Jump to content

Moto Zajednica

A kategorija pitanje

Recommended Posts

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: Nemam

Pozdrav drustvo. Polozio sam 2011. voznju za A kategoriju i tom prilikom sam , naravno, dobio samo A1 i A2 ( 1993. ), ali bih zeleo da konacno upisem u vozacku i A kategoriju. Iskreno mi je neverovatno da dobijem informaciju da je i dalje situacija takva da bukvalno moram sve ponovo ISTO da polazem, pa cak i na istom motoru. Ja sam polagao u auto skoli Rak u Pazovi, pa me zanimaju vasa iskustva da li je moguce negde nekako proci sto jeftinije ili da li postoji nada da se automatski u skorijoj buducnosti ostvari pravo na A kategoriju bez dodatnog placanja i ponovnog mucenja? Video sam u oglasima da postoje i motori od 600CCM sa A2 kaategorijom , ali bih ipak zeleo da imam slobodu da vozim sta mi se vozi bez ogranicavanja. Hvala svima. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1230 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08

Izvini, ali ne razumem nešto. Kako si se upisao i polagao za A, a dobiješ A1 i A2, bez pune A?

S' obzirom da si polagao u periodu kad se zakon menjao, ne znam kako je tako ispalo, moj burazer je za B polagao iste godine i bilo je nešto po starom, nešto po novom...

Najbolje je da se konsultuješ sa @jasminko VIR.

Možeš da nađeš motor koji je registrovan na 35kW i da voziš na A2 (iako je mnogo jači), ali je po meni mnogo bolje da uzmeš regularno uvežen motor i da voziš opušteno (ko može drugačije, svaka čast). Ja sam sa 250 EUR kupila svoj mir.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2784 postova
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000

Dobro se raspitaj na vise mesta...

Ali je kod nas sve to konfuzno (npr tehnicki pregledi, kao i ovo tvoje).

Ako bas zapne, ima ozbiljnih motora na A2 sa skinutim blokadama.

Trenutno imam igrom slucaja jedan CBR F3 u ponudi na A2, a skinute blokade.

Svojevremeno sam radio R6 koji je na A2.

A isao je da ne mogu da ga savladam.

Nikako ne preporucujem da se vozi ozbiljan motor a kao A2, ne zbog tebe, nego zbog klinaca koji koriste priliku da voze azdaje a nisu spremni za to.

I verujem da ce jos da "ostre" zakon, kao sad sa mopedima sto mere brzinu, pa ako uhvate nekog sa A2 a motor pune snage, bice zanimljivo.

Srecno!

• -, 1789 postova
  • Motocikl: /
Pre 7 sati, Alexandra995 je napisao:

Izvini, ali ne razumem nešto. Kako si se upisao i polagao za A, a dobiješ A1 i A2, bez pune A?

Nije imao 24god

Pre 3 sati, ser je napisao:

Nije imao 24god

To okej, i ja sam čekala da napunim 24 (doduše 2019), ali sam tek prošle godine polagala.

Realno, auto škola je mogla samo za A1 i A2 da ga upiše, to me buni.

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: Nemam

Tada je krenuo novi zakon delimicno a ja sam imao 18 godina pa je bila prica da ce se automatski dobijati A nakon 2 godine posedovanja A1 i A2 , ili sa 22 ili 24 godine zivota ne secam se. U svakom slucaju ne daje mi se 50.000 dinara na sve ponovo.... Da li ste sigurni da me niko nece dirati ukoliko uzmem 600cc sa A2 i skinutom blokadom? Na primer tehincki ili saobracajac?

Meni je i dalje neverovatno da su tako napravili da ja sa svojih 29 godina sada nemam pravo automatski da preinacim dozvolu u kompletnu kategoriju, a polozio sam im sve kao i onaj sto je tada imao dovoljno godina za A....

pre 1 minut, munze-nexus je napisao:

Tada je krenuo novi zakon delimicno a ja sam imao 18 godina pa je bila prica da ce se automatski dobijati A nakon 2 godine posedovanja A1 i A2 , ili sa 22 ili 24 godine zivota ne secam se. U svakom slucaju ne daje mi se 50.000 dinara na sve ponovo.... Da li ste sigurni da me niko nece dirati ukoliko uzmem 600cc sa A2 i skinutom blokadom? Na primer tehincki ili saobracajac?

Meni je i dalje neverovatno da su tako napravili da ja sa svojih 29 godina sada nemam pravo automatski da preinacim dozvolu u kompletnu kategoriju, a polozio sam im sve kao i onaj sto je tada imao dovoljno godina za A....

Ma nije 50.000din. Imaš teorijski ispit, 7 časova vožnje i praktični ispit + lekarsko uverenje (tako je po tabelama na sajtovima auto škola).

Ja sam oba ispita položila iz prve, po 4.000 din, 20 časova vožnje po 800din = 16.000, kad dodaš lekarsko 2.500din, sve ukupno 26.500din.

pre 4 minuta, munze-nexus je napisao:

Ok hvala na odgovoru, makar nije toliko mnogo...

Ako si rešio da polažeš, cepaj dok nisu krenule cene da skaču, kako je najavljeno...

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 169 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 1250
Zna li neko da li radi auto skola Rak i dalje? Oni su bili super.
Iz Pazove? Radi, ako na njih mislis

Sent from my PPA-LX2 using Tapatalk

• Zainteresovan, 794 postova
  • Motocikl: Honda NT 1100, Tdm 900
On 21.6.2022. at 21:40, munze-nexus je napisao:

...da li postoji nada da se automatski u skorijoj buducnosti ostvari pravo na A kategoriju bez dodatnog placanja i ponovnog mucenja? 

Ne postoji nista sto se "automatski" i bez dodatnog placanja moze uraditi kod nas.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja