baltrekk 990 Napisano April 19, 2015 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam planirao da uzmem u Motomaniji tokom zimske akcije, bila je 95e cena za prednje i zadnje, za tu cenu i da je promena minimalna ipak su u pitanju kocnice i mislim da se isplati. Medjutim... zaboravio sam, bukvalno sam zaboravio, narucio i montirao 100 stvari na motor tokom zime a creva jednostavno zaboravio Dobro je što ih tad nisi kupio na ''akciji''... Sada ti je prednja cca 60eur, a zadnja cca 30eur. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano April 20, 2015 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan prezupcio ja, dzaba. Cena je inace 95e, a na akciji je bila 76e. Ja sam planirao da uzmem u Motomaniji tokom zimske akcije, bila je 95e cena za prednje i zadnje, za tu cenu i da je promena minimalna ipak su u pitanju kocnice i mislim da se isplati. Medjutim... zaboravio sam, bukvalno sam zaboravio, narucio i montirao 100 stvari na motor tokom zime a creva jednostavno zaboravio Dobro je što ih tad nisi kupio na ''akciji''... Sada ti je prednja cca 60eur, a zadnja cca 30eur. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 599 Napisano April 20, 2015 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast,jesi jos kako... razmisljam samo da napred zamenim lancanik sa trenutno prisutnih 15 da smanjim na 14 zuba,jer ako povecavam zadnji moracu da kupujem i lanac...a onda je pametnije ceo set zameniti... Kombinacija 15/39 je lanac od 104 članka, kombinacija od 15/45 je lanac od 106 članaka, za kombinacije između tih sa prednjim lančanikom 15 je lanac od 105 članaka. Nemoguće. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
streetbiker 481 Napisano April 20, 2015 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast,jesi jos kako... razmisljam samo da napred zamenim lancanik sa trenutno prisutnih 15 da smanjim na 14 zuba,jer ako povecavam zadnji moracu da kupujem i lanac...a onda je pametnije ceo set zameniti... Kombinacija 15/39 je lanac od 104 članka, kombinacija od 15/45 je lanac od 106 članaka, za kombinacije između tih sa prednjim lančanikom 15 je lanac od 105 članaka. Nemoguće. Slažem se , evo ga ispravak: Kombinacija 15/39 je lanac od 104 članka, kombinacija od 15/45 je lanac od 106 članaka, za kombinacije između tih sa prednjim lančanikom 15 bi trebao lanac od 106 članaka. Hvala kolega AnteK. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale_XT 988 Napisano April 20, 2015 Zainteresovan, 442 postova Lokacija: SIRMIVM Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X Prijavi odgovor kao problematičan dakle na fabrickom je 15/39 sa 104 clanaka znaci ako stavim 15/45 i lanac 106 ici ce u drugoj na gas na zadnji ali ce krajnja brzina biti manja,jel tako? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
streetbiker 481 Napisano April 20, 2015 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Fabrički je prenos za 2KF 1 : 2,6 (15/39) ako se poveća na 1 : 3 (15:45) trebalo bi da bude agilniji, kao što kažeš, a da mu krajnja brzina bude manja. Mislim da je 6 zubaca previše, to je razlika u odnosu na fabriku od čitavih 15,38% ali ako ti odgovara OK. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano April 20, 2015 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan dakle na fabrickom je 15/39 sa 104 clanaka znaci ako stavim 15/45 i lanac 106 ici ce u drugoj na gas na zadnji ali ce krajnja brzina biti manja,jel tako? Sale, Ako imamo isti model (3TB) tebi je onda fabrički prenos 15/45. Ja sam skratio prenos na 14/47 i jako sam zadovoljan kako se taj prenos ponaša na terenu. Putna brzina mi je 80-90km/h u preticanju 110km/h. Za kakve potrebe je tebi prenos potreban? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano April 20, 2015 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam napred turio 14, zadnji je ostao standardni, 39 valjda i prezadovoljan sam i na putu i na terenu. Mislim da je to i najjeftinija opcija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale_XT 988 Napisano April 20, 2015 Zainteresovan, 442 postova Lokacija: SIRMIVM Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X Prijavi odgovor kao problematičan dakle na fabrickom je 15/39 sa 104 clanaka znaci ako stavim 15/45 i lanac 106 ici ce u drugoj na gas na zadnji ali ce krajnja brzina biti manja,jel tako? Sale, Ako imamo isti model (3TB) tebi je onda fabrički prenos 15/45. Ja sam skratio prenos na 14/47 i jako sam zadovoljan kako se taj prenos ponaša na terenu. Putna brzina mi je 80-90km/h u preticanju 110km/h. Za kakve potrebe je tebi prenos potreban? Moj je 4 PT Voleo bih da se dize na zadnji lagano bez kvacila i u drugoj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano April 21, 2015 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam pratio Sale prepravlja masinu u SM, pa da moze da driftuje, u drugoj, na zadnjem dakle na fabrickom je 15/39 sa 104 clanaka znaci ako stavim 15/45 i lanac 106 ici ce u drugoj na gas na zadnji ali ce krajnja brzina biti manja,jel tako? Sale, Ako imamo isti model (3TB) tebi je onda fabrički prenos 15/45. Ja sam skratio prenos na 14/47 i jako sam zadovoljan kako se taj prenos ponaša na terenu. Putna brzina mi je 80-90km/h u preticanju 110km/h. Za kakve potrebe je tebi prenos potreban? Moj je 4 PT Voleo bih da se dize na zadnji lagano bez kvacila i u drugoj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano April 21, 2015 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Onda mora i karburator da prepravi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano April 21, 2015 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan I znak da prepravi u KTM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale_XT 988 Napisano April 22, 2015 Zainteresovan, 442 postova Lokacija: SIRMIVM Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X Prijavi odgovor kao problematičan karburator moze,ali Yamaha u KratkoTrajni Motor nikad 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
streetbiker 481 Napisano April 28, 2015 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, imali smo ovde malu pričicu oko "zaleđivanja" instrumenata - prebacivanja na LED osvetljenje imao bih malu dopunu. Preko vikenda sam hteo da zamenim sijalicu koja je pregorela, pa sam rešio da pređem na LED. Prvo kupim T5 sijalice - povučen pisanjem, pa krenuo da rasturam, pa video da su T5 duplo uže i ne mogu ni kontakt da naprave. Srećom sijalice sam uzeo kod komšije, par ulica dalje (a malo je falilo da ih poručim sa aliexpressa), tako da sam ih odmah zamenio. Kod mene na 4PT su u pitanju T10 ubodne sijalice. Uzeo sam bele T10 5x5050 SMD sa tri čipa i platio 150 din. komad. Deklarisani životni vek preko 50.000 sati. Evo je slika pored pregorele T10. Osvetljavaju ceo krug oko sebe i bacaju pravo tako da je instrument dobro osvetljen. Foto nije dobar jer se vidi i refleksija neba i krošnje drveta iznad ali može da se uoči razlika u osvetljenosti. Preko dana svetlo nije toliko uočljivo pošto je belo, a noću nije toliko jako da bode oči. Evo je ovde referenca na aliexpressu. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 29, 2015 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan To cu i ja vec danas kod sebe da uradim sa sijalicama na kontrolnoj tabli...dojadilo mi da moram pola motora da rasturam kada mi pregori sijalica u satu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano April 29, 2015 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Ja nisam prvo proverio velicinu, tako da imam kesu punu t5 plavih ledova kome treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr_kolew 139 Napisano April 29, 2015 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: Zemun-Beograd Motocikl: Honda nc750,Xevo 400 Prijavi odgovor kao problematičan nazalost nisam se srodio sa xt600,posle visednevne upotrebe nije mi to to,jednostavno kad sednem na KDX250R i istog trena me ispuni sreca do neba i kez od uha do uha,to je to... Moze xt600 dosta toga ali ne i ono sto ja trazim od njega,probijanje kroz jake uspone i ne pristupacan teren sa dosta uskim putanjama,vijugavim puteljcima sumskim,i prelazak preko korenja,balvana,stenja... Tako da za sada cu ga jos neko vreme koristiti dok ga stari vlasnik ne preuzme nazad jer je takav interni dogovor... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1182 Napisano April 29, 2015 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Bas htedoh da ti napisem da Andreja opet trazi nesto za Off. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano April 29, 2015 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan @dr_kolew ako nista drugo drago mi je da je neko sredio jos jedan 2KF kako treba, ovaj prethodni ga nikad ne bi sredio XT je mnogo vise dual purpose od KDX250R 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr_kolew 139 Napisano April 30, 2015 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: Zemun-Beograd Motocikl: Honda nc750,Xevo 400 Prijavi odgovor kao problematičan @Mind Resetting u pravu si skroz,bas je dual sport,za sada ostaje kod mene,jos ce mo se zblizavati pa ce mo videti... Danas smo Pt i ja izvozali mali i veliki Jastrebac bas onako u meraku i bilo je ekstra...slede fotke uskoro..u nekoj od adekvtnih tema za to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano April 30, 2015 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan @dr_kolew ako nije problem, neznam kakav dogovor ti i Andreja imate. Hteo sam da pitam da podelis sa nama sta si uradio na motoru, kolko su bili delovi, kolko ruke, gde si i kako nasao delove i sl. Takve informacije znaju puno da znace i za nas i za nekog ko bi mozda uzeo da sredjuje motor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Maj 1, 2015 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam da će moći da prespava ali ipak - nije moglo. Elem, stigle su mi progresivne opruge i reših da to noćas/jutros završim kako bi konačno probao motor danas/sutra, obzirom da već treću nedelju stoji u garaži neregistrovan i polu rasturen. Na slici jasno možete videti kolika je razlika između progresivne opruge i stock. Osim što je opruga kraća (stock cca 475mm vs progressiv 635mm) ona je i tanja recimo 4,85mm naspram 5,35mm. Opšti utisak (pritisak na slobodni štap) je da ima veću kontrolu i manje propadanja što se može uporedno videti prema postavljenim semerinzima. Jako me zanima kako će se pokazati u vožnji. Takođe sam napravio novi distancer za prednje vile sa dodatnih 35mm podešavanja. Sad će mi biti potrebna mala preklopna hoklica da se popnem na magare. Eto društvo, za ovo jutro toliko. ps. Najstrašnije je kad imaš volju ali nemaš alat. Poslednja fotografija predstavlja izradu ''specijalnog'' alata za nameštanje semeringa na vilama u 05h. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hakala 72 Napisano Maj 1, 2015 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Čačak Motocikl: KTM EXC, TA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Dobar poduhvat. Prenesi nam iskustva kad probas motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr_kolew 139 Napisano Maj 1, 2015 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: Zemun-Beograd Motocikl: Honda nc750,Xevo 400 Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam da će moći da prespava ali ipak - nije moglo. Elem, stigle su mi progresivne opruge i reših da to noćas/jutros završim kako bi konačno probao motor danas/sutra, obzirom da već treću nedelju stoji u garaži neregistrovan i polu rasturen. Na slici jasno možete videti kolika je razlika između progresivne opruge i stock. Osim što je opruga kraća (stock cca 475mm vs progressiv 635mm) ona je i tanja recimo 4,85mm naspram 5,35mm. Opšti utisak (pritisak na slobodni štap) je da ima veću kontrolu i manje propadanja što se može uporedno videti prema postavljenim semerinzima. Jako me zanima kako će se pokazati u vožnji. Takođe sam napravio novi distancer za prednje vile sa dodatnih 35mm podešavanja. Sad će mi biti potrebna mala preklopna hoklica da se popnem na magare. Eto društvo, za ovo jutro toliko. ps. Najstrašnije je kad imaš volju ali nemaš alat. Poslednja fotografija predstavlja izradu ''specijalnog'' alata za nameštanje semeringa na vilama u 05h. brate lud si ko strujomer...ono ja treptim kad treba da krenem na voznju i jedva cekam...ali ti si kralj!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Maj 2, 2015 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan doktore kolew Sta si uradio sve na 2kf-u ?I ja sam sa prethodnim vlasnikom cackao oko yamahe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...