako prednji stavish veci dobicesh na brzini,a izgubiti na snazi, ako zadnji stavish veci dobicesh na snazi, a ako zadnji stavish manji dobicesh na brzini.

a ako si stavljao zadnji veci dobio si na snazi,..stime brze navlachish u obrtaje,...tako vishe troshish goriva(ne mnogo vishe al opet),..logichno.

Modeli 250i 251 nisu u u tom pogledu isti. 250 ima prednji lančanik od 19 zubaca a 251 ima 21 (u standardnoj varijanti). Sem toga, postoje prednji lančanici od 15, 16, 17, 18 zuba koji služe kraćem prenosu, većoj snazi a manjoj brzini i koriste se za modele 125/150 ili opciono za 250/251. Sa druge strane, model 250 ima točak 18 a 251 16.

Tip koji prodaje delove na buvljaku kaže da zadnji lančanik postoji samo u jednoj varijanti tako da savetujem da izbrojiš zupce i prednjeg i zadnjeg kako bi se videlo šta je tu menjano.

• nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova
  • Motocikl: 4x4

do nedavno sam vozio etz 250, trosio je oko 5l mesavine 3%, zupcanike niti sam menjao, niti sam brojao zupce, samo sam mu jednom stavio novi lanac. Ako te jos nesto konkretno interesuje, pitaj...  potrosnja mu nije konkurentna, ali cena i odrzavanje svakako jesu, za te pare, veoma slatka voznja...

• Drug član, 1854 postova

Moj i bratov mz je uvek bio ispod 5 i to dosta, ali smo ga vozili normalno, bio je max ustrojen i tako je i isao, pogotovu sa 21 lancanikom.

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: Yamaha Virago 535

Koliko se ja sećam, preko pet litara, i to ako se "muški" vozi, ne bi smeo da ide, bez obzira na prenos. Ako troši viiše, nešto zasigurno nije u redu sa karburatorom, odnosno sa paljenjem, svećicom, ili sa već nečim

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja