zlajabgd 9 Napisano Decembar 10, 2008 Drug član, 1193 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan OVO VIDEH KOD KOMSIJA NA FORUMU Sa 1.5. ove godine u našoj zemlji (sloveniji)počinije novo razdoblje za nas bikere. Opasno su digli kazne za promjetne prekršaje, tako da ako zalutate vamo, lutajte pažljivo! Primjeri: - vožnja kroz naselje- ograničenje 50 km/h. Ako si prebrz za 30 km/h, košta te to 1.000,00 €. - neupisan auspuh u homologaciju vozila (ako nije original), košta te 417,00 € - neupisana bilo koja promjena, košta isto toliko. - vožnja motorom po zadnjem ili prednjem: 400,00 €. - mobitel: 120,00€ - alko: 450-900 € (tako da ak si koma pijan i telefoniraš, isplati se više od biti malo brži) prepisano s drugog foruma(napisao slovenac) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano Decembar 10, 2008 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan Ne razumem ovo za homologaciju, sta ako stavim aftermarket auspuh, 'de da upisem? Neka promena, kakva promena, ok boja, ali sta stavio sam garmina i izvolte kaznu?!??! WTF?!?!?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Decembar 10, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Ne razumem ovo za homologaciju, sta ako stavim aftermarket auspuh, 'de da upisem? Bilo koja promena mora da se evidentira, i to je i kod nas regulisano zakonom, samo sto niko ne gleda. Mada, sad kad im usfali novaca nebi me cudilo da neko se seti toga. Imas rubriku "napomena" u saobracajnoj. Tu se upisuju sve naknadne prepravke, tipa uradjai za vucu, uredjaj za LPG, itd, itd... Tako na primer kad kupis neki auspuh, a nema prilozenu homologaciju, ti ides pred komisiju (masinskog fakulteta) da ti istu izdaju (AKO je u skladu sa normama ZOB-a), pa sa tim na vanredni tehnicki pregled, pa u SUP na izmenu podataka u saobracajnoj. A, da, jel sam spomenuo da ce te cela parada kostati najmanje 50E? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca035 36 Napisano Decembar 10, 2008 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Cuprija Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da to za homologaciju ne treba da se upisuje nigde vec ako kupite aftermatket auspuh mora da ima onaj broj na njemu sto znaci da je testiran i ne smeta nikom.Dobijate i knjizicu sa tim brojem.tako je bar kod mene.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Decembar 10, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da to za homologaciju ne treba da se upisuje nigde vec ako kupite aftermatket auspuh mora da ima onaj broj na njemu sto znaci da je testiran i ne smeta nikom.Dobijate i knjizicu sa tim brojem.tako je bar kod mene.... C, vec sa tom knjizicom (to je homologacija) ides na tehnicki pa u SUP! Isto vazi i za ugradnju vetrobrana, drugog kormana, amortizera,...itd, itd. Sad niko ne obraca paznju, ali teoretski, mogu da vas odvedu na vanredni tehnicki pregled i kazne zbaog "nakandnih prepravki na vozilu". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 10, 2008 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan U Nemackoj vec godinama sve upisuju. Oni imaju saobracajne dozvole ko neku knjizicu, i sve sto se stavi na motor mora biti atestirano, i upisano u saobracajnoj. Primera radi - jedan prijatelj je pre 20 godina uvezao Suzuki GSX 1100, i u saobracajnoj mu je bilo sve upisano ( oklop, komande, volan, gepek , drugo sediste . . . .) - sve sto nije bilo fabricko na motoru, vec dodato ili zamenjeno. Pretpostavljam da se i ovde radi o istoj stvari ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Decembar 10, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Q Quuu ako će meni da izda dozvolu za moj motor ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gio 140 Napisano Decembar 10, 2008 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: New Now City Motocikl: Suzuki SV 650 s k1 Prijavi odgovor kao problematičan Znam ja josh pre par godina kad je ortak uvezao nekog stila full sredjenog iz shvabije.. sve lepo upisano i evidentirano shta je menjano i to.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan_ZR 7 Napisano Decembar 10, 2008 Advanced Member, 791 postova Lokacija: Зрењанин Motocikl: Sv650n Prijavi odgovor kao problematičan kukala im majka! pa de nadjose sada da se proseravaju?! ovaj moj auspuh ne znam bas koliko je u okivirima dozoljene glasnoce... izgleda da je sada bolje da bezim nego da mi pisu 400EVRA za takve glusposti!!!! ... sada videh da je to za sloveniju! fijuuuh. to dok dodje do nas... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeljaYZF 180 Napisano Decembar 10, 2008 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan E pa to je preterivanje stvarno !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1973 Napisano Decembar 11, 2008 Aktivirao se na času, 3281 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: Tamić XL-1000V Prijavi odgovor kao problematičan Q Quuu ako će meni da izda dozvolu za moj motor ;D ;D ;D Moraćeš da nadješ vezu u muriji... Tako se to radi u normalnim okruženjima, napraviš sranje sa kosilicom za travu, oni ti oduzmu full vozačku dozvolu, pa se ti češi! Sasvim je normalno da ti izduvi imaju homologaciju o broju dB za uličnu upotrebu; zamislite ložače po nbg bulevarima sa izbušenim sulundarima marke - ''made in brusilica'' pa kad ga zavrne baja u o1h ujutru od 1 - 4. brzine od 8-14.000rpm, našta to liči. Pa tako 25 puta u sat ipo vremena. Ko ima malo dete, zna o čemu pričam . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Decembar 11, 2008 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Za neupucene da citiram Filipa K. Dika : "EMPIRE NEVER ENDED". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Decembar 11, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Q Quuu ako će meni da izda dozvolu za moj motor ;D ;D ;D Moraćeš da nadješ vezu u muriji... Tako se to radi u normalnim okruženjima, napraviš sranje sa kosilicom za travu, oni ti oduzmu full vozačku dozvolu, pa se ti češi! Sasvim je normalno da ti izduvi imaju homologaciju o broju dB za uličnu upotrebu; zamislite ložače po nbg bulevarima sa izbušenim sulundarima marke - ''made in brusilica'' pa kad ga zavrne baja u o1h ujutru od 1 - 4. brzine od 8-14.000rpm, našta to liči. Pa tako 25 puta u sat ipo vremena. Ko ima malo dete, zna o čemu pričam . Moje dete voli kada čuje lepo motor, neznam kakvu si to osetljivu decu pravio. Moj volili da je motor što glasniji, jedino me brine kada zabode pun gas u garaži, da mu ne popucaju bubne opne. Nego ti lepo decu na prevaspitanje, a ne da ih praviš svilenim. Pih, i ti si mi neki motorista ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Decembar 11, 2008 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Da ga ne preteraše malo za kaznom za prekoračenje brzine?Jel to prekoračenje do 30km/h ili preko 30km/h? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Decembar 11, 2008 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan Da ga ne preteraše malo za kaznom za prekoračenje brzine?Jel to prekoračenje do 30km/h ili preko 30km/h? preko 30 km/h Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sinisa-Sabac 90 Napisano Decembar 11, 2008 U prolazu, 69 postova Lokacija: Šabac Motocikl: KTM SMC 690 R Prijavi odgovor kao problematičan Znaci ako odem u Sloveniju moracu odmah da im platim kaznu 2804eur ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Decembar 11, 2008 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan e,zato je nas TomoB kupio Pijađo Ćao ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki59 141 Napisano Decembar 11, 2008 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan Ma EU je to ;D I mi nesto zurimo tamo, a prodavacemo kuce da bi placali prekrsajne kazne ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Decembar 11, 2008 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Da ga ne preteraše malo za kaznom za prekoračenje brzine?Jel to prekoračenje do 30km/h ili preko 30km/h? preko 30 km/h Ok, al opet je malčice previsoka kazna... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlajabgd 9 Napisano Decembar 11, 2008 Drug član, 1193 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Da ga ne preteraše malo za kaznom za prekoračenje brzine?Jel to prekoračenje do 30km/h ili preko 30km/h? preko 30 km/h Ok, al opet je malčice previsoka kazna... imaju slovenci para Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Decembar 11, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Q Quuu ako će meni da izda dozvolu za moj motor ;D ;D ;D Moraćeš da nadješ vezu u muriji... uhhhh to će biti zajebano ;D ;D ;D dex znam o čemu pričaš. bar što se tiče zvuka moj motor se neće izdvajatai, auspuh je prilično zatvoren.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Decembar 11, 2008 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih owde samo dodao josh jedno 200-300 jura za woznju bez kacige .. Moze i 500 mada i to je malo // Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Decembar 11, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Šta ću u Sloveniji u naseljenom mestu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Decembar 11, 2008 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Šta ću u Sloveniji u naseljenom mestu ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...