munze-nexus 0 Napisano Jun 21, 2022 U prolazu, 10 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drustvo. Polozio sam 2011. voznju za A kategoriju i tom prilikom sam , naravno, dobio samo A1 i A2 ( 1993. ), ali bih zeleo da konacno upisem u vozacku i A kategoriju. Iskreno mi je neverovatno da dobijem informaciju da je i dalje situacija takva da bukvalno moram sve ponovo ISTO da polazem, pa cak i na istom motoru. Ja sam polagao u auto skoli Rak u Pazovi, pa me zanimaju vasa iskustva da li je moguce negde nekako proci sto jeftinije ili da li postoji nada da se automatski u skorijoj buducnosti ostvari pravo na A kategoriju bez dodatnog placanja i ponovnog mucenja? Video sam u oglasima da postoje i motori od 600CCM sa A2 kaategorijom , ali bih ipak zeleo da imam slobodu da vozim sta mi se vozi bez ogranicavanja. Hvala svima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4851 Napisano Jun 21, 2022 Drug član, 1230 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan Izvini, ali ne razumem nešto. Kako si se upisao i polagao za A, a dobiješ A1 i A2, bez pune A? S' obzirom da si polagao u periodu kad se zakon menjao, ne znam kako je tako ispalo, moj burazer je za B polagao iste godine i bilo je nešto po starom, nešto po novom... Najbolje je da se konsultuješ sa @jasminko VIR. Možeš da nađeš motor koji je registrovan na 35kW i da voziš na A2 (iako je mnogo jači), ali je po meni mnogo bolje da uzmeš regularno uvežen motor i da voziš opušteno (ko može drugačije, svaka čast). Ja sam sa 250 EUR kupila svoj mir. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6041 Napisano Jun 21, 2022 Drug član, 2784 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro se raspitaj na vise mesta... Ali je kod nas sve to konfuzno (npr tehnicki pregledi, kao i ovo tvoje). Ako bas zapne, ima ozbiljnih motora na A2 sa skinutim blokadama. Trenutno imam igrom slucaja jedan CBR F3 u ponudi na A2, a skinute blokade. Svojevremeno sam radio R6 koji je na A2. A isao je da ne mogu da ga savladam. Nikako ne preporucujem da se vozi ozbiljan motor a kao A2, ne zbog tebe, nego zbog klinaca koji koriste priliku da voze azdaje a nisu spremni za to. I verujem da ce jos da "ostre" zakon, kao sad sa mopedima sto mere brzinu, pa ako uhvate nekog sa A2 a motor pune snage, bice zanimljivo. Srecno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7975 Napisano Jun 22, 2022 -, 1789 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Alexandra995 je napisao: Izvini, ali ne razumem nešto. Kako si se upisao i polagao za A, a dobiješ A1 i A2, bez pune A? Nije imao 24god Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4851 Napisano Jun 22, 2022 Drug član, 1230 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, ser je napisao: Nije imao 24god To okej, i ja sam čekala da napunim 24 (doduše 2019), ali sam tek prošle godine polagala. Realno, auto škola je mogla samo za A1 i A2 da ga upiše, to me buni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
munze-nexus 0 Napisano Jun 22, 2022 U prolazu, 10 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Tada je krenuo novi zakon delimicno a ja sam imao 18 godina pa je bila prica da ce se automatski dobijati A nakon 2 godine posedovanja A1 i A2 , ili sa 22 ili 24 godine zivota ne secam se. U svakom slucaju ne daje mi se 50.000 dinara na sve ponovo.... Da li ste sigurni da me niko nece dirati ukoliko uzmem 600cc sa A2 i skinutom blokadom? Na primer tehincki ili saobracajac? Meni je i dalje neverovatno da su tako napravili da ja sa svojih 29 godina sada nemam pravo automatski da preinacim dozvolu u kompletnu kategoriju, a polozio sam im sve kao i onaj sto je tada imao dovoljno godina za A.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4851 Napisano Jun 22, 2022 Drug član, 1230 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, munze-nexus je napisao: Tada je krenuo novi zakon delimicno a ja sam imao 18 godina pa je bila prica da ce se automatski dobijati A nakon 2 godine posedovanja A1 i A2 , ili sa 22 ili 24 godine zivota ne secam se. U svakom slucaju ne daje mi se 50.000 dinara na sve ponovo.... Da li ste sigurni da me niko nece dirati ukoliko uzmem 600cc sa A2 i skinutom blokadom? Na primer tehincki ili saobracajac? Meni je i dalje neverovatno da su tako napravili da ja sa svojih 29 godina sada nemam pravo automatski da preinacim dozvolu u kompletnu kategoriju, a polozio sam im sve kao i onaj sto je tada imao dovoljno godina za A.... Ma nije 50.000din. Imaš teorijski ispit, 7 časova vožnje i praktični ispit + lekarsko uverenje (tako je po tabelama na sajtovima auto škola). Ja sam oba ispita položila iz prve, po 4.000 din, 20 časova vožnje po 800din = 16.000, kad dodaš lekarsko 2.500din, sve ukupno 26.500din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
munze-nexus 0 Napisano Jun 22, 2022 U prolazu, 10 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Ok hvala na odgovoru, makar nije toliko mnogo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4851 Napisano Jun 22, 2022 Drug član, 1230 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, munze-nexus je napisao: Ok hvala na odgovoru, makar nije toliko mnogo... Ako si rešio da polažeš, cepaj dok nisu krenule cene da skaču, kako je najavljeno... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
munze-nexus 0 Napisano Jun 22, 2022 U prolazu, 10 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko da li radi auto skola Rak i dalje? Oni su bili super. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kavke 322 Napisano Jun 22, 2022 Svrati ponekad, 169 postova Motocikl: Suzuki Bandit 1250 Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko da li radi auto skola Rak i dalje? Oni su bili super.Iz Pazove? Radi, ako na njih mislisSent from my PPA-LX2 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
munze-nexus 0 Napisano Jun 22, 2022 U prolazu, 10 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Super, hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 1186 Napisano Jun 23, 2022 Zainteresovan, 794 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda NT 1100, Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 21.6.2022. at 21:40, munze-nexus je napisao: ...da li postoji nada da se automatski u skorijoj buducnosti ostvari pravo na A kategoriju bez dodatnog placanja i ponovnog mucenja? Ne postoji nista sto se "automatski" i bez dodatnog placanja moze uraditi kod nas. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...