Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha XT600 - all in one

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 268 postova
  • Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro

Pozdrav za xt sektu!!!

Nadam se da moze jedno pitanje oko karburatora na mom tt-u(ipak smo braca po nekim delovima :zdravo:)...

Da li je moguce da mi motor lepo radi i ide,a da sekundarni karburator ne otvara uopste???

Kad sam prosli put cistio karburator,pri davanju gasa cini mi se da sekundarni nije podizao ono cudo unutra...Ili radi po sistemu nekog vakuma,pa otvara samo u voznji?

Nisam mnogo strucan,pa se unapred izvinjavam ako je pitanje glupo...0plac.gif

ps. pozdra za ekipu iz kraljeva koja se vozi i zimi,a ja bijem glavu o knjigu(doci ce leto jos malo :moto3:)!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1083 postova
  • Motocikl: zx6r

Pa koliko znam fora je da se drugi karb otvara posle odrenjenog povlacenja rucice gasa...

Tipa kad se u prvom karbu otvori siber na 5 do 7 mm koliko je propisano otvara se drugi karb !

e sad ne znam dal je isti,pretpostavljam da jeste...

u drugom karbu se nalazi leptir koji se otvara...

ako je takav karb,ne vidim zasto se ne bi otvarao leptir...on je zaduzen za vislje obrtaje,tj ceo drugi karb je zaduzen za vislje obrtaje...

Verovatno sam ja nesto istripovao.Gledao sam karb odavno i nije mi bilo jasno,pa mi sad pade na pamet da pitam.

Hvala na odgovoru...:takoje:

Verovatno ne bi lepo radio na visim obrtajima da mi ne otvara leptir....

• Drug član, 1083 postova
  • Motocikl: zx6r

Verovatno sam ja nesto istripovao.Gledao sam karb odavno i nije mi bilo jasno,pa mi sad pade na pamet da pitam.

Hvala na odgovoru...:takoje:

Verovatno ne bi lepo radio na visim obrtajima da mi ne otvara leptir....

Upravo to :)

Opusteno...

Rece jednom jedan nas kolega koji ce se pronaci u recenici : "Teraj dok ide" :moto3:

• U prolazu, 92 postova
  • Motocikl: XT600E

evo da se javim sa dvije slicice od subote kad sam vjezbao malo osnove off road-a :):takoje:

th_IMAG0395-1-2-1.jpg

th_IMAG0396-1-1-1.jpg

Takodje primjetio sam da su mi semerinzi na vilama slabi i da mi dobrano pusta ulje tako da moram to da sredim. Ima li ko ideju da li ti semerinzi nedje mogu da se nabave ili moram da ih porucujem iz yamahe/ebay/trtmrt/.

Takodje ne mogu nikako da nadjem manzetne za vile a nesto mi se ne daju 58 eura za original yamahine i jos da ih cekam mjesec dana. <_<

Ajde uz dravlje! :)

• Enduro maniac, 1754 postova
  • Motocikl: Yamaha XT660R

Lep XT :takoje:

Semeringe kupujes po dimenzijama, nadji samo dimenzije za XT, pa ih naruci negde. Manzetne mozes da narucis iz louisa, a cuo sam da su neki kupovli od opela suze (valjda i njemu stite nesto oko amortizera) i da pasuje k'o original!

• U prolazu, 92 postova
  • Motocikl: XT600E

Lep XT :takoje:

Semeringe kupujes po dimenzijama, nadji samo dimenzije za XT, pa ih naruci negde. Manzetne mozes da narucis iz louisa, a cuo sam da su neki kupovli od opela suze (valjda i njemu stite nesto oko amortizera) i da pasuje k'o original!

Takva mi informacija treba !!!

Nadjem li ih na taj nacin, saljem ti niksicko pivo na kucnu adresu !

:takoje:

e da ! sto treba da premjerim tu ? duzini i promjer donjeg dijela jel ?

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere

Imas armonike Ariete u 3T racing u Balosavi za 2 soma dindzi...ja kupio pre mesec-dva...ali jos nisam namontirao.

jaao daaa, a ja razmisljam gde sam ih video kod nas :) :)

to je ok cena!

Stinger- Valjda unutrasnj precnik, spoljasnji precnik i debljinu/visinu, cini mi se da se po tome traze! Niksicko zakon :D

Tacno, i ja sam razmisljao, i sad se setih da sam za moj bivsi motor kupio u 3T-racing-u, odlicne su, cak, ja mislim, da imaju i u nekoliko boja!

Kao sto rece Ugac, motor je od Srdjana iz Kraljeva,pouzdan lik.Vozi motore odavno i dosta se razume.Slobodno zovi,pitaj sta kako...

Uh, to je bas dobra ponuda, ako je motor u takvom stanju! Plus spustice cenu sigurno za odredjenu sumu, zavisi kakav si pregovarac ;)

EDIT: JEl zna neko gde se u srbiji moze kupiti Bel-Ray ulje, vrste Thumper :D Bilo je u moto-landu i u pegasu, ali sad izgleda nema, tj na njihovom sajtu nema, a siguran sam da je prosle godine bilo, i to cena mu je bila dosta povoljnija od motul-a 5100. Za to ulje kazu da je bas dobro :)

• ENDURO, 1344 postova
  • Motocikl: Honda XR600R

Imam par pitanja, pošto vidim da se 2kf proizvodio u dve varijante, sa i bez diska pozadi.

http://www.polovniautomobili.com/oglas1793030/yamaha_xt600/#0

Ova 2kf ima doboš pozadi a piše da je 1989. godište, verujem da su do tad počeli da ubacuju disk, ne kapiram kako ova ima doboš?

Dokle se proizvodio 43f? Da li 43f i 2kf imaju presek u proizvodnji, tj. da li su ih neko vreme istovremeno proizvodili?

Možda su glupa pitanja, ali koga da pitam ako neću vas :)

Edit: po stop svetlu bih rekao da je 43f u oglasu? Da li se meni čini ili nešto ne štima u oglasu (nigde ne piše da je 2kf ali buni me godište)?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja