novajlija 2 Napisano Avgust 22, 2006 U prolazu, 77 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Cao svima! Upravo sam, ali jedva, izbunario moto forum na nasim prostorima...Bice da nisam do sada posteno ni trazio... Da mnogo ne bih gusio odmah na pocetku o svom CV-u, zamolio bih vas za misljenja i savete, unapred hvala! Imam 26 god, i veeeec dugo, to jest od kada znam za sebe volim i zelim motor, a do sada nisam imao ni priblizno mogucnosti za kupovinu.Posto su neke finansije na pomolu, vreme mi je i da se pozabavim ozbiljnije odlukama koje mi predstoje. Do sada nisam vozio motore, tj pomalo skutere, i par puta od druga sam uzimao sada vec bivsi njegov bajk Suzuki rm125(koji ide kao blesav za tu kubikazu);sto ce sve reci da nemam iskustva. Krajnja ciljna grupa su mi R-ovi, jer zbog njih i volim motore, ili cak neka blaza varijanta, udobnija, tipa Hornet... Do tih motora cu morati jos mnogo mleka da popijem, ne bi li im dorastao.To jest do pre neku godinu da mi se nudilo odmah bi seo na neku zujku, jer tada nisam mnogo razmisljao, a sada vec imam neki stimulativni strah, koji me tera da promisljam racionalno, a ne instiktivno. E, o cemu se radi.Intenzivno razmisljam o nekom motoru koji ne bi bio bas maleni, a ni neki strvinar; vec o nekoj medium varijanti, koja bi mi bila dobra skola. Razmisljam o Suzukiju gs500e, Dominator Hondi, i ponajvise o Kawi KLE500. Ona mi nekako najvise bode oci, jer mi je prelepa, a ujedno mi deluje dovoljno smireno, da bih se ucio na njoj. Uglavnom razmisljam o uvozu takvog motora, i to plafon '95 godiste, jer ce za toliko mozda biti para. Mislim da bih ako taj period inkubacije i ucenja prodjem bezbolno, za koju sezonu stigao do mog sna jos iz detinjstva Suzukija GSXR 750 '91, strogo plavo-belog, ili eventualno zxr 750 '92/3. Nekako su mi se ti motori toliko urezali u um, da i dalje najvise dobijem pritisak u stomaku, upravo kad vidim takvog jednog "starca" na ulicama. Dakle, posle ove cele smorne price, interesuju me vasa misljenja o "prvom" motoru, da li pucam u dobrom pravcu, da li sam se precenio, da li biram pravu klasu, ili vi imate neke savete drugacijeg tipa??? Sve sugestije i saveti su vise nego dobrodosli-hvala!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Avgust 22, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan ida li biram pravu klasu' date=' ili vi imate neke savete drugacijeg tipa??? Sve sugestije i saveti su vise nego dobrodosli-hvala!![/quote'] Svi saveti su razlièiti i svi zbunjuju. Svako æe ti preporuèiti ovakav ili onakav bajk zbog toga ili onoga. Zato æeš lepo da sedneš na svaki za koji ti se ukaže prilika, pa makar vozio samo 10m i PROBAŠ, pa æe ti se samo reæi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
novajlija 2 Napisano Avgust 22, 2006 U prolazu, 77 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Da...to je definitivno jedini nacin...Mada, imam frku od uzimanja tudjih motora, upravo zbog neiskustva, jer ne bih zeleo da se posle dva metra glupom okolnoscu nadjem na patosu sa tudjom masinom.Da je moj, neka,ali tudje-samar na ledjima veliki. A jos povrh tih cinjenica, ja stvarno nemam od koga da probam KLEa, ili GS500, jedino sa cim dolazim u susret stalno je drugarov zx9...Hvala u svakom slucaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
novajlija 2 Napisano Avgust 22, 2006 U prolazu, 77 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan I da, zaboravih, jos jedan konjic mi se zalepio za oko, pa i on upada u tu gomilu koja me privlaci za start zxr400... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9692 Napisano Avgust 22, 2006 Drug član, 4417 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Cao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedriic 1 Napisano Avgust 22, 2006 Svrati ponekad, 436 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao! Koliko vidim odlicno razmisljas. Pocni sto pre da se vozis na necemu pa ce sve doci na svoje mesto. Sve nedoumice ce nestati vrlo brzo i doci ces do onoga sto ti se ustvari dopada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 158 Napisano Avgust 22, 2006 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Moj savet ti je da staviš pod dupe neku mašinu što pre. Ako se tek sada razmišljaš o uvozu, onda si veæ zakasnio. Kupi ono za šta imaš love i vozi. Lako æeš kasnije menjati. Bar sam ja tako radio, pa sada mogu da kažem da sam promenio 3 motora veæih od 250cc. Cenim da ti je ukus slièan mojem, jer ja vozim GS500 a vozio sam KLR (i nikada ga neæu prežaliti). Par dana èitaj forum, naæiæeš dosta tekstova koji ti mogu pomoæi u biranju. Mada, ponavljam, gledaj da što pre kupiš bajk... Ko bira, masturbira. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Avgust 22, 2006 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Odmah juri GS500 ili jos bolje Kawasaki ER5... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxa 35 Napisano Avgust 22, 2006 U prolazu, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia SL1000 Falco, Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodošao generacijo! Taèno znam kako je kad uzimaš prvi motor u tim godinama. Mene je ubijao blam što ne znam da vozim. Nisam znao èak ni kako se šalta. O nekakvoj probi nije bilo ni govora. Seæam se kada sam prvi put izašao na ulicu da su me komšije pitale u èemu je problem sa motorom, a ja im onako stidljivo objašnjavao da je sa motorom sve u redu, da je problem u meni... U svakom sluèaju, izbegavaj bilo šta sa oklopom. 500cc dvocilindraš je dobar izbor, znaèi Honda CB500, Kawasaki ER5, GPZ500, Suzuki GS500E. Problem sa ovim mašinama je što ih veæina uzme kao prvi motor koji æe kratko voziti, tako da su mahom padali ili su slabo održavani. Pogledaj po netu šta je sve potrebno proveriti kod polovnog motora ili još bolje povedi nekoga ko se razume u "materiju" . Sreæno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
novajlija 2 Napisano Avgust 22, 2006 U prolazu, 77 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Ej, hvala na odzivu mom pitanju i na dobrodoslici! Sad pristigoh kuci, i pri dolasku na sajt sam mislio da i nema novih ogovora, kad ono... Hvala na savetima! Da se pitam ja, a ne dzep, vec bi neka raga bila moja, ali je moja trenutna volja ipak sekundarni faktor. Moram prvo da prodam jednu ljubav(hi-fi sistem iz kuce), da bih imao lovu za drugu;a do tada bleja, i promisljanje u prazno...Da, definitivno sam i ocekivao ce se ukusi oko prvog motora uglavnom poklapati medju sobom, jer motori koje sam pominjao i jesu oni za koje se svi lepe na startu. Sto se tice godina, i nije mi frka sto cu tek sada pocinjati, jer sam do sada ako nista drugo stekao bar dobru percepciju saobracaja, doduse "iza soferke".Nemam ni frku od motora, jer ovaj koji sam pomenuo da sam vozikao RM125 Suzuki, je veoma besan na gasu i stalno tezi da se " otkine sa lanca", a nekako smo se srodili odmah, bila ljubav na prvi pogled.Videcemo...cekam lovu, pa kad je bude, prica ide dalje i dobija pravi smer. A do tada...tu smo. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Avgust 22, 2006 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Odmah juri GS500 ili jos bolje Kawasaki ER5... Uze mi rec iz usta... Ako ti je krajni cilj R motor, uzmi Kawu ER5, jeftin je, lepo se vozi, nije preterano jak, a opet dovoljno da se iseces od straha par puta i naucis sta smes a sta ne smes... Motor je jako dobar za pocetnike. Sto se tice uvoza tu moram da ti razbijem neke iluzije... Nije to bas ni tako jeftino ni tako lako uraditi. Tamo nesto sto je dobro kosta i ako je staro 10 godina. I tamo ima prevaranata kao i ovde. Razmisli. Ja bi pokusao prvo ovde da nadjem nesto sto valja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1857 Napisano Avgust 22, 2006 Vlasnik sajta, 5359 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Momci su ti dali dobre savete za motore. Bravo! U tu grupu motora bih uvrstio i sigurno Hondu CB500 koja je sjajan motor za pocetak, a opet je malko kvalitetniji od ostalih vrsnjaka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Avgust 22, 2006 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi bre nesto i vozi se je8o marku i model (naravno valjalo bi da bude Honda ). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
novajlija 2 Napisano Avgust 22, 2006 U prolazu, 77 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi bre nesto i vozi se je8o marku i model (naravno valjalo bi da bude Honda ). Bih rado, ali situacija ipak nalaze jos cekanja. A u vezi sa Hondom...iako sam ja skroz subjektivno vezan, impresijama iz detinjstva za gore pomenute odredjene motore, Hondu ipak i ovako kao totalni laik dozivljavam kao vodilju. Hvala na komentarima i dobrim namerama, svima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Avgust 22, 2006 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Vecina gore potpisanih forumasa su ljute motordzije koje su prosle gomilu motora i mlooogo km. Tebi treba savet iz ''prve ruke'', neko ko je bukvalno juce seo na motor...neko ko je odmah zajahao 650 a da je pri tom video kako se menjaju brzine samo na internetu :mrgreen: ...e...taj sam! Hvala Bogu pa nisam otisao na nekog R-a, nego pravo u sektu. :twisted: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Avgust 22, 2006 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vecina gore potpisanih forumasa su ljute motordzije koje su prosle gomilu motora i mlooogo km. Tebi treba savet iz ''prve ruke''' date=' neko ko je bukvalno juce seo na motor...neko ko je odmah zajahao 650 a da je pri tom video kako se menjaju brzine samo na internetu :mrgreen: ...e...taj sam! Hvala Bogu pa nisam otisao na nekog R-a, nego pravo u sektu. :twisted:[/quote'] Mislis nego pravo na sine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzarafastaraik 0 Napisano Avgust 22, 2006 U prolazu, 3 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto sam rekao, ne ne ne ne ne sinko to ti nikada nece poleteti.. Druze nesto ti se kubikaza nepoklama.Koliko vidim napisao si da imas VFR 750, a vamo si napisao da vozis 650 ccm. Tuuuuu mi se nesto ne poklapa, aj za pocetak to promeni ili se dogovori sam sa sobom sta vozis. Mislim 50 ccm nije za bacanje. a za menjanje brzina moras da odes u onu skolicu zove se AUTO SKOLA e tamo ce te primiti bilo ko( SLOBODNO RECI DA SAM TE JA POSLAO) I naravno treca stav je da upoznas ekipu iz bloka 62. Nije tesko pronaci,taxijem se jako brzo stize naravno sali se Dzarafastaraik.... Eto uradi ovo pa se vidimo tamo na leto.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Avgust 23, 2006 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto sam rekao' date=' ne ne ne ne ne sinko to ti nikada nece poleteti..Druze nesto ti se kubikaza nepoklama.Koliko vidim napisao si da imas VFR 750, a vamo si napisao da vozis 650 ccm. [/quote'] Sta su vam to sipali u vodovod?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Avgust 23, 2006 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Mislis nego pravo na sine Budala se uci na svom a pametan na tudjem iskustvu (motoru) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1857 Napisano Avgust 23, 2006 Vlasnik sajta, 5359 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto sam rekao' date=' ne ne ne ne ne sinko to ti nikada nece poleteti..Druze nesto ti se kubikaza nepoklama.Koliko vidim napisao si da imas VFR 750, a vamo si napisao da vozis 650 ccm. Tuuuuu mi se nesto ne poklapa, aj za pocetak to promeni ili se dogovori sam sa sobom sta vozis. Mislim 50 ccm nije za bacanje. a za menjanje brzina moras da odes u onu skolicu zove se AUTO SKOLA e tamo ce te primiti bilo ko( SLOBODNO RECI DA SAM TE JA POSLAO) I naravno treca stav je da upoznas ekipu iz bloka 62. Nije tesko pronaci,taxijem se jako brzo stize naravno sali se Dzarafastaraik.... Eto uradi ovo pa se vidimo tamo na leto..[/quote'] Drugar, malo si pobrkao... Areout ima vfr 750, a taj lik koji je pisao da vozi 650 zaista i vozi 650 - Smajser. Ko radi taj i gresi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzarafastaraik 0 Napisano Avgust 23, 2006 U prolazu, 3 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan Ko radi taj i gresi, ajde sad sta je 50 cm? I sta sada da radim>? Da pojedem necije dete, da izbodem nekoga hemiskom? E pa necu, aj da cuje sada.. Ko sme na crtu od cukarice do izlaza Niskog auto puta? Ko izgubi predaje kljuc! Ajmo junaci!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Avgust 23, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Ko radi taj i gresi' date=' ajde sad sta je 50 cm?I sta sada da radim>? Da pojedem necije dete, da izbodem nekoga hemiskom? E pa necu, aj da cuje sada.. Ko sme na crtu od cukarice do izlaza Niskog auto puta? Ko izgubi predaje kljuc! Ajmo junaci!!!![/quote'] Iiiijuuu, kakav OFF !!! Ajmo malo cool (beer) pa nazad na temu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzarafastaraik 0 Napisano Avgust 23, 2006 U prolazu, 3 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan Ma koji OFF? ajmo momcii.. Ko voli nek izvoli.. IZAZIVAMO KO SMEEEEEEEEEE? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan80 11 Napisano Avgust 23, 2006 U prolazu, 50 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice kawe mozes da je pogledas na N.Beogradu - perionica Petosevic imaju prodaju i rent-a bike a ako budes hteo da se provozas na nekom slobodno me pozovi da se dogovorimo za dan pa da odemo ( drugar mi radi na iznajmljivanju) :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
novajlija 2 Napisano Avgust 26, 2006 U prolazu, 77 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Novosti kod mene. Ovih dana, cim se prolepsa vreme, dobijam na koriscenje, na nekih desetak dana, od druga GPZ500s, koji ce, ako sve bude u redu, kada skupim kes, postati moj permanentno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...