Jump to content

Moto Zajednica

Hrvatska vs Crna Gora

Recommended Posts

• Zainteresovan, 845 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride

par puta sam prolazio hrvatsku obalu, ali nazalost samo autom. prosle nedelje sam bas prosao kroz Rijeku, i odusevio sam se...

cijela obala se mora obici motorom...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1162 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750

prelep putopis odmah sam se setio moga putovanja po crnogorskom primorju,inace o crnoj gori smo prosli nekoliko policiski patrola i niko nas nije dirao niti zaustavljao,takodje i kroz bosnu dok smo isli za sarajevo i mostar,a takodje planiram da 2009idem na susret u umag i malo obidjem hrvacko primorje ali me je sada malo strah od one price u vezi konobara i njegove bande

• Zainteresovan, 681 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR

Kvarni, ja sam 2003 god isao KOLIMA sa PG tablama kroz cijelu HR, od Dubrovnika pa sve do Opatije, u Splitu se vozikao sat vremena, i tamo prenocio. Niko mi nista rekao nije, osim u Rijeku neku kreten nesto se izdrkavao, pa kad je vidio uzvratnu informaciju oladio je. U Primosten sam boravio 2 dana, opet sa istim vozilom i nikad niko ama bas nista da mi prebaci il dobaci. Nadju se kreteni svudje, samo je pitanje kako odreagovat tada. Ja recimo cutat ne mogu, a to i nije bas dobro jbg... al srecom sve je ok bilo tada u Rijeci.

Druga stvar, vrlo malo policije ima kroz HR i to mi se skroz svidjelo. Putevi su im.... mislim da je suvisno trosit rijeci na to, znaci FENOMENALNI. Tacno je milina vozit tim putevima, a i kultura vozaca je na mnogo vecem nivou nego u CG. Jedino sto se necu slozit sa tobom jeste to da je makar meni mnogo tuzniji dio od Splita pa navise ka Rijeci... nekako mi je monoton. Previse kamena i malo lijepih plaza kao u juznom dijelu.

CG treba da radi na putevima i obrazovanju policije pa poslije toga mozda i budemo konkurenti komsijama.

Poz

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)

neku kreten nesto se izdrkavao, pa kad je vidio uzvratnu informaciju oladio je.

Ja bas nisam bio dirnut i nisu me doticne budale ganule, ali bilo je ljudi koji su to mnogo teze primili...

• Svrati ponekad, 231 postova

Ne znam sta kasti!?  ??? Lepo proputovanje. Ja se vec godinama nadam jednom letovanju na hrvatskom primorju, ali mi se nikako neda. Bice valjda. Sto se tice carinika mislim da je najveci biser, barem za mene, bi kad sam se vracao iz RS u Srbiju preko Race i na nasoj granici mi carinik trazi zeleni karton!?  ??? Izvinte za neobavestenost, ali ja se vracam u svoju drzavu. Prosao sam i hrvatsku i bosansku granuicu a da mi niko to nije trazio. Koji ce qrac sad to njemu !?  ??? Toliko i o obrazovanosti nasih carinika. E da,putovao sam kolima.

• Zainteresovan, 666 postova

Kvariša, žao mi je što pišeš ovako nekorektne tekstove, jer sam imao utisak da se tako nešto ne može dovesti sa tobom u vezu. Uopšte ne vidim potrebu da miješaš Crnu Goru u jednom putopisu koji to prestaje da bude u samom početku. Mogao si da pišeš o svom putu na hr. primorje, jer ne vidim nikakvu dodirnu tačku tvog putovanja sa Crnom Gorom. I slike, i tekstovi koji su vezani uz njih, su jako lijepi, ali meni potpuno sakriveni tvrdnjama u samom početku. Osnovna tema je da želiš ljudima da olakšaš da se odluče za jednu ili drugu destinaciju, a samo u jednom trenutku pomeneš moju zemlju, u toliko negativnom kontekstu, da ja prosto ne mogu da vjerujem da je to istina, a u cijelom ostalom tekstu pišeš hvalospjeve o hrvatskom primorju. Pa vi odlučite...

Ako se ne baviš politikom, trebao bi svakako...

Kažeš da imaš mnogo prijatelja ovdje. Da li si i njima dao ovo da pročitaju? Ja ne mislim da mene smatraš za prijateljem, jer znaš da ću ovo prije ili kasnije pročitati. Kao i ti, ni ja ne mogu prećutati i zato ti i ovo pišem. Počinješ pisati putopis i na samom početku kažeš da je dosta politike i da ideš pisati putopis. I ja bih ti preporučio da to radiš, jer na ovom forumu, bar do sada, je bilo bez politike. Obišao sam sve tri zemlje uzduž i poprijeko. Imao razne kontakte sa policajcima i graničarima. Bar 30 odsto je bilo ružnih iskustava, ali nikada nisam rekao da je Srbija ili Hrvatska takva kakvi su joj policajci. Pa ti i sam znaš da to nema blage veze sa realnošću, ali neka, ne smeta, čak može i da koristi, samo ne znam kome...

I na kraju, lijepo si se proveo u Hrvatskoj. Ništa ti se nije desilo, a što se može "očekivati". Bravo Kolumbo. Pa to si mogao i da zaključiš iz svakog mog putopisa. Obišao sam cijelu hr. obalu, nekoliko puta bio do Zagreba, a platio sam samo za gorivo, sve ostalo su plaćali moji domaćini. Fantastična zemlja koju svakako treba obići, ali ako sretnete nekog umobolnog policajca koji će vas maltretirati isto kao i svoje zemljake, zaboravite na nju i na prijatelje koje imate u njoj...

• Zainteresovan, 630 postova
  • Motocikl: crf 1000

Crna Gora vs.Hrvatska?

Crna Gora naravno.Razlozi su mnogobrojni kako rodbinski,zavicajni,emotivni,slicni mentalitet ...

Hrvatska mozda, nekad u buducnosti ali dalekoooj ....

Ne razumem motive za odusevljenje  boravkom u Hrvatskoj kako kod ljudi odavde tako i kod mojih zemljaka iz Crne Gore....

Znate onu izreku :Slabo pamtis ,brzo zaboravljas!

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

Crna Gora vs.Hrvatska?

Crna Gora naravno.Razlozi su mnogobrojni kako rodbinski,zavicajni,emotivni,slicni mentalitet ...

Ne razumem motive za odusevljenje  boravkom u Hrvatskoj kako kod ljudi odavde tako i kod mojih zemljaka iz Crne Gore....

Motiv? Motiv je odusevljenje da vidis dalje od svoje prcije, pa jos kad mozes da vidis prijatelje koje godinama nisi video...

Ja dobro pamtim i sporo zaboravljam ;) Ali to je politika i ovde joj nije mesto. Ako zelis da se prepucavamo po tom pitanju biraj kafanu ;)

• Zainteresovan, 666 postova

Crna Gora vs.Hrvatska?

Ma nije to u pitanju...

Mogu razlozi za odlasak u Hrvatsku da budu isto rodbinski, zavičajni, emotivni i sličan mentalitet. To je sve od osobe do osobe, i ja ni ne tražim da se ljudi odlučuju. I jedna i druga država su jednako lijepe na svoj način, i obadvije treba obići, čak i Crnu (nam) Goru...

Problem je u načinu pisanja ovakvih postova, i (ne)poštovanju nečije zemlje, i to još od ljudi koji dok su bili kod nas, pričali su kako im je divno, i da se ovdje osjećaju odlično...

Nijednog trenutka dok se Kvariša nalazio u Crnu (nam) Goru, bar u mom društvu, nisam primijetio da mu je žao što je došao i da više nikad neće...

• Svrati ponekad, 156 postova
  • Motocikl: šerpa plav, penzionerski

Bome baš lepo. Za ove 3 godine kolko se vozimo, dve smo letovali u Hrvatskoj, jednu u Sloveniji. U CG, tj MNE, na moru sam bio dva puta u prošlom veku i nikako mi se nije svidelo. Dal je u pitanju razlika u geografiji il psihologiji il oba, da ga 'bem. Kroz CRO i BIH sem pasoške kontrole i zelenog kartona, nikakvi drugih susreta sa uniformisanim licima nismo imali, a granični službenici su maksimalno korektni. Nigde nismo prekrivali tablice, prolazili smo kroz Vukovar, Vinkovce, Osijek,Sarajevo, Mostar, preko Like, Banije i ni jedan incident nismo imali. Po pitanju bahatosti na putevima, naši prednjače. Da se ne protumači pogrešno, ne mislim da su naši vozači najbhatiji, već sam najviše neugodnosti imao po putevima kod kuće, ako se ne računa Mađarska, al ona nije tema. Preporuka za odmor u Dalmaciji i sa naše strane.   

• Svrati ponekad, 97 postova
  • Motocikl: R1200GSA LC

POzdrav svima.

Pisem iz Splita i bio sam u Bijeloj i HN prosle godine doduse s autom i nemam nikakvih primjedbi uopce.

Prijatelj je bio sa zenom na Stromu i prosli su obalu i Lovcen preko vikenda i samo imaju rijeci hvale od usluge do odnosa prema njima.

Slazem se s vecinom i mislim da ima budala na svim stranama i ako se naleti na takve isto je svima.

Pozdrav svima i Sretna Nova Godina.

• Enduraš, 6388 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ove godine sam bio preko firme u poseti jednoj fabrici u hrvatskoj koja je na samoj slovenackoj granici. Nikakvih problema nismo imali. Na jednoj benzinskoj pumpi smo pravili duzu pauzu za rucak i tu se stvorila patrola policije da paze na nas. Popricali smo malo sa njima i rekli su da su tu za svaki slucaj da ne dozivimo neke neprijatnosti od budala kojih svuda ima (grupe navijaca su se vracale sa neke utakmice). Znaci moja iskustva sa hrvatskom su pozitivna.

• Zainteresovan, 719 postova
  • Motocikl: KTM ima

Bar dok nas sveopsta globalizacija jednom skroz ne poravna, najveca lepota ovog sveta je u svakojakim razlicitostima. Samo je ljudska glupost univerzalna stvar, zastupljena na celoj Zemlji. Iz te kategorije i dolaze budale koje se ovde spominju, a mogu se sresti na putevima bilo koje drzave. Ali, ja sam malo bolji od njih pa im ne dozvoljavam da uticu na moj sud.

• Zainteresovan, 576 postova
  • Motocikl: MS 1000DS, Apeninac

Ti ni putopis ne umes da napises,a da se ne posvadjas,ccccc,jos ako ispricam za Kitkat!!!

Nemojte da se ljutite na njega,bio je stalno gladan,zato je to....ne voli RIBU,NI VINO,a vino lepo bilo,skoro k'o moje...

PICT0083.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja