Jump to content

Moto Zajednica

Odrzavanje unutrasnje postave kacige, kod koje se ista ne skida?

Recommended Posts

• Aktivirao se na času, 3279 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

... i povremenim talkovanjem unutrašnjosti.

A? Kako i cime?

Talk iliti puder (prašak) marke Felce Azzura  ;D (ili slično) To sam koristio i za moto-čizme, kao i za svu ostalu obuću. Provereno deluje!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

moj ortak vec dva puta prao u mashini samo je kacigu ubacio u nekoliko jastuchnica i dobro napunio mashinu :) dodushe ima i mashinu za sushenje vesha pa mu to malo lakshe :) naravno bez vizira hehe

• U prolazu, 77 postova

Ja sam recimo razbucao kacigu,ubacio u masinu oprao sve i na kraju kupio cicak traku zalepio jednu unutar kacige jednu na platno u vratio ;D!Super funkcionise i sto je najbitnije sledeci put kad budem hteo da operem samo odlepim traku ;D ;D ;D

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova

Evo šta kaže Shoei:

How do I clean the helmet properly?

Inside: All our interiors are washable! If you own a helmet with a detachable interior, just remove it and wash it in lukewarm water. Please use a mild soap. If your helmet is not equipped with a detachable interior, please put the whole helmet into lukewarm water. After washing, the helmet must dry without the use of any drying tools like hairdryers, etc. In a warm and dry environment the drying time should take at least 48 hours. But again, PLEASE DO NOT USE ANY DRYING TOOLS as they may damage the inner liner of your helmet.

Outside: Please clean the outside of your helmet with water and a mild soap.

As Shoei helmets are painted, it is also possible to use car polish to keep the paint in a good condition.

Please do not use cleaning sprays or liquid window cleaner as they may damage the polycarbonate parts of the ventilation or your shield.

Shield: It is very important not to use any cleaning sprays or liquid window cleaner on your shield. Please clean your shield only with lukewarm water and a mild soap.

Tip: Put a wet towel on your shield, leave it there for some minutes and insects can be removed easily.

http://www.shoei-europe.com/uk/service/faq

Evo prevoda. :D

Kako očistiti kacigu pravilno?

Iznutra: Svi naši interijeri se peru! Ako posjedujete kacigu sa odvojivom unutrašnjosti, samo je ukloniti i operi je u mlakoj vodi. Molimo koristite blagi sapun. Ako vaša kacige nije opremljena sa odvojivim interijerom, molimo stavite cijelu kacigu u mlaku vodu. Nakon pranja, kacigu morate susiti bez korištenja bilo kakvih alata poput sušenja fenom, itd. U toplo i suho vrijeme sušenje na zraku treba trajati najmanje 48 sati. Ali opet, nemojte koristiti bilo DRYING ALAT kako ne bih unutrašnju oblogu oštetili u vaše kacige.

Izvana: Molimo očistite izvana vašu kacigu s vodom i blagim sapunom. Kako su Shoei kacige slikane, također je moguće koristiti auto polish da boje budu u dobrom stanju.

Molimo ne koristite sprejeve ili tekućine za čišćenje prozora  kao oni nebi ostetili  polikarbonatne krajeve ventilacije ili vaš vizir.

Vizir: To je vrlo važno da ne koristite neke sprejeve ili tekućine za čišćenje prozora  na vašem viziru. Molimo očistite vaš vizir samo sa mlakom vodom i blagim sapunom.

Savjet: Stavite mokri ručnik na vaš vizir, ostavite ga tamo na par minuta i kukci se mogu  lako uklanjati.

Ko je ovo prevodio?!  :D :D :D :D Ovo mu dođe neka bugarsko- srpsko- ruska verzija! :D :D :D

Ako citas sve,a izgleda da ne citas onda cu podebljati:Evo prevoda - koristen kompjuterski prevodilac pa ce mozda biti malo gramaticki netacno, ali razumljivo.  ;D ;D ;D

• U prolazu, 90 postova
  • Motocikl: Suzuki dr 600 Djebel

Ko razume shvatice (prevod).. ;D

Sve receno. :)

Mada ne bi bilo na odmet da neko ko dobro zna engleski, ako ima vremena ovo lepo prevede.. Trebace mnogima ovaj text...

Mada ne bi bilo na odmet da neko ko dobro zna engleski, ako ima vremena ovo lepo prevede.. Trebace mnogima ovaj text...

Izvrsena je ispravka u gornjem postu. ;):D

• U prolazu, 90 postova

Izvrsena je ispravka u gornjem postu. ;):D

Moja greska  ;D ;)

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Ja sam sad moju oprao, lele sto je bila prljava, kao carape nosene mesec dana  ;D

samo da se iscedi malo pa cu da je osusim fenom, nije bila ovako cista ni kad sam je kupio  ;D :D;)

post-3948-12879021524077_thumb.jpg

post-3948-12879021525838_thumb.jpg

• U prolazu, 90 postova

Ja sam sad moju oprao, lele sto je bila prljava, kao carape nosene mesec dana  ;D

samo da se iscedi malo pa cu da je osusim fenom, nije bila ovako cista ni kad sam je kupio  ;D :D;)

Evo prevoda. Cheesy

Kako očistiti kacigu pravilno?

Iznutra: Svi naši interijeri se peru! Ako posjedujete kacigu sa odvojivom unutrašnjosti, samo je ukloniti i operi je u mlakoj vodi. Molimo koristite blagi sapun. Ako vaša kacige nije opremljena sa odvojivim interijerom, molimo stavite cijelu kacigu u mlaku vodu. Nakon pranja, kacigu morate susiti bez korištenja bilo kakvih alata poput sušenja fenom, itd. U toplo i suho vrijeme sušenje na zraku treba trajati najmanje 48 sati. Ali opet, nemojte koristiti bilo DRYING ALAT kako ne bih unutrašnju oblogu oštetili u vaše kacige.

Izvana: Molimo očistite izvana vašu kacigu s vodom i blagim sapunom. Kako su Shoei kacige slikane, također je moguće koristiti auto polish da boje budu u dobrom stanju.

Molimo ne koristite sprejeve ili tekućine za čišćenje prozora  kao oni nebi ostetili  polikarbonatne krajeve ventilacije ili vaš vizir.

Vizir: To je vrlo važno da ne koristite neke sprejeve ili tekućine za čišćenje prozora  na vašem viziru. Molimo očistite vaš vizir samo sa mlakom vodom i blagim sapunom.

Savjet: Stavite mokri ručnik na vaš vizir, ostavite ga tamo na par minuta i kukci se mogu  lako uklanjati

• Skuteras, 3716 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Ovde niko nista nece da cita. lepo pise gore da se CELA kaciga potopi u vodu (ako vec koristite tu metodu) i pise da se ne susi fenom i slicnim stvarima. Ostavi je negde na toplom i za 2 dana ce biti suva

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Ja sam moju probao da susim fenom,radio je 15 minuta,toliko se zagrejao da je to strasno,posle sam stavio kacihu pored radijatora uvece i ujutru je bila skroz suva

• Drug član, 1372 postova

Evo upravo sam oprao moju kacigu Nolan N61. Deo unutrasnjosti se vadi a deo ne. Deo koji se vadi izvadio sam i sa samponom i sundjerom lepo istrljao, da ste samo videli koliko je tu prljavstine bilo :o :o :o a ja se pitao zasto svaki put kad stavim kacigu i kad je kasnije skinem masna kosa (dok sam imao dugu kosu). Za drugu polovinu, stavio sam kacigu u lavabo i malo nakvasio, uzeo sundjer koji je bio natopljen samponom i lepo istrljao 3-4 puta sa ispiranjem. Na kraju sam leeeeepo isprao i izbacio kacigu na terasu da se susi. Eto to je to.

Sto se vizira tice, koristim Screen & glass cleaner vec 2 godine i odlicno cisti. Ne vidim nikakve promene na viziru vec 2 godine.

• U prolazu, 90 postova

Dobra fora za susenje (cipela, nisam jos primenio na kacigu) je stavljanje novina u njih i ostavljanje na promaji, moze i napolju.. Ovu sam foru skinuo od nekog starog planinara.. Kada mi zimi budu mokre patike ili cipele samo natrpam novine u njih i ostavim na terasi, novine budu posle mokre a cipele suve  ;)..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja