stari vujadin 12 Napisano Avgust 9, 2010 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Iskusno. Nego to je privremeno resenje ili... ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Avgust 9, 2010 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Pa privremeno dok prežalim bačene pare na novi oblajzneli indikator. I nije neki kvalitet za te pare (28€). U principu ne znači mi ništa za rad, a sve je sigurno jel može da pali samo kada se pritisne kvačilo. Ne znam šta mi bi i da ga menjam kada ne utiče na rad motora, ali hteo sam sve da bude tip-top. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vesko_V 0 Napisano Avgust 11, 2010 U prolazu, 34 postova Prijavi odgovor kao problematičan bolje ga zamijeni nije dobro paliti stalno motor u brzini ali ako mozes u leru da ga palis sa pritisnutim kvacilom onda ceraj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Avgust 11, 2010 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Može da se upali samo sa pritisnutim kvačilom (tako je namešten), ali ja svakako ubacim u ler pre paljenja. U svakom slučaju hvala na savetu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ULT 3 Napisano Avgust 18, 2010 U prolazu, 45 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha DT 80 Keeway speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan ko prodaje delove za xt? ili da ja prodam ovaj moj,posto stoji u garazi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Avgust 23, 2010 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Jel može mala pomoć vašim savetima. Pre 2 dana sam ga normalno vozio i ugasio i kad sam posle sat vremena krenuo počeo je da trokira i ugasi se. Pokušao sam par puta da ga upalim i najpre je uspevalo ali je radio par sekundi pa se gasio. Dolio sam mu benzin do vrha za svaki slučaj (mada je imao dovoljno) ali sada samo vergla i neće da sastavi. Šta da mi radim i kojim redosledom? Neko moje razmišljanje je (a ne razumem se mnogo) da vidim da li ima varnicu. Ako ima onda je zapušen karburator, a ako nema da pogledam osigurače, bobinu (mada ne znam kako se to gleda) i CDI (opet ne znam kako)? Ako je karburator da li mora ceo da se skida da se očisti ili može sa motora? Da li da pokušam da ga upalim na gurku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Avgust 23, 2010 Prijavi odgovor kao problematičan ko prodaje delove za xt? ili da ja prodam ovaj moj,posto stoji u garazi! imam samo menjac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Avgust 23, 2010 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Jel može mala pomoć vašim savetima. Da nemaš hrđe u rezervaru, pa ti je začepilo karburator? Imao sam takav problem i isto se tako iznenada manifestirao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Avgust 23, 2010 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo je moguće, pogrešio sam što sam skinuo filter goriva a nisam ga zamenio. I šta sad da radim? Jel moram da skidam karburator, ili može nekako jednostavnije da se sredi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Avgust 24, 2010 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Ovako odvezao sam motor u servis, i majstor pošto je pogledao kaže da nije do karburatora (pošto ga je rasturio-valjda jeste, nisam bio prisutan) a da svećica ima varnicu. On misli da je zablokirao usisni ventil. Ovo prvi put čujem i da li je ovo moguće? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Avgust 24, 2010 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Hmm bice da je moguce mada je neobicno. XT ima dva usisna ventila, bilo bi cudno da su oba blokirala. Treba skinuti ovalni poklopac usisnih ventila sa glave pa prekontrolisati zazore. Ja majstorima nisam nikad verovao sem jednom domacem, odavde sa foruma (hajde da bas ne budem eksplicitan ali ionako dosta njih zna ko je taj). ;D Cim cujem te price tipa zablokirao ventil pali se lampica u glavi "fraud alert" mada kazem, nije nemoguce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Avgust 25, 2010 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovako. Čuo sam se sa Bokilic-em (Borisom) i pre svega iznenadio koliko je čovek prijatan i pristupačan za razgovor, a pri tome ne krije svoje znanje već je maksimalno pokušao da pomogne i uspeo u tome. Jutros sam otišao i preuzeo motor iz cenjenog servisa u kojem su mi majstori preporučili da skidaju ceo motor i otvaraju ga jer su blokirali (ne daj Bože) ventili :o. Po navođenju našeg člana Bokilic-a sam najpre skinuo svećicu i pri verglanju osetio jak pritisak iz otvora skinute svećice što znači da NISU blokirali ventili. Zatim sam sipao malo benzina u isti otvor i vratio drugu (ispravnu) svećicu (ne znam da li je predhodna bila ispravna ali vrlo je moguće da jeste). Malo sam ispustio benzina iz karburatora pomoću onog šrafa na dnu i upalio motor iz prve, radi isto kao i pre. Može biti da je bilo vode u karburatoru ili da je svećica neispravna, usvakom slučaju je sitnica. Tako sam izgubio 5 dana u nedoumici zahvaljujući poštenom i dobrom majstoru koji je hteo da me odere . Hvala Bogu pa ima dobrih i normalnih ljudi koji hoće da pomognu. Ovom prilikom se zahvaljujem Bokilic-u, kome ću uvek rado da prepustim da bude doktor za moje magare, jer je svakako pridobio moje poverenje. Dakle, Bokilic-u hvala ti na pomoći i podršci . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Avgust 25, 2010 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Dakle, Bokilic-u hvala ti na pomoći i podršci . O Bokiliću čujemo samo lijepe riječi, svaka mu čast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Avgust 26, 2010 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Hvla Bogu na dobrim ljudima koji zele pomoci, i na internetu preko kojega se mozemo naci! ;D ...nisu svi losi majstori gulikoze, neki jednostavno nemaju pojma i stvarno se ubiju od posla radi neke budalastine. U svakom slucaju oba takva tipa majstora treba izbjegavati u sirokom luku!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Avgust 26, 2010 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Bokilicu, ZASTO ?? ?? ZASTO si tolika legenda ;) ;D ;D ;D A druze dcNiko ti vidi ako ti nije glupo, vredelo bi pomenuti i koji je servis odnosno majstor dijagnosticirao zaglavljene ventile? Sreca ta taj majstor nije ucio za doktora medicine, bilo bi kao kod Horror Bishketa "kosturi ustaju iz grobova"... A mozda je "samo" bio pokusaj otimacine love, ko ce ga znati. Bitno je da je problem resen! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Avgust 29, 2010 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Pa neću reći javno koji je servis, mogu na PP da pošaljem koga zanima. Ali ako se neko nađe u servisu u Zemunu u jednoj maloj neuglednoj garaži sa 2 mlada majstora, i ako čuje neku sumnjivu dijagnozu, siguran sam da će se setiti ko je to iz ove priče. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Avgust 29, 2010 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Imam još jedno pitanje. Kako da maksimalno utišam auspuh? Da li je dovoljno da ubacim kamenu vunu sa onim metalnim sunđerima ili imate neki bolji predlog? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Avgust 31, 2010 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Jel imas fabricki auspuh ili neki aftermarket izduv? Inace se nesto ne razumem u prepravke auspuha ali znam da je fabricki pretih za moj ukus... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Avgust 31, 2010 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Pa imam fabrički ali bih da bude još tiši. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Avgust 31, 2010 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Auuu pa ti bi da se ne cuje... Jedino da otvoris spuh pa da vidis ima li te vune unutra ili je sva izletela napolje. :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Avgust 31, 2010 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Po zvuku bih rekao da je izlećela k'o ptičica, pa sad brunda međed unutra... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Avgust 31, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Mozhda je puko negde, rashio se. Ume da brundachi kad se rascepi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Avgust 31, 2010 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje: koja je razlika izmedju Yamahe XT 600 2kf i Yamahe XT 600 z 1985 god?? razlika u izgledu je ocigledna,ali me interesuje da li je tehnologija,ogibljenje,ram i ostalo isto.....? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Akira 0 Napisano Septembar 28, 2010 U prolazu, 3 postova Lokacija: Novi Sad, Erdevik Prijavi odgovor kao problematičan Dobar dan ! postao sam vlasnik yamahe XT 600 r, pa rekoh da se prijavim ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano Septembar 28, 2010 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Dobar dan ! postao sam vlasnik yamahe XT 600 r, pa rekoh da se prijavim ! Cestitam !!! Postavi slike, meni je ( a mozda ce i mnogima ) pasti napamet da je to ona ukradena u NS Zato slike podhitno ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...