Jump to content

Moto Zajednica

Sigurnost flip-up kaciga

Recommended Posts

• Drug član, 1715 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

SHARP ANNOUNCES NEW SAFETY RATINGS FOR FLIP-FRONT HELMETS

[5*] BMW System 5

[5*] Caberg Trip

[4*] AGV Longway

[4*] Caberg Justissimo GT

[4*] Grex RF2

[4*] Lazer Granville

[4*] Lazer Revolution

[4*] Nolan N102

[4*] Nolan N103

[4*] ROOF Boxer

[4*] Schuberth C2

[4*] Shark Evoline

[4*] Viper RS 101

[3*] G-MAC Concept

[3*] Shark Openline

[3*] Shoei Multitech

[3*] Viper RS V121

[2*] Airoh Matisse RS

[1*] Duchinni D601

[1*] KBC FFR

10:10 27/11/2008

Iznenadio sam se za Caberg da ima 5 zvedica kao i za Shoei da ima samo 3, sto znaci da skuplje ne znaci i bolje.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

imaj u vidu  da ovo ocenjuju posetioci sajta...bar mislim da je tako!

Ne, ne, ne decace, grdno gresis, u pitanju su strucna laboratorijska ispitivanja, imas film na njihovom sajtu gde objasnjavaju na osnovu koji parametara su dosli do rangiranja zvezdica ;)

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo

imaj u vidu  da ovo ocenjuju posetioci sajta...bar mislim da je tako!

Ne, ne, ne decace, grdno gresis, u pitanju su strucna laboratorijska ispitivanja, imas film na njihovom sajtu gde objasnjavaju na osnovu koji parametara su dosli do rangiranja zvezdica ;)

I dalje moslim da sam u pravu, mada nije previshe bitno...ima tamo jedan tab sa leve strane u koji unosish svoju ocenu.

A i malo su mi rangovi chudni, opet po mom mishljenju...

I sam si naveo odredjenu nelogichnost.

Za one koji ne znaju, Caberg Trip je isto sto i Caberg Rynho, samo se na nekim trzistima razlikuje ime.

Mislikm da nisi u pravu jer sam Rhyno imao u rukama, a Trip sam videi na webBikeworld-u i cini mi se da su razlicite poprilicno :-\

• Zainteresovan, 875 postova

SHARP ANNOUNCES NEW SAFETY RATINGS FOR FLIP-FRONT HELMETS

[5*] BMW System 5

[5*] Caberg Trip

[4*] AGV Longway

[4*] Caberg Justissimo GT

[4*] Grex RF2

[4*] Lazer Granville

[4*] Lazer Revolution

[4*] Nolan N102

[4*] Nolan N103

[4*] ROOF Boxer

[4*] Schuberth C2

[4*] Shark Evoline

[4*] Viper RS 101

[3*] G-MAC Concept

[3*] Shark Openline

[3*] Shoei Multitech

[3*] Viper RS V121

[2*] Airoh Matisse RS

[1*] Duchinni D601

[1*] KBC FFR

10:10 27/11/2008

Iznenadio sam se za Caberg da ima 5 zvedica kao i za Shoei da ima samo 3, sto znaci da skuplje ne znaci i bolje.

http://www.motori.hr/Dokazana_sigurnost_quot_flip_up_quot_kaciga_2958.html

evo malo detaljnijeg opisa ove teme

• Drug član, 1779 postova

Uopste ne treba gledati test da bi se znalo da je flip-up kaciga nesigurna a iz prostog razloga sto kad je podignuta na gore motorista nema zastitu brade i lica i tu je kraj price .A to da li ce se otvoriti prilikom pada i gde ce zavrsiti njeni delici potpuo je nebitno.Znaci sto se mene tice trebalo bi je zabraniti.

• , 1322 postova

Uopste ne treba gledati test da bi se znalo da je flip-up kaciga nesigurna a iz prostog razloga sto kad je podignuta na gore motorista nema zastitu brade i lica i tu je kraj price .A to da li ce se otvoriti prilikom pada i gde ce zavrsiti njeni delici potpuo je nebitno.Znaci sto se mene tice trebalo bi je zabraniti.

zabraniti?

ako ona kaciga sto izgleda kao tanjur ;D ima certifikat koji vrijedi za nosenje,kako onda zabraniti flip-up?

najbolje onda da nosimo kacige koje se jos i zanitaju zakovicama,pa cemo ih skidati fleksericom.

svrha  flip up kacige nije voznja sa otvorenom kacigom,nego brzo podizanje kod cestog stajanja....da ne filozofiram previse,svima je to jasno

• Skuteras, 3696 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Ja nosim flip up i to jednu od najlosije rangiranih po ovom gore navedenom tj airoh matisse rs. Meni je ta kaciga bas udobna obzirm da je flip up. Kvalitetna je i ja nisam padao ni jednom pa da mi je zbog toga trebala i da vidim kakvu zastitu pruza sa te strane. Ne verujem da su i na ovim testovima tako dolazili do ocena. Od vetra stiti lepo. Ja bih joj dao bar 4 zvezdice

Uopste ne treba gledati test da bi se znalo da je flip-up kaciga nesigurna a iz prostog razloga sto kad je podignuta na gore motorista nema zastitu brade i lica i tu je kraj price.

Gresis kao i vecina onih koji flip up u toku voznje podizu, jer svaki proizvodjac strogo preporucuje da se flip up kacige nose iskljucivo zatvorene u toku voznje, jer u suprotnom, u slucaju nezgode dovode do povecanog rizika ostecenja vratnog dela kicme.Znaci nisu problem kacige, nego ne savesni vozaci, koji iz ne znanja ili gluposti prave propuste koje dovode do nezgoda.

• Drug član, 2265 postova

Za one koji ne znaju, Caberg Trip je isto sto i Caberg Rynho, samo se na nekim trzistima razlikuje ime.

Mislikm da nisi u pravu jer sam Rhyno imao u rukama, a Trip sam videi na webBikeworld-u i cini mi se da su razlicite poprilicno :-\

A meni se cini da si Trip video u narancastoj boji, pa ti zato izgleda toliko razlicito. Evo slike obe, obrati paznju na ime modela sto pise sa strane na beloj plocici.

helmet1.jpg2vc6zk2.jpg

Doduse na Rynho slici su malo drugacije ispale nijanse boje prilikom slikanja, ali to je to, samo da odlepis najlon sa vizira. ;)

• Drug član, 1779 postova

Uopste ne treba gledati test da bi se znalo da je flip-up kaciga nesigurna a iz prostog razloga sto kad je podignuta na gore motorista nema zastitu brade i lica i tu je kraj price.

Gresis kao i vecina onih koji flip up u toku voznje podizu, jer svaki proizvodjac strogo preporucuje da se flip up kacige nose iskljucivo zatvorene u toku voznje, jer u suprotnom, u slucaju nezgode dovode do povecanog rizika ostecenja vratnog dela kicme.Znaci nisu problem kacige, nego ne savesni vozaci, koji iz ne znanja ili gluposti prave propuste koje dovode do nezgoda.

Hehehe pa koa je svrha onda flip-up kacige ako se nosi zatvorena mislim cemu kupovina takve stvari ako je nosenje otvorene rizik,to je kao da kupis kabriolet a non stop ti zatvoren krov.

• nekrunisani kralj moto cigana, 3205 postova
  • Motocikl: 4x4

Hehehe pa koa je svrha onda flip-up kacige ako se nosi zatvorena mislim cemu kupovina takve stvari ako je nosenje otvorene rizik,to je kao da kupis kabriolet a non stop ti zatvoren krov.

Prednost flip-up kacige je npr. kada imas glavurdzu kao ja. Kada sam kupovao kacigu, probao sam vise modela integralki, jednostavno ne ide, i ako je navucem ok, nikako da je skinem (pricam o xxl-ovima) . Prodavac mi ponudi flip-up, joj kao stvorena i pravljena za moju glavu. Nikada je i nisam nosio otvorenu, mislim vozio sa njom, jer zanosi glavu i veliki je otpor vetra. Ali jos jedna prednost je kada stanes potpuno upakovan u moto opremu na pumpu ili prodavnicu, samo zadignes kacigu bez skidanja i sve lako obavis.

• Zainteresovan, 857 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER

Video sam da mnogo ljudi koji nose naocare imaju te kacige.Ja ne nosim naocare ali mislim da onima koji nose takva kaciga odgovara.

To je tačno... ja nosim naočare i jedne sam polomio zbog fullface kacige. Sada nosim flip up i extra je.

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: @ UBER ALLES

Samo razmisljanje.Uopste ne sporim funkionalnost Flip-up kaciga prema konstrukciji.Medjutim nikako ne

mogu da razumem ukupnu ocenu od 4 zvezdice za sigurnost AGV Longway kojoj,kako test kaze, 67%

stit brade ostao u zatvorenom polozaju.Meni je taj podatak prosto jeziv i ne prihvatljiv za razmisljanje

o nabavci takvog koncepta .

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Samo razmisljanje.Uopste ne sporim funkionalnost Flip-up kaciga prema konstrukciji.Medjutim nikako ne

mogu da razumem ukupnu ocenu od 4 zvezdice za sigurnost AGV Longway kojoj,kako test kaze, 67%

stit brade ostao u zatvorenom polozaju.Meni je taj podatak prosto jeziv i ne prihvatljiv za razmisljanje

Neinformisan, a i mrzilo me da trazim, kupio sam kacigu AGV Longway za zenu :), a ja sam tad imao neki staru BMW.

Svaka voznja kad ne ide ona ja uzmem AGV, vizir ne magli, udobna, ne preterano bucna i sto je bitno jako prakticna.

Pre neko vreme zatezao sam nosece šafove vilice (ona dva sa strane) i pukli su kao da su od najjeftinije plastike. Bili su od valjda alumnijiuma.

Skinem onu vilicu da napravim nove prohromske safove, i kad sam malo bolje video sta mi cuva lice, i kako su lako popucali safovi koji drze vilicu sa bocne srane, usro sam se.

Istog trenutka sam rekao sebi, jebo prakticnost cuvaj glavu.

E sad, to je jeftina kaciga i verovatno je izbor nekog Shuberta sigurnija ivesticija, al neka hvala.

Ako prsnem negde, bar da mogu kasnije flertujem sa sestrama u bolnici.

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: Yamaha YZF 600 r Thundercat

Ne informisan, a i mrzilo me da trazim, kupio sam kacigu AGV Longway za zenu :), a ja sam tad imao neki staru BMW.

Svaka voznja kad ne ide ona ja uzmem AGV, vizir ne magli, udobna, ne preterano bucna i sto je bitno jako prakticna.

Pre neko vreme zatezao sam nosece šafove vilice (ona dva sa strane) i pukli su kao da su od najjeftinije plastike. Bili su od valjda alumnijiuma.

Skinem onu vilicu da napravim nove prohromske safove, i kad sam malo bolje video sta mi cuva lice, i kako su lako popucali safovi koji drze vilicu sa bocne srane, usro sam se.

Istog trenutka sam rekao sebi, jebo prakticnost cuvaj glavu.

E sad, to je jeftina kaciga i verovatno je izbor nekog Shuberta sigurnija ivesticija, al neka hvala.

Ako prsnem negde, bar da mogu kasnije flertujem sa sestrama u bolnici.

A ta ista AGV kaciga ims 4* na tom testu  ???  ???  ???  :-\

• Svrati ponekad, 471 postova

svako kupi ono sto mu najvise odgovara, ko ne voli flip-up kacigu nece je ni kupiti

a sto neko rece ako one kacigice sto nose ovi na skuterima reda radi zadovoljavaju norme, onda je flip-up zadovoljila mnogo vise

i naravno da niko preko 50, 60kmh ne vozi sa otvorenom kacigom jer toliko zanosi da bi posle 5 min voznje boleo vrat od borbe sa vetrom

i opet kome se ovaj sistem ne svidja ne mora da kupi, ali bolje je imati i takvu kacigu na glavi nego one Jet kacige ili nista

• Drug član, 1439 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Sad kad nisam umro od smeha kada sam konstatovao da je Trip dobila 5 zvezdica što je zapravo Rhyno koju ja imam.

Da se odmah razumemo kaciga od 150eur ne može ni u snovima biti ni približna kao ona od 300eur a neka pišu oni šta hoće.

Imam vrhunske replike Arai i Shoei koje su loše ocenjene a za te dve možeš da kupiš ravno 10 Rhyno kaciga.

Ne bih ovako reagovao da je Rhyno dobio do 3 zvezdice ali ovo je totalno nerealno

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja