laki 6 Napisano Jul 14, 2009 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan a indikator ler polozaja naruci od Saleta iz Trstenika kosta 26 evra ja mislim,lik je korektan meni je danas stigao filter vazduha cekao sam ga nedelju dana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jul 15, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Koliko je kostao filter vazduha? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Jul 15, 2009 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan 2600 dinara,prosli mi je bio impregriran kada sam pao ulje izbacilo na filter pa se napunio previse nikako nisam mogao da ga iscedim dovoljno i motor mi je losije isao,sad kad sam stavio nov bolje ide valjda bolje dise Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jul 15, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Dve i sesto... Vredi znati. Uzeo si ga kod Saleta isto? Ipak cu ja prvo u Adu kod majstor Roberta na ugradnju spuha. Samo da dodje plataaaaa. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Jul 15, 2009 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan da kod Saleta sam uzeo covek je dosta korektan zvao me je na svaka dva dana da me obavestava sta je sa filterom i kad stize cak je i ispalo jeftinije nego sto mi je on rekao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Jul 15, 2009 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan www.wemoto.com Mislim da sam tu video da ima Ima, ali kako naručiti robu iz Wemoto-a? Proceprkaj malo po forumu, ima par postova na tu temu. Ja sam pre par dana porucivao nesto. Uradio sam sledece: napravio porudzbinu, video koliko me to sve izadje, dao drugu koji ima Pay Pal kes, on porucio i uplatio. ALI! Posto sam procitao negde na forumu da je carina oko 40% ako ti stize u Srbiju ja sam narucio na Madjarsku posto mi drug ima u Segedinu stan i ide cesto tamo, tako da bi trebalo u cetrvrtak da mi donese. A postoji i druga opcija to je neko sa foruma radio, posaljes im mail i zamolis ih da naznace manju vrednost posiljke nego sto jeste i platis manju carinu. eto... Ja narucivao preko njih, platio deviznom karticom, posle porudzbine im napisao mail da smanje cenu ispod 20e , oni stavili 5 funti i nije se carinilo nista. Stiglo mi je za 7 dana, e sad neko sa foruma je porucivao i manju cenu od 20e pa mu opet lupili carinu, raspitaj se malo, trazi po forumu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ticma 34 Napisano Jul 15, 2009 U prolazu, 91 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ6 - BMW R1200GS - Yamaha Xmax 400 Prijavi odgovor kao problematičan Dve i sesto... Vredi znati. Uzeo si ga kod Saleta isto? Ipak cu ja prvo u Adu kod majstor Roberta na ugradnju spuha. Samo da dodje plataaaaa. ;D E to mastam i ja! Malo me nervira zvuk standardnog, verujem da je taj mnogo lepsi, na oko i na uvo. Koji model ces stavljati i treba li neka podesavanja na karbu posle? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Jul 15, 2009 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan moraces malo da nasteujes smesu kad stavis otvoren izduv,i ono sto bi vam svima preporucio to je obavezno da stavite db killer ako je izduv skroz otvoren.inace ce vam motor losije ici nego sa fabrickim zato sto nema povratnu kompresiju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Jul 15, 2009 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan mozda ce vam se zbog jaceg zvuka ciniti da motor ide bolje,ali kilometar sat ce pokazati drugacije ja sam stavio db killer na moj otvoren auspuh i motor dosta bolje ide nego bez njega a i manje se greje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Jul 15, 2009 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Kad se vec povela prica oko auspuha... Pre neki dan sam otvorio auspuh, tacnije skinuo onaj cep na kraju i isekao ono na sta se srafio posto je bilo skroz izgorelo. Unutra nisam nista dirao, ostala je staklena vuna okolo i onaj deo sa tri otvora negde na sredini topa, to ne bih ni dirao. E sad, hteo bih da odem kod majstora da mi napravi novi kraj od prohroma sa malo vecim otvorom od fabrickog i bez one cevke unutra (ko je otvarao fabricki top verujem da ce znati o cemu pricam) Pa me zanima da li ce to uticati na rad motora, potrosnju itd. Mislim da je to neko sa foruma radio bas na xt600... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale_XT 988 Napisano Jul 15, 2009 Zainteresovan, 442 postova Lokacija: SIRMIVM Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X Prijavi odgovor kao problematičan ja sam to radio pocetkom godine...evo kako izgleda......zvuk je extra...ne utice nista na potrosnju....karburator nisam ni pipnuo precnik fabrickog izduva je mislim 27 mm .... ovaj od prohroma je oko 40 mm...koliko se secam kostalo je oko 1000 din.... imam broj od majstora pa ako ti se svidja.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale_XT 988 Napisano Jul 15, 2009 Zainteresovan, 442 postova Lokacija: SIRMIVM Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X Prijavi odgovor kao problematičan evo kako izgleda na motoru.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Jul 15, 2009 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan ja sam to radio pocetkom godine...evo kako izgleda......zvuk je extra...ne utice nista na potrosnju....karburator nisam ni pipnuo precnik fabrickog izduva je mislim 27 mm .... ovaj od prohroma je oko 40 mm...koliko se secam kostalo je oko 1000 din.... imam broj od majstora pa ako ti se svidja.... E bas to! Prijatelj ce da mi odradi vec sam se dogovorio sa njim, samo me interesovalo to sto je Laki pomenuo povratnu kompresiju pa reko da pitam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jul 16, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ipak cu ja prvo u Adu kod majstor Roberta na ugradnju spuha. Samo da dodje plataaaaa. ;D E to mastam i ja! Malo me nervira zvuk standardnog, verujem da je taj mnogo lepsi, na oko i na uvo. Koji model ces stavljati i treba li neka podesavanja na karbu posle? moraces malo da nasteujes smesu kad stavis otvoren izduv,i ono sto bi vam svima preporucio to je obavezno da stavite db killer ako je izduv skroz otvoren.inace ce vam motor losije ici nego sa fabrickim zato sto nema povratnu kompresiju Ja sam se cuo sa Robertom pre izvesnog vremena i on mi je rekao da tacno zna koji top da stavi na XT jer ima dosta iskustva sa tim motorima. Kaze ide prohromski top obavezno jer nase masine izbacuju vazduh koji je kudikamo vreliji nego sto je uobicajeno. Ja sam hteo karbonski da stavim (zbog boje mog motora) ali me je on odgovorio - kaze duze ce mi trajati od prohroma. Ako bude potreba za podesavanjem smese na leru to nije frka - sraf za ravan srafciger je sa donje strane karba, skroz do usisne grane. Koliko se secam Ada Exaust topovi nisu skroz otvoreni - imaju mineralnu vunu unutra. Secam se da mi je rekao da cu zvukom biti sigurno zadovoljan. E sad - mislim da vredi probati, moj spuh je poprilicno progoreo, ima i viska rupu na njemu... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Jul 16, 2009 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Punio sam mazalice mašću kod ZEVS-a na Zrenjanincu (50 dindži po mazalici). Mast se puni sve dok ne probije stara na pojedinim mestima, valjda to tako treba. Našao sam 5 mazalica, pa se pitam da nisam neku preskočio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salext600 0 Napisano Jul 18, 2009 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav svima. Upravo se prijavih i racunam da je red da ovde bude prvi post (ne racunam predstavljanje ). Pre nekoliko dana sam kupio XT 600 E. Sliku sam vec postavio ali nije zgoreg da je ima i ovde. Prvi utisci su fantasticni. Promenio sam semeringe na viljuskama, ulje i filter. Neko je u ovoj temi preporucio 15W50 i to sam i stavio. MOTUL 5100 ester 15W50 4T. Za ostalo nije bilo potrebno ulaganje (gume, lanac, lancanici). Inace motor nije vozen par godina, dovezen je iz Svajcarske i ja mu dodjem prvi vlasnik ovde. Od kad sam ga uzeo presao je 50-ak km pa je odvezen na servis. U tih 50km je sve bilo ok, ali sad mi se desi kad je zagrejan da malo teze ubacujem u ler. Da li je neko imao slican problem? Plasim se da nije do ulja, posto je sa starim sve radlio savrseno. [/img] Hvala i pozdrav, Sale Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
test 1 Napisano Jul 18, 2009 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Petrovac na moru Prijavi odgovor kao problematičan kad smo vec kod ulja,promijenio sam ulje prije neki dan i stavio Castrol Gp sae 20-50 -10e Stalo mi je oko 2,4 litara i ima ga skoro do maksimuma. e sad da vam ispricam sta mi se sve desavalo zadnjih 3 dana,tacnije 3 kvara u dva dana. prvo jos dok je bilo staro ulje koje je bilo preslo 3000km vidim jedan dan fali ulja dospem sjutra dan opet fali i tako nekoliko dana dosipam dok nisam potrosio 1l ulja ,odem kod majstora on kaze trosi ti ulje jebiga.Meni cudno nemoguce da tolko trosi kad gledam neki dan po viljusci sve crno a ja se tripovao da je to od podmazivanja lanca pa baca lanac. odem kod majstora rezervoar za ulje pukao na mjestu dje se srafi onaj stitnik da se ne opeces neki seljak od prethodnih vlasnika stavio duzi saraf i probio rezervoar,to mi majstor zavari odma ,sipam novo ulje gore navedeno.operem motor kompresorom i provozam nidje ne toci. sjutra dan dodjem ispod motora lokva ulja odem opet kod majstora puklo crijevo koje dolazi sa gornje strane rezervoara za ulje ,ono tanko gumeno to valjda sluzi za povratak viska ulja iz masine,skratimo ga opet operem provozam nidje ne toci.\vracajuci se iz perionice u toku pretiacnja malo me zanese zandnji tocak,ja nastavim kad odjednom pocne da mi leluja zanji tocak,stanem odma ugasim motor iza mene trag jedno 30 metara ulja sirine tocka i ulje i dalje lije iz masine ,sacekam da stane odguram do majstora ,vidim ispao onaj sraf na dnu rezervoara sto valjda sluzi da se ocisti rezervoar ili ispusti ulje,stavim novi i oko njega neku traku za vodovodne cijevi da ne ispadne opet i sipam novo ulje. Doslo mi je bilo da polomim citav motor.Vjerujte mi da se ovaj rezervoar skida veoma zajebano mora amortizer da se otkaci da bi se skinuo. a sve sam sam radio osim sto sam koristio alat od majstora i sto mi je on vario rezervoar. Interesuje me dje ima da se kupi onaj lepak locktite,da izlijepim sve srafe na motoru. po manualu za ovaj motor ide ulje 20-40 ali ja ga nisam nasao pa sam sipao 20-50. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jul 18, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao Sale, motor ti je bombona. Redovno menjaj ulje to je cak i bitnije nego da sipas bas kvalitetna i skupa ulja. Sipaj bezolovni pre nego super. Svajcarci bi trebalo da su lepo cuvani. Koliko ti pise da je presao motor? Ovo za ler je (mislim) normalno, ni ja ne mogu da 100% uvek nadjem ler nego tad dodam malo gasa da se zavrti pa onda odmah nadjem. Inace meni su rekli da za ove masine (big singles) pre koristim mineralno nego sintetiku. [`_`] Stvarno nemas srece. Loctite ima da se kupi u boljim prodavnicama auto delova. Loctite 243 je slabiji lepak pa ako vec hoces da ga koristis - koristi njega. 20W50 je skroz ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano Jul 18, 2009 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav svima. Upravo se prijavih i racunam da je red da ovde bude prvi post (ne racunam predstavljanje ). Pre nekoliko dana sam kupio XT 600 E. Sliku sam vec postavio ali nije zgoreg da je ima i ovde. Prvi utisci su fantasticni. Promenio sam semeringe na viljuskama, ulje i filter. Neko je u ovoj temi preporucio 15W50 i to sam i stavio. MOTUL 5100 ester 15W50 4T. Za ostalo nije bilo potrebno ulaganje (gume, lanac, lancanici). Inace motor nije vozen par godina, dovezen je iz Svajcarske i ja mu dodjem prvi vlasnik ovde. Od kad sam ga uzeo presao je 50-ak km pa je odvezen na servis. U tih 50km je sve bilo ok, ali sad mi se desi kad je zagrejan da malo teze ubacujem u ler. Da li je neko imao slican problem? Plasim se da nije do ulja, posto je sa starim sve radlio savrseno. [/img] Nek ti je sa srecom, LEP MOTOR, a to sa lerom nebi trebalo da te brine - kod svakog menjaca je to normalno kad se dobro podgreje - nebi valjalo da se previse lako izbacuje ili nedaj boze da sam ispada iz brzine ( onda su zupcanici previse odrani ) a kod XT se lako podgreje menjac posto je vazdusara a isto ulje podmazuje i motor i menjac ( a vazdusare rade na 120 stepeni) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Jul 19, 2009 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav svima. Upravo se prijavih i racunam da je red da ovde bude prvi post (ne racunam predstavljanje ). Pre nekoliko dana sam kupio XT 600 E. Sliku sam vec postavio ali nije zgoreg da je ima i ovde. Prvi utisci su fantasticni. Promenio sam semeringe na viljuskama, ulje i filter. Neko je u ovoj temi preporucio 15W50 i to sam i stavio. MOTUL 5100 ester 15W50 4T. Za ostalo nije bilo potrebno ulaganje (gume, lanac, lancanici). Inace motor nije vozen par godina, dovezen je iz Svajcarske i ja mu dodjem prvi vlasnik ovde. Od kad sam ga uzeo presao je 50-ak km pa je odvezen na servis. U tih 50km je sve bilo ok, ali sad mi se desi kad je zagrejan da malo teze ubacujem u ler. Da li je neko imao slican problem? Plasim se da nije do ulja, posto je sa starim sve radlio savrseno. [/img] Hvala i pozdrav, Sale Dobrodošao Sale, lep ti je motor, a verujem da je i odlično očuvan pošto je iz Švice. Što se lera tiče i meni se isto dešava kad se zagreje. Još nisam probao ubacivanje uz malo povišen gas, ali ako deluje extra, imaću to u vidu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale_XT 988 Napisano Jul 19, 2009 Zainteresovan, 442 postova Lokacija: SIRMIVM Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav svima. Upravo se prijavih i racunam da je red da ovde bude prvi post (ne racunam predstavljanje ). Pre nekoliko dana sam kupio XT 600 E. Sliku sam vec postavio ali nije zgoreg da je ima i ovde. Prvi utisci su fantasticni. Promenio sam semeringe na viljuskama, ulje i filter. Neko je u ovoj temi preporucio 15W50 i to sam i stavio. MOTUL 5100 ester 15W50 4T. Za ostalo nije bilo potrebno ulaganje (gume, lanac, lancanici). Inace motor nije vozen par godina, dovezen je iz Svajcarske i ja mu dodjem prvi vlasnik ovde. Od kad sam ga uzeo presao je 50-ak km pa je odvezen na servis. U tih 50km je sve bilo ok, ali sad mi se desi kad je zagrejan da malo teze ubacujem u ler. Da li je neko imao slican problem? Plasim se da nije do ulja, posto je sa starim sve radlio savrseno. [/img] Hvala i pozdrav, Sale dobrodosao imenjace probaj malo da dotegnes lanac i uvek stisni kvacilo do kraja kad trazis ler Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dingdong 15 Napisano Jul 20, 2009 U prolazu, 83 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Xt600e Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav sale, super je zato što je isti kao i moja mašina ;D. interesuje me koje je godište? pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Jul 20, 2009 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan moraces malo da nasteujes smesu kad stavis otvoren izduv,i ono sto bi vam svima preporucio to je obavezno da stavite db killer ako je izduv skroz otvoren.inace ce vam motor losije ici nego sa fabrickim zato sto nema povratnu kompresiju Gde može da se nabavi DB killer, i kako on uopšte izgleda i kako se ugrađuje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Jul 20, 2009 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam meni sam napravio a evo kako izgleda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Jul 20, 2009 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan ja sam meni sam napravio a evo kako izgleda Jel možeš da opišeš kako ga i od čega napraviti, sa merama, i jel imaš sliku izvađenog DB kilera ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...